X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to daj znać co Ci powie. Na pewno dziwnie nie będzie na Ciebie patrzeć, to raczej norma u kobiet w ciąży. Także bez stresu :)

Hwesta dla mnie się liczy, że jem bo zawsze miałam z tym problem :) wiadomo ze nie codziennie McDonald ale jak się ma ochotę to ja nie widzę w tym nic złego :)

hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:18

Fasia, Hela85, Anka1501, hwesta, Ulka84, Lali, Krysti, Ola89, weronika86, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no pewnie, że widać !! Cudnie wyglądasz :)

Angela89, hwesta lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykra ta historia styczniowki, ale nie mozemy podchodzic do tego tak, ze nie ma co sie chwalic ciaza. Zawsze moze cos sie stac, a jak sie urodzi dziecko to sie nim nie pochwalicie nikomu? Moja kuzynka miala synka, wszystko wskazywalo na to, ze jest zdrowy a majac 3 miesiace zmarl. W ciagu dnia zrobil sie siny i nie udalo sie go uratowac..przepraszam, ze to pisze bo to smutna sprawa ale jestesmy w ciazy i musimy wierzyc, ze wszystko dobrze sie skonczy. Teraz sobie myslicie zeby tylko dotrwac do porodu i zeby dziecko bylo zdrowe to wtedy wam ulzy, ale nic bardziej mylnego, Wasze zycie zmieni sie i juz nigdy nie bedzie takie samo bo od dnia porodu bedziecie zawsze mialy w sobie ukryty lek, zeby nigdy nic sie nie stalo mojemu dziecku...i tak juz pewnie do konca zycia:)
    Przepraszam za moj wywod, ale nie lubie po prostu jak ktos mowi, ze sie wstrzymuje z informowaniem o ciazy bo cos sie moze stac.

Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jeszcze takie info dla Ciebie :) kuzynka pokazywala mi dzis na zdjeciu dziewczyne z synkiem, opowiadala mi jej historie, bo spotkaly sie w swieta,ze ona miala poł macicy( przez jakas chorobe) i lekarze dawali jej w ogole marne szanse na zajscie w ciaze a ona nie dosc, ze zaszla to jeszcze donosila i urodzila z waga 5100 :D wiec u Ciebie moze nie beda potrzebne ciuszki w rozm 50 :D

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Lali, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    to widze ze kazda z nas ma mnostwo wizyt czy planow na styczen :-) i dobrze! szybko nam zleci od wizyty do wizyty i niedlugo bedziemy juz tulily nasze elfiki :-) ja dzisiaj jakas sentymentalna jestem...caly czas mysle jak to bedzie, jak mal bedzie wygladac...tak bardzo nie moge sie juz doczekac...spicie w nocy wygodnie czy juz nie? mi od kilku dni nogi dretwieja i kuzwa oddychac nie moge..moj mi fort z poduszek zbudowal do spania :-) hahaha aha i cos z tematow Amy...wykupczyc sie nie moge a w uk czopkow chyba nie ma w aptece :-)
    Werka czopki są glicerynowe w boots takze luzik ja kupilam ale nie uzywalam jeszcze zaraz ci pokaze jakie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 23:05

weronika86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ale ja przed nikim nie ukrywam ciąży, po prostu nie do końca chcę informować o niej cały świat. Nie zakładam, że będzie cos nie tak, podchodzę do tematu bardzo ostrożnie. Te osoby, które mają wiedzieć - wiedzą. Znajomi z Facebooka niekoniecznie muszą zostać poinformowani o moim stanie. Jak się Julek urodzi to i tak wszyscy się dowiedzą :) każda z nas ma prawo do własnych decyzji - wy informujecie a ja póki co nie.
    Ubranek na 50 nie mam, póki co mam rozmiar 56 i 62.
    Każda z nas podchodzi inaczej do swojej ciąży. Moja z góry miała być problematyczna i taka jest więc nie dziwicie się, że czasem zakładam te gorsze opcje czyli np to ze moge mieć wcześniaka. Was nie martwia skurcze, bóle jak na miesiączkę a ja gdy tylko cos takiego się pojawi mam się od razu stawić w szpitalu..
    Może dlatego wole na chwile obecna cieszyć się ciąża tylko z moimi najbliższymi :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to one :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d4c0b1d0287.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Lali ale ja przed nikim nie ukrywam ciąży, po prostu nie do końca chcę informować o niej cały świat. Nie zakładam, że będzie cos nie tak, podchodzę do tematu bardzo ostrożnie. Te osoby, które mają wiedzieć - wiedzą. Znajomi z Facebooka niekoniecznie muszą zostać poinformowani o moim stanie. Jak się Julek urodzi to i tak wszyscy się dowiedzą :) każda z nas ma prawo do własnych decyzji - wy informujecie a ja póki co nie.
    Ubranek na 50 nie mam, póki co mam rozmiar 56 i 62.
    Każda z nas podchodzi inaczej do swojej ciąży. Moja z góry miała być problematyczna i taka jest więc nie dziwicie się, że czasem zakładam te gorsze opcje czyli np to ze moge mieć wcześniaka. Was nie martwia skurcze, bóle jak na miesiączkę a ja gdy tylko cos takiego się pojawi mam się od razu stawić w szpitalu..
    Może dlatego wole na chwile obecna cieszyć się ciąża tylko z moimi najbliższymi :)
    Ja na F tez nigdy nie pisalam nie pisze o ciazy nikt nie wie tyle co cala rodzina :)w Pl to jest nasze szczescie :) nie innych

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ale chyba, zle odebralas moj wpis o tej dziewczynie, to ze napisalam o tych ubrankach w rozm 50 to nie po to zeby Ci dogryźć, bron boze :) ja chcialam po prostu opowiedziec Ci historie taka troszke podobna do Twojej z mega happy endem :) bo jak mi kuzynka to opowiadala to ja od razu pomyslalam o Tobie, ze musze Ci to koniecznie napisac.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Weszłam właśnie na styczniówki i się załamałam. Dziewczyna urodziła synka i zmarł. Ja pierdziele ... normalnie siedzę i rycze..

No ja właśnie też to przeczytałam i aż zamarłam, tyle że oni wiedzieli że dziecko jest chore, ale szok i tragedia nie do opisania...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś szczególnie nie informowałam znajomych o ciąży, bliższych pewnie że tak, czy rodzinę a teraz to i tak wszyscy wiedzą bo po pierwsze poczta pantoflowa a po drugie już bardzo widać brzuszek, dzisiaj nawet z pół kościoła jakaś dziewczyna mi miejsca ustąpiła, aż jakoś się dziwnie poczułam, bo nie sądziłam że tak już widać ciążę że w obszernym płaszczu brzuszek się odznacza :)

Ale co tam, będzie dobrze :) Trzeba wierzyć że nasze maluchy są silne i zdeterminowane żeby być z nami a już jesteśmy na takim etapie ciąży że będzie już dobrze :)

Lali, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ale ja to pozytywnie odebrałam - mi takie historie dodają otuchy, że przecież nie zawsze coś co nie do końca dobrze się zaczyna musi się również źle skończyć :) ja wierzę, że Julek się urodzi w kwietniu, bo przecież jestem Kwietniowka :D
    Obawa jest z tyłu głowy ale tylko czasami sobie z niej przypominam. W życiu nie zakładam, że coś złego może się stać. Wszystkie będziemy mieć śliczne, zdrowe, różowe bobasy :)

Lali lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fb to ja tez nie czuje potrzeby informowania o ciazy :)

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem albo lozysko mi się do góry przesunelo samo bo Ignaśia czuje juz po calym brzuszku ,na usg zobacze 19 tego stycznia.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)
    Odebrałam dziś pakę ubranek od kuzynki i jestem zachwycona. Całkiem sporo, w niezłym stanie i na dodatek wcale nie widać, że po dziewczynce. :D Jak będę miała chwilę to policzę i zrobię zdjęcia. :)

Za to Święta były miłe ale bez szału. Stwierdzam, że czasu spędzonego z tatą mam dość na najbliższy miesiąc. Ile mnie denerwował swoim ciągłym marudzeniem, tylko moje. Ja nie wiem. Zaraz mi się ciśnienie podnosi a nigdy nie byłam osobą, która się jakoś wyjątkowo gadaniem innych przejmowała. Ale teraz doprowadza mnie do szału jak ktoś trzy razy powtarza to samo, jeśli nikt nie skomentuje czy robi z siebie ofiarę, żeby wszyscy mu wspólczuli czy nie wiem po co. Albo niby słucha co mówisz, ale tak naprawdę usłyszy początek a resztę sobie sam w głowie dorobi. Tłumaczysz coś ale się odbija jak od ściany. I wtrąca się w pół zdania. Ja wiem, że to złe mówić tak o własnym tacie i jest mi z tego powodu niezmiernie przykro ale no już nie wytrzymuję z jego nadgorliwością i uszczęśliwianiem na siłę. :(

I jeszcze teściowa też z tekstem wywaliła ostatnio. Bo mój TŻ pokazał jej buźkę małego w 3D a ta stwierdziła, że wygląda jak jego brat. W sensie TŻta brat. No co to, kuźwa, za tekst jest? Wiem, że nie miała nic złego na myśli, ale mimo to poczułam się niefajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 23:27

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb wchodzę jak potrzeba mi się skontaktowac z kims albo do nas zobaczyc tak dezaktywowane mam bo nie ma tam nic ciekawego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

shimmer_lip, Ulka84 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te zdjecia testow...ehh :D
    Angela tak w ogole bardzo ladne zdjecie i brzuszek widac :)

Angela89 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ