Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida fajny czas juz bedzie teraz coraz lepiej,u mnie dzis od 15 jest ok zero mdlosci,mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej:)
Muszelka gratuluje bliźniąt,byly juz wczesniej w rodzinie?
Kluska trzymam kciuki za Twoje zdrowie!Muszelka75 lubi tę wiadomość
-
Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:) -
nick nieaktualnyLali wrote:Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:)
-
nick nieaktualnyUlka84 wrote:muszelka gratulacje!!! podwójne szczescie super. Powiem po ciuchu ze tez o tym marzyłam
Nie wiem czy podołam, nie najmłodsza już jestem
No i te mdłości... podwójne chyba, bo w pierwszej ciaży tylko rano były, a teraz non stop
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dziękuję za serdeczne przyjęcie.
Lali, wcześniej nie było żadnych bliźniaków w rodzinie, ani u mnie ani u męża, stąd ten wielki szok dla nas.
No ale wczoraj wyczytałam, że ciąże bliźniacze częściej zdarzają się takim dojrzałym panienkom po 35 roku ( ja mam nieco więcej), po antykoncepcji hormonalnej (przez całe życie używałam, chociaż z córką zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu i jest jedna), no i przy stymulacji hormonalnej - nie wiem czy fakt, że endo zwiększył mi podwójnie dawkę leku nie wpłynęło przypadkiem zbyt stymulująco na moje jajeczka, skoro pojawiy się aż dwa
Rudzia, nie patrz na dietę, to się nigdy nie sprawdza; ja w pierwszej ciąży ogórki i kiełbachę jadłam, na zmianę ze słodkimi proszę jaka dziewczyna mi wyrosła
Lelitka, no to może jeszcze gdzieś się dowiedz o parce, hi hi
Jeszcze raz dzięki wszystkim za ciepłe przyjęcie!!! -
nick nieaktualnyA ja kawa zbożowa z mleczkiem cieplym z samego rana i bułeczka drożdzowa:) wczoraj myslalam ze zwymiotuje wracając z moim z kina masakra przeszlam kolo kebabów ten zapach woń z tego okropne mówię do mojego ze zwymiotuje bo az po tym zapachu mnie skręcilo ,malo brakowalo to na ulicy bym to zrobiła uffff .
-
nick nieaktualny
-
Angela super wieści z samego rana!
Suwaczek się nie zgadza o tydzień Kochana, bo on pokazuje pełne tygodnie. Według suwaczka jesteś w skończonych 7, czyli w 8 tygodniu, a długość Dzidziusia odpowiada dokładnie pierwszemu dniu 7 tygodnia
http://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy
Ale.. co za różnicaNajważniejsze, że serduszko pięknie bije i że mogłaś go posłuchać!! To musi być niesamowite przeżycie. Ja póki co tylko widziałam jak pulsuje... Może w środę też bedzie mi dane usłyszeć
Miłego dnia! -
Cześć słoneczka
Ja dzisiaj umieram z bólu pośladka. Wczoraj zaczęło sie od pachwiny i doszedł do tego pośladek , boli jak 100 diabłów. Jeszcze dzisiaj mam jechać na urodziny brata i do rodziców. Wcale mi się nie chce , najchętniej walnęłabym się na łóżku i nic nie robiła. Takiego mam lenia:(
Angela super wieści , pogratulować. Co do suwaczkó nie mam bladego pojęcia co i jak liczy więc nie powiem ci co i jak i czy jest dobrze.
Ide chyba kawe zrobie sobie aczkolwiek wcale nie mam na nią chęci. Też tak macie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mmNajpiękniejsze 7 mm które widziałam
Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień
Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła. -
nick nieaktualnyhej mamusie:) o kawe jakby mi ktoś zborzową ze szpitala przyniósł to bym wypiła. Sama kiedys próbowałam robić to o mały włos nie skończyło się na rzygu
Ja się dwa dni nacieszyłam brakiem mdłości a dzisiaj w domu pełno zapachów. Teściowa robi dwa placki i już mdłości wróciły. Ale już się nawcinałam kwaśnych jabłek i mi przeszło
A dzisiaj wstałam o 5 i zaczęłam macać piersi i nie bolały, pomyślałam że no to kurwa po wszystkim.. przeszperałam internet - oczywiście, że nie muszą boleć non stop, ale niech to ktoś wytłumaczy kobiecie, której brak bólu piersi oznaczało że dziecko już nie żyło.Oczywiście postarałam się nie załamać. Nie zasnęłam aż się za czytanie książki nie wzięłam i wstałam po 10. Teraz piersi bopobewają ale mniej niż wczoraj. Dzisiaj mam dzień macania zatem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:29
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mmNajpiękniejsze 7 mm które widziałam
Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień
Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła.
Angela SUPER wieści!! wiedziałam, że będzie wszystko dobrze. To strasznie wzruszający moment fajnie że byłaś w gabinecie razem z mężem
7mm szczęścia za chwilę będzie już większym groszkiem- niesamowite jak te dzieciaki w nas szybko będą teraz rosły
-
hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
nie odrzuca mnie na razie od kawy to pije, ale nie codzien,
piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:) -
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:) -
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:)
Ja też jestem nisko ciśnieniowcem ostatnio na wizycie mialam 90/60 a w domu 90/50 ale już się czuję znacznie lepiej więc chyba wróciło do normy czyli jakieś 105/59mała różnica ale ja ją czuję. Można pić jedną filiżankę kawy kofeinowej, na pewno nie zaszkodzi a nam pomoże. Ale oczywiście jak ktoś ma inne zdanie lepiej pić zbożową
Mnie na razie do kawy nie ciągnie.. chociaż jak poczuje taką parzoną to aż ślinotoku dostaję
A ja na złość założyłam ciasny stanik żeby się uspokoić, że jednak coś tam boli - jestem psychiczna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny