X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce Dzidzi kupować pampersy dady ale nie wiem czy na początek tez dada czy orginalne pampersy? Chyba na początek lepiej dużo nie kupowac bo tez nie wiadomo jaka firma pupci spasuje

Krysti lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Dziewczyny chce Dzidzi kupować pampersy dady ale nie wiem czy na początek tez dada czy orginalne pampersy? Chyba na początek lepiej dużo nie kupowac bo tez nie wiadomo jaka firma pupci spasuje
    Dady ja już mam 5 paczek jedynek. jedną paczkę dwójek 72szt i 156szt i 1 paczkę trójek:) i jedne pampersa jedynki ale wierzę że tak jak z córka nie bedzie żadnych problemów skórnych:) musi zużyć choćbym miała całe dupsko sudocremem zaklajstrować :D
    tak że mam zapas na początek niemały:)

haha mówcie co chcecie ale coś w tym musi być że dzieci tak do piwa ciągnie:)
    moja uwielbiała piankę:) a jak widziała puszkę to się aż trzęsła;) do dziś podchodzi do tatusia po piankę:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:14

Krysti, KASIAB, Ewelcia, Nadzieja84, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja tez piwo podpijalam tacie z butelki jako mala dziewczynka :) mama mnie przylapała haha:D

KASIAB lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Robotka jaki zapas robi wrażenie!:)ja mam zero pieluch...tylko tetrowe i flanelowe bylam dzis w biedronce ale tylko prześcieradło kupiłam jutro jadę po pieluchy a co!:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Dady ja już mam 5 paczek jedynek. jedną paczkę dwójek 72szt i 156szt i 1 paczkę trójek:) i jedne pampersa jedynki ale wierzę że tak jak z córka nie bedzie żadnych problemów skórnych:) musi zużyć choćbym miała całe dupsko sudocremem zaklajstrować :D
    tak że mam zapas na początek niemały:)

haha mówcie co chcecie ale coś w tym musi być że dzieci tak do piwa ciągnie:)
    moja uwielbiała piankę:) a jak widziała puszkę to się aż trzęsła;) do dziś podchodzi do tatusia po piankę:P
    hmmm Dady jedynki... ja mam dady rozmiar 2 mini od 3 do 6 kg... to dobrze mam czy mam jeszcze szukać jedynek??

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam sprzet na wieczor kupilam z dvd i ksiązką :) po drodze do lekarza . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/10ce1e8d9c11.jpg

Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co sobie kupiłam mask&wash z organique żeby nie miec rozstępów a to jest z glinka ghasoul wiec powinno byc ok póki co mam tej firmy mleko liczi maselko i peeling ekstra!:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Dzieki!chodzi mi o to jak przerwę składki chorobowe na miesiąc to później jaki zus płacić żeby miec min2,5-3tys macierzyńskiego?
    Rozumiem, że chcesz składkę opłacić tylko za jeden miesiąc przed porodem i skorzystać z wyższego macierzyńskiego, bo na chorobowe i tak już nie zdążysz :/ pamiętaj że jeśli masz termin na pierwszą połowę kwietnia to zawsze istnieje ryzyko urodzenia w marcu, a co za tym idzie opłacenie składki tylko za marzec nic nie daje, więc ja bym chyba opłaciła od lutego [a jesli urodzisz w marcu to wtedy możesz już niższe składki za marzec... no a jeśli dopiero urodzisz w kwietniu to niestety będzie trzeba za marzec też zapłacić wysoką...]

Co do obliczenia... od podstawy jaką przyjmiesz odejmujesz 13,71% oraz 18% podatku, wtedy wyjdzie Ci ile masz na rękę... Jeśli podstawa będzie 4000 zł to wtedy na rękę wychodzi ok. 2830 zł
    4000 zł * 13,71% = 548,40 zł
    4000 zł - 548,40 zł = 3451,60 zł
    3451,60 zł * 18% [inaczej aby od razu nam wyszło * 82% ;) ] 2830,31 zł

KASIAB lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to zamówiłam terrowe i flanelowe ale to raczej nie do przewijania :D z wielorazowymi jeszcze się wstrzymujemy bo nie ma gdzie tego trzymać.
    Dziś odebrałam moje zamówienie z Philipsa-podgrzewacz i laktator Aventu,a wieczorem mam do odebrania w paczkomacie naklejkę na ścianę do pokoju Kacpra o taką- http://www.naklejkolandia.pl/p4410,bajkowe-drzewo-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:22

Justinka, CzaryMary lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupie dada1 1paczke i się zobaczy czy mie trzeba zmienić i dada2 1paczke żeby byl zapas

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Rozumiem, że chcesz składkę opłacić tylko za jeden miesiąc przed porodem i skorzystać z wyższego macierzyńskiego, bo na chorobowe i tak już nie zdążysz :/ pamiętaj że jeśli masz termin na pierwszą połowę kwietnia to zawsze istnieje ryzyko urodzenia w marcu, a co za tym idzie opłacenie składki tylko za marzec nic nie daje, więc ja bym chyba opłaciła od lutego [a jesli urodzisz w marcu to wtedy możesz już niższe składki za marzec... no a jeśli dopiero urodzisz w kwietniu to niestety będzie trzeba za marzec też zapłacić wysoką...]

Co do obliczenia... od podstawy jaką przyjmiesz odejmujesz 13,71% oraz 18% podatku, wtedy wyjdzie Ci ile masz na rękę... Jeśli podstawa będzie 4000 zł to wtedy na rękę wychodzi ok. 2830 zł
    4000 zł * 13,71% = 548,40 zł
    4000 zł - 548,40 zł = 3451,60 zł
    3451,60 zł * 18% [inaczej aby od razu nam wyszło * 82% ;) ] 2830,31 zł

Chce zrobić tak nie płacić za grudzień chorobowej i płacić wyższe składki zus styczeń,luty,marzec

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Chce zrobić tak nie płacić za grudzień chorobowej i płacić wyższe składki zus styczeń,luty,marzec
    Ale wiesz że trzeba te min 90 dni opłacać wysokie składki aby otrzymać w tej kwocie chorobowe, ale jeżeli chodzi o macierzyński wystarczy tylko jeden PEŁNY miesiąc kalendarzowy opłacić? Czyli równie dobrze możesz od lutego zacząć, zawsze to trochę w kieszeni Ci zostanie :) a jeśli ZUS będzie kontrolował to i tak nie wiele się zda to że płaciłaś "nad programowo" wyższe składki ;)

EDIT i rozumiem, że już wczoraj byłaś w ZUS aby się wyrejestrować z chorobowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:40

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Ja chyba kupie dada1 1paczke i się zobaczy czy mie trzeba zmienić i dada2 1paczke żeby byl zapas
    Kasiu moja cora urodziła się długa 58cm i ważyła 3.5kg i jedyneczki używałam na początku właśnie gdzieś 3-4 paczki, więc myślę że choćby miały być na styk to dzidziuś na początku dużo zuzywa tych pieluch i pewnie i tak pójdą w mig, a potem się przerzucimy na dwójeczki:)
    pamiętam że na młodą te dwójki od razu były by za duże, dziwnie w nich wyglądała:)
    a pewnie jedna paczuszka na pewno zejdzie choćby w szpitalu:) mi poszła w 3 dni;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z innej beczki" list polecony ekonomiczny jest rejestrowany czy nie?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Mialam w zeszlym tygodniu pobierany wymaz z kanalu szyjki macicy i zmartwilam sie dzis odbierajac wynik. Wkleje zdjecie moze ktoras z Was miala pobierany taki wymaz, moze Bambi pomozesz ? Moj gin na urlopie, wyslalam mu mmsa z wynikiem ale jeszcze sie nie odezwal.
    d6kvgsqcp04b_t.jpg

Nie wiem skad to sie wzielo, kilka razy w ciagu dnia sie podmywam, myje rece, uzywam plyn do higieny intymnej ehhh :(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali te dwie bakterie które u Ciebie wykryto trzeba zwalczyć, one bytują w odbycie i nie powinno ich być w tym Twoim wymazie, dostaniesz pewnie leki na to. Co do podmywania to ważny jest kierunek podmywania itd ale to pewo wiesz,tak czy siak dostaniesz lekarstwo i będzie ok tym bardziej że są wrażliwe na leki jak widać więc lekarz ma szerokie spektrum działania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:50

Robotka1, Lali lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny z innej beczki" list polecony ekonomiczny jest rejestrowany czy nie?

Tak, listy polecone ekonomiczne jak i priorytety są rejestrwowane. Nawet jak masz numer przesyłki to możesz sprawdzić jej status na stronie internetowej a jeśli to t wysyłasz list to możesz na potwierdzeniu wpisać swój numer telefonu i dostaniesz smsa jak dotrze do odbiorcy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak, listy polecone ekonomiczne jak i priorytety są rejestrwowane. Nawet jak masz numer przesyłki to możesz sprawdzić jej status na stronie internetowej a jeśli to t wysyłasz list to możesz na potwierdzeniu wpisać swój numer telefonu i dostaniesz smsa jak dotrze do odbiorcy.
    dzięki:) właśnie tego było mi trzeba:D

LALI widzę że Malinka pomogła:) dostaniesz lek i będzie oki:) a przypomnij jakie miałaś wskazania do zrobienia wymazu>?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ale wiesz że trzeba te min 90 dni opłacać wysokie składki aby otrzymać w tej kwocie chorobowe, ale jeżeli chodzi o macierzyński wystarczy tylko jeden PEŁNY miesiąc kalendarzowy opłacić? Czyli równie dobrze możesz od lutego zacząć, zawsze to trochę w kieszeni Ci zostanie :) a jeśli ZUS będzie kontrolował to i tak nie wiele się zda to że płaciłaś "nad programowo" wyższe składki ;)

EDIT i rozumiem, że już wczoraj byłaś w ZUS aby się wyrejestrować z chorobowego?
    Dziekuje za dobre rady mi w sumie o chorobowe tak nie chodzi bo na l4 się nie wybieram. Znalazłam u siebie tez dobra ksiegowa idę jutro na 13 do niej mówi ze mi to poprowadzi wiec jeszcze dam znać co ona mi powiedziała dobrego

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiu moja cora urodziła się długa 58cm i ważyła 3.5kg i jedyneczki używałam na początku właśnie gdzieś 3-4 paczki, więc myślę że choćby miały być na styk to dzidziuś na początku dużo zuzywa tych pieluch i pewnie i tak pójdą w mig, a potem się przerzucimy na dwójeczki:)
    pamiętam że na młodą te dwójki od razu były by za duże, dziwnie w nich wyglądała:)
    a pewnie jedna paczuszka na pewno zejdzie choćby w szpitalu:) mi poszła w 3 dni;)
    No tak to póki co w jedynki inwestować na poczatku tez bardzo czesto sie dziecko przewija no nie to tego zejdzie!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ