X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nadrobilam Was w 20 minut... Wstyd! Raptem 5 stron? :-P
    Weronika... Współczuję bo niestety się potwierdziło, ludzie się nie zmieniają :-/ Ale chociaż sytuacje masz jasną, chłopaki za Tobą, pakuj ją i niech spada na drzewo!
    No a już kłamstwa braku kontaktu z teściem to nie rozumiem...
    U mnie goście wczoraj zaliczeni... Prawie 20 osób w domu i siedzieli niektórzy do 1 w nocy... Nawet miło było, dużo prezentów fajnych, śmiesznych. Dziś zrobię hurtem zdjęcia to się pochwalę :-D

Co do fotelików to my na początek mamy graco ale fajny jest, porządny. Potem przejdziemy na recaro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam się w 24 tygodniu... Leeeeci czas :-D
    Robotka u mnie też dmucha :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 08:50

Robotka1, Amy, Anka1501, Eweliśka, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja pospalam dziś chociaż Alicja gmerala mi w brzuchu rączkami i nóżkami i co jakiś czas mnie budzila :) do tego cierply mi rece,ale minęło to cierpniecie. Zjedliśmy śniadanie i zaraz wstawiam tego piernikowego murzynka;) miłego dnia Dziewuszki

KasiaKwiatek, Anka1501, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesiacu witaj :)
    Ale pospalam!! :)

hwesta, Anka1501, KasiaKwiatek, Gosha, Ulka84, weronika86, Eweliśka, mimka84, Hela85 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie było co czytać do śniadania ;)

Amy gratuluję 7miesiąca :D

Mój mi wczoraj powiedział, że wybrał sobie juz samochód służbowy na nowy rok (co 3 lata ma nowke) i ze wziął auto 3osobowe... I że będę biegać za autem bo juz dla mnie miejsca nie ma :D co za wredota :D

Amy, mimka84 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zapierdziela ten czas, w następny pon tez zaczynam siódmy miesiąc wg Om :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:06

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę zaczynam:)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie takie mam wrażenie...czas mi przyspieszył :-) fakt, że nie mam czasu ciągle sprawdzać, w którym dniu tygodnia jestem, troszkę okrzepła mi już świadomość, że jestem w ciąży :-)
    Teraz wydaje mi się, że czas mknie, do porodu chwila i będzie wiosna :-D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja w sobotę zaczynam:)

My mamy taki sam wiek ciąży co do dnia a mi belly pokazuje ze 3 trymestr 3 stycznia się zaczyna czyli od 28 tygodnia

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisac, że wczoraj wśród tych 16 gości były dwie mamy karmiące- córeczki 5 i 8 miesięcy oraz... 4 kobiety w ciąży :-D w tym i ja :-D terminy marzec, kwiecień, maj i sierpień :-)
    W związku z tym dominowało wino i piwo bezalkoholowe ;-) nawet grzaniec był! :-P

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzaniec na winie bezalkoholowym był dobry??

• Lwica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Weronika współczuje -ahh te teściowe, niestety /stety nie mam ale moj tato lubi sie wtryndalac do wszystkiego -gotowania, prania itp. Takze z nim mieszkać bym nie chciała bo by mi ufundował podobny koszmar -jak był w wakacje to mu angielski chleb kiełbaski jedzenie nie smakowało wykosztowalam sie na żarciu z polskiego sklepu
    W miesiąc przejadł 1000 funtów bo schabowe i szybka co drugi dzien - ahh ale to wina mojej mamy ....

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pyyycha :-D kupię sobie na sylwestra, to specjalne do grzania, już z goździkami. Mniam...oprócz tego, że, nie trzepie :-D

Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam non stop kontroluję w którym jestem tygodniu, tzn w ndz patrzę na przebieg ciąży bo tam jest ten rysunek jak dzidzia wygląda :D i w 27 tygodniu wygląda tak:
    0025e7c8b2304ce3med.jpg

och och! jestem wzruszona! :D

weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 ja się zasugerowalam Amy,skoro jest w 26 tyg to ja będę w sobotę w 26 skończonym i 7 miesiąc :p

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    My mamy taki sam wiek ciąży co do dnia a mi belly pokazuje ze 3 trymestr 3 stycznia się zaczyna czyli od 28 tygodnia

Faktycznie od 28 tygodnia powinno być

• Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Właśnie takie mam wrażenie...czas mi przyspieszył :-) fakt, że nie mam czasu ciągle sprawdzać, w którym dniu tygodnia jestem, troszkę okrzepła mi już świadomość, że jestem w ciąży :-)
    Teraz wydaje mi się, że czas mknie, do porodu chwila i będzie wiosna :-D

Mi tez czas zaczął szybko lecieć :) po nowym roku ani się nie obejrzymy a będziemy się szykowały do porodu :)

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy pyyycha :-D kupię sobie na sylwestra, to specjalne do grzania, już z goździkami. Mniam...oprócz tego, że, nie trzepie :-D
    jak mnie najdzie to sobie też poszukam w sklepie takiego cudu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ola89 ja się zasugerowalam Amy,skoro jest w 26 tyg to ja będę w sobotę w 26 skończonym i 7 miesiąc :p

hehe ja dzisiaj zaczęłam 27 :) więc pełnych mam 26 tygodni i rozpoczęłam 7 miesiąc, więc jeszcze pełne 3 miechy do porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się pasek zaciąl chyba bo pokazuje 25+6

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ