X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Dlaczego się maskowałaś? Pewnie ten brzuch w przyszłym miesiącu Ci bardziej wywali chociaż widziałam dziewczyny w 9 miesiącu, które miały mniejszy brzuch ode mnie.

f2w39n73ae1nduix.png

śmieje się że się maskowałam:) bo sie mnie pytali gdzie mam to dziecko?:)
    ale fakt pracę mam fizyczną, a też nie chciałam by klienci jakoś szybko się dowiedzieli o ciąży

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Bambi Ty już po tygodniu będziesz wyglądała jak przed ciążą więc za długo się nie będziesz musiała mobilizować:)

hehe a skad ta pewnosc? bardzo bym chciala, tzn mogloby mi nawet 2-3kg zostac na plusie ale wiecej nie chce, moja mama bardzo duzo przytyla w ciazy i juz jej tak zostalo,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:30

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w obwodzie przez pępek mam 2-2,5cm więcej a w największym obwodzie brzucha plus 6-7cm

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    śmieje się że się maskowałam:) bo sie mnie pytali gdzie mam to dziecko?:)
    ale fakt pracę mam fizyczną, a też nie chciałam by klienci jakoś szybko się dowiedzieli o ciąży
    Ale nie wiązałaś się bandażami?:)

Kasiu może Cie już tak nie nielubie jak na początku ale do klubu wielorybów nie będziesz prawdopodobnie należała.

Zmykam zła, bo mąż mi wyżarł wszystkie owoce i zostawił... UWAGA 1 mandarynkę... a ja dziś specjalnie kupiłam dużo. Jak się dorwał to nie mógł się opanować.

f2w39n73ae1nduix.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    A to zleciało, bo duzo przy dziecku robiłaś czy raczej dieta jakaś?

Bez diety, tylko karmilam piersią. Dopiero od 6tyg po porodzie zaczęłam wprowadzać ćwiczenia ale tylko, żeby brzuch wzmocnić i 3 miesiące po porodzie wazylam ok 3-4kg mniej niż przed ciążą

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    hehe a skad ta pewnosc? bardzo bym chciala, tzn mogloby mi nawet 2-3kg zostac na plusie ale wiecej nie chce, moja mama bardzo duzo przytyla w ciazy i juz jej tak zostalo,
    bo jak masz rozmiar 34 i dużo nie przytyłaś to szybko wrócisz do dawnej wagi a na mamę się nie patrz.

f2w39n73ae1nduix.png

Bambi85 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Bez diety, tylko karmilam piersią. Dopiero od 6tyg po porodzie zaczęłam wprowadzać ćwiczenia ale tylko, żeby brzuch wzmocnić i 3 miesiące po porodzie wazylam ok 3-4kg mniej niż przed ciążą
    WOW to sporo dzidziuś wyssał
    tych kilogramów ale nadzieja w Nadziei się pojawiła...

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Ale nie wiązałaś się bandażami?:)

Kasiu może Cie już tak nie nielubie jak na początku ale do klubu wielorybów nie będziesz prawdopodobnie należała.

Zmykam zła, bo mąż mi wyżarł wszystkie owoce i zostawił... UWAGA 1 mandarynkę... a ja dziś specjalnie kupiłam dużo. Jak się dorwał to nie mógł się opanować.

f2w39n73ae1nduix.png

nieee bandaże odpuściłam:)) oj to będe miniwielorybkiem też może być tylko przygarnijcie mnie do klubu prosze prosze:))

ojjj ja jem tonami mandarynki wczoraj w biedronce kupilismy i byly najpyszniejsze w tym sezonie! myślałam, że mi dziecko pępkiem wyjdzie tak się najadłam:)

Nadzieja84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    WOW to sporo dzidziuś wyssał
    tych kilogramów ale nadzieja w Nadziei się pojawiła...

Karmienie bardzo pomaga w powrocie do wagi i juz nawet kiedyś pisałam, że na początku gdy karmilam to mi łzy z bólu leciały bo tak się macica obkurcza mocno właśnie przy karmieniu.

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zanim pójdę spać to się dziś zastanawiałam jakie potrawy Hela ma na święta. Hela jak będziesz to daj znać, bo mnie to bardzo interesuje.
    Wierzę, że odpowiednie żywienie ma wpływ na zdrowie, ja dzięki diecie przed ciążą wyrównałam tarczycę, zmniejszyłam alergie i czułam się lepiej a w ciązy znowu głupia wróciłam do starych nawyków a teraz te tłuste schaby, pasztety itd.

Dobranoc brzuchatki (
    te z mniejszym i te z większym brzuchem)

f2w39n73ae1nduix.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:41

Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie karmienie, dieta przy karmieniu bardzo ograniczona, caly czas przy dzidzi cos do zrobienia, spaceru, a potem jak jeszcze jakis fitness, nawet w domu albo bieganie - jestem optymistką w tym temacie no ale zobaczymy

Nadzieja84, Eweliśka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ja tez uciekam, moze jeszcze prezenty popakuje troszke

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjj ida swieta, bedzie dobre jedzonko a Wy tu o dietach i cwiczeniach po ciazy :)?? To bedzie dopiero za jakies 3 miesiace :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh wiesz Lali ze ja to chyba lubie sie umartwiać ; P

Lali lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Tak zanim pójdę spać to się dziś zastanawiałam jakie potrawy Hela ma na święta. Hela jak będziesz to daj znać, bo mnie to bardzo interesuje.
    Wierzę, że odpowiednie żywienie ma wpływ na zdrowie, ja dzięki diecie przed ciążą wyrównałam tarczycę, zmniejszyłam alergie i czułam się lepiej a w ciązy znowu głupia wróciłam do starych nawyków a teraz te tłuste schaby, pasztety itd.

Dobranoc brzuchatki (
    te z mniejszym i te z większym brzuchem)

f2w39n73ae1nduix.png

dobranooc!:) co do potraw też jestem ciekawa i co jeszcze, czy bierze jakies witaminy w ciąży takie z apteki, czy zastępuje czymś innym, bo też słyszałam, że niektóre kobiety w ciąży zapopatrują się w sklepach zielarskich nie w aptekach

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Babeczki :-)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz odchodze od kuchni :D brzuch mi pęknie hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś mnie dziś tak skopał ze o matkooo takie kopy jeszcze nie byly az mnie bolało :D taki silny jeszcze tak nie kopal mocno w szoku z moim bylismy .

Lali, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a co bedzie pozniej jak juz tak szaleje w brzuszku :)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Dzidziuś też właśnie szaleje! a ostatnio tak fajnie przezedł na prawą stronę brzucha fajnie to wyglądało:)

Krysti, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ