X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    chcesz rodzić Amy w [prywatnej Klinice to tez bym sobie odpuscila, a ja tez w Klinice ale panstwowej, mega skorumpowanej,dlatego sie zastanawiam. To glaskanie i calowanie tez by mi samopoczucie poprawilo : P (zart) No rozne sa tego aspekty, do konca mi sie ta idea nie podoba ale pewne plusy ma, duzy dylemat
    NO w tym szpitalu i tak położne są w dupe miłe i nikt nie narzeka, ale możliwość wykupienia położnej jest, bo np komuś się może nie spodobać to że jak rodzi przez np 2 zmiany to one się też zmieniają... ja to mam akurat gdzieś :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi opowiadała że rodziła z taką wredną połozna, dostała w łape i nagle stała się aniołem:p
    Cóż taki biznes..każdy orze jak może..taki kraj:p
    Ja narazie trzymam się tego że wole za ta kase kupić cos dziecku niż dawać jakiejś babie w sumie nie wiem za co

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    NO w tym szpitalu i tak położne są w dupe miłe i nikt nie narzeka, ale możliwość wykupienia położnej jest, bo np komuś się może nie spodobać to że jak rodzi przez np 2 zmiany to one się też zmieniają... ja to mam akurat gdzieś :)
    nie no to to juz bezsensu by bylo

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wiem co to są bóle porodowe. Co prawda nie przełaziłą przeze mnie ponad 3 kg klucha, ale ja lubię ból :)

Uwierz mi, że póki nie rodzilas to nie wiesz

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy nawet nie pamiętałam twarzy położnej :-) w dupie miałam która to jest, miała sprawdzać postęp porodu i zawołać lekarza ze znieczuleniem w odpowiedniej chwili. Resztę ogarnie mój K. To on mi jest potrzebny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:32

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Uwierz mi, że póki nie rodzilas to nie wiesz

Miałam skurcze porodowe przy poronieniu Oli, męczyłąm się 8 godzin :) Więc co nieco wiem ;)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogąstawki tych położnych to też niezła opcja... cenią się:p

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Miałam skurcze porodowe przy poronieniu Oli, męczyłąm się 8 godzin :) Więc co nieco wiem ;)

Ja też, w 16 tygodniu ciąży właśnie tak poronilam i mam porównanie z porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na inflanckiej i w innych warszawskich szpitalach to 1500 zł!!! Masakra w życiu nie wydam tyle.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja też, w 16 tygodniu ciąży właśnie tak poronilam i mam porównanie z porodem.

dlatego napisalam, że nie rodziłam co prawda 3.5 kg kluchy, ale wiem czego się mogę spodziewać.

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizje ze trafie na jakas małpe, ktora sie bedzie na mnie mscic ze jestem lekarzem( niektore peilegniarki tez maja jakis kompleks i zachowuja sie ponizej krytyki czasmai) i jak bede miec jakis problem, to mi powie "a co na studiach nie nauczyli, nie wiem pani co teraz zrobic?" - no nie nauczyli bo zajec praktycznych z rodzenia nie bylo. Oczywiscie gdyby taka sytuacja miala miejsce to potem bym ja zniszczyla ,ale w najwazniejszym momencie bede bezsilna z taka baba.
    Bezsensu zakladac najgorsze opcje ale ja juz tak mam ; D

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ta połozna bedzie wiedziała kim jesteś?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK a mnie sie wlasnie kojarzylo, ze ty sie do posiadania wlasnej poloznej przymierzasz? czy zle pamietam? co zmienilo Twoja decyzje, ta cena? czy cos jeszcze?

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodziła na Madalińskiego i miała opłaconą położną...jak przyszło do porodu ona miała dyżur i wysłała inną na zastępstwo... Niemotę, która w niczym im nie pomogła w ogóle nie była wsparciem :-/ wyrzucone 1500 zł bo oczywiście nie oddała kasy za niewywiazanie się z umowy
    Przemyślałam i przy trzecim dziecku wiem co mnie czeka przecież, a resztę wywalczy K :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A skąd ta połozna bedzie wiedziała kim jesteś?

Bo przed porodem jest ankieta? :P nie wiem czy nadal się ją wszędzie praktykuje...

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ankieta? to można wpisac wykształcenie wyższe, gówno ich obchodzi jakie, ja skończyłam 3 kierunki i mam wypisać szczegółowo jakie?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Co za ankieta? to można wpisac wykształcenie wyższe, gówno ich obchodzi jakie, ja skończyłam 3 kierunki i mam wypisać szczegółowo jakie?

ja nie wiem czy ją się praktykuje nadal, kiedyś była, u mnie w szpitalu w którym pracuje chyba nadal jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:42

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Bo przed porodem jest ankieta? :P nie wiem czy nadal się ją wszędzie praktykuje...
    nie wiem czy jest ankieta, rzeczywiscie kiedys byla. Lekarzowi dyzurnemu to akurat zamierzam powiedziec, albo moj gin powie jak zadzwoni ze ja sie tam mecze, a akurat jak masz pacjenta lekarza to zawsze to jakos szybko dociera, to akurat wiem tak od drugiej strony.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 52 kg na wadze mam!! 5 kg na plusie :) rosne... ciekawe ile w 3 trymestrze przytyje. Ja jeszcze zastanawiam się nad polozna,ale też chyba sobie daruje, bo te 1500 zl na inne rzeczy będę mogła wydać :)dzis obiadu nie musze robic,bo teściowa wczoraj zupe pomidorowa i pierogi mi przywiozla,do zupy ryż dogotuje i obiad jak się patrzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak warto napisać plan porodu. I tak można to zrobić juz na ip ale wtedy wiadomo bardziej nerwowo, zamierzam go zrobić wcześniej i wręczę przy przyjmowaniu na porodówkę. K będzie wiedział czego się spodziewać i jakie są nasze decyzje i je w odpowiednim momencie będzie werbalizował, a ja zajmę sie wyciskaniem :-)

Amy, Bambi85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ