Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Hej dziewczyny.
Amy super brzuszek, bardzo zgrabny
Młoda Damo Diphergan lekarze nieraz przepisują na "uspokojenie macicy", podaje się go również dzieciom, więc myślę, że szkodliwy nie jest.
Ja mam dzisiaj zły dzień, dół niesamowity i nie wiem co tu zrobić, żeby nastrój mi się poprawił, bo chyba już zbyt długo jest na poziomie -.
Przyznam się wam, że umyłam dzisiaj 3 okna i zawiesiłam firanki, ale nie był to najlepszy pomysł, bo mojej macicy się to nie spodobało. Nie wiem jak to będzie z reszta świątecznych przygotowań
Czy mam Ci nakopać do tyłka??? Twoja macica ma rację, że na Ciebie krzyczy!!! Też na Ciebie krzyczę!!! Olej święta a przynajmniej tego rodzaju roboty. Dziś mi lekarz powiedział, żebym się nie odważyła wejść do sklepu po świąteczne zakupy i że ciężarne mają nakaz olania świątAngela89, Ida lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wiem, że to głupota z mojej strony straszna, ale znacie już moja sytuację, za mnie mąż nic nie zrobi, a obiecałam Gabi, że przykleimy naklejki takie świąteczne na szyby, no i żal mi było jej tego odmówić.
-
Ewelcia ta czarna z białym kołnierzykiem śliczna:)
ja na święta kupiłam tą : http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/dresses-5/lc432-33x/a-line-dress
na żywo lepiej wygląda i kolor ładniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:53
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam właśnie od gina i normalnie się zdenerwowałam. Od początku planuję iść od stycznia na zwolnienie, nawet szef mnie prosił, żeby do końca grudnia pracować, bo koniec roku, dużo papierów, księgowania... Zasugerowałam dziś podczas wizyty lekarzowi, że od stycznia chciałabym dostać zwolnienie, odpocząć i w ogóle, a ona że "na zwolnienie nie chodzi się na życzenie"
Powiedziała, że nie mogę sobie zaplanować, kiedy będę się źle czuła!!! I co ja mam zrobić?
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Zmień lekarza! Serio! Ja też trafiłam najpierw na takiego, wg którego rzyganie po kilka razy dziennie w publicznym kiblu to sama radość (nie wspominając o tym, że musiałabym dzieci same zostawiać), w jednym zdaniu powiedział, ze nie wolno mi nosić nic ze względu na torbiel a jak powiedziałam, ze w pracy muszę 7-8 letnie dzieci z wózka posadzić na kibel a potem z powrotem to tylko łypnął na mnie okiem i nie skomentował. Zmień gina.
-
nick nieaktualny
-
Klaudia90 wrote:Czyli po prostu zapisać się do kogoś innego, nic nie mówiąc obecnej?
Jeden jest zajebistym specjalistą i straszne są do niego kolejki, nie zawsze mogę u niego złapać wizyte wtedy kiedy powinnam ją mieć. A druga babka jest dość liberalna jeśli chodzi o zwolnienia i dostępna zawsze ale nie ufam jej tak jak tamtemu
-
Ewelcia gin mi powiedziała, że na ta terapię sterydowa mam sie zglosic do szpitala miedzy 28-30 tygodniem. Najlepiej w 28 jeszcze żeby zacząć przed 8 miesiącem. Ja ogóle nie wiedziałam, że takie rzeczy się robi. Fajnie ze mi powiedziała o tym
Co do mojego szwu to jego tak czy siak się ściąga na 2 tyg przed planowanym porodem chyba że szybciej się zacznie akcja porodowa to wtedy jest sciagany na cito.
Ja bym bardzo bardzo chciała urodzić w kwietniu.. nie wiem czy mi się uda ale jak tylko wejdę w 8 miesiąc to całe 4tyg leżę żeby ten najgorszy okres przetrwać
Dbajcie o siebie dziewczyny, naprawdę nie ma żartów. Wiem co mówię..CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej pieknosci
Sylvia kobieto kochana mycie okien to bardzo niebezpieczna sprawa w ciąży. U mnie przez okna juz nic nie widać ale co mam zrobić ? Zaciskami zęby , uruchamiam wyobraźnię i myślę sobie ze mam rolety w takim szarym kolorze
Naklejke można przykleic np do lustra. Postaraj się nie przemeczac, please
Klaudia Twój lekarz to świnia. Poszlabym do innego.
Amy - brzuch ruszyl, wyraźnie widać. Piękne Olusiowe lokum
Mnie dzisiaj rano złapał skurcz taki okresowy ale 100 razy mocniejszy. Z bólu tak się spocilam ze az kapcie miałam mokre. Jutro ide do ginki skonsultować sprawę.
Powiem Wam kochane, ze mi juz coraz ciężej.. Jeszcze tydzień temu mogłam gory przenosić a teraz kondycja leci mi na łeb na szyjeAmy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klaudia90 u mnie była ta sama sytuacja, że ginka nie chciała mi dać L4. Ostatecznie mi dala ze względu na rwe kulszowa. Ja bym poszła do innego lekarza tylko po zwolnienie, nawet internista może Ci wystawić tylko żeby była literka B na zwolnieniu
-
Czary to może Tobie się przyda albo innym dziewczynom. Ja też jestem z tych skurczających się
i dziś mi gin powiedział, że
- kilka razy dziennie to normalne bo macica to mięsień i przed porodem ćwiczyć musi
- groźne są skurcze w seriach (czyli wtedy kiedy miałam glukozę powinnam była jednak jechac na IP) i w razie serii mam wziąć nospę, położyć się, jak po godzinie nie przejdzie wziąć drugą, jak nie przejdzie jechać na IP
- skurcze bardzo łatwo pomylić z wygibasami dziecka
- olać święta, nie chodzić na zakupy w największy szał bo to stres i zmęczenie
- jeśli jakaś czynność powoduje skurcze, olać tą czynność i leżeć
- śluz na pewnym etapie ciąży już nie jest taki jak miałam na początku (biały i gęsty) tylko robi się bardziej przezroczysty i lejący (ja miałam schizę cieknących wód) tak ma być
- mój cukier po godzinie 166 jest git
- magnez żrećmaksymalna dawka 3*2 dziennie
Skurcz trwa max 1 min więc jak trwa dłużej to jest szansa że to dziecko robi jakieś dziwne przemeblowania.
Jak się nie jest pewnym to obie dłonie kłaść na dnie macicy (u mnie pępek) i czekać jak się wybrzuszy po jednej stronie - to nie skurcz, jak cała pójdzie do góry i po czasie krótszym niż ta minuta cała jakby opadnie - skurcz.
Aaa i jak mnie uczył to sprawdzać to macać można mocno byle nie dźgać macicy paluchem bo można skurcze wywołać, całą łapą macaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:31
CzaryMary, mantissa, Fasia, misia83, sylvia007, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość