X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta a gdzies ty byla ze cie lydki lupia? fasia wychlalas kotu mleko? ? ? :D :D :D dziewczyny macie juz skurcze braxtona-hicksa? kilka dni temu mialam cos na wzor, ale pojedynczy epizod i zapomnialam o nim...w nocy kolo polnocy az mnie wybudzily ze snu...nie byly bolesne..no moze troche ale nieprzyjemne na pewno...przestraszylam sie, ale jak tylko wstalam tak ustaly...mala wczoraj byla 100 razy aktywniejsza niz zawsze, kopala caly dzien i chyba na to rozmach malpka brala :D ma ktoras z was tez te skurcze? jesli tak to jak je odczuwacie..ja nie odczuwam tego jako twardnienia, bardziej skurcz. jesli ktoras ma to jak to odczuwasz?

Fasia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka ta grupa na facebooku jest zamknieta? nikt nie moze tam widziec komentarzy? pytam, bo chcialabym dolaczyc, bo i takl zawsze mam wlaczonego facebooka do pracy..problem w tym ze nie mam i nie chce miec konta prywatnego., mopje konto jest studyjne, biznesowe..moj maz na nie nie wchodzi, ale nie chce zeby klienci widzieli komentarze tak dla mnie intymne..tym bardziej ze moga pomyslec ze pisze to moj maz hahahahaha :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i poprosze linka do BBf na facebooku bo nie moge znalezc tego wlasciwego bbf :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika86 na shoppingu byłam ;) lezalam tydzien,pochodzilam i lydy lupia:p

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja po wczorajszym usg w euforii ☺ mój syneczek urósł prawie 20% od zeszłego tygodnia. Ważył wtedy 380g a wczoraj 450g!
    Trzymał sobie nóżkę przy buzi, a potem nam pomachał. Cieszę się, że u nas wczoraj już bez kłótni...nie pisałam ale czytałam wszytko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:29

Jaga, Robotka1, weronika86, Amy, Fasia, Hela85, Eweliśka, ziolko, Ewelcia, liloe, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już w pracy. Chłopaki grają w nogę a ja próbuję nie dać się trafić piłką. ..

Amy lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja tez już w pracy. Chłopaki grają w nogę a ja próbuję nie dać się trafić piłką. ..

Ja całe życie mam problem, że przyciągam piłki. Pójdę na mecz piłki ręcznej - dostanę (uchyliłam się w ostatnim momencie bo bym miała nos złamany), jak byłam dzieckiem - zawsze na podowrku wszyskie piłki leciały mi prosto w twarz, na w-fie w szkole to samo... Ale teraz juz przynajmniej potrafię taka piłkę złapać albo się uchylić :D

KasiaKwiatek, Robotka1, Amy, Fasia, Hela85, ziolko lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj słoneczka
    Ja wstałam jak zwykle z zapchanym nosem i okropnym kaszlem ,, że aż mnie do wymiotów ciągnie. W poniedziałek chyba pójde znów do lekarza , bo ten co mnie wczoraj badał to nawet piguła powiedziała , że mi współczuje i szkoda mojego czasu.
    Mała się wieczorem rozbrykała, leżałam ona mnie okładała a ja zastanawiałam się czy Lilianna to odpowiednie dla niej imie. Kurcze zwątpiłam i chyba dzisiaj z mężem muszę o tym pogadać bo coś mi jakoś nie pasuje.
    Dzisiaj mają mi przyjechać rzeczy do łazienki tylko nie wiem co . Mam nadzieję , że będą w całości i bez problemu mi pan wniesie do domku bo może być problem , raczej dzwigać nie chce a tutaj na tej paskudnej wsi to nigdy nikogo nie ma jak jest potrzebny. Ide zjeść śniadanko i małego ogarnąć a Wy nie natrzaskajcie tutaj 1500 stron.

Weronika tak też miewam skurcze b-h i są normalne kna tym etapie ciąży dopóki nie są bolesne , regularne i nie zaczynają się od góry brzuszka w dół. Twardnienie brzuszka to standard i musimy się przyzwyczajac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:36

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to spoko, zawsze w czasie lekcji albo się uchylę albo złapie albo nawet dostanę. Ale spoko otrzepię się i luz... teraz wiadomo, chroni brzuch, a przyciągam je jak magnez...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:10

adk_1989, hwesta, Fasia, Hela85, Ola89, KasiaKwiatek, misia83, ziolko, Krysti, Rudzia, Ewelcia, liloe, Angela89, CzaryMary, MartaAlvi, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieku Jaga szczerze mowic, nie pamietam takowych skurczy w pierwszej ciazy ale bylo to 12 lat temu, wiec moge nie pamietac...u mnie te skurcze lapia jakby caly brzuszek, ale nie jak porodowe- spychajce w dol...bardziej spinanie wlasnie...ale nie powiem wystraszyly mnie w nocy jak pierworodke :D pojutrze przylatuje tesciowa..musze sprzatac bo menda bedzie zagladala pewnie w kazdy kat :D :D musze sie z nia dogadac, jestemy juz dorosle..potrzebuje jej pomocy jak mala przyjdzie na swiat...bo niestety po 4tyg bede musiala wrocic do pracy :( ale ja tylko pracuje max 4hr dziennie i nic nie robie, wiec nie bedzie zle.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, cudnie! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    WERA wpisz w facebook dużymi literami BBF :) a jak nie to zaraz Ci podam linka jak się zaloguje:)

tak grupa jest całkowicie zamknięta:) nikt nic nie widzi:) chyba że jakieś filmiki komentujesz to Amy tak mowiła:)
    a tak to nikt nie wie że jesteś w takiej grupie jak nasza i co tam rozrabiamy:)

patrzcie. nie mogłam sie wczoraj z mężem powstrzymać :)
    kiepska jakość bo telefon wieczorową porą nawalał:P

04357c4bad4395f0med.jpg
    sliczny pokoik robotka...wlasnie probowalam ale wyskakuja mi setki bbf grup z roznych krancow swiata ale nie ta co trzeba..wyslij linka prosze.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera Wera ciamajduro:D masz:D
    https://www.facebook.com/groups/353322638164903/

dzięki laski:) a pokój to kawałek mojej nowej sypialenki:) jest ogromna więc stwierdziliśym że łózeczko postawimy w kącie niech się kurzy:D

ściągnęłiśmy też materacyk ze strychu i jest jak nóweczka:) pianka kokos-jak zaglądałam do środka, wypiorę tylko wierzch i będzie super:)

młoda powkładała oczywiście miśki i sama wlazła do łóżeczka:)

jak drugie będzie takie aktywne jak to pierwsze to nie wróżę że to łóżeczko przeżyje:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka o takie łóżeczko mi chodzi właśnie :D
    śliczne chwalipiętko :P będziesz je teraz kurzylaa do połowy kwietnia? :P wariatka ! :P

Kupiłaś wirtualnie? podaj link :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga współczuję tej choroby... koniecznie idź do lekarza, bo ciebie już na prawdę długo trzyma..

Ja wczoraj na noc dostałam gorączki i cała się z zimna telepałam - i ciekawe skąd jak ja w domu non stop siedzę... :/ na szczęście dzisiaj w miarę dobrze sie czuję..

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka śliczny pokoik, ja narazie nic nie robie , po remoncie może chociaż się zbiore , żeby łóżeczko przywieźć. Póki co nie robie nic , bo pokój musimy pomalować i wymyśleć jak znaleźć kącik , żeby Marcel nie odczuł , że mu siostra pokój zabrała.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny tyle nadrukowałyście dzisiaj, że chyba jakiś rekord pobiłyście.
    Byłam na usg, Ninka jest nadal Ninką, waży już 599 g, ale nie wiem nawet czy to dużo czy mało. Podczas usg zgięła się w pół i łapała się za paluszki u stópki :-)
    24 tydzień to nie taka duża :D w sam raz :))) ja bylam na usg w 22+3 i młody ważyl 550 :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Jaga współczuję tej choroby... koniecznie idź do lekarza, bo ciebie już na prawdę długo trzyma..

Ja wczoraj na noc dostałam gorączki i cała się z zimna telepałam - i ciekawe skąd jak ja w domu non stop siedzę... :/ na szczęście dzisiaj w miarę dobrze sie czuję..

No trzyuma mnie tydzień, czuję się lepiej ale katar i zapchany nos nadal są. A mój lekarz to 100 letni dinozaur. Jak nie wylecze zatok to za tydzien, dwa będzie to samo.

Amy lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przygotowanie pokoików mamy jeszcze sporo czasu wiec myślę, że jak ktoś jeszcze nie zaczął to spokojna głowa - zdażymy :D

A ja mam dzisiaj wizytę :) o 17 :D czy uważacie, że to dziwne że zebiarem ze sobą nie tylko męża ale i tez mamę moją? Bo bardzo chciała zobaczyc usg na żywo...

Jaga, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ