Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Mi osobiście LEON sie bardzo podoba
I też nie biorę pod uwagę tego co mówią inni - to moje dziecko więc dam mu na imię tak jak mnie się podoba. Reszta się przyzwyczai szybciej niż im się wydaje
LILOE pewnie masz rację co do kociaka - zdziwiona skąd nagle taka dziwna kurtka w domu
CZARY - ja mam w planach zakupić ten cudowny kokonik dla dzieciaczkanaczytałam się super opinii o woombie i zachciałam je mieć
dzieci wyglądają w nim jak małe glizdki
no to ja już jestem w 100% przekonana, że go kupię. Sklep z tymi kokonami mam niedaleko miejsca gdzie robię usg, więc za 2 tygodnie nabędę drogą kupna taki "uciszacz" malucha.
Koleżanka, która go polecała jest na etapie kupna już 3ego rozmiaru i mówi, że nie wyobraża sobie bez tego życia. i mówiła, że ważne jest aby malucha wkładać w to od pierwszych godzin życia, więc należałoby zabrać kokonik do szpitala.
a ja chyba wybiorę się do apteki po ten Duphaston, bo skurcze się utrzymują.. Pogoda u mnie pod psem -
Bambi85 wrote:Ola mnie opanowanie wyrzutow sumienia zajelo jakis miesiac
, widocznie Ole tak maja hih. Ale spokojnie robisz to dla dziecka, w pracy sobie bez nas poradzą
. O kuzynce nie mysl... A moze z przepisu dla Hwesty (wyzej) skorzystaj
, ja chyba tez dzisiaj powinnam
Racjajuz się ogarnelam zrobilam obiad poszlam po filce bo będę robiła małemu karuzele i taka chmurke z jego imieniem i ogarniam się
lubilam pracować ale teraz czas jest dla mnie i dziecka nie miałam na to za bardzo wpływu jak bym mogła to bym jeszcze popracowala ale szpital mi wszystko poprzestawial
ja ogólnie to jestem optymistka tylko muszę się przestawić do nowej sytuacji chyba
Bambi85, Hela85 lubią tę wiadomość
-
OLA mi dziś przyszły filce zamówione z allegro i też mam w planach zacząć robić karuzelkę dla Julka
tylko zła jestem, bo kolor turkusowy jest po prostu zielonya miałam co do niego największe plany kolorystyczne ...
Ola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze tylko 3 miesiące i nie będziemy miały w co włożyć rąk i się wysikac czasu. Patrzę na ten fotelik do samochodu i sobie swoją córeczkę w nim wyobrażam, ciekawe jaka będzie... ide zjeść na obiad kielbaske na gorąco i dalej spac,juz się troszkę wyciszylam,ale jeszcze potrzebuje
CzaryMary, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Kurde ja tez musze isc ale ciagle sie wciagam w nastepne watki, jesteście okropne:P.
FASIA - ja nawet nie wiem czy Leon mi sie podoba czy nie, po prostu jakos nigdy nie bralam tego imienia pod uwage,mam jakis neutralny stosunek, ale tez nie czuje ze to wlasnie to wyjatkowe imie dla mojego synka. Ale jak widze jak Mój sie tym cieszy i jak slodko mowi do brzuszka, Leosiu to czy tamto to wymiekam. W sumie przez to ze on tak go nazywa tez juz pare razy sie zlapalam ze mowiłam o Nim Leoś, wiec wcal e bym sie nie zdziwila jakby tak w koncu zostało, jeszcze troche progesteron zgabczy moj mozg i uznam ze mi sie podoba
.
-
Bambi bo Leoś jest cudny!
fajne imię dla chłopaka. Takie dumne jakby to mój mąż powiedział - Król Leon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:19
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:na TLC lecą porody
CZARY a masz receptę ? Pochwal się tym woombie jak kupisz
KRYSTI nie pomogę, nie znam się na tym ..
no pewnie, że mamHormony jeszcze w Polsce całe szczęście na Rp.
Krysti biedaczko, rzeczywiście Ci wywaliło. Generalnie dobrze byłoby pobrać jakieś preparaty z escyną, nawet dla profilaktyki żylaków odbytu ( hemoroidów), które w czasie ciąży często niestety dotykają kobiety. ale na każdej ulotce będzie napisane, że kobiety w ciąży muszą skonsultować przyjmowanie preparatu z lekarzem!!
Fasia po co powiedziałaś o tych porodach!! Już miałam wychodzić no ale przecież muszę potowarzyszyć tym rodzącym na TLC. Pomóc w oddychaniu itp. ;P
Krysti lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:
Fasia po co powiedziałaś o tych porodach!! Już miałam wychodzić no ale przecież muszę potowarzyszyć tym rodzącym na TLC. Pomóc w oddychaniu itp. ;P
Trochę specjalnie to napisałam, bo wiedziałam, że zaraz włączycie heheEwelcia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Bambi bo Leoś jest cudny!
fajne imię dla chłopaka. Takie dumne jakby to mój mąż powiedział - Król Leon
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:no pewnie, że mam
Hormony jeszcze w Polsce całe szczęście na Rp.
Krysti biedaczko, rzeczywiście Ci wywaliło. Generalnie dobrze byłoby pobrać jakieś preparaty z escyną, nawet dla profilaktyki żylaków odbytu ( hemoroidów), które w czasie ciąży często niestety dotykają kobiety. ale na każdej ulotce będzie napisane, że kobiety w ciąży muszą skonsultować przyjmowanie preparatu z lekarzem!!
Fasia po co powiedziałaś o tych porodach!! Już miałam wychodzić no ale przecież muszę potowarzyszyć tym rodzącym na TLC. Pomóc w oddychaniu itp. ;PCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
Nowe i stare
A ja zrobiłam osiem aniołów z masy solnej na choinkęsiedzą w piekarniku i twardnieją
Mi się Liliana kojarzy trochę rosyjsko za to wśród imion, które rozważamy jest Lila
A jakbym miała synka to by był Szymon albo Adaś
Teraz idę nadrabiaćcoś niecoś czytałam z rańca z łóżka
no i potem mam mega robotę czyli pakowanie prezentów
Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Amy Ty to lubisz od dupy strony wyjeżdzać
Ola słonko kuzynka żyje w przekonaniu , że wie lepiej niżeli wszyscy dookoła. A jak jej słuchać nie chcesz to pierdyknęła fochem , bo nie może swoich wywodów i mądroości wpierniczać. Przekaż kuzynce , że twoja ciąża twoja sprawa a jeśli chce te swoje mądrości lekarskie wpierniczać niech idzie na medycyne.
Mnie wkurwiają wszyscy bo jak się pytają jak się dziecko będzie nazywać to nie powiedzą , wiesz fajnie tylko wiecznie ale jakieś. a czy Lilianna to w kalendarzu ma imieniny? Takie imię ? A co to za Imię? Wcvzoraj już mnie wkurwiła teściowa i jej powiedziałam , że Ja nikomu nie wybierałam imienia dla dziecka więc i od mojej córci wara. Moja siostra znów stwierdziła , że ona zna już taką jedną Lilke i , że niezłe ziółko z niej. To jej odpowiedziałam , że ostatnich Karolów jakich znałam( tak ma jej syn na imie) to widziałam naćpanych pod sklepem czy w bramie. Zamknęła morde nareszcie.
Hwesta nie wiem o co dokładnie chodzi więc się wypowiadać nie będę. Mam nadzieję tylko , że wkurwiaj ąc się na męża stawiasz się nie tylko w swojej skórze ale i w jego. Warto popatrzeć na wszystko z dwóch stron , jakie on może mieć odczucia. To ,że jego brzuch nie boli nie znaczy , że nie przeżywa tego w takim samym stopniu jak ty.
Wiesz mnie najbardziej to wkurza nie to ze się wtrąca bo ja lubię słuchać co inni maja do powiedzenia ale to ze ona mi w kolko problemy wynajduje najpierw ze napewno mi się szyjka skraca teraz że napewno zaraz urodzenia i to z problemami ze dziecko za male ze lekarze się nie poznali i to napewno wody były ze powinnam te testy na wody robić a ja chce się cieszyć ciąża dzieckiem tym bardziej ze jestem pod opieka lekarzy którzy mówią ze jeżeli będę odpoczywała to będzie ok. Ja rozumiem ze ona miała trudna ciążę ale to nie znaczy ze ma mi z mojej horror zrobić...
-
Czary ja nie kupuje tego woombie.
Po 1 nie wiadomo czy dziecko będzie potrzebowało takiej ciasnoty. Mój syn nie mógł byc nawet pieluchą przykryty bo dostawał zajoba. Lubił swobode
Po 2 Ciasno otulić można pieluchami tetrowymi i kocykiem.
Po 3 jak stosujesz od 1 dni to masz wydatek bodajże co 6 kg ( bo woombie uzależniony jest od masy ciała maluszka.) tutaj nie chce mi się szukać co ile trzeba wymieniać.
Po 4 wyobrażasz sobie przyzwyczajone dzieciątko do woombie w 25 stopniowym upale? Bo ja mam wyobrażenie , że jak idzie dzieciątko spać to wtedy bach w ten otulacz wkładamy , żeby uśpić dzieciątko , a my rodzimy w kwietniu , w maju zacznie się robić ciepło a co za tym idzie zaczniemy dzieci ubierać luźniej a w tym otulaczku to mu będzie gorąco.
Ot takie moje wywody.Hela85, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Nie wiem CZARY czy cos by nam dala taka profilaktyka, w ciazy to jest ku temu tyle sprzyjajacych okolicznosci ze jak maja wyjsc to obawiam sie ze i tak wyjda, a kolejna tabletka hmmm ;/ . Najlepiej w ramach profilaktyki dbac o reglurnosc wyproznien ( temat szeroko omowiony
), ta witaminka C tez troche naczynia wzmacnia, uszczelnia z reszta w naszym przypadku pomaga na wszystko prawie ( przeziebienia, zakwasza mocz p/dz zakazeniom, i pomaga lepiej wchłaniac żelazo). A jak nam sie przydarza hemoroidy to i tak bedzie trzeba cos miejscowo stosowac i sie meczyc. Ale zapytaj gina jak najbardziej jak Cie to nurtuje.
-
BAMBI żadne tam pranie mózgu
musisz czuć, że to TO imię. Już to pisałam kilka razy - mój mąż od dawna chciał małego Julka, a ja małą Hanię. Do Julka nie byłam przekonana. Tzn Julek mi się podobał ale Julian brzmiał jakoś tak staro .. Jak wracaliśmy z wizyty na której poznaliśmy płeć ja od razu poczułam, że w brzuszku mam małego Julka, że to na pewno to imię, że On ma tak na imię i koniec kropka
za to mąż, który był przekonany od lat do tego imienia nagle uznał, że może jednak się zastanowimy, bo to bardzo ważna decyzja
Chodzi o to, że to chyba trzeba poczuć, że właśnie tak, a nie inaczej chcesz mówić do swojego dziecka, już do końca życia
Nie daj się przekonać jesli coś Ci się nie podoba, bo zmiana nie będzie możliwa
Shimmer - Lila to zdrobnienie od Liliany właśnie