X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Bambi ale jakieś pomysły chociaż macie a u nas problem bo nie ma żadnych propozycji :/ mi się nic nie podoba (no może Natan) a mój nie wie już jak nazwać czwartego syna ;)
    Ale teraz taksiążka sobie myślę nad tym Natanem.... Nasz mały ma na imię Alan wiec mlodszemu nie dam imienia pospolitego bo by nie pasowało. Ale TZ nie jest przekonany do Natana
    no za to moj maż jest baaardzo zdecydowany az za bardzo, aktualnie uwaza ze Leon, mały Leoś to super imie i juz od ponad miesiąca tak nas nazywa, mialam nadzieje ze mu przejdzie ale jakos sie nie zanosi ;P. Ja w sumie nie mam swoich propozycji,wszystkie te imiona meskie jakies takie bez wyrazu mi sie wydaja ;) tzn zadne dla mnie sie jakos nie wyroznia. Jeszcze kiedys byly propozycje Franciszek, Mikołaj, Filip ( chyba moj faworyt jak juz). Tzn prawdziwym moim faworytem był Jaś ale juz jeden wnuk mojego tescia tak ma na imie wiec glupio powielac i odpadło .Olek tez mi sie podoba ale sama mam na imie Aleksandra wiec tez dziwnie by bylo. Wiec w sumie nic mi sie nie podoba, a te co w pewnien sposob jednak tak, odpadaja z jakis wzgledow,

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że w kwestii imienia to ja już nie zwracam uwagi na innych.
    Nikomu, ale to nikomu nie podoba się imię naszego synka ale mi to lotto.
    Ważne żeby nam się podobało i innych głupie komentarze mam w nosie :)

Aaaa mam pytanie (jak zwykle ;)) czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z WOOMBIE ?? koleżanka bardzo poleca i tak się właśnie zastanawiam ....

754fd1b9248e72d3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:55

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki
    wiedziałam że moja wczorajsza wypowiedź narobi zamieszania ale podjęłam to ryzyko bo szkoda mi Hwesty,czytam Wasz watek od samego początku przez ostatnie 2 tygodnie i moje odczucia są tylko na podstawie Waszych opowieści więc nikt nie zna drugiej strony, ani ja ani Wy tylko Hwesta i jeśli coś jej to pomogło to ok jeśli ją uraziłam to przepraszam ale widzę jak się dołuje i pogrąża w smutku a tak mało czasu zostało do faktycznego bycia mamą i wtedy będzie hardcore , nie może być mowy o takim nastawieniu bo źle się to skończy dla Niej, dziecka i małżeństwa, ja mam naturę wojownika ale jak pisałam na początku małżeństwa będąc młodą i niedojrzałą głupią dziewczyną robiłam różne cyrki, fochy, obrażenie z du... itp., oczywiscie nigdy nie widziałam nic w tym złego i nigdy nie widziałam męża jako niewinnego aż doprowadziłam do 4 miesięcznej separacji, to był dla mnie czas pokory, nauki i początków dorastania i pracy nad sobą i związkiem,ale warto było i teraz inaczej podchodzę do życia i ludzi, nie szukam w nich wad a dobrych rzeczy i je biorę do serca,choćby nie wiem co się działo trzymam się pozytywnych myśli.
    Hwesta Ty wiesz sama najlepiej jak tam u Ciebie jest i sama musisz podjąć próbe naprawy ale jeśli chcesz to zrobić nie może być odgrzebywania starych żali itp. czysta kartka.
    Wszystkie brzuszki oczywiście urocze:)
    To takie moje małe odniesienie do tematu w przerwie w pracy.
    Pozdrawiam

Hela85, Anka1501, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Anka faktycznie limit fajnych imion wyczerpany :/ Biedna tylu facetów w domu :P

Eh... Takie życie :) nie będzie mi dane mieć córki ale w sumie może i dobrze :) tylko imienia brak :/

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Aaaa mam pytanie (jak zwykle ;)) czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z WOOMBIE ?? koleżanka bardzo poleca i tak się właśnie zastanawiam ....

754fd1b9248e72d3med.jpg
    Ja tez slyszalam ze dziala cuda i sie przymierzam do zakupu .

CzaryMary lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Igor to starszy syn TZ Leon absolutnie odpada i Błażej tez nie bardzo
    U nas na liście był Oskar albo Aleksy :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA- Leoś bardzo chce maz jak juz wyzej napislaam, Tymona ja bralam pod uwage on nie chce, moj tata tez sie bardzo zaanazowal, bo strasnzie sie cieszy ze akurat wnuk i jego faworytem jest Milosz :), tzn nic nam nie narzuca ale poinformowac musial, mama mowi ze bardzo intensywnie zglebia temat imion :P, takze kazdy ma jakis pomysl tylko nie ja :(

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi znam ten ból ;)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:16

Hela85, Fasia, Bambi85 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

754fd1b9248e72d3med.jpg

Doświadczenia nie mam, ale też przymierzam się do zakupu. :) Może jakis używany się uda trochę taniej dostać, bo jednak nówka troszkę kosztuje a dziecko szybko wyrasta, bo to dobierane do kilogramów jest. :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam bo mi się dzień skończy zaraz :P

Ps. Fajna taka burza mózgów bo zaczynam poważnie myśleć nad imieniem Natan - tylko jak mojego TZ przekonać???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:03

Hela85, Amy lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

754fd1b9248e72d3med.jpg

My kupimy na pewno! To całe Wmbi podobno najlepiej sprawdza się stosowany razem z cała metodą 5S dr. Karpa. Kiedyś juz o tym pisałam - cała metodę można znaleźć w książce "najszczęśliwesze niemowle w okolic" ale równie dobrze w internecie. Np. tu: http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspokoic-placzace-dziecko-metoda-stuprocentowa/

Bambi85, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Moja koleżanka dała synkowi imię Gavin, na początku było dziwnie ale teraz biega sobie taki mały i wołają na niego Gav lub Gawcio
    no bo jakie by to imie nie bylo, w koncu sie przyjmie i wydaje sie pozniej oczywiste. Nie chcialabym tylko malego skrzywdzic, zeby dzieci w szkole sie z niego smialy, al bo zeby byl uznawany za dziwnego bo ma dziwne imie, dzieci potrafia byc dla siebie okrutne przeciez. Chociaz moj maz ma dosc oryginalne imie, zawsze byl tylko jeden o takim imieniu czy w szkole czy na studiach ale mowi, ze nigdy nie doznal z tego powodu przykrosci wiec juz nie wiem, chociaz czasy tez sie zmienily i mam wtrazenie ze dzieci tez.

Hela85 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście LEON sie bardzo podoba :) I też nie biorę pod uwagę tego co mówią inni - to moje dziecko więc dam mu na imię tak jak mnie się podoba. Reszta się przyzwyczai szybciej niż im się wydaje :)

LILOE pewnie masz rację co do kociaka - zdziwiona skąd nagle taka dziwna kurtka w domu :D

CZARY - ja mam w planach zakupić ten cudowny kokonik dla dzieciaczka :) naczytałam się super opinii o woombie i zachciałam je mieć :) dzieci wyglądają w nim jak małe glizdki :D

Hela85, Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naczytałam sporo opinii i uważam że to zbędny gadżet. W książce (którą zresztą polecam) "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" jest instrukcja ja zrobić taki popularny otulaczek ze zwykłego kocyka.

We wszystkich tego typu gadżetach chodzi o to żeby dziecko miało ciasno, żeby krępować mu ruchy.

Hela85, Bambi85, Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia właśnie chciałam pisać, że wystarczy zwykły kocyk do tego.

Hela85, Amy lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    My kupimy na pewno! To całe Wmbi podobno najlepiej sprawdza się stosowany razem z cała metodą 5S dr. Karpa. Kiedyś juz o tym pisałam - cała metodę można znaleźć w książce "najszczęśliwesze niemowle w okolic" ale równie dobrze w internecie. Np. tu: http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspokoic-placzace-dziecko-metoda-stuprocentowa/

Hahahaha napisałyśmy o tym samym :) Ja spróbuję na początek wiązać dzieci kocykiem jak się nie uda to pomyślę wtedy nad tym cackiem

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi taki zylak mi się zrobil duzy on na focie slabo wyglada w realu wyglada gorzej :/ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1675796c5332.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4d26749b4d5.jpg ja nigdy takiego czegos nie mialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:10

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam kocyk - ja mam kaprys na woombie i tyle :P

Ewelcia, Bambi85, CzaryMary, Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez tak sobie pomyslalam ze mozna tak ciasno zwinac kocyk, ale kiedys jak byl program o tej metodzie itp mowili ze te otulaczki jednak ze specjalnego materialu, z jednej strony ciasno trzymaja, a z drugiej ten material jest troche jakby elastyczny zeby nie unieruchamiac stawów dzieciaczka i badz tu madry. Poczytam jeszcze ta ksiazke bo planuje znalezc pod choinką :P.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ