X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia, powiem ci szczerze, że ja bym tak dwóch tygodni nie wytrzymała, pod ciągłą kontrolą i poczuciem, że wszystko robię nie tak jak trzeba, bo inaczej. Myślę, że decyzja już podjęta zwłaszcza, że mąż jest jeszcze bardziej na nie niż ty. Wyobrażasz sobie co będzie jak dziecko się urodzi? A jak ty myjesz? A gdzie czapka? A czemu ciągle nosisz albo ponoś ją trochę, przestanie płakać. Moim zdaniem, szkoda nerwów. A już za opowiadanie za plecami teściowi o tym co się dzieje u was w domu (jeśli nie macie dobrych stosunków, z tego co zrozumiałam) to przepraszam, ale z miejsca wykopałabym z domu.
    Opiekunka to naprawdę nie jest najgorsze wyjście, tym bardziej jeśli masz zaufaną. Uwierz mi, młoda opiekunka o wiele lepiej zadba o rozwój obcego dziecka, bo to jej PRACA. Nie oszukujmy się, babcie opiekujące się dziećmi z reguły tylko siedzą i patrzą a dziecko bawi się samo. Po prostu nie mają juz na to siły i entuzjazmu.

mimka84, Lali, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia ja Cie podziwiam za wytrwalosc bo ja swoja tesciowa autentycznie wywalilam z domu tak mnie wkurwiala!! A byla tylko na kawie i w odwiedzinach (nie swojej wnuczki jak twierdzila). Teraz chciala zebysmy ja wzieli do siebie na swieta na pare dni, a maz jej powiedzial, ze moze nam domu popilnowac razem z psem jak nas nie bedzie i ze moze razem zaczna mowic ludzkim glosem w wigilie. Nie miej sentymentow...to Wasz dom i Wasze zycie...

Amy, mimka84, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:53

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oż kurczę, właśnie zobaczyłam ceny sesji noworodkowych. Nie spodziewałam się, że to aż taki wydatek. o.O

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Lali lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazda babcia jest taka, moja mama opiekuje sie Polą i ma na nia bardzo dobry wplyw, spacer zawsze nad jeziorko albo nad staw nakarmic kaczuszki, zabawy, ksiazeczki itd. Ale niestety nie kazda babcia jest taka.

mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Lali, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, olzulo mi jak moglam to z siebie wylac...juz nawet nie jestem zla...nie mam juz sily, jest mi po prostu smutno :(
    decyzja juz podjeta, mam dosc po tygodniu..a tak jak wiem, ze nnikt mi nie pomoze, to sobie sama wszystko zaplanuje, sama wszystko poustawiam..a jesli mieszkalaby z nami i walnela by focha po tygodniu to musielbysmy na gwalt sie zbierac i sie organizowac...lepiej zrobic to jednak wczesniej :) dziekuje raz jeszcze za wsparcie...mam jakies smutne dni, normalnie zlapalabym juz za wlosy i wywlokla... pojechala odwiedzic tescia ( zostawila kartke) o 9 rano a miala zostac ze stasiem, zrobic obiad...do teraz sie nie odezwala a nie zna angielskiego, po kilku godzinach pracy musialam gotowac obiad...jakby powiedziala wczesniej to zrobilabym obiad rano lub rozmrozila gotowy...grrrr...dobra juz sie nie nakrecam bo nie zasne

a z milych rzeczy poszlam za sladem niektorych dziewczta, znalazlam niedaleko domu sklep gdzie moge zakupic filc i w dni wolne bede szyla malej zabawki D a bynajmniej sprobuje :D rano zrobie sernik i jablecznik...i mamy problem jeszcze z religia..my przeszlismy na judaizm...chionka stoi itd ale to bardziej dla synka, bo nie wciskam mu religijnych pierdol- to jego wybor- wybierze jak dorosnie...tesciowa naciska na wigilie a my nie chcemy!

mimka84 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Najlepszy tekst do mamy, teściowej: ty miałaś swoją szansę, teraz daj się wykazać mnie przy własnym dziecku, żebym w przyszłości nie wtrącała się we własne wnuki.
    oj mimka tez tak myslelismy kochana.. maz nawet jej powiedzial tak : mieliscie szanse, mieliscie swoje zycie, zrobiliscie kupe bledow wychowawczych-uciekalem z domu a nadal sie nie nauczyliliscie! jest mi dobrze, jestem szczesliwy, mam kochajaco zone, wspanialego syna i coreczke w drodze, super prace i zarobki ale wy chcecie to zepsuc! kazdy naprawde kochajacy rodzic chce takiego zycia dla wlasnego dziecka ale nie wy! jestesmy razem juz 13 lat ale wam nadal to nie pasuje! zajmijcie sie swoim zyciem a nie kazdego dookola!
    i co ? tylko niepotrzebnie sie zdenerwowal..jak grchem o sciane!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Spoko, mojej mamie też można mówić haha. Wiem też że nic a nic się nie zmieniła i muszę trzymać rękę na pulsie. Powiedziała mi nawet ostatnio że ma nadzieję że nie będę taką walniętą matką jak za pierwszym razem, spytałam co ma na myśli, a ona mi zaczęła gadać że smoczka nie dawałam i przez to takie cierpienie fundowałam małemu. Myślałam że z fotela spadnę. Powiedziałam, żeby się nie łudziła w takim razie, bo w tej kwestii nie zamierzam nieczego zmieniać. Kocham moją mamę, ale jest bardzo władczą osobą i tzreba ją umiejętnie trzymać na dystans.
    moja tesciowa wyprala wczoraj swiezo zmieniona posciel, bo stwierdzila ze moj plyn do plukania smierdzi i ona sie dusi :D sprobuj mimka to przebic :D hahaha masakra....musze psa namowic zeby jej nasral na posciel :D moze takie zapachy jej pasuja? :D :D :D

mimka84, Fasia, Gosha, mantissa, Anka1501 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:54

weronika86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurwa Wercia podpisuje się pod zdaniem Twoim i dziewczyn! Gon to babsko do Polski w terminie i więcej nie przyjmuj! Już raz Ci zafunfowala piękne macierzyństwo a że ją wyczuliscie to gon ją jak najdalej:) jestem z tobą:)

Amy świnio:P. Tak podmywam się w domu- na pieska:P o!

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy świnio:P. Tak podmywam się w domu- na pieska:P o!

Nie tlumacz sie juz i tak swoje wiemy :D

Amy lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:05

Amy, weronika86, mimka84 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Nie tlumacz sie juz i tak swoje wiemy :D

I Ty przeciwko mnie? <foch> idę spać:)
    Angela mądrych rzeczy? Pih! Też mi zatr:)

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    I Ty przeciwko mnie? <foch> idę spać:)
    Angela mądrych rzeczy? Pih! Też mi zatr:)

Oj chciałam się trochę podlizać - w końcu święta idą :P

Robotka1 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę nad tym fotelikiem cały czas. Myślę, że kupię w miarę porządną używkę fotelik/nosidełko. Nowego w naszym przypadku nie ma sensu, bo nie mamy samochodu, ale jednak dobrze, żeby była w razie czego. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nic nie mówię Weronika naprawdę żal mi ciebie .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Oj chciałam się trochę podlizać - w końcu święta idą :P
    Podlizywac będziemy się w wigilię:P

Mantissa masz rację co do fotelika. Pewnie będzie Ci tylko do lekarza potrzebny. A nie masz od kogoś pożyczyć na takie momenty? Bo jak tak to w Twoim wypadku zastanowila bym się czy w ogóle w niego inwestować. Choć jakieś nosidelko raczej warto mieć pod ręką.

Uff bezcenny noc za mna- Idę się napić soku z kapusty:P

Ale u mnie wieje o zgrozo

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ