Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Shimmer - dla mnie Lila to zdrobnienie Liliany
tak samo jak teraz się daje dzieciom na imię np Kuba, dla mnie Kuba to zdrobnienie Jakuba i tyle. Moje zdanie
Bambi chyba są takie cieniutkie te woombie, ja jestem za, mnie się ten pomysł mega podoba -
Bambi85 wrote:Ale na lato są takie specjalne cieniutkie woombie, gdzies widzialam, myslicie ze latem to nie zda egzaminu? juz sama nie wiem
pierdolca bym w tym dostała
a małą będę przykrywać max pieluchą tetrową i to tylko dlatego, że ja bez przykrycia nie zasnę i latem sama śpię pod prześcieradłem
ogólnie dzieci w tym wyglądają krejzolsko trochę
ja takie mega robale
Fasia no niby możesz tak myśleć alejeśli się zdecydujemy na Lilkę to nikt do niej Liliana nie powie
a odwrotnie a i owszem
A dziś mam dziewczyny świętajem paszteciki z kapustą i grzybami i mandarynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:36
Hela85, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
Bambi no wiesz to ja takie mam podejście , bo wiem jak jest gorąco w mieście przy 255 stopniach na dworze. Ty założysz sobie koszulke na ramiączka i pot po tyłku leci a teraz sobie wyobraź jak kładziesz takiego malucha obadulonego od szyi po same stopy w tym woombie bez względu na t czy jest cienkie czy nie.
Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBOSZEE jestem u babci i jem najlepszą fasolową na świecie, nie ma jak kuchnia babuni:)
jak Nam się malce urodzą to wszystkie te woombie i inne cuda życie zweryfikuje, mój mały nie cierpiał żadnych kocyków, otulaczy, wił się jak glizda i płakał w tym a jak go oswobodziłam był wniebowzięty,im mniej miał na sobie tym był szczęśliwszy, a i dochodzi kwestia zacnej kupy która może być dość częsta i odpakowywać dzieciaka co chwile z tego, no nie wiem,z takich dziwactw to mój malec zasypiał tylko ze swoją pieluchą którą musiał mieć przy policzku i tak mu zostało do dziś
a i jak nam się trafi wrzeszczący bez powodu mały potworek to też żadne cuda nic nie zdziałająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:46
Fasia, CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Bambi no wiesz to ja takie mam podejście , bo wiem jak jest gorąco w mieście przy 255 stopniach na dworze. Ty założysz sobie koszulke na ramiączka i pot po tyłku leci a teraz sobie wyobraź jak kładziesz takiego malucha obadulonego od szyi po same stopy w tym woombie bez względu na t czy jest cienkie czy nie.
ja smażąca ciałko w słońcu a w cieniu Basia/Lila/Emilia/Irenka na kocyku
z gołymi nóżkami i nie tylko
Hela85 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja bym używała tego Woombie tylko do spania na noc - sprawdzi się ? Nie chcę trzymać w tym dziecka cały dzień ..
a jak się okaże, że ma w dupie ściskanie to rożek rozwiąże i zostanie mały kocyk
z glizdokiszki chyba by nic nie zostało po rozpruciu
Fasia, mantissa lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Shimmer wiadomo co jak co mozna teraz nadać imie jakie się w sumie chce.
http://imiona.wieszjak.polki.pl/imie/l/407,Lilianna.html
Dlatego napisałam , że to zdrobnienie
Dobra idę pakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:44
-
Fasia nie wiem czy się sprawdzi , dzieci się bardzo szybko przyzwyczajają i jeśli ten otulacz będzie dla niego odpowiednikiem spania to może być tak ,że bez tego nie zaśnie.
Po urodzeniu należy wprowadzić rytuał dzienny i nocny. Chodzi o to by dziecko miało codziennie ten sam schemat snu , zabawy , kąpania i spania.Hela85, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:BAMBI żadne tam pranie mózgu
musisz czuć, że to TO imię. Już to pisałam kilka razy - mój mąż od dawna chciał małego Julka, a ja małą Hanię. Do Julka nie byłam przekonana. Tzn Julek mi się podobał ale Julian brzmiał jakoś tak staro .. Jak wracaliśmy z wizyty na której poznaliśmy płeć ja od razu poczułam, że w brzuszku mam małego Julka, że to na pewno to imię, że On ma tak na imię i koniec kropka
za to mąż, który był przekonany od lat do tego imienia nagle uznał, że może jednak się zastanowimy, bo to bardzo ważna decyzja
Chodzi o to, że to chyba trzeba poczuć, że właśnie tak, a nie inaczej chcesz mówić do swojego dziecka, już do końca życia
Nie daj się przekonać jesli coś Ci się nie podoba, bo zmiana nie będzie możliwa
Mnie tez te woombie sie bardzo spodobaly od samego poczatku, pewnie ten na poczatek kupie na pewno i zobacze jak sie sprawdza, bo ja bedzie w tym dobrze spal i sie przyzwyczai to czemu nie zainwestowac w nastepny. Kwestia tego lata i upałów, musze poczytac opinie o tych cieniutkich, jakby calozyc tylko pieluszke i to woombie to nawet na upalne noce chyba ok, tez sie przykrywam chociaz przescieradlem w upały bo jakos mi tak dziwnie bez niczego. W dzień bym tego chyba nie chciala uzywac za bardzo. -
Ewelcia wrote:Hahahaha napisałyśmy o tym samym
Ja spróbuję na początek wiązać dzieci kocykiem jak się nie uda to pomyślę wtedy nad tym cackiem
Jak bym miała kupić dwa tak jak ty to pewnie też bym wolała zaiwestować w kocyk jednak niż w WombieTo kaprys męża akurat, ktory sie chyba obawia, że nie da rady z motaniem kocyka. Chce to kupi
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Maaaaatko ja chyba zwariuję jak Julek przyjdzie na świat
piszę to chyba po raz setny - JESTEM PRZERAŻONA i czuję, że sobie nie poradzę .. że coś będę robić nie tak .. nie wiem jak trzeba się zająć takim mały szkrabem, jak go karmić, myć, przewijać, w co ubierać .. ja pitole KOSMOS
Chyba też tak zrobię, że może kupię już po urodzeniu jak się okaże, że Julek lubi być małą glizdką, a jak nie to szkoda kasy -
Fasiu, mam takie same odczucia, ale na pewno jak dziecko się pojawi to doskonale będziemy wiedziały co robić
instynkt macierzyński się wszystkim zajmie
Dzisiaj mam na obiad placki Twojego Taty! Pewnie będą pyszne więc możesz i ode mnie przybić tacie piąteczkeFasia, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny