X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Polskim sklepie ostatnio kupilam i dwa na raz zjadlam bo w porównaniu do tutejszych jabłek Polskie najlepsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja sie nie moge zdecydowac czy dzis na obiad zrobic ziemniaczki z sosem kurkowym czy domows pizze na to i na to mam mega ochote :P brzuch mi juz wypycha odstajacy jest a w schudlam 1 kilo :(
    Ja kilo przytylam ,jak mnie polozna warzyla to mówi ze super ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizza smaczna, ale ziemniaczki by mnie kusiły :D
    a moją waga się ciągle waha ale wahała się przed ciąża też póki co miałam momenty że odrobine schudłam za chwilę wracałam do wagi. na razie 65.8 więc prawie 66.
    Moja waga sprzed ciąży to 66.6 więc na razie się utrzymałam :)

Krysti lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Marta w którym tygodniu może ustępować?
    Teraz to dostałam na 8 tydzień ciąży :)

U mnie dziś pierogi. Wczoraj też były i zeżarłam chyba ze 25(małych). Mąż na mnie patrzył jak na wariatkę :D Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam takie domowe pierogi.. Bo te ze sklepu to zupełnie inna bajka. Te są yummy! :)

Wczoraj na wieczór jedliśmy pizze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:30

Rudzia, Amy, Krysti lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja tez przytylam ale po 2 tyg wymiotow i braku apetytu schudlam.. :( ale czuje ze teraz nadrobie :) dzidziuch rosnie ladnie wiec jest okej :)
    Super :) niestety przytyc trzeba tak nam przystało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moja waga na dzien dzisiejszy 64,3 .. a z tego co mi na belly wyliczylo powinnam przytyc do 79 kg :D
    no ja nie mam właśnie wykupionego premium ale też pokazywało że jakoś strasznie dużo powinnam przytyć.. niekoniecznie się z tym zgadzam :P

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadam prawie wszystko , mówię prawie bo rzadko mam na coś ochotę i jem to co zrobię. Gotuję codziennie bo mój syn jak wraca ze szkoły to musi zjeść obiadek. Moja motywacja żeby cokolwiek zrobić. Ja przytyłam prawie 2 kg , z racji tego , że mam lekką nadwagę i ,że z Marcelim jak byłam w ciąży strasznie tyłam muszę się kontrolować.
    Wy macie apetyt na jabłka ja znów na gruszki. JAk jestem na mieście i widze Kosztele to 2 kg w mig mi idą:D

Zaraz po owulacji kochane wypijałam mnóstwo kawy , po prostu kochałam kawe. Teraz wypijam jedną bo raczej nie mam parcia na kawe. I piję rozpuszczalną z jednej łyżeczki pół na pół z mlekiem więc to bardziej jak kakao niżeli kawa.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Teraz to dostałam na 8 tydzień ciąży :)

U mnie dziś pierogi. Wczoraj też były i zeżarłam chyba ze 25(małych). Mąż na mnie patrzył jak na wariatkę :D Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam takie domowe pierogi.. Bo te ze sklepu to zupełnie inna bajka. Te są yummy! :)

Wczoraj na wieczór jedliśmy pizze :P

Boziu chciałabym mieć taki apetyt. Na szczęście mnie mdlości powoluuuuuutku opuszczają (odpukać) i mam nadzieję cieszyć się ponownie jedzeniem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ogladalam ostatnio "O matko! Mamo to ja !" I mowili tam ze z 12 kg powinno sie przytyc :) po to wody, dzidzia itd.

no ja tak na 10 kg na plusie licze.. moja mama przytyla ze mną 30 kg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta, ile przytyję tyle przytyję, jakoś nie liczę się teraz ja tylko żebym miała zdrowego bombelka :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no ja tak na 10 kg na plusie licze.. moja mama przytyla ze mną 30 kg :D

ja mam sklonnosci do tycia.. pol zycia bylam.na diecie wiec ciagle chudlam tylam itd. :) boje sie ze przytyje duzoo i ze potem nie schudne juz.. eh

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ja mam sklonnosci do tycia.. pol zycia bylam.na diecie wiec ciagle chudlam tylam itd. :) boje sie ze przytyje duzoo i ze potem nie schudne juz.. eh
    a ja za to byłam strasznie leniwa i tylko psioczytałam że dupa rośnie ale od roku się zmobilizowałam i zaczęłam "swoje" treningi. A teraz przez tą ciąże już kompletnie dupa leży tylko na łóżku więc to cud że waga jeszcze jakoś się utrzymuje.
    Też się boję, że nie wrócę do swojej wagi po porodzie, ale zamierzam się szybko za siebie brać po urodzeniu :)

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :) bo juz zaplanowalismy wakacje nad polskim morzem :) chce jakos wygladac ;P bede miala jakies 2 miwsiace na schudniecie :P

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam skłonnosci mam do tycia ale jem normalnie male ilości ale miedzy posilkami zawsze coś chapne albo jabłko banana jogurcika czy tam ciastko ,ja mysle tak przytyc z 10kg nie więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a ja za to byłam strasznie leniwa i tylko psioczytałam że dupa rośnie ale od roku się zmobilizowałam i zaczęłam "swoje" treningi. A teraz przez tą ciąże już kompletnie dupa leży tylko na łóżku więc to cud że waga jeszcze jakoś się utrzymuje.
    Też się boję, że nie wrócę do swojej wagi po porodzie, ale zamierzam się szybko za siebie brać po urodzeniu :)
    Ja tez po porodzie zaraz się biore za siebie :) mi zawsze tabletki pomagaly chrom bralam i chudlam:D bo ja slodkiego bardzo duzo wcinalam .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia w 2 miesiące można BARDZO dużo zdziałać :) uważam że jakbyś robiła sobie treningi po 40 min minimum 3 razy w tygodniu (jak dasz rade więcej to też super) to efekty po 2 miesiącach będą MEEEEEEEGAAA :)

Krysti ja też bym chciała z 10 kg tylko :D ale pewnie czas nas zweryfikuje :D
    Mnie tabletki nigdy nie pomagały i żadne herbatki po prostu musiałam ruszyć dupe i ćwiczyć jakoś 5 razy w tygodniu i szybko widziałam efekty :) Tęsknie za tym okropnie :( ale wiem, że nie powinnam teraz :(

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet najzdrowsza zielona herbatka, nie nawodni organizmu tak jak woda. I nie chodzi tylko o to, byś nie była spragniona. Wody potrzebuje także twoje dziecko, aby mogło się dobrze rozwijać.

Obliczono, że organizm dziecka, które rośnie w twoim brzuchu, składa się w 74–94 proc. z wody. Dodatkowo to właśnie woda, a dokładnie wody płodowe są jego naturalnym środowiskiem, w którym rozwija się przez dziewięć miesięcy. I choć twoje ciało podczas ciąży wyraźnie odbiega od figury modelek, jedno na pewno łączy cię z gwiazdami światowych wybiegów. Podobnie jak one zawsze powinnaś mieć przy sobie butelkę wody i... nawyk, by sięgać po nią nie tylko wtedy, gdy odczuwasz pragnienie. Już dawno dowiedziono, że jego brak wcale nie oznacza właściwego nawodnienia. Aby organizm pracował prawidłowo, dostarczaj mu tyle płynów, ile traci. Zdaniem ekspertów w ciągu doby potrzebujesz mniej więcej trzech litrów (jeden z pożywienia, a dwa z butelki).

Dlaczego w ciąży woda jest taka ważna?

Woda ma duże znaczenie dla dobrego funkcjonowania całego organizmu. Odpowiednie nawodnienie zapewnia dobre samopoczucie mamie i zdrowy rozwój dziecku:
    Wpływa na właściwy rozwój tkanek dziecka;
    Osłabia nieprzyjemne ciążowe dolegliwości, poranne nudności (poznaj 5 najlepszych sposóbów na mdłości) wymioty, zaparcia;
    Reguluje ciśnienie tętnicze krwi (m.in. zapobiega powstawaniu żylaków) i temperaturę ciała;
    Pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn, usuwa zbędne produkty przemiany materii;
    Przyspiesza trawienie. Na pewno dbasz teraz o to, by odżywiać się zdrowo, jesz dużo warzyw, ciemnego pieczywa, owoców, które zawierają błonnik, bo to zapobiega zaparciom, a wtedy powinnaś więcej pić;
    Dostarcza składników mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, sodu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu;
    Sprzyja utrzymaniu właściwej masy ciała (sprawdź, ile możesz przytyć w ciąży), bo nie zawiera kalorii;
    Poprawia samopoczucie. Niedobór wody może objawiać się zmęczeniem, zawrotami głowy, osłabioną koncentracją, kłopotami z pamięcią, bólami głowy (zobacz, jak się pozbyć bólu głowy w ciąży). Dlatego namawiam do picia wody ???? Nawet jak jej nie lubicie woda mi pomaga na wszystko z tego moje samopoczucie jest rewelacyjne !

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko od razu mówię że nie będzie efektów na wadze tylko w wyglądzie - ja na tych treningach swoich - ćwiczę głownie z chodakowską bo ona idealnie daje mi w kość. przytyłam do 66.6 ale w wyglądzie efekty super :) brzuch szybko mi się umięsnił- nie był może jakiś szczególnie FIT ale już widziałam fajne mięśnie żebrowe i był płaski co mnie satysfakcjonowało no i cała sylwetka się poprawiła :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ale mnie nastraszyłas - ja miałam wodo wstęt ostatnio i piłam ją w bardzoooo małych ilościach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pić wode ??? Apetytu nie ma się to wody pić:)

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ