Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Dobra a może któraś mi powie co to są erytrocyty wyługowane ? Bo ostatnio miałam 20 w polu widzenia i teraz też mam i kurdę coo to ?!
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:
Amy - jesteśmy bardzo podobnie z terminami i ja też zauważyłam, że teraz brzuch porządnie ruszył. Ale tak naprawdę, że widać. Może ten 25-26 tydzień to jakaś granica? Ponoć teraz właśnie dzieci najszybciej rosną. Tydzień temu mój Dzid miał 660g, a teraz czytam, że może już mieć 1kg
W naszym przypadku na pewno granicaw 25 jeszcze nie widziałam zmian, ale pod koniec tego tygodnia i od ndz czyli od pierwszego dnia 26 byłą DIAMETRALNA ZMIANA, która została zauważona przez męża- więc na pewno jest widoczna
mój miał 20 dni temu 550 więc ciekawe ile teraz)
Właśnie patrze na swój kalendarz i zostało 103 dni do porodua dopiero było 100dni ciąży..
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Dzieki dziewuszki ale to że ich jest 20 w tym polu widzenia to co znaczy to źle czy jak ? Bo nie mogłam niczego takiego znaleźć ;/
"zaniepokoiły" ale też niczego nie przepisał - bo na nic się nei skarżyłami na następną wizytę mocz czysty
mój lekarz nic mi nie przepisuje
Ostatnio powiedział, że nie jest zwolennikiem leków i suplementów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:45
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Dzieki dziewuszki ale to że ich jest 20 w tym polu widzenia to co znaczy to źle czy jak ? Bo nie mogłam niczego takiego znaleźć ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:48
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy moja dr też nic nie przepisuje jak nie ma potrzeby - dlatego do teraz nie biorę żadnych witamin dla kobiet w ciąży
Ostatnio tylko przepisała mi na infekcje po szpitalu globulki. No ale te erytrocyty też ostatnio miałam i tyle samo, tylko że położna wypisuje wyniki do karty i tam tego nie zaznaczyła i nie jestem pewna czy moja gin widziała wyniki z labo. Po świętach mam wizytę więc jej pokaże i spytam dokładnie dlaczego to jest i czemu.Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:do 4 erytrocytów to jeszcze chyba norma, większa ilość tych wyługowanych pochodzi z kłębuszków nerkowych i może pojawiać się po infekcjach (nie tylko dróg moczowych, ale też np. układu oddechowego), nie wiem dokładnie na pewno skonsultuj z lekarzem
Tych erytrocytów świeżych nie mam w ogóle - ostatnio były 6 teraz nie ma.
Te wyługowane mnie zastanawiają bo były i są w postaci 20 w polu widzenia.
No nic muszę czekać na konsultacje.
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Tych erytrocytów świeżych nie mam w ogóle - ostatnio były 6 teraz nie ma.
Te wyługowane mnie zastanawiają bo były i są w postaci 20 w polu widzenia.
No nic muszę czekać na konsultacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:59
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Witam sie po wizycie maluszek caly i zdrowy prawie 700gram ma, serduszko 145 uderzen bilo moglam znowu posłuchać hihi dostalam nospe 2x1, magnez mam brac ale nie musze takiej duzej dawki i dostalam jeszcze diphergan w tabletkach ale sama nie wiem czy mam go brac, bo pisze ze na alergie na wymioty i uspakajajacy jest to lek wiec sama nie wiem ehh po co on mi jest. No i w razie powtorki jakis niepokojących boli od razu ip nie czekac lepiej dmuchac na zimne. Wczoraj ciagnal mnie znowu brzusio tak u góry ale wzielam nospe i przeszlo takze mam nadzieje ze bedzie dobrze
dostalam skierowaniie na krew mocz no i nieszczesna krzywa cukrzycowa 75 g buuu nie wiem w sumie kiedy pojde hehe
Olciia fajnie ze wracasz do domku teraz duzo wypoczywac ; p
Amy brzuszek slodki , malusi zazdroszczę figury ja to juz 7,5kg przytylam od poczatku cos mi sie wydaje ze do + 15 dojdeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:06
Ola89, Amy, Ewelcia, mantissa, Eweliśka, Krysti, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMłoda - na krzywą masz czas do 28 tygodnia chyba więc jakieś 2 tygodnie jeszcze
a co do brzucha to wcale nie jest już malusiu mnie na plusie 5.4 kg, bo dzisiaj waga 72 kg, ale ona się zmienia co rusz. Ostatnio wchodziłam miałam 73 a za parę dni już 70.8 więc jakoś nie szczególnie biorę pod uwagę to ile mam na plusie
te ciążowe kg to nic wielkiego po porodzie znikną szybciej niż się pojawiły -
Ewelcia wrote:Dziewczyny szukam jakiejś sukienki na drugi dzień świąt i wpadły mi w oko na allegro takie
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-38-m-i4905351486.html
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-dagna-rekaw-3-4-limone-38-m-i4873510672.html
myślicie że będą ok? Bo cena jest w miarę atrakcyjna. A może już któraś coś kupiła z tej firmy limone i może się wypowiedzieć?
Ja kupilam dwie sukienki z limone i jestem bardzo zadowolona. Za taka cenę jakość dobra przesyłka szybka także polecam
-
Jaga wrote:Lwica no pani daje wszystkim dzieciom te mini landrynki w nagrode. My tego nie podajemy młodemu , nic twardego bo zęby mleczne są baaaaaaardzo delikatne i łatwo o złamania. Marcel ugryzł takiego landrynka i pod czwórką zrobił mu się krwiak przez co pozrywał więzadła które trzymały go sztywno i zaczął się kiwać. Mieliśmy nadzieję ze stomatolog, że wytrzyma chociaż kilka lat
A tu dziecko jadło chlebek i poszedł , rozkruszył się na 5 części. Wychowawczyni nie wiedziała, że nie wolno a ja nie informowałam , bo nie sądziłam , ze dzieciom takie cukierki daje.
To dziwny rodzaj nagrody?? Tez uczyłam maluchy-4latki i nigdy nie pomyślałabym zeby dawać im landrynki w nagrodę bo szkoda zębów...zazwyczaj dawałam naklejki, albo książki albo przybory szkolne ....no nrzeczywiscie dziwna moze powiedz jej zeby dawała coś innego w nagrody, dziwne ze szkoła jest happy z takimi nagrodami bo to raczej nie takie zdrowe..zreszta przy tych wszystkich alergiach to strach nawet dać czekoladę...weronika86 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Ola a jakie kupiłaś? I czy rozmiarówka jest taka tradycyjna czy może zaniżona lub zawyżona?
Jak będę przy komp to wyśle Ci linki do tych które ja kupilam a co do rozmiarowki to ja wzielam rozmiar większy i są ok także chyba trochę zaniżona rozmiarowka. -
Ewelcia wrote:Dziewczyny szukam jakiejś sukienki na drugi dzień świąt i wpadły mi w oko na allegro takie
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z-kolnierzykiem-oliwia-38-m-i4905351486.html
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-dagna-rekaw-3-4-limone-38-m-i4873510672.html
myślicie że będą ok? Bo cena jest w miarę atrakcyjna. A może już któraś coś kupiła z tej firmy limone i może się wypowiedzieć?
Ładnewitaj w klubie szukam niedrogiej sukienki na ślub siostry w marcu
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Amy super brzuszek, bardzo zgrabny
Młoda Damo Diphergan lekarze nieraz przepisują na "uspokojenie macicy", podaje się go również dzieciom, więc myślę, że szkodliwy nie jest.
Ja mam dzisiaj zły dzień, dół niesamowity i nie wiem co tu zrobić, żeby nastrój mi się poprawił, bo chyba już zbyt długo jest na poziomie -.
Przyznam się wam, że umyłam dzisiaj 3 okna i zawiesiłam firanki, ale nie był to najlepszy pomysł, bo mojej macicy się to nie spodobało. Nie wiem jak to będzie z reszta świątecznych przygotowańWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:37
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia ale cię opieprze ! Jakie mycie okien?! Nakopie ci do dupy.
U mnie to zrobił mąż jeżeli by tego nie zrobił trudno, to tylko okna, nie przychodzi do mnie żadna perfekcyjna pani domu aby sprawdzać mi stan okien.Ida, CzaryMary, Hela85, mantissa lubią tę wiadomość