X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka wiem wiem :) ciesze się z jednej strony bo to duży wydatek ale z drugiej chciałabym nowy np wspomniany bebetto holand lub luca w szarym kolorze bo jest piekny :) no ale na pół roku trochę szkoda mi kasy wiec zostaniemy przy naszym pomarańczowym JEDO :)

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy IDa gdzie mieszkasz,
    ja jak przerzuciłam młodą do spacerówki to już w niej jeździła do końca, miałam w domu zwykłą najzwyklejszą parasolkę ale to jak miała tak ze 3 latka i jak gdzieś jechałam(np morskie oko)a tak to na codzień ta masywniejsza spacerówka nam służyła do końca.
    uwierz mi że wysokość oparcia w moim przypadku i pewnie w przypadku wielu dziewczyn to bardzo dużo, tu chodzi o komfort jazdy i niejednokrotnie spania dziecka.
    w luce np wydaje mi się że spacerówka jest okej, z wysokością oparcia, (camarello są duże to ich spacerówki ogólnie są większe) ale jakoś cięzko mi sobie wyobrazić coś mniejszego o te 7 cm:) no chyba że tylko na chwilę ale dla mnie nie ma sensu wydawać tyle kasy na wózek 2w1 tylko po to zeby potem i tak dziecku kupić coś zupełnie innego

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie wstawione,zmywarka wstawiona,kurz starty... pora na odpoczynek

Anka1501, Hela85 lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak o tych wózkach i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, bo swój po młodym sprzedałam teraz znajomym a Ja mam mieć wózek siostry. Ale UWAGA wyszedł nr nie z tej ziemi , bo przyjechała siostra do mnie i mówi mi , że wózek musi pożyczyć przyjaciółce kuzynki ze strony męża. A jak to wyszło już wam mówie.
    Moja siostra A kupiła wózek od kuzynki męża K. K ma przyjaciółke D która w grudniu rodziła. D spotkała się z moją siostrą A i na pytanie czy czegos im nie potrzeba wyjechała jej z tekstem , że nie wszystko mają bo przecież wózek od mojej siostry pożyczają. Moja siostra oczy wybałuszyła, jej mąż tym bardziej bo nic o tym nie wiedzieli. Kuzyneczka K rozporządziła się ich wózkiem. Czaicie to? I moja siostra przyjechała wózek zabrała i mi mówi , że w marcu mi go przywiezie. Więc jej powiedziałam , żeby lepiej dała znać co z nim , żebym w razie WU mogła kupić nowy. Moja mama z bratem są oburzeni tą sytuacją i powiedzieli ze jak coś to zrzute zrobią i wózek kupią. A do tego wszystkiego moja siostra mi z tekstem wyjechała , że ona mi go sprzeda, więc jej powiedziałam , żeby lepiej się zastanowiła. Wozi swojego syna w mojej spacerówce już ponad 1,5 roku i nigdy mi do głowy nie przyszło, żeby chociaż złotówke za to wziąć.
    Więc teraz jak na to patrze to wpakowałam się w bagno , a miałam wózek i bym się nie martwiła to Ja głupia go sprzedałam.
    No to się wyżaliłam.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka o jejku widzę że też mieliście przygody;/ dobrze że od razu miałaś wizytę no ale szkoda auta w takim razie,
    z tą szyjką też masz nie ciekawie szczególnie że Tymon jeszcze absorbujący i chcąc nie chcąc na 100% leżenia pewnie i tak sobie nie możesz pozwolić, no ale skoro mówisz że przy nim też tak miałaś to pozostaje mi tylko liczyć że i tym razem będzie tak pozytywnie:)
    kurcze zazdroszczę Ci że masz już wózek:)
    no własnie, o nutsy Evo chyba najwięcej negatywów przeczytałam a Justinka jest zadowolona:D czyli co? da się? no da się:D

FASIA wiem wiem, ale pewnie jakbym miała remont i budowę na głowie tak jak wy to też zdezygnowałabym z nowego wózeczka:)

Justinka, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga niezłe zamieszanie się zrobiło :/ ja bym od swojej siostry ani grosza nie wzięła za wózek.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechalam do domu, zjem cos i chyba się poloze na chwilę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:02

mimka84 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:00

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Witam :)
    Widzę że na tapecie wózki :) Dobrze, że ja mam już to za sobą... ;)
    Wczoraj miałam wizytę... dość w Krakowie straszne korki, to jeszcze baba wjechała nam w tył, ech... przez to spóźniliśmy się na wizytę... już nie mówiąc jak się zdenerwowałam, bo mimo że my staliśmy to dziwnie mocno baba w nas wjechała i trochę mną szarpnęło :| na szczęście jechaliśmy na wizytę a nie z, więc od razu zostało wszystko skontrolowane...
    Niestety nie najlepsze wieści, chociaż jechałam z takim nastawieniem i nic mnie nie zaskoczyło... szyjka 22 mm :( i miękka a nawet sflaczała jak to gin powiedziała, ech... no nic oszczędzanie, leżenie itd... więc witam w klubie leżących :) Tylko jak to zrobić z dwulatkiem w domu :| Po za tym dzidzia ok się ma i na moje szczęście leży w poprzek tzn głowę ma po lewej a pupę po prawej, więc nie napiera na szyjkę...
    Łożysko jest raptem 6mm od ujścia szyjki.. oby jeszcze coś się ruszyło, bo inaczej cesarka..
    Tak, więc nie najlepsze nastroje na święta, ale jestem dobrej myśli musi być dobrze :) W poprzedniej ciąży na tym etapie szyjka też się skracała miała 27 mm i urodziłam w terminie, więc i tu tak będzie :) Mąż od wtorku do 6.01 ma wolne więc pomoże :)
    Ok tyle marudzenia :) teraz dzięki leżeniu, będę może miała więcej czasu na udzielanie się tutaj, bo póki co udawało mi się Was podczytywać :) Ale produkujecie STRASZNIE dużo :)

Justinka to teraz leżeć i odpoczywać a wszystko się poprawi szyjka się może wydłużyć mi się wydłużyła przez miesiąc o 0,5 cm a wcale nie lezalam także głową do gory :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:25

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka o jejku widzę że też mieliście przygody;/ dobrze że od razu miałaś wizytę no ale szkoda auta w takim razie,
    z tą szyjką też masz nie ciekawie szczególnie że Tymon jeszcze absorbujący i chcąc nie chcąc na 100% leżenia pewnie i tak sobie nie możesz pozwolić, no ale skoro mówisz że przy nim też tak miałaś to pozostaje mi tylko liczyć że i tym razem będzie tak pozytywnie:)
    kurcze zazdroszczę Ci że masz już wózek:)
    no własnie, o nutsy Evo chyba najwięcej negatywów przeczytałam a Justinka jest zadowolona:D czyli co? da się? no da się:D

FASIA wiem wiem, ale pewnie jakbym miała remont i budowę na głowie tak jak wy to też zdezygnowałabym z nowego wózeczka:)
    Na szczęście auto nie ucierpiało zbytnio, po za tym akurat jechaliśmy służbowym męża ;) więc luz, ale wiadomo trochę nerwów było i czas straciliśmy bo trzeba było oświadczenie spisać...
    No ja wiem, że przy Tymku nie ma szans leżeć, jak ogarnęłam dom, położyłam się jakieś 1,5h i przez ten czasu już 4 razy po coś dla niego wstawałam... a wiadomo bunt dwulatka się u niego uruchomił i różnie to bywa, a wiadomo jest za mały by zrozumieć dlaczego mama leży... no ale byle do 17 jak mąż wróci :)
    Co do wózka, cieszę się że mam, nie zawiodłam się i mam nadzieję, że przy córci też się sprawdzi, zwłaszcza że będzie użytkowany o innych porach roku hehe :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:37

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Cześć dziewczynki :P Znów temat wózków ohhhh ja już zdania nie zmienie - Camerello Carera i koniec i kropka w formie 2w1 bo nosidełka które są dodatkowo to bardziej nosidełko niż fotelik.

No niestety na Słonku mam swoje punkty :)

Będziesz zadowolona z wózka ja mam carmele a praktycznie to to samo i jak narazie jestem zachwycona :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka - leż i odpoczywaj ale rzeczywiście przy małym dziecku nie jest to raczej takie proste.

Jaga - ale przypał z tym wózkiem... brak słów

Spakowałam kilka prezentów i nie mam już siły.

Strasznie mnie mdli. To chyba wina tych nowych witamin dla kobiet w ciąży.. obawiam się, że zakończy się pierwszym rzygiem w tej ciązy. bleeeeeee :(

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:38

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Justinka, no to trzymam kciuki, na pewno wszystko dobrze się skończy.

Ktoś wczoraj lub przedwczoraj pisał że jedzie zobaczyć czy AFI jest ok. Nie była to psotka, tylko ktoś inny. Ciekawe czy w porządku.

Jaga, Twoja siostra to chyba jakaś mało asertywna... Przyjaciółka przyjaciólką, ale w takiej sytuacji to się mówi "przykro mi, wózek dałam już siostrze" i koniec kropka. A jeszcze pieniądze za to brać, od siostry, a co Cię nie stać? Ja po takiej sytuacji to bym powiedziała że już tego wózka nie chcę, nawet za darmo.

Ja miałam sprawdzane AFI w szpitalu i wyszło mi 11 z tym ze ja w ogóle nie pilam wody przed szpitalem. Teraz się zmuszam wiec pewnie będzie wiecej na następnej wizycie chociaż lekarze stwierdzili ze wynik super. Miała którąś z Wae jeszcze mierzony ten współczynnik ?

mimka84 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Justinka to teraz leżeć i odpoczywać a wszystko się poprawi szyjka się może wydłużyć mi się wydłużyła przez miesiąc o 0,5 cm a wcale nie lezalam także głową do gory :)
    Przechodziłam już problemy szyjkowe i wiem że może być dobrze, więc się nie załamuje, chyba bardziej tym leżeniem, ja tak nie potrafię hehe :)
    Nawet wczoraj wychodząc z gabinetu wyprułam przed mężem i gin hehe i gin no nawet chodzić spokojnie nie potrafi, wolniej wolniej mam chodzić ;)
    Po za tym jeśli na styczniowej wizycie szyjka będzie w gorszym stanie to szpital i będą zakładać krążek... więc jakieś wyjście zawsze jest :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie wypowiadam na temat wózków, ja żadnego nie kupuje. Szkoda pieniędzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hej Ty HUJENKO:D

no własnie też miałam pisać że Krysti ma domek jak marzenie, i ta okolica ahhhh moje klimaciory:) wieś wieś wieś!:)
    Mimka :) ty tez dom miec bedziesz :) moj juz sporo stoi od 4 lat nic tam nie bylo robione dopiero na przyszly rok na wakacje ruszamy .No ale jest :) spokojna wieś zdala od ludzi :)na boku wsi :) Robotka wieś dobre klimaty :D ja bede chcual sad miec nawet ogród :) z warzywami owocami :)

mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ