X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary u nas temat się zaczął na 439 str od Krysti. Poczytaj

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)
    Jak masz takie pieniądze i chcesz je przeznaczyć na pobranie tej krwi to rozważ sobie na spokojnie, a na pewno popytaj lekarza prowadzącego żeby ewentualnie pomógł Ci rozwiać wątpliwości.

Przyszłości nie da się przewidzieć, nigdy nie wiadomo czy nasze dzieci nie będą potrzebowały takiej pomocy medycznej, szkoda żeby w takich okolicznościach pluć sobie w twarz że się przyżydziło to parę tys. a dzisiaj dziecko potrzebuje pomocy, za którą jesteśmy w stanie oddać własne życie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)

Podczytuje sobie czasami pamiętniki na bbf i często odwiedzam pamiętnik Bergo. Jejku jak mi tej dziewczyny szkoda. Jej i małego którego non stop mecza bóle brzuszka. Widać ze dziewczyna jest juz na granicy wytrzymalosci. Wspolczuje jej strasznie.

ja też ją czytam, ale nie wiem czy ta krew pępowinowa w jej kwestii pomoże, bo jej syn chyba od jakiegoś czasu przed porodem nie był odżywiany bo byl problem z pępowiną, więc mały nie rósł.. dziwne że lekarze nie zrobili od razu cesarki tylko tak się to maleństwo męczyło..

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tak luźno lizać temat można zaplanować ciążę i wtedy pobrać ale to bardzo kontrowersyjny temat.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film "Bez mojej zgody" traktuje właśnie o tym, polecam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Amy masz racje. Tez nie chce się złapać na jakaś aktualnie trwajaca mode, dzięki której banki tej krwi zarabiają bajonskie sumy. Podpytam jutro moja doktor - niech sie wypowie czy to w ogóle ma jakiś sens.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    film widziałam..

ja nie rozważam pobrania tej krwi więc się nawet nie wgłębiam w temat.. jakby to było refundowane to pewnie bym skorzystała, a takto... nie mam luźnych kilku tys.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biorę pod uwagę pobrania krwi pepowinowej.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie byłoby dużo przyjemniejsze gdyby człowiek miał luźnych kilka tysi :D

nick nieaktualny, Eweliśka, Fasia, mantissa, weronika86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja też ją czytam, ale nie wiem czy ta krew pępowinowa w jej kwestii pomoże, bo jej syn chyba od jakiegoś czasu przed porodem nie był odżywiany bo byl problem z pępowiną, więc mały nie rósł.. dziwne że lekarze nie zrobili od razu cesarki tylko tak się to maleństwo męczyło..

O Bergo napisalam abstrahując zupelnie od krwi pępowinowej :-) u nich napewno nic by to nie pomogło.

Generalnie szkoda mi jej . wierze ze jest piorunsko zmęczona. AZ mam ochotę jej pomoc normalnie. Chociaż jeden dzień ja odciazc, żeby mogła się wyspac .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary mary ja Ignaśia krew oddaje w donacji czyli charytatywnie dla innego dziecka ktore moze potrzebować taką krew ,dla mnie nie zostawię bo koszta są ale jeszcze popytamy z moim jak to wyglada .

nick nieaktualny, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia ja pisałam o mojej koleżance ona jest teraz 27 tyg musieli małej podawać właśnie sterydy zapobiegawczo :) Była w szpitalu 3 dni bo jeszcze jej infekcje leczyli.

Ewelcia też pisała, że u Niej jak i u mnie będzie ta terapia sterydowa stosowana :) Czyli Twoja znajoma spędziła tam tylko kilka dni? Bo ja nie lubię szpitali o czym już wiecie, a wizja zastrzyków jest dla mnie przerażająca .. Nie wiem w co te zastrzyki, ile razy dziennie itd ehhhh :( No ale dla Julka zrobię wszystko ..

Ewelcia lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie byłoby dużo łatwiejsze gdyby nie było chorób...

Fasia, shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a tak w ogóle to chcesz kopa w dupę ?? Martwiłam się o Ciebie, bo tyle dni cisza .. Ale fajnie, że już jesteś :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ewelcia też pisała, że u Niej jak i u mnie będzie ta terapia sterydowa stosowana :) Czyli Twoja znajoma spędziła tam tylko kilka dni? Bo ja nie lubię szpitali o czym już wiecie, a wizja zastrzyków jest dla mnie przerażająca .. Nie wiem w co te zastrzyki, ile razy dziennie itd ehhhh :( No ale dla Julka zrobię wszystko ..
    Podpytam siostrę o te zastrzyki. Ona dostawała przy coreczce. Mała urodziła się w 25 tygodniu i dzięki tym zastrzykom żyje.

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    O Bergo napisalam abstrahując zupelnie od krwi pępowinowej :-) u nich napewno nic by to nie pomogło.

Generalnie szkoda mi jej . wierze ze jest piorunsko zmęczona. AZ mam ochotę jej pomoc normalnie. Chociaż jeden dzień ja odciazc, żeby mogła się wyspac .
    ech.. ona by sobie dała radę, jakby mąż choć troszkę ją odciążył. Ta jej depresja to jego wina.

Ja bym swojego zostawiła z dzieckiem co drugi dzień jakby mi nie pomagał :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia daj Amy spokój... Pewnie miała problem po czopkach i z kibla zejść nie mogła :D

Fasia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Podpytam siostrę o te zastrzyki. Ona dostawała przy coreczce. Mała urodziła się w 25 tygodniu i dzięki tym zastrzykom żyje.

Super, będę wdzięczna, bo do wczoraj nie wiedziałam o nich nic. Ja mam zacząć w 28tyg więc jeszcze jakieś 5tyg i szpital

ANKA masz racje, to na bank wina kupy ale Ona się nie przyzna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:08

Anka1501 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY a tak w ogóle to chcesz kopa w dupę ?? Martwiłam się o Ciebie, bo tyle dni cisza .. Ale fajnie, że już jesteś :)
    Chcę :P

myślałam, że będziesz na tyle inteligentna że zauważysz, że na fb BYWAM zalogowana :P nie bój się. Złe wieści rozchodzą się szybko, jakby coś było nie tak na pewno bym przyszła napisać :P

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Fasia daj Amy spokój... Pewnie miała problem po czopkach i z kibla zejść nie mogła :D
    Fasia ma problem z logicznym myśleniem :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ