Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to taka ciekawostka ze strony mojego szpitala;)

W oparciu o współczesne badania uważamy, że zniesienie bólu porodowego jest korzystne zarówno dla mamy jak i dziecka. Ocenia się, ze ok. 35 % rodzacych wymaga znieczulenia ze wskazań medycznych, 55 % – 56 % znieczulamy na życzenie rodzącej, a tylko ok. 9 % rodzących nie wymaga znieczulenia. Zwiazane jest to z wysokim progiem bólowym i dobrym przygotowaniem do porodu.
    Od roku 1990 znieczulenie zewnątrzoponowe porodu jest uznane za „ złoty standard” anestezji położniczej. Obecnie stosowane stężenia środków znieczulających są całkowicie bezpieczne dla matki i dziecka. Brak bólu to prawidłowe oddychanie, lepsza czynność skurczowa macicy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ty jesteś Amy jebnięta:D hihi
    ja jestem uparty górol, próg bólu też miałam mega wysoki(do momentu zmierzenia się z porodem) i uwierz mi że gdybym miała wtedy kasę to zzo bym sobie zafundowała
    a teraz jak jest dostępne za free to ani się nie będę zastanawiała tylko zgłaszam chęć przyjęcia tego gówna:D
    oczywiście jak będę się czuć na siłach przy tych magicznych 6-7cm to sobie daruję ale założę się że nie będę się czuć na siłach i już od 4cm będę o nie żebrała:D
    lajf is brutal:D
    drugi raz jeśli mogę to sobie ten sangon zaoszczędzę:D

położnej nawet przez myśl nie przyszło mi opłacić:)
    chyba wolałabym za te 1500zł wyjechać z mężem w góry sam na sam po porodzie i niech mi pieści cipkę i wszystko w koło przez 5 dni:) tak żeby wróciła do stanu używalności :D (to taki żarcik oczywiście:)

hahahah ostatnie zdanie cuuuuuuuuuuuudne :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka :P
    Ja bym sie na zzo może i zdecydowałą, ale jak mój mąż powiedział że nie dam rady bez tego urodzić to mi się tryb wojenny wrzucił :P "żebym tam zdechła z bólu to nie wezme zzo" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:00

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja Robotka o ten złoty środek będę krzyczeć na wejściu. Niby próg bólu też mam wysoki, miesiączki znoszę jak pierdnięcie itp. Ale pierdzielę naturalne rodzenie... Jedno zaliczyłam i starczy!

Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście biore wszystko co mi będą dawać byle tylko mniej bolało

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje,ze po sn luźna będę i będzie chlupotalo:p nie wiem,moze jakąś waginoplastyka:D dlatego cc bym wolała żeby mi szparki nie porozrywalo:p takie mam wyobrazenia jakieś straszne,ze poród sn zdemoluje mi cipke :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony mogłabym wziąc zzo a z drugiej mnie korci żeby jednak normalnie urodzić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pytam gdzie jest Fasia ?? hęęęę ?:>

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak ja mam wizję "zesrac " się z bólu to wole takie eksperymenty brać albo nie zostawić sobie na innym polu..

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy jak ja mam wizję "zesrac " się z bólu to wole takie eksperymenty brać albo nie zostawić sobie na innym polu..

nigdy się nie zesrałam z bólu :D zawsze to jakieś nowe doświadczenie :P
    Ja akurat jestem z tych dziwnych :P drugie moge rodzić z zzo żeby porównać, to bym chciała urodzić normalnie ;)

Bambi85, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Robotka :P
    Ja bym sie na zzo może i zdecydowałą, ale jak mój mąż powiedział że nie dam rady bez tego urodzić to mi się tryb wojenny wrzucił :P "żebym tam zdechła z bólu to nie wezme zzo" :P
    Amy za jedno słowo męża będziesz się mordowała? ja bym powiedziała żeby mnie w pipkę pocałował:D jedna z najważniejszych rzeczy w życiu i pewnie najboleśniejsza a jemu sie na zakłady zebrało phi:P daj mi na niego namiary to go kopnę wiesz gdzie:D zobaczymy jak będzie gadał wtedy:D

hahah Kasia ja też jeden zaliczyłam i dziękuję serdecznie:D choć wiadomo da się przeżyć ale jak mam wybór to wybieram ZZO :D

EWELIŚKA dobre podejście:D

a z tematów porodowych to właśnie zapisałam się na szkołę rodzenia:D
    ztart 7 stycznia o 17 dwa razy w tygodniu:D

Eweliśka, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A ja się pytam gdzie jest Fasia ?? hęęęę ?:>

MOże jeszcze nie wstała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy za jedno słowo męża będziesz się mordowała? ja bym powiedziała żeby mnie w pipkę pocałował:D jedna z najważniejszych rzeczy w życiu i pewnie najboleśniejsza a jemu sie na zakłady zebrało phi:P daj mi na niego namiary to go kopnę wiesz gdzie:D zobaczymy jak będzie gadał wtedy:D

to nie był zakład, powiedział to mimo chodem, ja to odebrałam jako liść w pysk :P
    w pipkę mnie może cały czas całować :P W Legionowie teraz jest, ale ma broń więc musisz go atakować zza krzaka :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    to nie był zakład, powiedział to mimo chodem, ja to odebrałam jako liść w pysk :P
    w pipkę mnie może cały czas całować :P W Legionowie teraz jest, ale ma broń więc musisz go atakować zza krzaka :P
    spoko zrobię to podstępem:) mam w domu zielony mundur i nieraz muszę podstępy uruchamiać bo to bystrzak niestety:P

ej ciotko jedno on powiedział mimochodem a Ty dasz sobie cipkę porozrywać z męczarniach:D
    chcesz spróbować naturalnie? no pewnie ja też bym próbowała ale chyba warto wziąć jako alternatywę znieczulenie pod uwagę:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos srania podczas porodu, to ostatnio koleżanka powiedziała, że się jej zdarzyło ja na to: o masakra!! a ona na to: weź przestań, nikogo to nie obeszło..

moja mama miała natomiast taka sytuację, że po moim porodzie położna krzyczy: ooo zrobiła kupkę !! a mama: Kto??!! KTO??!! - biedaczka zestresowała się, że to ona a to ja tak przywitałam ten piękny świat.

nick nieaktualny, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj sz.r skończyłam. Nawet ok, mój przyszły tatuś czuje się wyedukowany.
    Z faknyc rzeczy to wzięliśmy sobie kontakt do położnej z inflanckiej, daje korki z wiązania chusty i masażu Szantala czy jak tam się to pisze :-) przyjeżdża do domu. Więc umówimy się z nią po porodzie i wpadnie na szkolenie. Rowna babka.
    Zresztą wszystkie, które poznaliśmy a było ich 4 były fajne i takie z jajem życiowe , zamierzam im się przypomnieć na porodówce

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

a z tematów porodowych to właśnie zapisałam się na szkołę rodzenia:D
    ztart 7 stycznia o 17 dwa razy w tygodniu:D

A mi pinda z Inflanckiej własnie odpisała ze musze być zameldowana albo rozliczac sie w Warszawie
    A ja sie mies temu przemeldowałam z Warszawy na wieś Pruszków wrrr
    i nawet płatnej opcji nie mają na to wyglada

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    spoko zrobię to podstępem:) mam w domu zielony mundur i nieraz muszę podstępy uruchamiać bo to bystrzak niestety:P

ej ciotko jedno on powiedział mimochodem a Ty dasz sobie cipkę porozrywać z męczarniach:D
    chcesz spróbować naturalnie? no pewnie ja też bym próbowała ale chyba warto wziąć jako alternatywę znieczulenie pod uwagę:)
    no to biorę :P nie doczytalaś? Mam nadzieję z niego nei skorzystać ale biorę to pod uwagę :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska tak niestety jest bo to wymóg miasta, które finansuje te szkoły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska na Karowej jest bezpłatna bez żadnych wymagań, dla kazdego:)

‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ