X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida fajny czas juz bedzie teraz coraz lepiej,u mnie dzis od 15 jest ok zero mdlosci,mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej:)

Muszelka gratuluje bliźniąt,byly juz wczesniej w rodzinie?

Kluska trzymam kciuki za Twoje zdrowie!

Muszelka75 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
    Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja mysle, ze bedzie dziewczyna,czuje sie identycznie jak w pierwszej ciazy z córą, zobaczymy co zycie nam podaruje:)
    Detektora nie uzywalam nigdy i mysle sobie, ze to raczej zbedny gadzet ale kto wie moze sie przekonam jak kupicie i przetestujecie:)
    ja przy pierwszej ciąży też nie myślałam o czymś takim, ale moje dziecko zmarło a ja długo o tym nie wiedziałam więc dla mnie taki detektor to raczej dla mojego spokoju wewnętrznego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    muszelka gratulacje!!! podwójne szczescie super. Powiem po ciuchu ze tez o tym marzyłam ;)
    Ty o tym marzyłaś a ja jestem przerażona...
    Nie wiem czy podołam, nie najmłodsza już jestem :)
    No i te mdłości... podwójne chyba, bo w pierwszej ciaży tylko rano były, a teraz non stop

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 gratulacje :)dwa szczęscia cud :)

Muszelka75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za serdeczne przyjęcie.
    Lali, wcześniej nie było żadnych bliźniaków w rodzinie, ani u mnie ani u męża, stąd ten wielki szok dla nas.
    No ale wczoraj wyczytałam, że ciąże bliźniacze częściej zdarzają się takim dojrzałym panienkom po 35 roku ( ja mam nieco więcej), po antykoncepcji hormonalnej (przez całe życie używałam, chociaż z córką zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu i jest jedna), no i przy stymulacji hormonalnej - nie wiem czy fakt, że endo zwiększył mi podwójnie dawkę leku nie wpłynęło przypadkiem zbyt stymulująco na moje jajeczka, skoro pojawiy się aż dwa :)

Rudzia, nie patrz na dietę, to się nigdy nie sprawdza; ja w pierwszej ciąży ogórki i kiełbachę jadłam, na zmianę ze słodkim :) i proszę jaka dziewczyna mi wyrosła

Lelitka, no to może jeszcze gdzieś się dowiedz o parce, hi hi

Jeszcze raz dzięki wszystkim za ciepłe przyjęcie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kawa zbożowa z mleczkiem cieplym z samego rana i bułeczka drożdzowa:) wczoraj myslalam ze zwymiotuje wracając z moim z kina masakra przeszlam kolo kebabów ten zapach woń z tego okropne mówię do mojego ze zwymiotuje bo az po tym zapachu mnie skręcilo ,malo brakowalo to na ulicy bym to zrobiła uffff .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:37

Rudzia, Justinka, MartaAlvi, Krysti, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści z samego rana! :)
    Suwaczek się nie zgadza o tydzień Kochana, bo on pokazuje pełne tygodnie. Według suwaczka jesteś w skończonych 7, czyli w 8 tygodniu, a długość Dzidziusia odpowiada dokładnie pierwszemu dniu 7 tygodnia :)
    http://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Ale.. co za różnica :) Najważniejsze, że serduszko pięknie bije i że mogłaś go posłuchać!! To musi być niesamowite przeżycie. Ja póki co tylko widziałam jak pulsuje... Może w środę też bedzie mi dane usłyszeć :)

Miłego dnia!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć słoneczka
    Ja dzisiaj umieram z bólu pośladka. Wczoraj zaczęło sie od pachwiny i doszedł do tego pośladek , boli jak 100 diabłów. Jeszcze dzisiaj mam jechać na urodziny brata i do rodziców. Wcale mi się nie chce , najchętniej walnęłabym się na łóżku i nic nie robiła. Takiego mam lenia:(

Angela super wieści , pogratulować. Co do suwaczkó nie mam bladego pojęcia co i jak liczy więc nie powiem ci co i jak i czy jest dobrze.
    Ide chyba kawe zrobie sobie aczkolwiek wcale nie mam na nią chęci. Też tak macie?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa zbożowa dobra :)z rana z ciepłym mlekiem .Az inaczej ,nigdy kawy zbożowej nie pilam ale polubialam :)jest pyszna ... Jaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
    Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mm :) Najpiękniejsze 7 mm które widziałam :) Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień :)

Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła.
    Angela--super wieści to cudowne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) o kawe jakby mi ktoś zborzową ze szpitala przyniósł to bym wypiła. Sama kiedys próbowałam robić to o mały włos nie skończyło się na rzygu :P

Ja się dwa dni nacieszyłam brakiem mdłości a dzisiaj w domu pełno zapachów. Teściowa robi dwa placki i już mdłości wróciły. Ale już się nawcinałam kwaśnych jabłek i mi przeszło :/
    A dzisiaj wstałam o 5 i zaczęłam macać piersi i nie bolały, pomyślałam że no to kurwa po wszystkim.. przeszperałam internet - oczywiście, że nie muszą boleć non stop, ale niech to ktoś wytłumaczy kobiecie, której brak bólu piersi oznaczało że dziecko już nie żyło. :/ Oczywiście postarałam się nie załamać. Nie zasnęłam aż się za czytanie książki nie wzięłam i wstałam po 10. Teraz piersi bopobewają ale mniej niż wczoraj. Dzisiaj mam dzień macania zatem... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja po wizycie, dosyć późno wróciłam i już z wrażeń poszłam spać.
    Widziałam moje maleństwo i słyszałam serduszko emocje nie do opisania ja oczywiście beczałam ale mąż też uronił łzę. serduszko biło 129 a maleństwo mierzy 7mm :) Najpiękniejsze 7 mm które widziałam :) Suwaczek okazuje się bardzo dokładny bo z usg wychodzi również 7 tydzień :)

Jestem szczęśliwa chętnie bym się z całym światem o tym podzieliła.

Angela SUPER wieści!! wiedziałam, że będzie wszystko dobrze. To strasznie wzruszający moment fajnie że byłaś w gabinecie razem z mężem :)
    7mm szczęścia za chwilę będzie już większym groszkiem- niesamowite jak te dzieciaki w nas szybko będą teraz rosły :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
    nie odrzuca mnie na razie od kawy to pije, ale nie codzien,
    piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hej jle z racji tegoże mesli chodzi o kawe to ja w pierwszej ciąży piłam zbożwoa, z racji tego że mam niskie ciśnienie 98/62 ostanio to muszę normalną pić bo inaczej łaże jak śnięta ryba:)
    piersi też mnie raz wiecej raz mniej bolą, stanik zmieniłam na lużniejszy to trochę lepiej:)
    Tez tak mam ze raz mocniej raz mniej piersi mnie bolą :)brzusio robi się twardszy i większy . Ja kawoszka pilam nescafe rozpuszczalną z mlekiem odrzucilo mnie calkowicie i wchodzi mi zbożowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:

Ja też jestem nisko ciśnieniowcem ostatnio na wizycie mialam 90/60 a w domu 90/50 ale już się czuję znacznie lepiej więc chyba wróciło do normy czyli jakieś 105/59 :P mała różnica ale ja ją czuję. Można pić jedną filiżankę kawy kofeinowej, na pewno nie zaszkodzi a nam pomoże. Ale oczywiście jak ktoś ma inne zdanie lepiej pić zbożową :) Mnie na razie do kawy nie ciągnie.. chociaż jak poczuje taką parzoną to aż ślinotoku dostaję :) A ja na złość założyłam ciasny stanik żeby się uspokoić, że jednak coś tam boli - jestem psychiczna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowią ze im większy stanik tym bardziej łagodzi ból piersi ja tez zmienilam na większy i jest komfortowo :)i nie odczuwam az takiego bólu piersi jak przedtem ze az schylac się nie moglam ,teraz przy dorknięciu bolą i pupa tez pobolewa mnie ;)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Amy załóż kuzny stanik i się nie katuj:)

Amy lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hehe Amy załóż kuzny stanik i się nie katuj:)
    Jak poczuje, że nadal bolą to zmienię :P Na razie mają kare, że mnie straszą, że coś może jednak nie tak :P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ