SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida fajny czas juz bedzie teraz coraz lepiej,u mnie dzis od 15 jest ok zero mdlosci,mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej:)

Muszelka gratuluje bliźniąt,byly juz wczesniej w rodzinie?

Kluska trzymam kciuki za Twoje zdrowie!

Muszelka75 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
    Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
    Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:)
    ja przy pierwszej ciąży też nie myślałam o czymś takim, ale moje dziecko zmarło a ja długo o tym nie wiedziałam więc dla mnie taki detektor to raczej dla mojego spokoju wewnętrznego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    muszelka gratulacje!!! podwójne szczescie super. Powiem po ciuchu ze tez o tym marzyłam ;)
    Ty o tym marzyłaś a ja jestem przerażona...
    Nie wiem czy podołam, nie najmłodsza już jestem :)
    No i te mdłości... podwójne chyba, bo w pierwszej ciaży tylko rano były, a teraz non stop

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 gratulacje :)dwa szczęscia cud :)

Muszelka75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za serdeczne przyjęcie.
    Lali, wcześniej nie było żadnych bliźniaków w rodzinie, ani u mnie ani u męża, stąd ten wielki szok dla nas.
    No ale wczoraj wyczytałam, że ciąże bliźniacze częściej zdarzają się takim dojrzałym panienkom po 35 roku ( ja mam nieco więcej), po antykoncepcji hormonalnej (przez całe życie używałam, chociaż z córką zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu i jest jedna), no i przy stymulacji hormonalnej - nie wiem czy fakt, że endo zwiększył mi podwójnie dawkę leku nie wpłynęło przypadkiem zbyt stymulująco na moje jajeczka, skoro pojawiy się aż dwa :)

Rudzia, nie patrz na dietę, to się nigdy nie sprawdza; ja w pierwszej ciąży ogórki i kiełbachę jadłam, na zmianę ze słodkim :) i proszę jaka dziewczyna mi wyrosła

Lelitka, no to może jeszcze gdzieś się dowiedz o parce, hi hi

Jeszcze raz dzięki wszystkim za ciepłe przyjęcie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kawa zbożowa z mleczkiem cieplym z samego rana i bułeczka drożdzowa:) wczoraj myslalam ze zwymiotuje wracając z moim z kina masakra przeszlam kolo kebabów ten zapach woń z tego okropne mówię do mojego ze zwymiotuje bo az po tym zapachu mnie skręcilo ,malo brakowalo to na ulicy bym to zrobiła uffff .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:37

Rudzia, Justinka, MartaAlvi, Krysti, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści z samego rana! :)
    Suwaczek się nie zgadza o tydzień Kochana, bo on pokazuje pełne tygodnie. Według suwaczka jesteś w skończonych 7, czyli w 8 tygodniu, a długość Dzidziusia odpowiada dokładnie pierwszemu dniu 7 tygodnia :)
    http://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Ale.. co za różnica :) Najważniejsze, że serduszko pięknie bije i że mogłaś go posłuchać!! To musi być niesamowite przeżycie. Ja póki co tylko widziałam jak pulsuje... Może w środę też bedzie mi dane usłyszeć :)

Miłego dnia!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć słoneczka
    Ja dzisiaj umieram z bólu pośladka. Wczoraj zaczęło sie od pachwiny i doszedł do tego pośladek , boli jak 100 diabłów. Jeszcze dzisiaj mam jechać na urodziny brata i do rodziców. Wcale mi się nie chce , najchętniej walnęłabym się na łóżku i nic nie robiła. Takiego mam lenia:(

Angela super wieści , pogratulować. Co do suwaczkó nie mam bladego pojęcia co i jak liczy więc nie powiem ci co i jak i czy jest dobrze.
    Ide chyba kawe zrobie sobie aczkolwiek wcale nie mam na nią chęci. Też tak macie?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa zbożowa dobra :)z rana z ciepłym mlekiem .Az inaczej ,nigdy kawy zbożowej nie pilam ale polubialam :)jest pyszna ... Jaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
    Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mm :) Najpiękniejsze 7 mm które widziałam :) Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień :)

Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła.
    Angela--super wieści to cudowne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) o kawe jakby mi ktoś zborzową ze szpitala przyniósł to bym wypiła. Sama kiedys próbowałam robić to o mały włos nie skończyło się na rzygu :P

Ja się dwa dni nacieszyłam brakiem mdłości a dzisiaj w domu pełno zapachów. Teściowa robi dwa placki i już mdłości wróciły. Ale już się nawcinałam kwaśnych jabłek i mi przeszło :/
    A dzisiaj wstałam o 5 i zaczęłam macać piersi i nie bolały, pomyślałam że no to kurwa po wszystkim.. przeszperałam internet - oczywiście, że nie muszą boleć non stop, ale niech to ktoś wytłumaczy kobiecie, której brak bólu piersi oznaczało że dziecko już nie żyło. :/ Oczywiście postarałam się nie załamać. Nie zasnęłam aż się za czytanie książki nie wzięłam i wstałam po 10. Teraz piersi bopobewają ale mniej niż wczoraj. Dzisiaj mam dzień macania zatem... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
    Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mm :) Najpiękniejsze 7 mm które widziałam :) Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień :)

Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła.

Angela SUPER wieści!! wiedziałam, że będzie wszystko dobrze. To strasznie wzruszający moment fajnie że byłaś w gabinecie razem z mężem :)
    7mm szczęścia za chwilę będzie już większym groszkiem- niesamowite jak te dzieciaki w nas szybko będą teraz rosły :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
    nie odrzuca mnie na razie od kawy to pije, ale nie codzien,
    piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
    piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:)
    Tez tak mam ze raz mocniej raz mniej piersi mnie bolą :)brzusio robi się twardszy i większy . Ja kawoszka pilam nescafe rozpuszczalną z mlekiem odrzucilo mnie calkowicie i wchodzi mi zbożowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:

Ja też jestem nisko ciśnieniowcem ostatnio na wizycie mialam 90/60 a w domu 90/50 ale już się czuję znacznie lepiej więc chyba wróciło do normy czyli jakieś 105/59 :P mała różnica ale ja ją czuję. Można pić jedną filiżankę kawy kofeinowej, na pewno nie zaszkodzi a nam pomoże. Ale oczywiście jak ktoś ma inne zdanie lepiej pić zbożową :) Mnie na razie do kawy nie ciągnie.. chociaż jak poczuje taką parzoną to aż ślinotoku dostaję :) A ja na złość założyłam ciasny stanik żeby się uspokoić, że jednak coś tam boli - jestem psychiczna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowią ze im większy stanik tym bardziej łagodzi ból piersi ja tez zmienilam na większy i jest komfortowo :)i nie odczuwam az takiego bólu piersi jak przedtem ze az schylac się nie moglam ,teraz przy dorknięciu bolą i pupa tez pobolewa mnie ;)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Amy załóż kuzny stanik i się nie katuj:)

Amy lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hehe Amy załóż kuzny stanik i się nie katuj:)
    Jak poczuje, że nadal bolą to zmienię :P Na razie mają kare, że mnie straszą, że coś może jednak nie tak :P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ