X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary u nas temat się zaczął na 439 str od Krysti. Poczytaj

CzaryMary, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)
    Jak masz takie pieniądze i chcesz je przeznaczyć na pobranie tej krwi to rozważ sobie na spokojnie, a na pewno popytaj lekarza prowadzącego żeby ewentualnie pomógł Ci rozwiać wątpliwości.

Przyszłości nie da się przewidzieć, nigdy nie wiadomo czy nasze dzieci nie będą potrzebowały takiej pomocy medycznej, szkoda żeby w takich okolicznościach pluć sobie w twarz że się przyżydziło to parę tys. a dzisiaj dziecko potrzebuje pomocy, za którą jesteśmy w stanie oddać własne życie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)

Podczytuje sobie czasami pamiętniki na bbf i często odwiedzam pamiętnik Bergo. Jejku jak mi tej dziewczyny szkoda. Jej i małego którego non stop mecza bóle brzuszka. Widać ze dziewczyna jest juz na granicy wytrzymalosci. Wspolczuje jej strasznie.

ja też ją czytam, ale nie wiem czy ta krew pępowinowa w jej kwestii pomoże, bo jej syn chyba od jakiegoś czasu przed porodem nie był odżywiany bo byl problem z pępowiną, więc mały nie rósł.. dziwne że lekarze nie zrobili od razu cesarki tylko tak się to maleństwo męczyło..

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tak luźno lizać temat można zaplanować ciążę i wtedy pobrać ale to bardzo kontrowersyjny temat.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film "Bez mojej zgody" traktuje właśnie o tym, polecam

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Amy masz racje. Tez nie chce się złapać na jakaś aktualnie trwajaca mode, dzięki której banki tej krwi zarabiają bajonskie sumy. Podpytam jutro moja doktor - niech sie wypowie czy to w ogóle ma jakiś sens.

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    film widziałam..

ja nie rozważam pobrania tej krwi więc się nawet nie wgłębiam w temat.. jakby to było refundowane to pewnie bym skorzystała, a takto... nie mam luźnych kilku tys.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biorę pod uwagę pobrania krwi pepowinowej.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie byłoby dużo przyjemniejsze gdyby człowiek miał luźnych kilka tysi :D

CzaryMary, Eweliśka, Fasia, mantissa, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja też ją czytam, ale nie wiem czy ta krew pępowinowa w jej kwestii pomoże, bo jej syn chyba od jakiegoś czasu przed porodem nie był odżywiany bo byl problem z pępowiną, więc mały nie rósł.. dziwne że lekarze nie zrobili od razu cesarki tylko tak się to maleństwo męczyło..

O Bergo napisalam abstrahując zupelnie od krwi pępowinowej :-) u nich napewno nic by to nie pomogło.

Generalnie szkoda mi jej . wierze ze jest piorunsko zmęczona. AZ mam ochotę jej pomoc normalnie. Chociaż jeden dzień ja odciazc, żeby mogła się wyspac .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary mary ja Ignaśia krew oddaje w donacji czyli charytatywnie dla innego dziecka ktore moze potrzebować taką krew ,dla mnie nie zostawię bo koszta są ale jeszcze popytamy z moim jak to wyglada .

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia ja pisałam o mojej koleżance ona jest teraz 27 tyg musieli małej podawać właśnie sterydy zapobiegawczo :) Była w szpitalu 3 dni bo jeszcze jej infekcje leczyli.

Ewelcia też pisała, że u Niej jak i u mnie będzie ta terapia sterydowa stosowana :) Czyli Twoja znajoma spędziła tam tylko kilka dni? Bo ja nie lubię szpitali o czym już wiecie, a wizja zastrzyków jest dla mnie przerażająca .. Nie wiem w co te zastrzyki, ile razy dziennie itd ehhhh :( No ale dla Julka zrobię wszystko ..

Ewelcia lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie byłoby dużo łatwiejsze gdyby nie było chorób...

Fasia, shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a tak w ogóle to chcesz kopa w dupę ?? Martwiłam się o Ciebie, bo tyle dni cisza .. Ale fajnie, że już jesteś :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ewelcia też pisała, że u Niej jak i u mnie będzie ta terapia sterydowa stosowana :) Czyli Twoja znajoma spędziła tam tylko kilka dni? Bo ja nie lubię szpitali o czym już wiecie, a wizja zastrzyków jest dla mnie przerażająca .. Nie wiem w co te zastrzyki, ile razy dziennie itd ehhhh :( No ale dla Julka zrobię wszystko ..
    Podpytam siostrę o te zastrzyki. Ona dostawała przy coreczce. Mała urodziła się w 25 tygodniu i dzięki tym zastrzykom żyje.

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    O Bergo napisalam abstrahując zupelnie od krwi pępowinowej :-) u nich napewno nic by to nie pomogło.

Generalnie szkoda mi jej . wierze ze jest piorunsko zmęczona. AZ mam ochotę jej pomoc normalnie. Chociaż jeden dzień ja odciazc, żeby mogła się wyspac .
    ech.. ona by sobie dała radę, jakby mąż choć troszkę ją odciążył. Ta jej depresja to jego wina.

Ja bym swojego zostawiła z dzieckiem co drugi dzień jakby mi nie pomagał :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia daj Amy spokój... Pewnie miała problem po czopkach i z kibla zejść nie mogła :D

Fasia, Angela89, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Podpytam siostrę o te zastrzyki. Ona dostawała przy coreczce. Mała urodziła się w 25 tygodniu i dzięki tym zastrzykom żyje.

Super, będę wdzięczna, bo do wczoraj nie wiedziałam o nich nic. Ja mam zacząć w 28tyg więc jeszcze jakieś 5tyg i szpital

ANKA masz racje, to na bank wina kupy ale Ona się nie przyzna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:08

Anka1501 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY a tak w ogóle to chcesz kopa w dupę ?? Martwiłam się o Ciebie, bo tyle dni cisza .. Ale fajnie, że już jesteś :)
    Chcę :P

myślałam, że będziesz na tyle inteligentna że zauważysz, że na fb BYWAM zalogowana :P nie bój się. Złe wieści rozchodzą się szybko, jakby coś było nie tak na pewno bym przyszła napisać :P

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Fasia daj Amy spokój... Pewnie miała problem po czopkach i z kibla zejść nie mogła :D
    Fasia ma problem z logicznym myśleniem :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ