X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobra a może któraś mi powie co to są erytrocyty wyługowane ? Bo ostatnio miałam 20 w polu widzenia i teraz też mam i kurdę coo to ?!
    Erytrocyty wyługowane są pochodzenia nerkowego natomiast erytrocyty świeże pochodzą z dolnego piętra układu moczowego

Bambi85 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, myślę że tu znajdziesz odpowiedź:
    http://parenting.pl/portal/erytrocyty-w-moczu-w-ciazy

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Amy - jesteśmy bardzo podobnie z terminami i ja też zauważyłam, że teraz brzuch porządnie ruszył. Ale tak naprawdę, że widać. Może ten 25-26 tydzień to jakaś granica? Ponoć teraz właśnie dzieci najszybciej rosną. Tydzień temu mój Dzid miał 660g, a teraz czytam, że może już mieć 1kg :D

W naszym przypadku na pewno granica ;) w 25 jeszcze nie widziałam zmian, ale pod koniec tego tygodnia i od ndz czyli od pierwszego dnia 26 byłą DIAMETRALNA ZMIANA, która została zauważona przez męża- więc na pewno jest widoczna :D
    mój miał 20 dni temu 550 więc ciekawe ile teraz :))
    Właśnie patrze na swój kalendarz i zostało 103 dni do porodu :D a dopiero było 100dni ciąży.. ;)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewuszki ale to że ich jest 20 w tym polu widzenia to co znaczy to źle czy jak ? Bo nie mogłam niczego takiego znaleźć ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dzieki dziewuszki ale to że ich jest 20 w tym polu widzenia to co znaczy to źle czy jak ? Bo nie mogłam niczego takiego znaleźć ;/
    mnie się wydaje że 20 to jest dużo, bo nie powinno być ich w cale - mojego lekarza "niepokoiły" leukocyty (chyba) których było kilka w polu widzenia więc 20 to chyba sporo :)

"zaniepokoiły" ale też niczego nie przepisał - bo na nic się nei skarżyłam :) i na następną wizytę mocz czysty ;) mój lekarz nic mi nie przepisuje :P Ostatnio powiedział, że nie jest zwolennikiem leków i suplementów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    do 4 erytrocytów to jeszcze chyba norma, większa ilość tych wyługowanych pochodzi z kłębuszków nerkowych i może pojawiać się po infekcjach (nie tylko dróg moczowych, ale też np. układu oddechowego), nie wiem dokładnie na pewno skonsultuj z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:48

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy moja dr też nic nie przepisuje jak nie ma potrzeby - dlatego do teraz nie biorę żadnych witamin dla kobiet w ciąży

Ostatnio tylko przepisała mi na infekcje po szpitalu globulki. No ale te erytrocyty też ostatnio miałam i tyle samo, tylko że położna wypisuje wyniki do karty i tam tego nie zaznaczyła i nie jestem pewna czy moja gin widziała wyniki z labo. Po świętach mam wizytę więc jej pokaże i spytam dokładnie dlaczego to jest i czemu.

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    do 4 erytrocytów to jeszcze chyba norma, większa ilość tych wyługowanych pochodzi z kłębuszków nerkowych i może pojawiać się po infekcjach (nie tylko dróg moczowych, ale też np. układu oddechowego), nie wiem dokładnie na pewno skonsultuj z lekarzem

Tych erytrocytów świeżych nie mam w ogóle - ostatnio były 6 teraz nie ma.
    Te wyługowane mnie zastanawiają bo były i są w postaci 20 w polu widzenia.
    No nic muszę czekać na konsultacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tych erytrocytów świeżych nie mam w ogóle - ostatnio były 6 teraz nie ma.
    Te wyługowane mnie zastanawiają bo były i są w postaci 20 w polu widzenia.
    No nic muszę czekać na konsultacje.
    mój kuzyn miał kiedyś zapalenie kłębuszkowe i miał wtedy tych wyługowanych sporo, nawet po leczeniu było ok 30, tylko lekarz może stwierdzić więc póki co pij dużo by filtrować te nerki,może urosan sobie kup i popijaj ,to ziołowe można pić w ciąży a bardzo pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:59

Angela89 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie maluszek caly i zdrowy prawie 700gram ma, serduszko 145 uderzen bilo moglam znowu posłuchać hihi dostalam nospe 2x1, magnez mam brac ale nie musze takiej duzej dawki i dostalam jeszcze diphergan w tabletkach ale sama nie wiem czy mam go brac, bo pisze ze na alergie na wymioty i uspakajajacy jest to lek wiec sama nie wiem ehh po co on mi jest. No i w razie powtorki jakis niepokojących boli od razu ip nie czekac lepiej dmuchac na zimne. Wczoraj ciagnal mnie znowu brzusio tak u góry ale wzielam nospe i przeszlo takze mam nadzieje ze bedzie dobrze ;)
    dostalam skierowaniie na krew mocz no i nieszczesna krzywa cukrzycowa 75 g buuu nie wiem w sumie kiedy pojde hehe

Olciia fajnie ze wracasz do domku teraz duzo wypoczywac ; p

Amy brzuszek slodki , malusi zazdroszczę figury ja to juz 7,5kg przytylam od poczatku cos mi sie wydaje ze do + 15 dojde :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:06

Ola89, Amy, Ewelcia, mantissa, Eweliśka, Krysti, mimka84 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda - na krzywą masz czas do 28 tygodnia chyba więc jakieś 2 tygodnie jeszcze

a co do brzucha to wcale nie jest już malusi ;) u mnie na plusie 5.4 kg, bo dzisiaj waga 72 kg, ale ona się zmienia co rusz. Ostatnio wchodziłam miałam 73 a za parę dni już 70.8 więc jakoś nie szczególnie biorę pod uwagę to ile mam na plusie :)

te ciążowe kg to nic wielkiego po porodzie znikną szybciej niż się pojawiły :)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 06:25

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Dziewczyny szukam jakiejś sukienki na drugi dzień świąt i wpadły mi w oko na allegro takie
    http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-38-m-i4905351486.html

http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-dagna-rekaw-3-4-limone-38-m-i4873510672.html

myślicie że będą ok? Bo cena jest w miarę atrakcyjna. A może już któraś coś kupiła z tej firmy limone i może się wypowiedzieć?

Ja kupilam dwie sukienki z limone i jestem bardzo zadowolona. Za taka cenę jakość dobra przesyłka szybka także polecam :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 06:25

• Ida Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:48

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Lwica no pani daje wszystkim dzieciom te mini landrynki w nagrode. My tego nie podajemy młodemu , nic twardego bo zęby mleczne są baaaaaaardzo delikatne i łatwo o złamania. Marcel ugryzł takiego landrynka i pod czwórką zrobił mu się krwiak przez co pozrywał więzadła które trzymały go sztywno i zaczął się kiwać. Mieliśmy nadzieję ze stomatolog, że wytrzyma chociaż kilka lat :) A tu dziecko jadło chlebek i poszedł , rozkruszył się na 5 części. Wychowawczyni nie wiedziała, że nie wolno a ja nie informowałam , bo nie sądziłam , ze dzieciom takie cukierki daje.

To dziwny rodzaj nagrody?? Tez uczyłam maluchy-4latki i nigdy nie pomyślałabym zeby dawać im landrynki w nagrodę bo szkoda zębów...zazwyczaj dawałam naklejki, albo książki albo przybory szkolne ....no nrzeczywiscie dziwna moze powiedz jej zeby dawała coś innego w nagrody, dziwne ze szkoła jest happy z takimi nagrodami bo to raczej nie takie zdrowe..zreszta przy tych wszystkich alergiach to strach nawet dać czekoladę...

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Ola a jakie kupiłaś? I czy rozmiarówka jest taka tradycyjna czy może zaniżona lub zawyżona?

Jak będę przy komp to wyśle Ci linki do tych które ja kupilam a co do rozmiarowki to ja wzielam rozmiar większy i są ok także chyba trochę zaniżona rozmiarowka.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Dziewczyny szukam jakiejś sukienki na drugi dzień świąt i wpadły mi w oko na allegro takie
    http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-38-m-i4905351486.html

http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-dagna-rekaw-3-4-limone-38-m-i4873510672.html

myślicie że będą ok? Bo cena jest w miarę atrakcyjna. A może już któraś coś kupiła z tej firmy limone i może się wypowiedzieć?

Ładne :) witaj w klubie szukam niedrogiej sukienki na ślub siostry w marcu

Ewelcia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Amy super brzuszek, bardzo zgrabny :-)
    Młoda Damo Diphergan lekarze nieraz przepisują na "uspokojenie macicy", podaje się go również dzieciom, więc myślę, że szkodliwy nie jest.
    Ja mam dzisiaj zły dzień, dół niesamowity i nie wiem co tu zrobić, żeby nastrój mi się poprawił, bo chyba już zbyt długo jest na poziomie -.
    Przyznam się wam, że umyłam dzisiaj 3 okna i zawiesiłam firanki, ale nie był to najlepszy pomysł, bo mojej macicy się to nie spodobało. Nie wiem jak to będzie z reszta świątecznych przygotowań :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:37

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale cię opieprze ! Jakie mycie okien?! Nakopie ci do dupy.
    U mnie to zrobił mąż jeżeli by tego nie zrobił trudno, to tylko okna, nie przychodzi do mnie żadna perfekcyjna pani domu aby sprawdzać mi stan okien.

Ida, CzaryMary, Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ