X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    U Nas plan taki:
    Od 08.01 szkoła rodzenia-czas trwania 5 tyg, po 2 w tygodniu
    13.01 -ostatnie usg genetyczne (30w)
    14.01- wizyta u ginekologa i pewnie dalej dowiem się co ile wizyty bo do tej pory raz na miesiąc
    08.02 - sesja brzuszkowa
    ja wlasnie nie wiem czy u mnie bedzie szkola rodzenia czy tylko spotkanie z info o poroczie, planie porodu i rodzajach znieczulen..dowiem sie 8ego. co do usg to nie wiem czy w uk po 22tc jest jescze jakies..nie mam pojecia, tez dopytam 8ego

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki :)

Weronika ja liczę wagę od tego jak sama się ważyłam chyba w 4 czy 5tc. W karcie ciąży którą miałam założoną chyba w 9tc mam wpisane 1,5kg więcej od wagi, którą sama sobie spisałam. Także od moich pomiarów mam jakieś 7kg na plusie, a wg wagi z karty ciąży 5,5kg. Nie wiem ile mi sie przybrało po Świętach ale to sprawdzę może jutro z rana :P

moja kolejna wizyta przypada na 15 stycznia. Z początkiem roku będę szła na krzywą cukrową, mąż ma wolne więc mi potowarzyszy :)

Ja chyba zrezygnuję ze szkoły rodzenia. Tzn na pewno nie mogę uczestniczyć w ćwiczeniach więc zostałyby mi tylko wykłady. Muszę przemyśleć ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 17:29

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 2 stycznia krzywa cukrowa, 7 stycznia wizyta kontrolna u gina, od 13 stycznia szkoła rodzenia przez 7 tygodni raz w tygodniu :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze ze kazda z nas ma mnostwo wizyt czy planow na styczen :-) i dobrze! szybko nam zleci od wizyty do wizyty i niedlugo bedziemy juz tulily nasze elfiki :-) ja dzisiaj jakas sentymentalna jestem...caly czas mysle jak to bedzie, jak mal bedzie wygladac...tak bardzo nie moge sie juz doczekac...spicie w nocy wygodnie czy juz nie? mi od kilku dni nogi dretwieja i kuzwa oddychac nie moge..moj mi fort z poduszek zbudowal do spania :-) hahaha aha i cos z tematow Amy...wykupczyc sie nie moge a w uk czopkow chyba nie ma w aptece :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ani przy pierwszej ciąży ani teraz tez nie planuje.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no właśnie widzę, że każda z nas ma dużo wizyt w styczniu. Mnie jeszcze z końcem stycznia czeka szpital..

Co do spania to ostatnio budzę się po 5 na siku i już zasnąć nie mogę. Mam problem z drętwiejącą lewą nogą, aż od biodra do kolana. No i zaparcia też mnie męczą .. nic już nie pomaga, kilku dniowe zastoje skutkują później hemoroidkiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 18:25

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o spanie to ja w nocy na siku budze sie z 2 razy no i co chwile budze sie z bolu, spie na lewym i prawym boku na zmniane bo nie dalabym rady spac na jednym, boli mnie miednica i kosci udowe a od 2 dni tak pod żebrami i sie krece cala nic z boku na bok.. Do tego zasypiam o 2/3 w nocy i spie do 12.. Nie moge sie przestawic ;(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam miły dzień, leniuchowanie do 12,potem spacer długi z psem, piękna pogoda choć mroźnie w policzki szczypało nas :-) potem szybki rosół u mamy i Hobbit.
    Właśnie wróciliśmy i zaglądam co u moich Brzuchatek :-D
    Ja mam wizytę 29.12 może zobaczę Mikiego jeszcze w starym roku, a najważniejsze, że sprawdzimy czy wsio oki. Potem glukoza koło 10.01 jak tam się wybiorę, gorzej, że muszę mieć sprawdzony ten cukier a oprócz tego morfologia, mocz, przeciwciała... I nie wiem czy rozbić to na 2 razy czy jednego dnia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:18

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia powiedz mi leczyłaś wcześniej już hemoroidy ? Mi kilka razy w życiu pekła żyłka i zalałam się krwią później miałam przerwę i myślałam że mi przeszło no i wczoraj i dziś załatwiając się zalałam się krwią , nigdy z tym u lekarza nie byłam bo mi nie przeszkadzało ale teraz zaczynam się zastanawiać co z tym zrobic ?
    A poza maścią i dbaniem o wypróżnianie to w ciąży się coś robi z hemoroidami?

Tyle mi wujek google podpowiedział :)
    Leczenie

Co jednak zrobić, gdy hemoroidy się już pojawią? Konieczne jest szybkie działanie, najlepiej skonsultować się z lekarzem, który powie nam, które maści czy czopki będą odpowiednie dla kobiet w ciąży. Jeśli cierpisz na tę przypadłość, zadbaj o regularne wypróżnianie, nie pozwól by powstały zaparcia, bo wywołają one powstanie kolejnych guzków. Zadbaj o odpowiednią higienę - po każdej wizycie w toalecie podmyj się chłodną wodą z delikatnym mydłem. Możesz także podmywać się naparem z kory dębowej mającej działanie przeciwzapalne lub stosować okłady z ciepłej torebki herbaty (jej składniki, zwłaszcza tanina zahamuje krwawienie). Na obrzęki pomogą chłodne okłady, np. z lodu. Objawy hemoroidów pomoże złagodzić podnoszenie nóg do góry podczas siedzenia oraz spanie na boku.
    Jeśli objawy są zbyt zaawansowane, koniecznie zastosuj maści i czopki. Musisz jednak upewnić się, że są one dozwolone do stosowania dla kobiet ciężarnych. Zawsze warto skonsultować się w tym celu z lekarzem. Może on wskazać inne leczenie, jednak podczas trwania ciąży wiele ze sposobów zwalczania hemoroidów jest niedozwolonych.
    Internautki polecają

Niezastąpiona skarbnica wiedzy, jaką jest Internet, a właściwie osoby, które w nim dzielą się swoim doświadczeniem, także i w tym przypadku, może nam pomóc. Internautki radzą:

jeść dużo jabłek i świeże ananasy,
    pić jogurty,
    stosować kalium (tabletki do kupienia w aptece); sporządza się z tego roztwór, moczy w tym płatek kosmetyczny i przykładałam w chore miejsce,
    kilka razy dziennie robić nasiadówki w zimnej wodzie, żeby zmniejszyć obrzmienie,
    przykładać kompres z oczaru w bolesne miejsce,
    pić trzy razy dziennie napary z krwawnika, mniszka lekarskiego, pokrzywy lub lukrecji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 19:53

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ogólnie nie miałam z nimi problemów. Pojawiły się kilka razy w życiu, tzn wyszła mi taka żyłka na zewnątrz, która strasznie bolala. Smarowalam ja jakas mascia i przechodzilo. Czasem przy mocnym zaparciu pekalo i pojawiala sie krew. Teraz krwi nie ma ale jest bol przy kazdej wizycie w wc bo ten hemoroid jest na zewnatrz ale dzieki Bogu nie boli bo bym zwariowala. Nie do końca wiem jak sobie z tym radzić.. dla mnie to bardzo wstydliwa rzecz.. na wizycie będę musiała spytać co z tym zrobić. Myślę że problemem jest zbyt rzadkie wyproznianie, bo dużo wiecej jemy i powstaje ucisk :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Weszłam właśnie na styczniówki i się załamałam. Dziewczyna urodziła synka i zmarł. Ja pierdziele ... normalnie siedzę i rycze..
    Jezu, ja się właśnie kilka dni temu złapałam na takim myśleniu, ze już cżłowiek wszystkim mówi o ciąży i taki jakiś pewien jest a tak naprawdę to jeszcze się tyle rzeczy może stać, że to szok :(
    Ale nie możemy tak myśleć, wypadki się niestety zdarzają. Dla dobra naszych maluchów musimy myśleć pozytywnie :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja będę rozmawiać z moja ginekolog. Myślę, że trzeba się tym zająć teraz. Po porodzie może być późno.. ja póki co mam taką gule na zewnatrz, która boli tylko w trakcie wizyty w wc. Poza tym jest ale nie boli przy chodzeniu co niestety czasem mi się zdarzało..

Nie czytajcie takich smutnych informacji :( mój mąż nadal ostrożnie podchodzi do informowania świata o Julku.. wie najbliższa rodzina i grono najbliższych znajomych, przyjaciół. Jak kogoś spotkamy gdzieś na zakupach to wiadomo, ze juz brzuszek widać także się nie wypieramy :) natomiast ja gdzieś się może i obawiam, że synek może się urodzić wcześniej wiec tez pisze o tym ze jestem w ciąży np na Facebooku. Chciałabym się podzielić radością ale wole być ostrożna

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Weszłam właśnie na styczniówki i się załamałam. Dziewczyna urodziła synka i zmarł. Ja pierdziele ... normalnie siedzę i rycze..

Ja tak samo, siedzę i rycze ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz w życiu przejechałam przez rondo na czerwonym świetle :) ciążowe zgąbczenie jest okropne :D

littletwig lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów jadłam kfc i pilam czekolade z wedla :( musze się zdrowiej odzywiac,a mam takie zachcianki!

shimmer_lip, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak tylko przybędziesz przyznaj się w jakim programie tak ładnie zdjęcia obrabiasz ?:) Bo muszę pozapisywać w koncu na zdjęciach tyg. - mimo że zdjęcia się nie różnią hihih

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ