X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Z przykrościa muszę stwierdzić, że nic ciekawego dla mnie nie ma w C&A an wyprzedaży.
    Chciałam kliknąć lubię to ale nie lubię :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Amy skoro tam wchodzi się za kolejnością to bym poszłą im na godzine przed ich skończeniem pracy zrobiła glukoze po złości a jakby mi powiedziały , że jest za późno to bym z tym do przełożonych poszła. Kuźwa buractwo , dosyć , że na głodnego , w ciąży , wypić to świństwo to jeszcze musisz czekać na kolejke.

bywam taka złośliwa :D
    Ale sobie tym razem tą przyjemność odpuszczę :D
    za 5 zł różnicy w badaniu nie będę się szczypać :D pójdę do prywatnej kliniki :P

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer to moja ma 347 g i długość FL 20,5mm . Hmmm mała krągła niewywrotna chyba będzie :D Krótkie kuśpety po mamusi

Fasia, shimmer_lip, Amy, weronika86, ziolko lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Hello :)

Śniło mi się, że już urodziłam synka w sypialni, patrzę w kalendarz i stwierdzam, że 24tydzień to za wcześnie ;) synek był śliczny ale ze tak wcześnie to kazalam mojemu TZ jakiegoś ginekologa poszukać, żeby maluszka schować z powrotem do brzuszka...
    A mnie dziś milioner rozpieszczał :) całą noc za mną chodził i pytał co mi jeszcze kupić i na początku mi się to podobało ale jak mnie zaczął całować to mu z buzi rybą waliło (na bankiecie byliśmy) i tak mnie zadręczał tymi zakupami, ze się obudziłam :D

Robotka1, Anka1501, weronika86, ziolko lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:37

shimmer_lip lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga - a takie cyrki to tylko w szpitalach są - bo niby tam też są dwie kolejki - prywatna i ze skierowaniem, ale w ciązy nikt nie przepuści i ze względu na glukozę też nie.. a szpital/klinika prywatna - już ma inne zasady - i czekać nie trzeba...
    Nieznosze szpitali - tam jest zero wyrozumiałości... i już nie raz się o tym przekonałam... nawet personel do personelu jest z chujowym nastawieniem i rzadko kiedy idzie coś załatwić... tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:44

weronika86 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Shimmer to moja ma 347 g i długość FL 20,5mm . Hmmm mała krągła niewywrotna chyba będzie :D Krótkie kuśpety po mamusi
    :) o to może moja będzie miała długie i zgrabne nóżki po tatusiu :D bo mamusia to ma baleroniki, które odzieje w dzinsy ciążowe z ca za 70 zł a nie 150 :)
    Wiesz co bo tam jest to +/- 51 g więc może moja ma dłuższe kopyto bo waży bliżej 400 niż 350 jednak :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A mi się niiiiiiiiiiic nie śni od początku ciąży, buuu :(
    Czyli Ty normalna jesteś :) bo to co mi się śni to są jakieś jaja i to co noc :D

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    NO :) ja się na tej maszynie na której miałam połówkowe dopatrzyłam, że jest tolerancja +/- 51g i moje paszczydło w 20t0d ważyło 350g :)a nóżka znaczy udko 33mm :) ale ja nie wiem czy kogos tu interesuje nie tylko waga mojego dziecięcia ale również długość jego kosteczki udowej :D
    Hej interesuje tylko większość ma już za sobą polowkowe i pierwsze wrażenie opadły trochę
    Ja ze skurczami mam jak u ciebie tylko dół brzucha i nniebolesne ale zauwazylam ostatnio że mnie przy dotykaniu boli kość lonowa?nie wiem jak to nazwać:)też tak macie?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ehhh jednak spać nie mogę :(

WERONIKA ona się ze mną tym mleczkiem podzieliła :D
    Ja nawet nie mam pojęcia jakie to jest uczucie jak sie pojawiają skurcze BH .. Może to któraś z Was opisać tak żebym ja zrozumiała? Bo mi na wypisie napisali, że jak się zaczną bóle lub skurcze to mam na IP jechać, a nie chcę panikować jak się coś zacznie i sie okaże, że to nic złego ..

ROBOTKA sliczne łóżeczko :) ja jakbym miała miejsce na łóżeczko to też bym już pewnie złożyła, a co - niech się kurzy :D kot by miał gdzie spać :P Chociaż nie, kosz Mojżesza mąż od razu schował żeby kicia nie wchodziła do środka, bo to nie jej spanie tylko Julka :D

AMY co to za gorączka? Dalej Cię trzyma?
    fasia kazda raczej odczuwa to indywidualnie czy opisuje inaczej te same skurcze...mowia o twardnieniach, u mnie to raczej zaciskanie sie brzucha i puszczanie ale nie czuc spychania w dol...nie wiem czy w miare dobrze to opisalam...tak czy inaczej wiekszosc dziewczyn ma je bezbolesne lub nieprzyjemne, niewiele jednak uwaza je za bolesne...powiem ci ze ja mam juz synka 12 lat ale w nocy sie wystraszylam i to nie na zarty..trwaly kilka sekund, zlapaly 2 razy i koniec...ustapily po zmianie pozycji.

Robotka wyslalam zaproszenie

edit: mala tego dnia byla strasznie ruchliwa, najbardziej z calej ciazy, wiec mozliwe ze ona sprowokowala te skurcze,bo czytalam ze to mozliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:50

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hej interesuje tylko większość ma już za sobą polowkowe i pierwsze wrażenie opadły trochę
    Ja ze skurczami mam jak u ciebie tylko dół brzucha i nniebolesne ale zauwazylam ostatnio że mnie przy dotykaniu boli kość lonowa?nie wiem jak to nazwać:)też tak macie?
    Iwonka to taki żarcik był :) ja też połówkowe dwa tygodnie temu miałam :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak w ogóle :):)

shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy współczuję Ci. Ja chodzę do państwowej przychodni i mam wrażenie , że jest lepiej niż w szpitalnych korytarzach. ALe jak masz możliwość zrobienia tego gdzie indziej to pewnie nie marnuj nerw na mohery.

Shimmer tak po CC możesz rodzić SN pod warunkiem , że podpiszesz papiery , że sama o to prosisz. Lekarze boją się rozejścia blizny i pęknięcia macicy podczas porodu SN. Ja dodatkowo mam prawdopodobnie przyrośnięta macice do jelita i okropnie duże zrosty. Gin powiedział , że jak chce rodzić SN to nie u niego w szpitalu bo on się tego nie podejmie bo napewno nie urodzę SN.

Amy lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:10

Fasia lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka to co mówisz to pewnie rozejście się spojenia łonowego. Współczuję, któaś już tu pisała , że tej ją boli.
    Przeszłam to z Marcelem w ciąży i nigdy więcej.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wage,ja miałam 23 skończony, 23+2 i moja córeczka 556 gram ważył i lekarz tez mówiła że ok :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Amy współczuję Ci. Ja chodzę do państwowej przychodni i mam wrażenie , że jest lepiej niż w szpitalnych korytarzach. ALe jak masz możliwość zrobienia tego gdzie indziej to pewnie nie marnuj nerw na mohery.

Shimmer tak po CC możesz rodzić SN pod warunkiem , że podpiszesz papiery , że sama o to prosisz. Lekarze boją się rozejścia blizny i pęknięcia macicy podczas porodu SN. Ja dodatkowo mam prawdopodobnie przyrośnięta macice do jelita i okropnie duże zrosty. Gin powiedział , że jak chce rodzić SN to nie u niego w szpitalu bo on się tego nie podejmie bo napewno nie urodzę SN.
    A widzisz. Ja odkąd się dowiedziałam o tym cc to usilnie staram się wyszukać plusów tej sytuacji :) i znajduję aktualnie tylko jeden - że będę jak dziewica nadal :D

A z tych wszystkich kalkulatorków i programików wychodzi, że nasze dzieci teraz rosną jakieś 100g tygodniowo :) czad :)

weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Czyli Ty normalna jesteś :) bo to co mi się śni to są jakieś jaja i to co noc :D

Milioner a na pastę do zębów nie miał??? :D
    Ja tez mam każdej nocy jakieś dziwne sny :D

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A mi się niiiiiiiiiiic nie śni od początku ciąży, buuu :(
    moj maz twierdzi ze odkad jestem w icazy to co noc sie smieje na glos przez sen ..ja tego nie pamietam a on ma ze mne lacha :D

Fasia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Iwonka to co mówisz to pewnie rozejście się spojenia łonowego. Współczuję, któaś już tu pisała , że tej ją boli.
    Przeszłam to z Marcelem w ciąży i nigdy więcej.
    Dziewczynki mnie też coś boli ale ja się nie znam co to :D się zapytam lekarza to Wam powiem czy to spojenie czy nie :D bo mnie chyba boli za nisko jak na spojenie i najbardziej jak wstaję z łóżka i jedną nogę podniosę :) ale ja od trzech dni się czuję jak jakaś babuleńka :) tu mnie boli, tam mnie strzyka tu się kurczy a tam ciągnie :D aż sama siebie rozbawiam :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ