X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziś przestoj;) ja wysłałam męża po parówki i zjem je zapieczone w serze na kolacje <3 jeszcze dziś wstawiam murzynka piernikowego,czyli z dodana przyprawa do piernika;) jutro teściowa przyjedzie mi firany i zasłony nowe upiac,to trzeba czymś do kawki poczestowac:) fajnych mam teściów. Amy to tez moje pierwsze święta bez rodzinki mojej, ale też będą fajne... w domu choinka, robię po swojemu,a wigilia u brata męża

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a czemu w tym roku nie u rodziców ??

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dolna granica normy jesli chodzi o szyjkę to chyba 25mm z tego co ja się orientuję. Nawet sama długość szyjki nie jest bardzo niepokojąca natomiast jeśli zaczyna się rozwierać to wtedy pojawia się duży problem ..

AMY no właśnie nie wiem .. dziwnie tu cicho :P
    no oni z tymi szyjkami to naprawde roznie, moj jakis wyjatkowo wrazliwy na tym puncie- w sumie dobrze, ja tez juz na glowe przez to dostalsm. Niektorzy juz od 25mm mowia ze szew, inni ze szew od 10mm, a nie ma chyba dokladnych wytycznych bo to zalezy od dodatkowych okolicznosci typu rozwarcie itp . Mysle ze trzeba ufac swoim lekarzom, jak sie nie ma zaufania do gina zwlaszcza, to lepiej zmienic. Tutaj to sobie mozemy wymieniac poglady i obsrewacje i tyle :).

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsia ile??? ja mam problem z jedną bułką... zjem najwyżej pół :P masz spust :P
    ja mam z głowy prezenty, u nas się kupuje tylko dla chrześniaków i w sumie sobie wzjemnie ze swoim kupujemy, ale w tym roku nie kazałam :P w sumie sie lekko wyłamałam bo kupiłam nam bilety do kina :D na 26go więc pewnie się zdziwi, że pamiętałam o filmie o ktorym kiedyś marudził :P

Hwesta - ciekawe jak się odnajdziemy w tym roku.. ja jeszcze bardzo nie odczuwam, ale w dniu wigilii będzie mi przykro.. :] no ale to nic ;)
    zjadłabym parówkę z musztardą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 mój panike podniósł jak miałam 3 miesiące temu jakos 27 mm i rozwarcie na 0,7 wtedy byłam w szpitalu,ale się cofnelo wszystko,teraz szyjka we wtorek 42 mm miala,ale i tak tamto mi dalo po głowie i się ciągle boje;)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Bambi to Liwi pisala o szyjce:) Ale synus slodki szok :) u mnie powtorka z polowkowego 2go stycznia bo Malutka ulozona miednicowo i brzuszkiem do srodka, wiec nie wszystkie parametry byl w stanie sprawdzic :)
    sorki juz poprawilam, myslalam zeby Was nie pomylic i oczywiscie nie wyszlo :), juz sobie przypomnailam ze pisalas ze dzidzia nie chciala wspolpracowac - moj ciazowy mozg coraz doskonalszy hihi

AMY no maz sprzata, nawet nie tyle swiatecznie co przeprowadzkowo, poremontowo troche tez, wiec moze dlatego sie nie zorientowalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 20:10

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBÓTKA jesli prezent był dla kochanki to chyba nie płacił by moja karta... Tak myśle... A tak poza tym dla niej by sie bardziej postarał, jakas biżuteria albo cos :) znam go, w koncu to moj maz :)

Bambi85, Robotka1, liloe lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jakos damy rade,a za rok z dzieciakami w tournee :) mam nadzieje, ze jedzenie mi zrekompensuje tęsknotę choć troche:p ze uszka z barszczem i dobre pierogi mnie pociesza:)

Amy, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polsacie kabarety,polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY a czemu w tym roku nie u rodziców ??
    Bo ja siedzę u teściów i mieliśmy jechać 23 do moich rodziców i objechać w wigilię całą rodzinę jak co roku... a mój ma 24 zajęcia jeszcze do 13 i 5-6 godzin mu zejdzie na dojazd do domu więc dopiero będzie (mam nadzieje) na 19... i wtedy pojedziemy dopiero na wigilię do jego dziadków... oni zaczynają o 19 więc się niewiele spóźnimy, pewnie na nas poczekają...

taka troszkę lipa w tym roku. Pierwszy dzień świąt pojedziemy do moich rodziców, odwiedzimy moich dziadków i na drugi dzień wrócimy do niego i idziemy do jego chrzestnego, jak co roku... więc dwa dni swiąt już normalnie, tylko ta wigilia.. ech :) no ale, inaczej nie będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Amy jakos damy rade,a za rok z dzieciakami w tournee :) mam nadzieje, ze jedzenie mi zrekompensuje tęsknotę choć troche:p ze uszka z barszczem i dobre pierogi mnie pociesza:)

my z maluchem też będziemy robić pewnie co rok wycieczki... :) nawet nie myślę jak to będzie ;) póki co mnie to wszystko przerasta ;)
    uszka <3

• Gosha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI świetne te zdjecie Twojego maluszka... Ja nie chciałam robić 3D czy 4D bo... Mi sie one nie podobały, zle mi sie kojarzyły jakos, trudno opisać ;)
    Ale teraz nabieram przekonania... Drogie jest u was? U mnie 100€ trzeba dać.

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja mam 500 km do moich;)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do moich 2200 km... Odpuszcze sobie :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    BAMBI świetne te zdjecie Twojego maluszka... Ja nie chciałam robić 3D czy 4D bo... Mi sie one nie podobały, zle mi sie kojarzyły jakos, trudno opisać ;)
    Ale teraz nabieram przekonania... Drogie jest u was? U mnie 100€ trzeba dać.
    Wiesz co roznie, na pewno taniej niz 100euro, u tego mojego usg polowkowe mialo kosztowac 300zl, ale dostalam hmmm promocje;), poszlam przede wszystkim po to zeby dobry specjalista od usg plodu ocenil dobrze anatomie malucha, te zdjecia to tak dodatkowo dla mojej przyjemnosci po prostu i na pamiatke. Jest tez pelno reklam typu usg 3d/4d takich bardziej komercyjnych, wtedy glownie chodzi o ladne zdjecia niz o czesc merytoryczna ale koszt chyba tez 200-300zl z tego co slyszalam- takie cos bym raczej odpuscila. Jakies foty 3d mam tez wczesniejsze, moj gin na kazdej wizycie mi jakies daje - tez dla przyjemnosci, ale rzeczywiscie zalezy jak sie maly ustawi, bo nie wszystkie te fotki 3d sa ladne, czasem wrecz przerazajace : ). Teraz beda coraz ladniejsze bo dzoidzie coraz bardziej beda przypominac siebie, takie 3d pod koniec ciazy niemal identyczne z oryginalem po urodzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 20:24

Gosha lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije winko bezalkoholowe!!! Mega pyszne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do swoich tylko 70 a i to mnie jakoś nie ratuje ;)

wino bezalkoholowe? to chyba sok winogronowy :P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jakie kupilas? to z ikei czy z Piotra i Pawła czy jeszcze jakis inne? daj namiar . Moze sie "upije" i humor mi sie poprawi

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ciągle gadałyście o tych chałkach i aż musiałam sobie kupić. :P Zażeram właśnie z dżemem truskawkowym. :)

Ja się zastanawiałam nad usg 3D, ale jednak stwierdziłam, że szkoda mi kasy trochę. a mój gin zawsze mi robi zdjęcie buziuchny w 3D w ramach zwykłego. :) W ogóle te zdjęcia 3D jakieś takie creepy mi się kojarzą. Takie, bo ja wiem, rozlane? :P

Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę, że wy już myślami na Wigilii jesteście. Mój mąż w Wigilię pracuje i jeśli będzie zjeżdżał pod ziemię to musi wyjechać z domu o 20,30. A kolację mam na 19 spotykamy się z całą rodziną mojego męża w Karczmie jego siostry razem z dziećmi będzie ok. 18 osób :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ