X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuruj się Mimka. Mi się zaczynała angina, widziałam czop na gardle i pomógł Glimbax do płukania gardła i tymianek z podbiałem do ssania. Ten Glimbax to genialny jest, już któryś raz mi życie ratuje:)

mimka84 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie właśnie na szybko zdjęcie z lustrze na korytarzu ale nie potrafię go wrzucić na żaden serwer wiec nie pokaże Wam dziś Julka :(

Nadzieja84, KasiaKwiatek, Dajana28 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu a miałaś wszystko przygotowane do szpitala tzn koszule, szlafrok itd czy dostałaś na miejscu. Czasem się zastanawiam czy nie warto sobie taką torbę przygotować i w szafie schować jakby musiało się na parę dni pomieszkać w szpitalu.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nic mi nie dali :( nospa i apap i do swojego gina i on ma podjąć decyzję, boli jak piorun,czuje ze wyląduje w szpitalu

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,spakowalam się w domu. Położna kazała jechać na IP i mówiła, że mogę zostać wiec żebym wzięła sobie rzeczy. Maz zapakowal do torby i przyjechalismy. Z każdym dniem cos dowozil. Nie planowalam tu zostac, a już na pewno nie tak długo długo i, nie myślałam, że będą mi szew zakładać. Położna mówiła, że pewnie dadzą kroplowke na wyciszenie boli a tu niespodzianka..

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia nic mi nie dali :( nospa i apap i do swojego gina i on ma podjąć decyzję, boli jak piorun,czuje ze wyląduje w szpitalu

Masakra. Jak mogli nic nie dać?! Ja myślałam, że u mnie w szpitalu przesadzaja ale u Was to jakies cyrki. Ewidentnie cos Wam dolega a tu totalna olewka..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie u was dzieje dziewczyny-zdrowiejcie!!!

FASIA -czytałam tez o tej historii, smutne...ciekawe jak sie skończyła czy ktoś poniósł odpowiedzialność.
    A jak ty sie czujesz?

RUDZIA - masakra z tymi lekarzami u ciebie, ale powiem ci ze w uk to samo-ja od 2miesiecy nie widziałam położnej a od początku ciazy nie widziałam lekarza ani razu:(
    Tyle ze czuje sie dobrze nic mnie nie boli, synek sie rusza takze wierze ze wszystko jest dobrze

A jeżeli chodzi o tarczyce to nawet nie wiem jak u mnie bo tego tu nie badają w ciazy a przed ciaza miałam TSH 2.65.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja byłam w klinice u internisty i odeslali mnie na usg,radiolog powiedział co i jak i jutro spróbuję dostać się do gina... chyba,ze minie przez noc

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wspieram i współczuję.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mimka84

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia już sobie Ciebie wyobraziłam jak z przyczajki przed tym lustrem strzelasz fotę żeby nikt nie widział :D koniecznie je wrzuć nam, nawet jak już do domu wrócisz :)

Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja byłam w klinice u internisty i odeslali mnie na usg,radiolog powiedział co i jak i jutro spróbuję dostać się do gina... chyba,ze minie przez noc

A u ciebie co sie dzieje ??przepraszam ale nie czytałam wszystkiego miałam przerwę

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica "Już po, z prawej strony poszerzony moczowod i zatrzymany umiarkowanie mocz,moze to być spowodowane albo uciskiem macicy albo schodzacym kamieniem,ale skłania się ku macicy,bo nie uwidocznil kamyka...
    "

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ok, myślałam że Cię ze szpitala odeslali z niczym.. Trzymam kciuki żeby przeszło!
    Lwica czuje się lepiej. Dziękuję. Jak Julek jest nisko to czuje ogromny ucisk na pęcherz, ledwo wstaje, brzuch jak kamień a w toalecie dwie krople. Jak pójdzie wyżej to jestem w stanie się normalnie wysikac. Brzuch robi się twardy ale właśnie głównie wtedy jak musze do wc

Lekarka na obchodzie znowu powiedziała, że w moim przypadku szew niczego nie gwarantuje ale zrobiłam wszystko żeby donosic ciążę. Nie wiem o co im chodzi z tym moim przypadkiem. Musze spytać, bo to juz drugi lekarz który to mówi..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:58

KasiaKwiatek, Krysti, Lali, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - dobrze będę pamiętać :D robiłam na szybko, bo zrobiło się pusto na korytarzu i jak cyknelam fotke to ktos wyszedł z sali wiec ucieklam do siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:27

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia denerwuje mnie, że lekarze coś takiego Ci mówią. To tylko powoduje stres. Musisz chyba plackiem leżeć i nie słuchać tej paplaniny. Tobie szew pomoże koniec kropka a nie jakieś dołowanie lekarzy.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajcie do zdrowia dziewczyny!!

FASIA miejmy nadzieje ze szew bedzie mocny zeby dać radę julkowi który troche za szybko sie pcha na świat-uparciuch jeden.

Hwesta -a to czemu Macica mogła uciskać?jesli moge sie spytać -jest za nisko?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie martw się będzie dobrze tylko musisz leżeć. Moja kuzynka miała uszkodzona szyjkę i część macicy po lyzeczkowaniu i szew trzymał bardzo ładnie a mała urodziła się w 38 tygodniu

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, rośnie i to ponoć zdarza się w ciąży ze jest nacisk...

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ