Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    U Nas plan taki:
    Od 08.01 szkoła rodzenia-czas trwania 5 tyg, po 2 w tygodniu
    13.01 -ostatnie usg genetyczne (30w)
    14.01- wizyta u ginekologa i pewnie dalej dowiem się co ile wizyty bo do tej pory raz na miesiąc
    08.02 - sesja brzuszkowa
    ja wlasnie nie wiem czy u mnie bedzie szkola rodzenia czy tylko spotkanie z info o poroczie, planie porodu i rodzajach znieczulen..dowiem sie 8ego. co do usg to nie wiem czy w uk po 22tc jest jescze jakies..nie mam pojecia, tez dopytam 8ego

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki :)

Weronika ja liczę wagę od tego jak sama się ważyłam chyba w 4 czy 5tc. W karcie ciąży którą miałam założoną chyba w 9tc mam wpisane 1,5kg więcej od wagi, którą sama sobie spisałam. Także od moich pomiarów mam jakieś 7kg na plusie, a wg wagi z karty ciąży 5,5kg. Nie wiem ile mi sie przybrało po Świętach ale to sprawdzę może jutro z rana :P

moja kolejna wizyta przypada na 15 stycznia. Z początkiem roku będę szła na krzywą cukrową, mąż ma wolne więc mi potowarzyszy :)

Ja chyba zrezygnuję ze szkoły rodzenia. Tzn na pewno nie mogę uczestniczyć w ćwiczeniach więc zostałyby mi tylko wykłady. Muszę przemyśleć ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 17:29

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 2 stycznia krzywa cukrowa, 7 stycznia wizyta kontrolna u gina, od 13 stycznia szkoła rodzenia przez 7 tygodni raz w tygodniu :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze ze kazda z nas ma mnostwo wizyt czy planow na styczen :-) i dobrze! szybko nam zleci od wizyty do wizyty i niedlugo bedziemy juz tulily nasze elfiki :-) ja dzisiaj jakas sentymentalna jestem...caly czas mysle jak to bedzie, jak mal bedzie wygladac...tak bardzo nie moge sie juz doczekac...spicie w nocy wygodnie czy juz nie? mi od kilku dni nogi dretwieja i kuzwa oddychac nie moge..moj mi fort z poduszek zbudowal do spania :-) hahaha aha i cos z tematow Amy...wykupczyc sie nie moge a w uk czopkow chyba nie ma w aptece :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ani przy pierwszej ciąży ani teraz tez nie planuje.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no właśnie widzę, że każda z nas ma dużo wizyt w styczniu. Mnie jeszcze z końcem stycznia czeka szpital..

Co do spania to ostatnio budzę się po 5 na siku i już zasnąć nie mogę. Mam problem z drętwiejącą lewą nogą, aż od biodra do kolana. No i zaparcia też mnie męczą .. nic już nie pomaga, kilku dniowe zastoje skutkują później hemoroidkiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 18:25

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o spanie to ja w nocy na siku budze sie z 2 razy no i co chwile budze sie z bolu, spie na lewym i prawym boku na zmniane bo nie dalabym rady spac na jednym, boli mnie miednica i kosci udowe a od 2 dni tak pod żebrami i sie krece cala nic z boku na bok.. Do tego zasypiam o 2/3 w nocy i spie do 12.. Nie moge sie przestawic ;(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam miły dzień, leniuchowanie do 12,potem spacer długi z psem, piękna pogoda choć mroźnie w policzki szczypało nas :-) potem szybki rosół u mamy i Hobbit.
    Właśnie wróciliśmy i zaglądam co u moich Brzuchatek :-D
    Ja mam wizytę 29.12 może zobaczę Mikiego jeszcze w starym roku, a najważniejsze, że sprawdzimy czy wsio oki. Potem glukoza koło 10.01 jak tam się wybiorę, gorzej, że muszę mieć sprawdzony ten cukier a oprócz tego morfologia, mocz, przeciwciała... I nie wiem czy rozbić to na 2 razy czy jednego dnia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:18

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia powiedz mi leczyłaś wcześniej już hemoroidy ? Mi kilka razy w życiu pekła żyłka i zalałam się krwią później miałam przerwę i myślałam że mi przeszło no i wczoraj i dziś załatwiając się zalałam się krwią , nigdy z tym u lekarza nie byłam bo mi nie przeszkadzało ale teraz zaczynam się zastanawiać co z tym zrobic ?
    A poza maścią i dbaniem o wypróżnianie to w ciąży się coś robi z hemoroidami?

Tyle mi wujek google podpowiedział :)
    Leczenie

Co jednak zrobić, gdy hemoroidy się już pojawią? Konieczne jest szybkie działanie, najlepiej skonsultować się z lekarzem, który powie nam, które maści czy czopki będą odpowiednie dla kobiet w ciąży. Jeśli cierpisz na tę przypadłość, zadbaj o regularne wypróżnianie, nie pozwól by powstały zaparcia, bo wywołają one powstanie kolejnych guzków. Zadbaj o odpowiednią higienę - po każdej wizycie w toalecie podmyj się chłodną wodą z delikatnym mydłem. Możesz także podmywać się naparem z kory dębowej mającej działanie przeciwzapalne lub stosować okłady z ciepłej torebki herbaty (jej składniki, zwłaszcza tanina zahamuje krwawienie). Na obrzęki pomogą chłodne okłady, np. z lodu. Objawy hemoroidów pomoże złagodzić podnoszenie nóg do góry podczas siedzenia oraz spanie na boku.
    Jeśli objawy są zbyt zaawansowane, koniecznie zastosuj maści i czopki. Musisz jednak upewnić się, że są one dozwolone do stosowania dla kobiet ciężarnych. Zawsze warto skonsultować się w tym celu z lekarzem. Może on wskazać inne leczenie, jednak podczas trwania ciąży wiele ze sposobów zwalczania hemoroidów jest niedozwolonych.
    Internautki polecają

Niezastąpiona skarbnica wiedzy, jaką jest Internet, a właściwie osoby, które w nim dzielą się swoim doświadczeniem, także i w tym przypadku, może nam pomóc. Internautki radzą:

jeść dużo jabłek i świeże ananasy,
    pić jogurty,
    stosować kalium (tabletki do kupienia w aptece); sporządza się z tego roztwór, moczy w tym płatek kosmetyczny i przykładałam w chore miejsce,
    kilka razy dziennie robić nasiadówki w zimnej wodzie, żeby zmniejszyć obrzmienie,
    przykładać kompres z oczaru w bolesne miejsce,
    pić trzy razy dziennie napary z krwawnika, mniszka lekarskiego, pokrzywy lub lukrecji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 19:53

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ogólnie nie miałam z nimi problemów. Pojawiły się kilka razy w życiu, tzn wyszła mi taka żyłka na zewnątrz, która strasznie bolala. Smarowalam ja jakas mascia i przechodzilo. Czasem przy mocnym zaparciu pekalo i pojawiala sie krew. Teraz krwi nie ma ale jest bol przy kazdej wizycie w wc bo ten hemoroid jest na zewnatrz ale dzieki Bogu nie boli bo bym zwariowala. Nie do końca wiem jak sobie z tym radzić.. dla mnie to bardzo wstydliwa rzecz.. na wizycie będę musiała spytać co z tym zrobić. Myślę że problemem jest zbyt rzadkie wyproznianie, bo dużo wiecej jemy i powstaje ucisk :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Weszłam właśnie na styczniówki i się załamałam. Dziewczyna urodziła synka i zmarł. Ja pierdziele ... normalnie siedzę i rycze..
    Jezu, ja się właśnie kilka dni temu złapałam na takim myśleniu, ze już cżłowiek wszystkim mówi o ciąży i taki jakiś pewien jest a tak naprawdę to jeszcze się tyle rzeczy może stać, że to szok :(
    Ale nie możemy tak myśleć, wypadki się niestety zdarzają. Dla dobra naszych maluchów musimy myśleć pozytywnie :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja będę rozmawiać z moja ginekolog. Myślę, że trzeba się tym zająć teraz. Po porodzie może być późno.. ja póki co mam taką gule na zewnatrz, która boli tylko w trakcie wizyty w wc. Poza tym jest ale nie boli przy chodzeniu co niestety czasem mi się zdarzało..

Nie czytajcie takich smutnych informacji :( mój mąż nadal ostrożnie podchodzi do informowania świata o Julku.. wie najbliższa rodzina i grono najbliższych znajomych, przyjaciół. Jak kogoś spotkamy gdzieś na zakupach to wiadomo, ze juz brzuszek widać także się nie wypieramy :) natomiast ja gdzieś się może i obawiam, że synek może się urodzić wcześniej wiec tez pisze o tym ze jestem w ciąży np na Facebooku. Chciałabym się podzielić radością ale wole być ostrożna

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Weszłam właśnie na styczniówki i się załamałam. Dziewczyna urodziła synka i zmarł. Ja pierdziele ... normalnie siedzę i rycze..

Ja tak samo, siedzę i rycze ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz w życiu przejechałam przez rondo na czerwonym świetle :) ciążowe zgąbczenie jest okropne :D

littletwig lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów jadłam kfc i pilam czekolade z wedla :( musze się zdrowiej odzywiac,a mam takie zachcianki!

shimmer_lip, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak tylko przybędziesz przyznaj się w jakim programie tak ładnie zdjęcia obrabiasz ?:) Bo muszę pozapisywać w koncu na zdjęciach tyg. - mimo że zdjęcia się nie różnią hihih

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ