X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nadrobilam Was w 20 minut... Wstyd! Raptem 5 stron? :-P
    Weronika... Współczuję bo niestety się potwierdziło, ludzie się nie zmieniają :-/ Ale chociaż sytuacje masz jasną, chłopaki za Tobą, pakuj ją i niech spada na drzewo!
    No a już kłamstwa braku kontaktu z teściem to nie rozumiem...
    U mnie goście wczoraj zaliczeni... Prawie 20 osób w domu i siedzieli niektórzy do 1 w nocy... Nawet miło było, dużo prezentów fajnych, śmiesznych. Dziś zrobię hurtem zdjęcia to się pochwalę :-D

Co do fotelików to my na początek mamy graco ale fajny jest, porządny. Potem przejdziemy na recaro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam się w 24 tygodniu... Leeeeci czas :-D
    Robotka u mnie też dmucha :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 08:50

Robotka1, Amy, Anka1501, Eweliśka, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja pospalam dziś chociaż Alicja gmerala mi w brzuchu rączkami i nóżkami i co jakiś czas mnie budzila :) do tego cierply mi rece,ale minęło to cierpniecie. Zjedliśmy śniadanie i zaraz wstawiam tego piernikowego murzynka;) miłego dnia Dziewuszki

KasiaKwiatek, Anka1501, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesiacu witaj :)
    Ale pospalam!! :)

hwesta, Anka1501, KasiaKwiatek, Gosha, Ulka84, weronika86, Eweliśka, mimka84, Hela85 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie było co czytać do śniadania ;)

Amy gratuluję 7miesiąca :D

Mój mi wczoraj powiedział, że wybrał sobie juz samochód służbowy na nowy rok (co 3 lata ma nowke) i ze wziął auto 3osobowe... I że będę biegać za autem bo juz dla mnie miejsca nie ma :D co za wredota :D

Amy, mimka84 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zapierdziela ten czas, w następny pon tez zaczynam siódmy miesiąc wg Om :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:06

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę zaczynam:)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie takie mam wrażenie...czas mi przyspieszył :-) fakt, że nie mam czasu ciągle sprawdzać, w którym dniu tygodnia jestem, troszkę okrzepła mi już świadomość, że jestem w ciąży :-)
    Teraz wydaje mi się, że czas mknie, do porodu chwila i będzie wiosna :-D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja w sobotę zaczynam:)

My mamy taki sam wiek ciąży co do dnia a mi belly pokazuje ze 3 trymestr 3 stycznia się zaczyna czyli od 28 tygodnia

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisac, że wczoraj wśród tych 16 gości były dwie mamy karmiące- córeczki 5 i 8 miesięcy oraz... 4 kobiety w ciąży :-D w tym i ja :-D terminy marzec, kwiecień, maj i sierpień :-)
    W związku z tym dominowało wino i piwo bezalkoholowe ;-) nawet grzaniec był! :-P

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzaniec na winie bezalkoholowym był dobry??

• Lwica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Weronika współczuje -ahh te teściowe, niestety /stety nie mam ale moj tato lubi sie wtryndalac do wszystkiego -gotowania, prania itp. Takze z nim mieszkać bym nie chciała bo by mi ufundował podobny koszmar -jak był w wakacje to mu angielski chleb kiełbaski jedzenie nie smakowało wykosztowalam sie na żarciu z polskiego sklepu
    W miesiąc przejadł 1000 funtów bo schabowe i szybka co drugi dzien - ahh ale to wina mojej mamy ....

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pyyycha :-D kupię sobie na sylwestra, to specjalne do grzania, już z goździkami. Mniam...oprócz tego, że, nie trzepie :-D

Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam non stop kontroluję w którym jestem tygodniu, tzn w ndz patrzę na przebieg ciąży bo tam jest ten rysunek jak dzidzia wygląda :D i w 27 tygodniu wygląda tak:
    0025e7c8b2304ce3med.jpg

och och! jestem wzruszona! :D

weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 ja się zasugerowalam Amy,skoro jest w 26 tyg to ja będę w sobotę w 26 skończonym i 7 miesiąc :p

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    My mamy taki sam wiek ciąży co do dnia a mi belly pokazuje ze 3 trymestr 3 stycznia się zaczyna czyli od 28 tygodnia

Faktycznie od 28 tygodnia powinno być

• Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Właśnie takie mam wrażenie...czas mi przyspieszył :-) fakt, że nie mam czasu ciągle sprawdzać, w którym dniu tygodnia jestem, troszkę okrzepła mi już świadomość, że jestem w ciąży :-)
    Teraz wydaje mi się, że czas mknie, do porodu chwila i będzie wiosna :-D

Mi tez czas zaczął szybko lecieć :) po nowym roku ani się nie obejrzymy a będziemy się szykowały do porodu :)

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy pyyycha :-D kupię sobie na sylwestra, to specjalne do grzania, już z goździkami. Mniam...oprócz tego, że, nie trzepie :-D
    jak mnie najdzie to sobie też poszukam w sklepie takiego cudu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ola89 ja się zasugerowalam Amy,skoro jest w 26 tyg to ja będę w sobotę w 26 skończonym i 7 miesiąc :p

hehe ja dzisiaj zaczęłam 27 :) więc pełnych mam 26 tygodni i rozpoczęłam 7 miesiąc, więc jeszcze pełne 3 miechy do porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się pasek zaciąl chyba bo pokazuje 25+6

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ