Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,czy macie listę wyprawka dla nas do szpitala? Bo powoli chce sobie przygotować a nie wiem całkiem co trzeba, niby czytam gotowe listy, ale jakoś obszerne mi się wydają i przez internet chciałabym zamowic... i nie wiem czy pajacyk i kombinezon kupować na 56 czy 62 na wyjście ze szpitala małej
-
hwesta wrote:Dziewczyny,czy macie listę wyprawka dla nas do szpitala? Bo powoli chce sobie przygotować a nie wiem całkiem co trzeba, niby czytam gotowe listy, ale jakoś obszerne mi się wydają i przez internet chciałabym zamowic... i nie wiem czy pajacyk i kombinezon kupować na 56 czy 62 na wyjście ze szpitala małej
Ja bym kupowała 62 bo lepiej ciut za duże niż za male i ubierzesz tylko raz. Ja nie kupuje kombinezonu takiego zimowego tylko taki ciepły pluszowy owine małego kocem i jakoś so samochodu się wsiadzie. A kwiecień to juz powinien być cieplejszy chybaweronika86 lubi tę wiadomość
-
Ola ja jak 3 lata temu wracalam 8 kwietnia z corka ze szpitala po porodzie to snieg padal
wielkanoc byla w tym dniu a zimno jak cholera bylo, takze nic nie wiadomo
ale ja tez mam pluszowy kombinezon ocieplany ale raczej wiosenno jesienny, nie zimowy. W h&m jest traz promocja na te kombinezony pluszowe z 80 zl na 40 zl.
Ola89 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę do szpitala rozmiar 56, bo jestem prawie pewna, że nawet jak dotrwam do terminu to Julek wielki nie będzie, bo nie ma po kim
także na wyjście ten rozmiar powinien być dobry.
Też mam takiego pluszowego pajaca i na to kocyk i do domu dojedziemy -
Hej:)
no ja tez planuje jakis kombinezonik pluszowy to do auta i do domu tylko lepiej przykryć kocykiem niż by dziecko miało się zgrzać, pewnie od razy też nie wyjdzie się na spacer więc szybko dziecko wyrośnie a póżniej już będzie cieplej
Ja te poświątecznie przytyłam sobie chyba razem będzie 5 na plus ale dowiem się u lekarki w poniedziałek.... -
Patrzac teraz na te ciuszki to te rozmiary czasami tak sie roznia, ze 50 jest jak 56 a 56 jak 62. Jak body sa dopasowane i trzymaja pampersika to pajacyk moze byc luzniejszy przeciez
ja przed chwila ogladala te male ciuszki i sie nie moge doczekac tego malego smrodka
Rudzia, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po świętach... mam nadzieję że jakoś nadrobię
U nas 3 dni siedzenia przy stole, codziennie u innej rodziny i powiem Wam że jestem tak zmęczona że szok. Ogólnie jakoś tak spokojnie, nikt nie komentował, poza oczywiście jedną wkurzającą mnie osobą (piałam już o tym) tym razem był tekst że to nie możliwe że czuję ruchy bo jeszcze za wcześnie!!!
Fasia, przed świętami byłam w szpitalu na szybie usg i lekarz mi powiedział że podawanie sterydów na płucka bez wyraźnego sygnału porodu wcześniejszego jest bez sensu bo One działają tylko 7 dni i jeśli poda się za wcześnie to blokuje się kolejną możliwość ich podania... powiedział że dopóki nie będzie miał 100% pewności że urodzę wcześniej (to ma niby pozanć po ułożeniu, wadze itp dzieciaków) to nic mi nie da bo nie chce mi zaszkodzić. Sterydy to tylko 2 dni więc dał do zrozumienia że na pewno zdążymy jeśli będzie tak a potrzeba. Dowiedz się może od swojego lekarza dokładnie co On o tym myśli ok?Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/nowosc-minky-klups-lozeczkozszuflada-20el-wyprawka-i4899547867.html dobra cena czy nie ? http://allegro.pl/obnizka-ceny-93zl-klups-radek-lozeczko-z-szuf-16el-i4898393135.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 13:43
-
Hwesta sukienki kupowałam w rozmiarze L. Ta co ostatnio wrzucalam to jest rozmiar M/L
Ewelcia, decyzja o sterydach to wlasnie decyzja mojej lekarki. Ja niemialam pojecia, ze cos takiego sie podaje
Ida od którego tygodnia jest ta szkoła rodzenia? Ja mogę tylko na wykłady chodzić, ćwiczenia odpadająhwesta lubi tę wiadomość
-
Ida co do wielkości dziecka to pewnie ma znaczenie też wysokość np dziadków itp. U nas patrząc kilka pokoleń wstecz mało kto ma więcej niż 170cm wiec naprawdę będę bardzo zdziwiona jak Julek się urodzi i będzie mierzyć np 60 cm
-
Ewelcia jeszcze jedno odnośnie tego co napisałaś - steryd działa tydzień wg tego co mówisz. Czyli co - po tym tygodniu wielość płuc się kurczy? Przecież wiadomo, że jak się rozwiną to tak już zostanie. Poza tym nikt nie jest w stanie na 100% powiedzieć, że urodzisz wcześniej, a jak już się zacznie akcja porodowa to będzie za późno na podanie sterydów. Twoja ciąża przebiega bez komplikacji i oby tak zostało, moja niestety nie wiec się zabezpieczamy. Ufam swojej lekarce, bo dzięki niej będę mieć Julka, wiec skoro ona uznała, że powinnam dostać te zastrzyki to tak też zrobię
hwesta lubi tę wiadomość
-
Fasia podobno sterydy mają działanie po pierwsze które mają rozwinąć a po drugie zapobiegać ich zapadnięciu się. Płucka mogą się rozwinąć co nie oznacza że i tak nie będzie problemu po porodzie z ich zapadnięciem się , dlatego lekarz powiedział że tą decyzję powinno się odłożyć na najpóźniejszy okres jaki się da... no nie wiem, widzisz każdy mówi co innego.
Na pewno nie zakładaj że będą komplikacje. Wszystkie nasze kwietnikowe dzieci urodzą się bez komplikacjiKrysti lubi tę wiadomość