X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to taka ciekawostka ze strony mojego szpitala;)

W oparciu o współczesne badania uważamy, że zniesienie bólu porodowego jest korzystne zarówno dla mamy jak i dziecka. Ocenia się, ze ok. 35 % rodzacych wymaga znieczulenia ze wskazań medycznych, 55 % – 56 % znieczulamy na życzenie rodzącej, a tylko ok. 9 % rodzących nie wymaga znieczulenia. Zwiazane jest to z wysokim progiem bólowym i dobrym przygotowaniem do porodu.
    Od roku 1990 znieczulenie zewnątrzoponowe porodu jest uznane za „ złoty standard” anestezji położniczej. Obecnie stosowane stężenia środków znieczulających są całkowicie bezpieczne dla matki i dziecka. Brak bólu to prawidłowe oddychanie, lepsza czynność skurczowa macicy.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ty jesteś Amy jebnięta:D hihi
    ja jestem uparty górol, próg bólu też miałam mega wysoki(do momentu zmierzenia się z porodem) i uwierz mi że gdybym miała wtedy kasę to zzo bym sobie zafundowała
    a teraz jak jest dostępne za free to ani się nie będę zastanawiała tylko zgłaszam chęć przyjęcia tego gówna:D
    oczywiście jak będę się czuć na siłach przy tych magicznych 6-7cm to sobie daruję ale założę się że nie będę się czuć na siłach i już od 4cm będę o nie żebrała:D
    lajf is brutal:D
    drugi raz jeśli mogę to sobie ten sangon zaoszczędzę:D

położnej nawet przez myśl nie przyszło mi opłacić:)
    chyba wolałabym za te 1500zł wyjechać z mężem w góry sam na sam po porodzie i niech mi pieści cipkę i wszystko w koło przez 5 dni:) tak żeby wróciła do stanu używalności :D (to taki żarcik oczywiście:)

hahahah ostatnie zdanie cuuuuuuuuuuuudne :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka :P
    Ja bym sie na zzo może i zdecydowałą, ale jak mój mąż powiedział że nie dam rady bez tego urodzić to mi się tryb wojenny wrzucił :P "żebym tam zdechła z bólu to nie wezme zzo" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:00

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja Robotka o ten złoty środek będę krzyczeć na wejściu. Niby próg bólu też mam wysoki, miesiączki znoszę jak pierdnięcie itp. Ale pierdzielę naturalne rodzenie... Jedno zaliczyłam i starczy!

Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście biore wszystko co mi będą dawać byle tylko mniej bolało

Amy, KasiaKwiatek, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje,ze po sn luźna będę i będzie chlupotalo:p nie wiem,moze jakąś waginoplastyka:D dlatego cc bym wolała żeby mi szparki nie porozrywalo:p takie mam wyobrazenia jakieś straszne,ze poród sn zdemoluje mi cipke :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony mogłabym wziąc zzo a z drugiej mnie korci żeby jednak normalnie urodzić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pytam gdzie jest Fasia ?? hęęęę ?:>

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak ja mam wizję "zesrac " się z bólu to wole takie eksperymenty brać albo nie zostawić sobie na innym polu..

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy jak ja mam wizję "zesrac " się z bólu to wole takie eksperymenty brać albo nie zostawić sobie na innym polu..

nigdy się nie zesrałam z bólu :D zawsze to jakieś nowe doświadczenie :P
    Ja akurat jestem z tych dziwnych :P drugie moge rodzić z zzo żeby porównać, to bym chciała urodzić normalnie ;)

Bambi85, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Robotka :P
    Ja bym sie na zzo może i zdecydowałą, ale jak mój mąż powiedział że nie dam rady bez tego urodzić to mi się tryb wojenny wrzucił :P "żebym tam zdechła z bólu to nie wezme zzo" :P
    Amy za jedno słowo męża będziesz się mordowała? ja bym powiedziała żeby mnie w pipkę pocałował:D jedna z najważniejszych rzeczy w życiu i pewnie najboleśniejsza a jemu sie na zakłady zebrało phi:P daj mi na niego namiary to go kopnę wiesz gdzie:D zobaczymy jak będzie gadał wtedy:D

hahah Kasia ja też jeden zaliczyłam i dziękuję serdecznie:D choć wiadomo da się przeżyć ale jak mam wybór to wybieram ZZO :D

EWELIŚKA dobre podejście:D

a z tematów porodowych to właśnie zapisałam się na szkołę rodzenia:D
    ztart 7 stycznia o 17 dwa razy w tygodniu:D

Eweliśka, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A ja się pytam gdzie jest Fasia ?? hęęęę ?:>

MOże jeszcze nie wstała :P

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy za jedno słowo męża będziesz się mordowała? ja bym powiedziała żeby mnie w pipkę pocałował:D jedna z najważniejszych rzeczy w życiu i pewnie najboleśniejsza a jemu sie na zakłady zebrało phi:P daj mi na niego namiary to go kopnę wiesz gdzie:D zobaczymy jak będzie gadał wtedy:D

to nie był zakład, powiedział to mimo chodem, ja to odebrałam jako liść w pysk :P
    w pipkę mnie może cały czas całować :P W Legionowie teraz jest, ale ma broń więc musisz go atakować zza krzaka :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    to nie był zakład, powiedział to mimo chodem, ja to odebrałam jako liść w pysk :P
    w pipkę mnie może cały czas całować :P W Legionowie teraz jest, ale ma broń więc musisz go atakować zza krzaka :P
    spoko zrobię to podstępem:) mam w domu zielony mundur i nieraz muszę podstępy uruchamiać bo to bystrzak niestety:P

ej ciotko jedno on powiedział mimochodem a Ty dasz sobie cipkę porozrywać z męczarniach:D
    chcesz spróbować naturalnie? no pewnie ja też bym próbowała ale chyba warto wziąć jako alternatywę znieczulenie pod uwagę:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos srania podczas porodu, to ostatnio koleżanka powiedziała, że się jej zdarzyło ja na to: o masakra!! a ona na to: weź przestań, nikogo to nie obeszło..

moja mama miała natomiast taka sytuację, że po moim porodzie położna krzyczy: ooo zrobiła kupkę !! a mama: Kto??!! KTO??!! - biedaczka zestresowała się, że to ona a to ja tak przywitałam ten piękny świat.

Amy, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj sz.r skończyłam. Nawet ok, mój przyszły tatuś czuje się wyedukowany.
    Z faknyc rzeczy to wzięliśmy sobie kontakt do położnej z inflanckiej, daje korki z wiązania chusty i masażu Szantala czy jak tam się to pisze :-) przyjeżdża do domu. Więc umówimy się z nią po porodzie i wpadnie na szkolenie. Rowna babka.
    Zresztą wszystkie, które poznaliśmy a było ich 4 były fajne i takie z jajem życiowe , zamierzam im się przypomnieć na porodówce

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

a z tematów porodowych to właśnie zapisałam się na szkołę rodzenia:D
    ztart 7 stycznia o 17 dwa razy w tygodniu:D

A mi pinda z Inflanckiej własnie odpisała ze musze być zameldowana albo rozliczac sie w Warszawie
    A ja sie mies temu przemeldowałam z Warszawy na wieś Pruszków wrrr
    i nawet płatnej opcji nie mają na to wyglada

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    spoko zrobię to podstępem:) mam w domu zielony mundur i nieraz muszę podstępy uruchamiać bo to bystrzak niestety:P

ej ciotko jedno on powiedział mimochodem a Ty dasz sobie cipkę porozrywać z męczarniach:D
    chcesz spróbować naturalnie? no pewnie ja też bym próbowała ale chyba warto wziąć jako alternatywę znieczulenie pod uwagę:)
    no to biorę :P nie doczytalaś? Mam nadzieję z niego nei skorzystać ale biorę to pod uwagę :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska tak niestety jest bo to wymóg miasta, które finansuje te szkoły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska na Karowej jest bezpłatna bez żadnych wymagań, dla kazdego:)

‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ