X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Tak początek kwietnia mam CC mieć, a chce wszystko mieć przygotowane na początku marca. Dlatego , że nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. Moja Kuzynka ostatnie 5 tygodni przeleżała w szpitalu i wszystko musiała jej przygotować siostra z teściową.
    Wolę zrobić to sama.
    O będziesz miała cc. A to Twoje pierwsze cc? i boisz się??? bo to mój największy lęk, nie ból sn tylko dochodzenie do siebie po cc a prawdopodobnie mnie to czeka :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam i kobiety w ciazy nie maja pierszeństwa - trzeba w kolejce siedzieć i hóy..
    drugie wejscie po 2 godzinach bez kolejki oO

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:35

shimmer_lip, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no właśnie zadzwonie chyba do nich zapytać czy się wchodzi bez kolejki czy mam czekać grzecznie :P bo ja nie lubię się wpychać, generalnie mogłabym siedzieć - ale wiem, że oni chcą żeby podana glukoza byla rano - a ja nawet jak tam rano pójde to wejdę dopiero około 10 bo te stare KU*^&*^ przecież mają nocleg w poczekalni zamówiony...
    glukoza nawet pierwsza jest u mnie bez kolejki i to nawet jak nie jesteś w ciąży. Pchaj się Amy i tyle :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Zmień labo :D jak mi tak powiedzą tam gdzie mam zniżkę to jadę tam gdzie jest napisane, że bez kolejki :D w dupie mam kasę :D

No zaraz się ubiore i pójdę do dwóch przychodni jednej na nfz i jednej prywatnej i się zorientuje czy robią i czy maja duze kolejki... i tak płacę i tak, nie zamierzam siedzieć w szpitalu 2 godzin i czekać na wejscie do gabinetu.. tu nie ma szans żeby wejść nawet w ciązy - tutaj żadna stara KU*(@^*& nigdy nie rodziła więc one nie wiedzą co to znaczy być w ciąży :P

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Fasia skurcze B-H to twardnienie brzuszka i uczucie cięzkości , który może powodować dyskomfort ( uczucie jakby brakowało Ci skóry) ale nie ból. Łapie cały brzuszek i po chwili puszcza.
    Skurcze które powinny zaniepokoić na tym etapie ciąży to takie które , przypominają zbliżającą się miesiączke , zaczynają się od góry brzucha i schodzą w dół powodując przy tym ból.

Na prywatnym USG zmienił mi termin na 14 kwietnia. A w karcie ciąży mam termin na 18 kwietnia.
    NO to czyli mnie te braxtony męczą :( i one nie są wcale przyjemne :( mnie łapie sam dół brzucha i spina się na kilka sekund.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    glukoza nawet pierwsza jest u mnie bez kolejki i to nawet jak nie jesteś w ciąży. Pchaj się Amy i tyle :)

No własnei dzwoniłam się zapytać i niestety trzeba zajmowac normalnie kolejkę.
    Nie chce się kłócić bo mi ciśnienie skoczy... pójde się zorientować gdzieś prywatnie aplbo w przychodni - tam są zazwyczaj małe kolejki

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ty to masz wejście z rana :D dzięki za info :D
    Bo się podnieciłam jak dziecko :) Fajowy sweterek w serduszka jest i kurtki worki za 200 z nie za 300 zł :)

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No własnei dzwoniłam się zapytać i niestety trzeba zajmowac normalnie kolejkę.
    Nie chce się kłócić bo mi ciśnienie skoczy... pójde się zorientować gdzieś prywatnie aplbo w przychodni - tam są zazwyczaj małe kolejki
    No pacz a u mnie na nfz jest wielka kartka że Ci co glukozę robią są bez kolejki i babeczka jak się wychyla to zawsze pyta kto na glukozę :) jak Fasia mówi zmień labo :D

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja jestem już po 1 CC dlatego druga jest ze wskazania niestety. Chciałam rodzić naturalnie. Każdy dochodzi do siebie po CC inaczej, na pewno nie jest to przyjemne , trzeba wiedzieć , żeby nie spionizować się po za wcześnie bo ból głowy murowany , migreny takie , że hoho. Najgorsze są pierwsze 2-3 doby , później już tylko dyskomfort.
    Boje się jak cholera , bo z całej CC pamiętam ucisk na klatke piersiową i myślałam , że umieram. Jest to podobno normalne. Przy pierwszej CC opowiadaliśmy na sali kawały. Także było wesoło , dzięki temu przeżyłam ją naprawde w spokoju ( no prawie gdyby nie ten ucisk)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:10

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Czy duża właśnie nie wiem bo gdzieś wyczytałam że na początku 24tyg dzidzius waży średnio 550g, a ja w piątek zaczynam 25 tc, no ale tą waga to tak naprawdę +/- więc nawet tego nie analizuję, a co do pozy dzidzi to aż lekarz się śmiał, bo to super wyglądało.
    NO :) ja się na tej maszynie na której miałam połówkowe dopatrzyłam, że jest tolerancja +/- 51g i moje paszczydło w 20t0d ważyło 350g :)a nóżka znaczy udko 33mm :) ale ja nie wiem czy kogos tu interesuje nie tylko waga mojego dziecięcia ale również długość jego kosteczki udowej :D

Fasia, weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, ziolko, liloe lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy skoro tam wchodzi się za kolejnością to bym poszłą im na godzine przed ich skończeniem pracy zrobiła glukoze po złości a jakby mi powiedziały , że jest za późno to bym z tym do przełożonych poszła. Kuźwa buractwo , dosyć , że na głodnego , w ciąży , wypić to świństwo to jeszcze musisz czekać na kolejke.

Amy, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Śniło mi się, że już urodziłam synka w sypialni, patrzę w kalendarz i stwierdzam, że 24tydzień to za wcześnie ;) synek był śliczny ale ze tak wcześnie to kazalam mojemu TZ jakiegoś ginekologa poszukać, żeby maluszka schować z powrotem do brzuszka...

shimmer_lip, adk_1989, Amy, weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, ziolko, Ewelcia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przykrościa muszę stwierdzić, że nic ciekawego dla mnie nie ma w C&A an wyprzedaży.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się do prywatnej kliniki - 5 zł różnicy w porównaniu ze szpitalem - więc całe gówno, no i bez kolejki mmiędzy 7 a 8 rano, także się nie będę z moherami gryzła na korytarzu :)

shimmer_lip, Fasia, weronika86, CzaryMary lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Shimmer ja jestem już po 1 CC dlatego druga jest ze wskazania niestety. Chciałam rodzić naturalnie. Każdy dochodzi do siebie po CC inaczej, na pewno nie jest to przyjemne , trzeba wiedzieć , żeby nie spionizować się po za wcześnie bo ból głowy murowany , migreny takie , że hoho. Najgorsze są pierwsze 2-3 doby , później już tylko dyskomfort.
    Boje się jak cholera , bo z całej CC pamiętam ucisk na klatke piersiową i myślałam , że umieram. Jest to podobno normalne. Przy pierwszej CC opowiadaliśmy na sali kawały. Także było wesoło , dzięki temu przeżyłam ją naprawde w spokoju ( no prawie gdyby nie ten ucisk)
    U mnie wskazaniem jest duży guz na jajniku, który aktualnie się schował za szyjkę macicy i nie ma takiej opcji żeby mi się koło tego guza dziecko zmieściło w kanale rodnym. Po 30tc będą jeszcze raz oceniać jego położenie. A teraz wydaje mi się że już tak nie ma że jak jedno cc to zawsze cc. Teraz chyba można sn po cc???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:37

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ