X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet wodą potrafiłam zwymiotowac :( ale okej. od dzisiaj się zmuszam do jej picia

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Krysti ale mnie nastraszyłas - ja miałam wodo wstęt ostatnio i piłam ją w bardzoooo małych ilościach...
    Ja zawsze powtarzam woda ??? Mi moje siostry rodzina ,mam w rodzinie lekarzy i też mówią pij wodę co gadam z nimi to pij wodę az mnie to juz zloscic zaczelo :) pije jak wariatka wode ;) dobrze się czuje naprawdę .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja nawet wodą potrafiłam zwymiotowac :( ale okej. od dzisiaj się zmuszam do jej picia
    Amy pij wode kup sobie najlepiej takie z dziubkiem całą kaste ,mi z dziubkiem wode najlepiej się pije lepiej podchodzi .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jeeej a ja od wody wymiotuje :( ehh..
    Rudzia małe lyczki wody :)

Amy, Rudzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Amy pij wode kup sobie najlepiej takie z dziubkiem całą kaste ,mi z dziubkiem wode najlepiej się pije lepiej podchodzi .

spróbuje znów pić, wiem, że to strasznie ważne, ale jak mnie mdliło żadna siła by we mnie szklanki wody nie wlała :) Jestem dorosłą kobietą a moje zachowanie woła o pomstę do nieba...

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba ruszę dupę na miasto. Wyjdę dzisiaj po raz pierwszy od 2 tygodni :D Ja pierdziele.. aż brak słów. Zbieram się. Do później mamusie :)

Krysti, Agucha, Rudzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    spróbuje znów pić, wiem, że to strasznie ważne, ale jak mnie mdliło żadna siła by we mnie szklanki wody nie wlała :) Jestem dorosłą kobietą a moje zachowanie woła o pomstę do nieba...
    Zobaczysz ze się bedziesz czuc lepiej ,i dla dzidzi ważne :)ja mialam raz ze tak mi ciś woda tez nie podchodzila ale przelamalam się i pije od początku ja przed ciązą pilam wody sporo tez z tego wzgledu ze z cianieniem problem mialam a woda mi pomagala .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Dziewczyny ja chyba ruszę dupę na miasto. Wyjdę dzisiaj po raz pierwszy od 2 tygodni :D Ja pierdziele.. aż brak słów. Zbieram się. Do później mamusie :)
    Pewnie zaczerpnij powietrza ja tez ide zaraz z moim na spacer no i zurek zrobie :)) też po kiełbaske białą do polskiego itd :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    u nas w sobote zawsze żurek ;)
    Ula :)ale ty pomysł z tym zurkiem pocisłas :)lece do sklepu zura zrobie tez .milego dnia wszystkim:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!

Ale tu rozprawiacie o jedzeniu,mniam... :P

ale od początku - gratuluje nowej mamusi podwójnego szczęścia. Super wiadomość, sama po cichu liczyłam na bliźniaki :)

Angela super wieści, dobrze, że wszystko w porządku! :)

A ja już po zakupach, nieco ogarnęłam mieszkanie, ale czekam aż młody pojdzie spać to normalnie posprzątam.
    U mnie dziś na obiad knedle ze śliwkami, wczoraj tak mnie wzięło, że dziś już nie odpuszcze :P Za to na jutro robie dziczyzne, muszę tylko mięso zamarynować.
    Tak mówicie o tej kawie, a zanim otworzyłam kompa to mnie wzięło na cappucino. Jak byłam z Kubą w ciąży to mogłam jedno za drugim pić, ale oczywiście tego nie robiłam :P

Krysti dobrze mówi z tą wodą. Pić nawet małymi łyczkami ale często. Woda to podstawa :)

Miłęgo dnia dziewczyny, mam nadzieję, że dam radę wieczorkiem tu trochę z Wami popisać :)

Krysti lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Amy, a mi n amoje mdlosci ostatnio woda pomaga, ale musi byc lodowata i pita przez slomke ;)

a ja jestem zalamana moimi zachciankami. ostatnio mam straaaasz na ale to straszna ochote na mcdonald´s i cole :(

Krysti lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nudności minęły, w końcu nie wymiotuje i mnie nie mdli,juz od poniedziałku mniej wiecej,ale za to zaslablam we wtorek. Mam trochę nerwów dzisiaj związanych ze związkiem, ale mam nadzieje ze to przejściowe, trzymajcie kciuki, dlaczego mężczyźni są tacy niedojrzali?

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta nie zawsze mężczyźni są niedojrzali ale to różnica w światopoglądzie. Często poprostu inaczej coś postrzegamy lub nie postrzegamy w ogóle i dlatego dochodzi do konfliktów w związkach. Oczywiście mówie ogólnie , nie wiem co tam się dzieje u Ciebie. Mam nadzieję , że dojdziecie do porozumienia, bo nerwy i sprzeczki są teraz nikomu nie potrzebne

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, i na tym mi zależy żeby sie nie denerwować. Za wszelką cenę staram się zachować spokój dla Maluszka mojego. Dziś zaczęłam 11 tydzień :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze 2 pełne i II trymestr. Oczekiwanie na pierwsze motylki w brzuchu , szybki wzrost brzusia :D
    Matko jak sobie przypomne to się śmieje i teraz. W 1 ciąży koło 18 tyg moja mama pyta się czy czuje już ruchy małego, na co jej odpowiadam , że żadnych ruchów prócz jelitowych i wzdęciowych to ja nie czuje. Przelewa mi się w brzuchu i tyle. Na co moja mama w śmiech aż na podłodze z wrażenia usiadła i pyta się mnie czy czasem w głowie mi się nie przelewa. To właśnie są ruchy dzidziolca. Usmiałyśmy się we 2 , bo ja oczekiwałam wtedy chyba ostrych kopniaków albo jak to mówiły dziewczyny motylków w brzuchu a ja tylko ruchy jelit czułam :D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wszystkim kobietkom miłego weekendu życzę. :)
    Widzę, że już tam ładnie tematy obiadowe poruszacie. U mnie dziś placki ziemniaczane. :) Ze śmietaną i z cukrem. Mniam, mniam. :D

U mnie oczywiście zawsze musi coś być nie tak jak trzeba. Juz ucieszona czekam na wtorkową wizytę a tu telefon z przychodni, że niestety mój gin jest od dwóch tygodni na urlopie i nie wiadomo kiedy wraca. ;/ Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo on taki już trochę wiekowy jest. Chcieli oczywiście odwoływać wizytę, ale na szczęście powiedziała, że mam przyjść do drugiej lekarki ten raz, bo powiedziałam, że muszę mieć przecież cytologię zrobioną i skierowanie na kolejne badania potrzebuję. To mam przyjść ale będę musiała siedzieć i czekać i może mnie bez rejestracji przyjmie.
    Mam nadzieję, że mój lekarz wróci przed 24 września, bo 25, wyjeżdżam na dwa tygodnie i chciałam usg zrobić na przeziorność. Bo to już w 12 tygodniu wtedy będę. Kurczę, mam nadzieję, że nie będę musiała zmieniać lekarza.

hwesta, nie martw się. Faceci niestety tak już mają. Mój tata (bo niestety na razie nadal z nim mieszkamy) twierdzi, że od kiedy wiem, że jestem w ciąży to się pieszczę i wymyślam. A ja mu się nawet nie skarżę, że mnie coś boli ani nic! Ciekawe, jakby sam miał w ciąży chodzić czy by tak gadał. Aż mi smutno i źle przez niego i taka płaczliwa jestem. A mój zamiast mnie jakoś pocieszyć, to tylko stwierdził, że skoro wiem, że tak nie jest to co się przejmuję. No ale jak się nie przejmować, jak tu hormony buzują. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój problem polega na tym,ze czuje się samotna w ciąży. Mój facet ma 8 letniego syna z poprzedniego małżeństwa i generalnie nie przeżywa ze mną ciazy. Dziś ma widzenie z synem,jak w każdą sobotę i po prostu bardzo mnie ignoruje. Do tego stopnia, że powiedziałam mu,ze ma gdzieś mnie i dziecko, od wczoraj był niemily dla mnie, postanowilam,ze koniec z byciem miła dla jego dziecka, gotowaniem obiadkow,kolacji... usłyszałam dziś ze jego syn wadzi mi w mojej układance. jest bezczelnie bo od początku zaakceptowalam jego syna i się nim opiekowalam. Jest mi przykro

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta no to raczej jest nie fajna sytuacja.

Agucha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie zdążę wszystkiego nadrobić bo jakoś się rozpisałyście bardzo :-) Co do wody to mi też wchodzi tylko taka z lodówki, piję małymi łyczkami, ale często. Ja dzisiaj posprzątałam calutki dom, ale dzidzi chyba się ten mój wysiłek nie spodobał, bo teraz coś mnie brzuch pobolewa :-(
    Hwesta faceci czasem potrafią zachowywać się strasznie, ale czasem to trochę nasza wina, bo zamiast powiedzieć im wprost czego oczekujemy lub co nas boli, to my tylko aluzje robimy. Nie mówię, że u Ciebie akurat tak jest, to mój własny przykład ;-) Jesteśmy małżeństwem 5 lat a ja czasami łapię się na tym, że chociaż coś mnie boli to duszę to w sobie, a później mam pretensje, że on się sam nie domyśla o co mi chodzi.

Krysti, hwesta lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam siostre blizniaczke i to jest super sprawa nik mnie tak nie rozumie jak ona kiedy ja cos boli to mnie tez boli

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ