X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze liloe :), ja tez bede wiedziec wiecej, bo nie wiem czy moja przyjaciolka wlasnie nie rodzi na Polnej, nie odzywa sie od 2h a my tu stale lacze mamy, dam jej jeszcze godzine i pisze do jej męża. A potem bedą jeszcze 3 koleżanki- wszystki na Polnej takze do kwietnia bedziemy miec full info. Od razu wyjasniam ze "zalatwic" nie rowna sie koperta bo sie tym brzydze.

liloe, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o moja małą glizda się obudziła.. idę się szybko wysikać bo już mnie po pęcherzu wali.. ja chyba oddam to dziecko :P

KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:04

Amy, Bambi85, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin jest tez anestezjologiem, ale nie wiem czy takim praktykujacym, jakby mi sie udalo wtedy jak bedzie w szpitalu to a nóż. No nic temat porodu i zzo bede z nim szeroko omawiac ale tak mysle ze wyczekam do 30tc, bo on i tak chyba nie uwaza mnie za normalną do końca : P

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy sama zdecydujesz przy porodzie. Ja urodziłam juz sn bez zzo wiec nie mam zamiaru brać zzo. Moja siostra pierwszą córkę rodziła bez zzo a druga z zzo i miała mieszane uczucia. Ale jak masz taką możliwość to czemu nie, na pewno nie będzie gorzej

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy sama zdecydujesz przy porodzie. Ja urodziłam juz sn bez zzo wiec nie mam zamiaru brać zzo. Moja siostra pierwszą córkę rodziła bez zzo a druga z zzo i miała mieszane uczucia. Ale jak masz taką możliwość to czemu nie, na pewno nie będzie gorzej

no właśnie ja z ciekawości bym się mogła na to zdecydować, ale jak dam radę normalnie to sobie daruję :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo slyszalam ze ginekolodzy sa przeciwni do konca, ciezko wyczuc czemu- rozne argumenty podaja, posiadaniu swojej oplaconej poloznej. Liloe a ty myslisz o tym zeby miec swoja polozna??? bo ja juz sama nie wiem, ale chyba tez z decyzja poczekam na porody kolezanek, jalkby co to telefonow do poloznych z Polnej bede miala kilka .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no właśnie ja z ciekawości bym się mogła na to zdecydować, ale jak dam radę normalnie to sobie daruję :)

Myślę, że jak poczujesz co to poród to na bank weźmiesz :P

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Myślę, że jak poczujesz co to poród to na bank weźmiesz :P

mam wysoki próg bólu i jestem uparta więc obawiam się, że jak się zaprę, że nei chcę zzo to nawet żebym wyła z bólu to i tak nie wezmę :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta opcja z płatnymi połoznymi jest chora...to takie troche dawanie w łape ...Przecież są na dyzurze połozne które maja za to kase i w ich obowiązku jest się mną zajać...chyba że sie mylę..i jak bedzie coraz bliżej porodu to się sama zdecyduję:P

Anka1501, KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mam wysoki próg bólu i jestem uparta więc obawiam się, że jak się zaprę, że nei chcę zzo to nawet żebym wyła z bólu to i tak nie wezmę :P

Zobaczymy :P
    A tak poważnie to ja może jestem jebnieta ale bym nie wzięła zzo. Urodziłam syna sn o wadze 4000g w trzy godziny, strasznie popekalam w środku, szyjka pękła, krocze tez i jeszcze mnie położna dwa razy nacinala ale byłam szczęśliwa :D (dobrze, że mnie ładnie zszyla)

Amy lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dla mnie ta opcja z płatnymi połoznymi jest chora...to takie troche dawanie w łape ...Przecież są na dyzurze połozne które maja za to kase i w ich obowiązku jest się mną zajać...chyba że sie mylę..i jak bedzie coraz bliżej porodu to się sama zdecyduję:P
    no chore, ale jak sobie czasem mysle kto przychodzi na te dyzury to wtedy wlasnie mam wielką cheć posiadania swojej wybranej , ale biznes mają niezly to prawda

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na połóżną nie decyduję ;) w sumie to mam w dupie kto przy mnie będzie prócz męża, mogą się nawet zmieniać co 15 min i tak za mnie nie urodzą :P głaskać mnie po głowie ani całować w dupę za 800zł nie muszą ;P

Eweliśka, KasiaKwiatek, CzaryMary, Robotka1, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A tak poważnie to ja może jestem jebnieta ale bym nie wzięła zzo. Urodziłam syna sn o wadze 4000g w trzy godziny, strasznie popekalam w środku, szyjka pękła, krocze tez i jeszcze mnie położna dwa razy nacinala ale byłam szczęśliwa :D (dobrze, że mnie ładnie zszyla)
    Ała :(

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:02

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

wiem co to są bóle porodowe. Co prawda nie przełaziłą przeze mnie ponad 3 kg klucha, ale ja lubię ból :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka ja mam podobne zdanie, to położna w szpitalu musi się Tobą zająć. Ja miałam cudowną położna, która świetnie się mną zajęła i nie wiem po co miałabym płacić jakiejś innej (która nawet nie może odebrać porodu)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcesz rodzić Amy w [prywatnej Klinice to tez bym sobie odpuscila, a ja tez w Klinice ale panstwowej, mega skorumpowanej,dlatego sie zastanawiam. To glaskanie i calowanie tez by mi samopoczucie poprawilo : P (zart) No rozne sa tego aspekty, do konca mi sie ta idea nie podoba ale pewne plusy ma, duzy dylemat

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ała :(

Poród był zbyt szybki wiec szyjka nie zdążyła się przygotować :/ ale nie odczuwam żadnych dolegliwości z tym związanych

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ