X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Tak początek kwietnia mam CC mieć, a chce wszystko mieć przygotowane na początku marca. Dlatego , że nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. Moja Kuzynka ostatnie 5 tygodni przeleżała w szpitalu i wszystko musiała jej przygotować siostra z teściową.
    Wolę zrobić to sama.
    O będziesz miała cc. A to Twoje pierwsze cc? i boisz się??? bo to mój największy lęk, nie ból sn tylko dochodzenie do siebie po cc a prawdopodobnie mnie to czeka :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam i kobiety w ciazy nie maja pierszeństwa - trzeba w kolejce siedzieć i hóy..
    drugie wejscie po 2 godzinach bez kolejki oO

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:35

shimmer_lip, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no właśnie zadzwonie chyba do nich zapytać czy się wchodzi bez kolejki czy mam czekać grzecznie :P bo ja nie lubię się wpychać, generalnie mogłabym siedzieć - ale wiem, że oni chcą żeby podana glukoza byla rano - a ja nawet jak tam rano pójde to wejdę dopiero około 10 bo te stare KU*^&*^ przecież mają nocleg w poczekalni zamówiony...
    glukoza nawet pierwsza jest u mnie bez kolejki i to nawet jak nie jesteś w ciąży. Pchaj się Amy i tyle :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Zmień labo :D jak mi tak powiedzą tam gdzie mam zniżkę to jadę tam gdzie jest napisane, że bez kolejki :D w dupie mam kasę :D

No zaraz się ubiore i pójdę do dwóch przychodni jednej na nfz i jednej prywatnej i się zorientuje czy robią i czy maja duze kolejki... i tak płacę i tak, nie zamierzam siedzieć w szpitalu 2 godzin i czekać na wejscie do gabinetu.. tu nie ma szans żeby wejść nawet w ciązy - tutaj żadna stara KU*(@^*& nigdy nie rodziła więc one nie wiedzą co to znaczy być w ciąży :P

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Fasia skurcze B-H to twardnienie brzuszka i uczucie cięzkości , który może powodować dyskomfort ( uczucie jakby brakowało Ci skóry) ale nie ból. Łapie cały brzuszek i po chwili puszcza.
    Skurcze które powinny zaniepokoić na tym etapie ciąży to takie które , przypominają zbliżającą się miesiączke , zaczynają się od góry brzucha i schodzą w dół powodując przy tym ból.

Na prywatnym USG zmienił mi termin na 14 kwietnia. A w karcie ciąży mam termin na 18 kwietnia.
    NO to czyli mnie te braxtony męczą :( i one nie są wcale przyjemne :( mnie łapie sam dół brzucha i spina się na kilka sekund.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    glukoza nawet pierwsza jest u mnie bez kolejki i to nawet jak nie jesteś w ciąży. Pchaj się Amy i tyle :)

No własnei dzwoniłam się zapytać i niestety trzeba zajmowac normalnie kolejkę.
    Nie chce się kłócić bo mi ciśnienie skoczy... pójde się zorientować gdzieś prywatnie aplbo w przychodni - tam są zazwyczaj małe kolejki

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ty to masz wejście z rana :D dzięki za info :D
    Bo się podnieciłam jak dziecko :) Fajowy sweterek w serduszka jest i kurtki worki za 200 z nie za 300 zł :)

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No własnei dzwoniłam się zapytać i niestety trzeba zajmowac normalnie kolejkę.
    Nie chce się kłócić bo mi ciśnienie skoczy... pójde się zorientować gdzieś prywatnie aplbo w przychodni - tam są zazwyczaj małe kolejki
    No pacz a u mnie na nfz jest wielka kartka że Ci co glukozę robią są bez kolejki i babeczka jak się wychyla to zawsze pyta kto na glukozę :) jak Fasia mówi zmień labo :D

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja jestem już po 1 CC dlatego druga jest ze wskazania niestety. Chciałam rodzić naturalnie. Każdy dochodzi do siebie po CC inaczej, na pewno nie jest to przyjemne , trzeba wiedzieć , żeby nie spionizować się po za wcześnie bo ból głowy murowany , migreny takie , że hoho. Najgorsze są pierwsze 2-3 doby , później już tylko dyskomfort.
    Boje się jak cholera , bo z całej CC pamiętam ucisk na klatke piersiową i myślałam , że umieram. Jest to podobno normalne. Przy pierwszej CC opowiadaliśmy na sali kawały. Także było wesoło , dzięki temu przeżyłam ją naprawde w spokoju ( no prawie gdyby nie ten ucisk)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:10

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Czy duża właśnie nie wiem bo gdzieś wyczytałam że na początku 24tyg dzidzius waży średnio 550g, a ja w piątek zaczynam 25 tc, no ale tą waga to tak naprawdę +/- więc nawet tego nie analizuję, a co do pozy dzidzi to aż lekarz się śmiał, bo to super wyglądało.
    NO :) ja się na tej maszynie na której miałam połówkowe dopatrzyłam, że jest tolerancja +/- 51g i moje paszczydło w 20t0d ważyło 350g :)a nóżka znaczy udko 33mm :) ale ja nie wiem czy kogos tu interesuje nie tylko waga mojego dziecięcia ale również długość jego kosteczki udowej :D

Fasia, weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, ziolko, liloe lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy skoro tam wchodzi się za kolejnością to bym poszłą im na godzine przed ich skończeniem pracy zrobiła glukoze po złości a jakby mi powiedziały , że jest za późno to bym z tym do przełożonych poszła. Kuźwa buractwo , dosyć , że na głodnego , w ciąży , wypić to świństwo to jeszcze musisz czekać na kolejke.

Amy, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Śniło mi się, że już urodziłam synka w sypialni, patrzę w kalendarz i stwierdzam, że 24tydzień to za wcześnie ;) synek był śliczny ale ze tak wcześnie to kazalam mojemu TZ jakiegoś ginekologa poszukać, żeby maluszka schować z powrotem do brzuszka...

shimmer_lip, adk_1989, Amy, weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, ziolko, Ewelcia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przykrościa muszę stwierdzić, że nic ciekawego dla mnie nie ma w C&A an wyprzedaży.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się do prywatnej kliniki - 5 zł różnicy w porównaniu ze szpitalem - więc całe gówno, no i bez kolejki mmiędzy 7 a 8 rano, także się nie będę z moherami gryzła na korytarzu :)

shimmer_lip, Fasia, weronika86, CzaryMary lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Shimmer ja jestem już po 1 CC dlatego druga jest ze wskazania niestety. Chciałam rodzić naturalnie. Każdy dochodzi do siebie po CC inaczej, na pewno nie jest to przyjemne , trzeba wiedzieć , żeby nie spionizować się po za wcześnie bo ból głowy murowany , migreny takie , że hoho. Najgorsze są pierwsze 2-3 doby , później już tylko dyskomfort.
    Boje się jak cholera , bo z całej CC pamiętam ucisk na klatke piersiową i myślałam , że umieram. Jest to podobno normalne. Przy pierwszej CC opowiadaliśmy na sali kawały. Także było wesoło , dzięki temu przeżyłam ją naprawde w spokoju ( no prawie gdyby nie ten ucisk)
    U mnie wskazaniem jest duży guz na jajniku, który aktualnie się schował za szyjkę macicy i nie ma takiej opcji żeby mi się koło tego guza dziecko zmieściło w kanale rodnym. Po 30tc będą jeszcze raz oceniać jego położenie. A teraz wydaje mi się że już tak nie ma że jak jedno cc to zawsze cc. Teraz chyba można sn po cc???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:37

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ