X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja się nie boję, ale chciałam normalnie urodzić bez wydziwnień, a teraz zaczynam myśleć o zzo z ciekawości, bo mam w cenie porodu
    Z tego co wiem po opowieściach znajomych, to lekarze zwlekają z tym znieczuleniem. Mimo że jest w cenie porodu. Koleżanka prosiła o znieczulenie, kuzynka wręcz błagała - a nie dostała ;/ Lekarz boi się, że po znieczuleniu pacjentka nie będzie "współpracować"

CzaryMary lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak medycyna nam sprezentowała zzo to ja zamierzam skorzystać jak da rade :D

Dzień dobry tak a propos :)

CzaryMary, Amy, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    zdecydujesz podczas porodu :) Jak dasz radę bez to nawet z ciekawości bym nie wzięła. A jak stwierdzisz, że ból jest nie do wytrzymania to może będziesz krzyczała tak jak moja siostra : " ZNIECZULENIE !! ZNIECZULENIE!! ZNIECZULENIE!! " :) ( i tak jej nie dali bo było już za późno :) )

no a ja słyszałam, że to "za późno" to bzdura...
    zdecyduje pewnie przed samym porodem przy tworzeniu planu porodu.. wtedy wypytam co i jak, czy faktycznie na zzo może być za późno i kiedy najpóźniej można się na to zecydować

CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Z tego co wiem po opowieściach znajomych, to lekarze zwlekają z tym znieczuleniem. Mimo że jest w cenie porodu. Koleżanka prosiła o znieczulenie, kuzynka wręcz błagała - a nie dostała ;/ Lekarz boi się, że po znieczuleniu pacjentka nie będzie "współpracować"

ja rodzę wprywatnym szpitalu i tam nie mają prawa mi odmówić, w normalnych szpitalach NIE MA MOWY o znieczuleniu, chyba, ze się trafi na kogoś "normalnego", znajomego czy przylezie z kopertą..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam zzo jak tylko poprosiłam. Nikt nie zwlekał :-D czułam sie jak w niebie po 15minutach :-P

MartaAlvi, Amy lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy chyba dają dopiero przy rozwarciu ok 3cm a "za późno" to koło 7cm :) Coś takiego mi się obidło o uszy

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;) chciałam się tylko pochwalić, że jestem po 2 badaniach prentalnych i wszystko ok ;) Antek pozostał Antkiem i waży już prawie 0,5 kg ;D później was dziewczyny nadrobie - teraz biorę się za porządki świąteczne ;) 3 majcie się cieplutko ;)

Amy, hwesta, CzaryMary, Robotka1, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Klaudia spoko nawet nie poczujesz :-D a zapewniam Cię, że warto :-)
    Ja zdania nie zmieniam. Inflancka to nasz szpital, tam rodziłam obie dziewczyny, super wspominam wszystko i poród i opiekę po. Gdy coś jest nie tak niestety wszędzie można trafić na gburów... W mojej rodzinie i wśród znajomych jeszcze kilka porodów się tam odbyło, wszyscy zadowoleni.
    Dla mnie to naturalny wybór i na pewno się nie zmieni.
    Ale to podobno trwa pół godziny! :O

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no a ja słyszałam, że to "za późno" to bzdura...
    zdecyduje pewnie przed samym porodem przy tworzeniu planu porodu.. wtedy wypytam co i jak, czy faktycznie na zzo może być za późno i kiedy najpóźniej można się na to zecydować

Chyba od 4 do 7 cm rozwarcia

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Amy chyba dają dopiero przy rozwarciu ok 3cm a "za późno" to koło 7cm :) Coś takiego mi się obidło o uszy

NO włąśnie ja tezż o tym czytałam, ale tu kiedyś się dziewczyny wypowiadały, że nie ma czegoś takiego jak spowolnienie akcji porodowej przez podanie zbyt pozno zzo, więc już sama nie wiem...
    będę musiała podpytać na miejscu już..

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    NO włąśnie ja tezż o tym czytałam, ale tu kiedyś się dziewczyny wypowiadały, że nie ma czegoś takiego jak spowolnienie akcji porodowej przez podanie zbyt pozno zzo, więc już sama nie wiem...
    będę musiała podpytać na miejscu już..

Aaaa ja myślałam bardziej, że "za późno" boo zanim to zrobią itp to już będzie trzeba przeć itp :P Gupia ja :P

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda może inaczej zareagować na zzo, u mnie i wielu innych choćby grudniowek przyspieszyło.
    Trwa przygotowanie a samo podanie to chwila :-D i zapewniam Klaudia przy bólach skurczowych w dupie masz ukucie iglą...właściwie go nie czujesz :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:02

Klaudia90, Eweliśka, Amy lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak w szpitalu jest dostepne zzo od reki to bym sie nawet nie zastanawiala, tam gdzie planuje rodzic nie ma, ale i tak planuje to jakos zalatwic. Lekarze uwazaja ze pacjentka nie wpsolpracuje po zzo??? chyba polozne, szczegolnie jak sa takie pro naturalne. W calej Europie zzo to standard, w Polsce jeszcze niestety nie wszedzie. Dawki i tak sa tak dobrane ze troche sie czuje podobno ale nie az tak jak bez, i mozna sobie odpoczac troszke przed samym finalem. Prawda jest ze zzo troche zwalnia akcje porodowa ale to tez ponic nie regula, jak zwalnia, daja troche oxytoxyny. Tyle co wiem, o szczegoly wypytam gina w swoim czasie zeby mnie nie oszukali jak przyjdzie co do czego : P

KasiaKwiatek, Amy lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:06

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Aaaa ja myślałam bardziej, że "za późno" boo zanim to zrobią itp to już będzie trzeba przeć itp :P Gupia ja :P

no dobrze myślałaś :P bo tak kiedyś wyczytała, że jak jest za późno to teoretycznie kobieta moglaby urodzić a zzo spowalnia akcję więc może to trwać dłużej niż bez znieczulenia :P

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem cały czas przekonana że łatwo mi pójdzie haha
    hlust i już :D
    i tego się narazie będę trzymać żeby nie zwariować:P

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pisałam Wam, że starszą rodziłam bez zzo, 6 godz młodszą z zzo 6godz.
    Po porównaniu...bez zzo nie rozłożę nóg tym razem! :-D

Amy, MartaAlvi, Klaudia90, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie moja koleżanka odradzała zzo, (Sama rodziłą 2x NARURALNIE)
    jej argument był taki - szkodzi dziecku, dzieci po zzo lecą przez ręce, są ospałe..
    ALe już kłócić się nei chciałam. Oczywiście to bzdura, bo prawidłowo podanie zzo nei przedostaje się w ogóle do krwiobiegu matki więc tym samym i dziecka.
    MOże jej było żal że ona się musiałą męczyć a ja mam możliwość skorzystania.. :P

CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A ja jestem cały czas przekonana że łatwo mi pójdzie haha
    hlust i już :D
    i tego się narazie będę trzymać żeby nie zwariować:P

ja to samo :P dlatego nei brałam pod uwagę zzo, ale wczoraj w nocy jak zaczęłąm myśleć że może nie być kolorowo a ja mogę skorzystac z zzo to spać nie mogłam do 2 :P

Eweliśka lubi tę wiadomość

‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ