X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze liloe :), ja tez bede wiedziec wiecej, bo nie wiem czy moja przyjaciolka wlasnie nie rodzi na Polnej, nie odzywa sie od 2h a my tu stale lacze mamy, dam jej jeszcze godzine i pisze do jej męża. A potem bedą jeszcze 3 koleżanki- wszystki na Polnej takze do kwietnia bedziemy miec full info. Od razu wyjasniam ze "zalatwic" nie rowna sie koperta bo sie tym brzydze.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o moja małą glizda się obudziła.. idę się szybko wysikać bo już mnie po pęcherzu wali.. ja chyba oddam to dziecko :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:04

nick nieaktualny, Bambi85, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin jest tez anestezjologiem, ale nie wiem czy takim praktykujacym, jakby mi sie udalo wtedy jak bedzie w szpitalu to a nóż. No nic temat porodu i zzo bede z nim szeroko omawiac ale tak mysle ze wyczekam do 30tc, bo on i tak chyba nie uwaza mnie za normalną do końca : P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy sama zdecydujesz przy porodzie. Ja urodziłam juz sn bez zzo wiec nie mam zamiaru brać zzo. Moja siostra pierwszą córkę rodziła bez zzo a druga z zzo i miała mieszane uczucia. Ale jak masz taką możliwość to czemu nie, na pewno nie będzie gorzej

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy sama zdecydujesz przy porodzie. Ja urodziłam juz sn bez zzo wiec nie mam zamiaru brać zzo. Moja siostra pierwszą córkę rodziła bez zzo a druga z zzo i miała mieszane uczucia. Ale jak masz taką możliwość to czemu nie, na pewno nie będzie gorzej

no właśnie ja z ciekawości bym się mogła na to zdecydować, ale jak dam radę normalnie to sobie daruję :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo slyszalam ze ginekolodzy sa przeciwni do konca, ciezko wyczuc czemu- rozne argumenty podaja, posiadaniu swojej oplaconej poloznej. Liloe a ty myslisz o tym zeby miec swoja polozna??? bo ja juz sama nie wiem, ale chyba tez z decyzja poczekam na porody kolezanek, jalkby co to telefonow do poloznych z Polnej bede miala kilka .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no właśnie ja z ciekawości bym się mogła na to zdecydować, ale jak dam radę normalnie to sobie daruję :)

Myślę, że jak poczujesz co to poród to na bank weźmiesz :P

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Myślę, że jak poczujesz co to poród to na bank weźmiesz :P

mam wysoki próg bólu i jestem uparta więc obawiam się, że jak się zaprę, że nei chcę zzo to nawet żebym wyła z bólu to i tak nie wezmę :P

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta opcja z płatnymi połoznymi jest chora...to takie troche dawanie w łape ...Przecież są na dyzurze połozne które maja za to kase i w ich obowiązku jest się mną zajać...chyba że sie mylę..i jak bedzie coraz bliżej porodu to się sama zdecyduję:P

Anka1501, nick nieaktualny, Robotka1 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mam wysoki próg bólu i jestem uparta więc obawiam się, że jak się zaprę, że nei chcę zzo to nawet żebym wyła z bólu to i tak nie wezmę :P

Zobaczymy :P
    A tak poważnie to ja może jestem jebnieta ale bym nie wzięła zzo. Urodziłam syna sn o wadze 4000g w trzy godziny, strasznie popekalam w środku, szyjka pękła, krocze tez i jeszcze mnie położna dwa razy nacinala ale byłam szczęśliwa :D (dobrze, że mnie ładnie zszyla)

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dla mnie ta opcja z płatnymi połoznymi jest chora...to takie troche dawanie w łape ...Przecież są na dyzurze połozne które maja za to kase i w ich obowiązku jest się mną zajać...chyba że sie mylę..i jak bedzie coraz bliżej porodu to się sama zdecyduję:P
    no chore, ale jak sobie czasem mysle kto przychodzi na te dyzury to wtedy wlasnie mam wielką cheć posiadania swojej wybranej , ale biznes mają niezly to prawda

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na połóżną nie decyduję ;) w sumie to mam w dupie kto przy mnie będzie prócz męża, mogą się nawet zmieniać co 15 min i tak za mnie nie urodzą :P głaskać mnie po głowie ani całować w dupę za 800zł nie muszą ;P

Eweliśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Robotka1, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A tak poważnie to ja może jestem jebnieta ale bym nie wzięła zzo. Urodziłam syna sn o wadze 4000g w trzy godziny, strasznie popekalam w środku, szyjka pękła, krocze tez i jeszcze mnie położna dwa razy nacinala ale byłam szczęśliwa :D (dobrze, że mnie ładnie zszyla)
    Ała :(

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

wiem co to są bóle porodowe. Co prawda nie przełaziłą przeze mnie ponad 3 kg klucha, ale ja lubię ból :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka ja mam podobne zdanie, to położna w szpitalu musi się Tobą zająć. Ja miałam cudowną położna, która świetnie się mną zajęła i nie wiem po co miałabym płacić jakiejś innej (która nawet nie może odebrać porodu)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcesz rodzić Amy w [prywatnej Klinice to tez bym sobie odpuscila, a ja tez w Klinice ale panstwowej, mega skorumpowanej,dlatego sie zastanawiam. To glaskanie i calowanie tez by mi samopoczucie poprawilo : P (zart) No rozne sa tego aspekty, do konca mi sie ta idea nie podoba ale pewne plusy ma, duzy dylemat

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ała :(

Poród był zbyt szybki wiec szyjka nie zdążyła się przygotować :/ ale nie odczuwam żadnych dolegliwości z tym związanych

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ