X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja mialam taka sytuacje ze prywatny gin nie chciał mi wypisać zwolnienia wiec powiedzialam sobie 'ozesz ty - mam cie w dupie' i poszlam do lekarza na NFZ który wystawia mi zwolnienie bez problemu. Jak poszlam ostatnio do tego pierwszego i zapytał się czy chce zwolnienie to mu powiedziałem ' nie, dziękuje juz nie potrzebuje' - minę miał zdziwiona :-)

Amy, Klaudia90, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Pójdę do niej pod koniec grudnia, jeśli nie da mi zwolnienia to nara.
    A jeszcze mam pytanko, zwolnienie dostaję od tego dnia, kiedy po nie się zgłoszę, czy od jakiegoś dnia z przyszłości? :)
    lekarz moze wystawić zwolnienie w dniu w którym jesteś u lekarza, ewentualnie max 3 dni wstecz, nie wystawia się zwolnień "do przodu"

shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Pójdę do niej pod koniec grudnia, jeśli nie da mi zwolnienia to nara.
    A jeszcze mam pytanko, zwolnienie dostaję od tego dnia, kiedy po nie się zgłoszę, czy od jakiegoś dnia z przyszłości? :)
    Tego dnia kiedy u niego jesteś i trzy dni do tyłu :) z przyszłości nie może :)

Amy lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tego dnia kiedy u niego jesteś i trzy dni do tyłu :) z przyszłości nie może :)

Kurcze ja dostałam raz zwolnienie od następnego dnia bo lekarz się mnie pytał czy tego dnia miałam być w pracy. wystawił mi od pierwszego dnia pracującego. Tzn ze było źle wypisane??

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Amy super brzuszek, bardzo zgrabny :-)
    Młoda Damo Diphergan lekarze nieraz przepisują na "uspokojenie macicy", podaje się go również dzieciom, więc myślę, że szkodliwy nie jest.
    Ja mam dzisiaj zły dzień, dół niesamowity i nie wiem co tu zrobić, żeby nastrój mi się poprawił, bo chyba już zbyt długo jest na poziomie -.
    Przyznam się wam, że umyłam dzisiaj 3 okna i zawiesiłam firanki, ale nie był to najlepszy pomysł, bo mojej macicy się to nie spodobało. Nie wiem jak to będzie z reszta świątecznych przygotowań :-(

No nie był to najlepszy pomysł....mi tez przeszło przez głowę zeby umyć okna ale zdrowie dzidziusia ważniejsze...
    Nie powiem ze czasem aż cieżko czegoś nie umyć albo nie sprzątnąć dla takiej pedantki jak ja cieżko...ale maz robi porządki...
    Nie rób żadnych przygotowań jak maz nie pomoże -musi i koniec !!

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a jeśli chodzi o taka nieformalną stronę zwolnień, to jak się nowy lekarz zapyta na wizycie czy potrzebujesz zwolnienia to powiedz wprost, że mogłabyś już iść bo źle się czujesz, ale masz zobowiązania w firmie i jeśli to nie problem to chciałabyś to zwolnienie na kolejnej wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie waznej treści :-) co sadzicie o pobraniu po narodzinach dzieciaczka krwi pępowinowej? Bambi pod merytorycznym katem jak to widzisz ? Nasza znachorko ?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin, od samego początku chciala dać mi zwolnienie - ja przeciągałam bo miałam nową umowę i musiałam miesiąc przepracować później jej powiedziałam że mogę już iśc na zwolnienie i nie robiła problemów

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kurcze ja dostałam raz zwolnienie od następnego dnia bo lekarz się mnie pytał czy tego dnia miałam być w pracy. wystawił mi od pierwszego dnia pracującego. Tzn ze było źle wypisane??

lekarz wystawia wtedy na własną odpowiedzialność chyba, bo generalnie w dniu wystawienia zwolnienia powinien Cię zbadać i zrobić wpis w karcie, że nadal jesteś chora. Jak byłaś już po pracy to nie było Ci potrzebne zwolnienie z tego dnia i nie ma problemu żeby pisać "od jutra"

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To chodzi o numerki zwolnień. Jeśli był pewien, ze Twoje mu nie zaburzy kolejki to git. Poza tym to akurat jest jego zmartwienie nie Twoje :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie waznej treści :-) co sadzicie o pobraniu po narodzinach dzieciaczka krwi pępowinowej? Bambi pod merytorycznym katem jak to widzisz ? Nasza znachorko ?:-)

już kawałek czasu temu był poruszany temat właśnie podbierania krwi pępowinowej.
    Jest to u nas za droga inwestycja i ja na pewno się na to nie zdecyduje, poza tym tu ktoś pisał też, że lekarze się na ten temat też wypowiadali i mówili, że nie ma to większego sensu :)

CzaryMary, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Szczerze nie zastanawiałam się nad tym, choć słyszałam o kosztach. Jak na razie myślę jak już do oddania do publicznego banku nie prywatnie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary Mary juz tu kiedyś poruszalysmy ten temat... Ile lekarzy tyle opinii. Moja gin mówi, że nie ma pewności, że ta krew pepowinowa może nam pomóc a koszty pobrania i przechowywania są ogromne

Amy, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Czytałam na ten temat i super sprawa- jeżeli kiedyś ta krew byłaby potrzeba dzieciaczkowi albo jego rodzeństwu to mogłaby nawet uratować życie-zachowujesz komórki macierzyste które mogą byc pomocne w leczeniu wielu chorób!Tylko ze w UK przechowanie takiej krwi duzo kosztuje i nas na to nie stać:((

CzaryMary lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    już kawałek czasu temu był poruszany temat właśnie podbierania krwi pępowinowej.
    Jest to u nas za droga inwestycja i ja na pewno się na to nie zdecyduje, poza tym tu ktoś pisał też, że lekarze się na ten temat też wypowiadali i mówili, że nie ma to większego sensu :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedz. W takim razie przeszukam wątek coby nie dublowac tematów.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo zglupialam juz ;) ale ta lekarka zawsze mnie pytała czy potrzebuje "od dzisiaj " czy od kiedy pracuje. Wiec myslalam ze można z datą do przodu l4

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz. W takim razie przeszukam wątek coby nie dublowac tematów.

oj nie znajdziesz, bo to u nas na wątku było :)) ogólnie doszłyśmy do wniosku, że w PL to nie ma sensu ;) za droga impreza i wielu lekarzy też jakoś nie szczególnie do tego zachęca

CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dzięki dziewczyny bo zglupialam juz ;) ale ta lekarka zawsze mnie pytała czy potrzebuje "od dzisiaj " czy od kiedy pracuje. Wiec myslalam ze można z datą do przodu l4

mnie też się pyta od dzisiaj czy od jutra- bo w tym dniu mogłyśmy np być już w pracy więc zwolnienie z tego dnia nie wchodziłoby w grę :)

Anka1501, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    oj nie znajdziesz, bo to u nas na wątku było :)) ogólnie doszłyśmy do wniosku, że w PL to nie ma sensu ;) za droga impreza i wielu lekarzy też jakoś nie szczególnie do tego zachęca
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)

Podczytuje sobie czasami pamiętniki na bbf i często odwiedzam pamiętnik Bergo. Jejku jak mi tej dziewczyny szkoda. Jej i małego którego non stop mecza bóle brzuszka. Widać ze dziewczyna jest juz na granicy wytrzymalosci. Wspolczuje jej strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:53

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No właśnie chyba nie mam szans n znalezienie :-)
    Ehhh no właśnie pierunsko droga to impreza. No nic, jeszcze podumam :-)
    Ja też się w to nie będę bawić ze względu na koszt imprezy. I mam nadzieję, że nigdy żadna z nas tej krwi nie będzie potrzebować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:55

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ