Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykluska wrote:Cześć dziewczyny. Mam straszny problem, boję się że mój bąbelek tego nie przetrwa. Pisałam Wam już że choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Od tygodnia mam okropne biegunki. Dzwoniłam do swojej gastrolog kazała zrobić mi badanie CRP i wynosi ono u mnie aż 46, norma jest do 5, znaczy że jest dość poważny stan zapalny. Tak bardzo się boję, że mojemu bąbelkowi już coś się stało. Jutro mam wizytę u gina ale bez USG. Zapytam go czy mogę zrobić kolejne USG.
Jestem załamana totalnie. -
nick nieaktualnymantissa wrote:A co by wypadało napisać?
Ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i generalnie ok, chociaż hematokryt mam trochę niski 34,4 i jakieś bakterie w moczu + podwyższone PH.No ale wizytę u gina mam we wtorek, to chyba już tyle poczekam, bo jakieś straszne te wyniki nie są. Zresztą czytałam, że hematokryt się w ciąży generalnie trochę obniża, zwłaszcza, że tylko kwas foliowy na razie biorę. Nie martwię się na zapas.
A, i ja kartę ciąży miałam założoną przy pierwszej wizycie w 6 tyg + 6 dni. -
Kluska, ja na ostatniej wizycie pytałam o to ginke, bo mam granulocyty podwyższone, to też niby stan zapalny i ona mi powiedziała, że mam na to wogóle nie zwracać uwagi bo ciąża to rewolucja dla organizmu i organizm odbiera to jak infekcje. Sama mi powiedziała ze jak bym zrobiła teraz CRP albo OB to OB może nawet trzy cyfrowe wyjść i tym się nie trzeba martwić. Więc nie martw się na zapas, może to poprostu ciąża tak na ciebie działa. Mam nadzije.
-
Ja też spokojnie mogę edytować listę
Może jednak chodzi o to, że trzeba być zalogowanym na koncie google?
No nie wiem, w każdym bądź razie ja też czase, uzupełniam jak ktoś piszę kiedy następna wizyta
Robotka, miłego wypoczynku. Odezwij się czasem!
Kluska, wszystko będzie dobrze. Nie martw się tym CRP, nie jest aż takie tragiczne mimo, że podwyższone, a tak jak pisze Liwi w ciąży może być ono podwyższone. Wgl to oglądając tutaj na BBF różne kalendarze ciaży, widziałam dziewczyne, która wiecznie miała CRP trzycyfrowe i wszystko było spoko. Spokojnie Kochana, musi być dobrze! Mam nadzieję, że lekarz zrobi USG i będziesz spokojniejsza. -
nick nieaktualnyA ja dziś mam też zły dzień. Rano gwałtownie ruszyłam głową,cos strzelilo i boli jak cholera i nie mogę w prawo ruszyć głową i na dodatek zaslablam rano zaraz po tym am iść do pracy, ledwo żyje, wygrzewam kark z nadzieja,że jutro będzie lepiej...
-
Aaaa, bo ja nawet nie wiedziałam, że to jakiś link do tej listy jest.
Otworzyć ją mogę, ale edytować niestety nie, bo skrypt przestaje odpowiadać.
Więc napiszę tutaj, po kolei jak leci w tabelce.
- mantissa
- Monika
- 27/33
- Toruń
- 09.04
- za pierwszym razem się udało, więc chyba 1
- Test beta - ja chyba tego nie robiłam
- Data nast. wizyty: 09.09
- wymiary dzidzi - 20.08 - 9,1 mm
- rodzeństwa - brak
- przeczucia: nie mamja się upieram, że będzie dziewczynka, bo bardzo bym chciała, a mój TŻ mówi, że chłopak i tyle.
Jeśli są dalej jakieś rubryczki, to niestety ich nie widzę.
Fasia, pytałaś o to ile się czeka na wyniki badań, ja u siebie, w normalnej przychodni (krew jest przewożona na badania gdzie indziej), zarówno na NFZ jak i płatnie idę na badanie rano tj. do 9:00 i następnego dnia po 12 mam wyniki. Nigdy nie czekałam dłużej i tym razem też nie.
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:A ja dziś mam też zły dzień. Rano gwałtownie ruszyłam głową,cos strzelilo i boli jak cholera i nie mogę w prawo ruszyć głową i na dodatek zaslablam rano zaraz po tym am iść do pracy, ledwo żyje, wygrzewam kark z nadzieja,że jutro będzie lepiej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
w miejscu - test/beta wyniki - to jeśli nie robiłyście bete, to wpisuje się datę pierwszego pozytywnego testu sikanego
MartaAlvi dzięki za pomoc w pisywaniu, akurat ogarniałam młodego