Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Napiszę może również tu, bo mój termin wg OM również wypada na kwiecień, a mam dylemat. We wtorek byłam u lekarza, wg OM był to 7tc3dz (ostatnią miesiączkę miałam 12.07). Od razu miałam robione usg transpochwowe. Widać było tylko sam pęcherzyk. Na dodatek lekarz powiedział, że ciąża jest za młoda, bo wielkość pęcherzyka odpowiada 5,5-tygodniowej ciąży. Ginekolog nie powiedziała mi niby nic złego, mam przyjść za tydzień i sprawdzić czy wszystko w porządku. Ale ja od tych 2 dni jestem kłębkiem nerwów. Czy takie "opóźnienie" względem OM oznacza coś nieprawidłowego? Dodam, że miałam regularne 31-dniowe cykle, więc owulacja na pewno była w terminie.
-
nick nieaktualny
-
Patrycja, nie czytaj za dużo bo wiem z doświadczenia, że nic dobrego nie wyczytasz
A może pęcherzyk po prostu narazie wolniej rośnie, a później wszystko nadgoni? i tak się czasami zdarza.
Czekaj na następną wizytę i spróbuj się nie denerwować, choć wiem, że to cholernie trudne
Psotka, ja mam tyłozgięcie macicy. Delikatne, ale mam.
Jeszcze tylko troszkę ponad 2 godzinki do mojej wizytyyy -
nick nieaktualny
-
Rudzia, więc musimy wierzyć, że się wchłonie!
wszystko będzie dobrze!!
Super, że widziałaś Bąbelka!
ja zaraz idę podejrzeć mojego, trzymajcie za niego kciukino i za mnie też
Rudzia, haneczka lubią tę wiadomość
-
patrycjaaa wrote:Napiszę może również tu, bo mój termin wg OM również wypada na kwiecień, a mam dylemat. We wtorek byłam u lekarza, wg OM był to 7tc3dz (ostatnią miesiączkę miałam 12.07). Od razu miałam robione usg transpochwowe. Widać było tylko sam pęcherzyk. Na dodatek lekarz powiedział, że ciąża jest za młoda, bo wielkość pęcherzyka odpowiada 5,5-tygodniowej ciąży. Ginekolog nie powiedziała mi niby nic złego, mam przyjść za tydzień i sprawdzić czy wszystko w porządku. Ale ja od tych 2 dni jestem kłębkiem nerwów. Czy takie "opóźnienie" względem OM oznacza coś nieprawidłowego? Dodam, że miałam regularne 31-dniowe cykle, więc owulacja na pewno była w terminie.
Kochana jeśli dobrze się doczytałam to miałaś owulacje tak jak i ja w okolicach 29 lipca. ( Miałam okres 11 lipca cykle mam 32 dniowe). Jeśli we wtorek miałaś 5 liczmy 6 tyg ciąże to jest wszystko ok. Ja wczoraj byłam u gina i moja ciąża określana jest na 6-7 tydzien. Przeliczając ze wiem kiedy doszło do zagnieżdzenia u mnie ( liczę ze to był 5 dpo bo tutaj miałam spadek tempki a w 9 dniu po owu wyszła mi 2 kreska na teście) to jeśli u ciebie doszło później liczmy ok 12 dnia bo tak mogłoby być to wszystko się słoneczko zgadza. Twoja ciąża nie jest młodsza o 2 tygodnie bo jest coś złego tylko dlatego , że tak właśnie doszło do rozwoju twojego maleństwa. Jest wszystko w porządku naprawde! Mam nadzieję , że obrazowo Ci to przedstawiłam , byś rozwiała swoje wątpliwości.
Rudzia też miałam zapalenie tego gruczołu na początku ciąży ale zanim poszłam z tym do gina to samo się wchłonęło. Będzie dobrze , zobaczysz. Rzadko kiedy zapalenie tego węzła kończy się zabiegiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 14:44
Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wszystko u mnie i Bąbla ok, serduszko bije także jestem happy
raczek i nóżek nie widziałam, ale to zapewne wina usg. Lekarz powiedział, ze wszystko w porządku, jutro idę zrobić badania także się trochę uspokoiłamJustinka, MartaAlvi, Bambi85, Krysti, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość
-
Ja tez już jestem po wizycie. Mamy 12mm okruszka z bijącym serduszkiem
lekarz nie chciał za bardzo wiercić głowicą żeby nie zrobić mu krzywdy więc nie wszystko trwało 30sekund tylko żeby stwierdzić że jest. Ale mi ulżyło!
Justinka, Bambi85, kasss, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość
-
adk_1989 super! Gratuluję!
Ładne imiona macie już wybrane
może dopiszesz się do listy, wstępnie wpisałam Cię na samym dole, ponieważ nie wiem nawet na kiedy masz terminjeśli masz problem z listą, nie ma problemu mogę wpisać, jak podasz dane
-
Czesc Dziewczyny,ja sie nie odzywalam ostatnio bo nie czulaam sie najlepiej, a dzis to jakies apogeum,rzyganko i bol glowy. Bylam w poniedzialek u lekarza, dzidzia jest na miejscu,serduszko bilo
Lekarz dal mi L4 bo widzial jak wygladam,ja pracuje z klientami i podpisuje umowy, a nie bylam w stanie czasami z nimi rozmawiac wiec to bylo najlepsze wyjscie z sytuacji. Teraz odpoczywam i moja mama przyjezdza z pomoca,bo corcia ma 2,5 roku i wiadomo, ze trzeba isc z nia swieze powietrze,pobawic sie a ja nie jestem czasami w stanie. Super wiesci przynosicie z wizyt, ja mam kolejna 30.09 i juz nie moge sie doczekac:)
haneczka lubi tę wiadomość
-
Lali dobrze Cię rozumiem, ja też nie najlepiej się czasami czuję, dodatkowo jeszcze natłok pracy, którą niestety nikt za mnie nie wykona, a niestety terminy oddania są nie do ruszenia... do tego cały czas mam synka 2 latka... i jak była opcja żłobka, to ze względu że okazało się że jestem w ciąży a choroby są nie wskazane, a wiadomo że można coś przynieść że żłobka, dziś intensywnie zaczęłam się rozglądać za nianią na 4-5h... bo wiadomo im brzuszek większy tym może być ciężej, a zdecydowanie gorzej czuje się w tej ciąży niż synkiem
ale jak to lekarka wytłumaczyła - jestem starsza, więcej obowiązków, dziecko, praca itd
Trzymaj się! Najważniejsze że z dzidzią ok
Lali lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki. Byłam u ginka na konsultacji i się rozbeczałam że już pewnie znów będzie poronienie bo jest stan zapalny wysoki w jelicie na co on zabrał mnie na USG i pokazał moją kruszynkę piękną, na szczęście groszeczek jest cały i zdrowy. Ma już 1,75cm i serduszko bije 165 uderzeń na minutę. Ma rączki i nóżki. Teraz leżę na gastrologii bo gastrolog mi się kazała położyć żeby zlikwidować stan zapalny. Ja chyba zejdę na nerwicę zanim urodzę tą kruszynkę.
Angela89, Bambi85, MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny