X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:58

Fasia lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Gosha a coś takiego?
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-sosna-i4921177376.html

Moim zdaniem nie warto w taką dostawkę inwestować nie wiadomo ile, bo to się przyda na pierwsze 5 miesięcy. My mamy małą sypialnię (w sensie wąską) i nie mogę sobie pozwolić na postawienie pełnowymiarowego łóżeczka przy samym łóżku, a nie ukrywam że dostawka będzie dla mnie wygodna, bo póki dziecko jest maleńkie a ja będę jeszcze mocno zeschizowana będę je mieć przy sobie i ławiej po karmieniu odłożyć je "do siebie". Jak niunia będzie większa będzie normalne łóżeczko w rogu sypialni. Ja mam to szczęście, że i turystyczne i pełnowymiarowe i kosz mojżesza na dół dostanę, nie musze w to pchać funduszy. Ale osobićie dla mnie to z chicco jest za drogie jak na tak krótki czas używania.
    No fajne... Tylko ja to zaraz myśle ze kupiłam świetne łóżeczko, zainwestowałam w dobry materacyk a teraz dzidzia i tak w nocy by w tym nie spała... Jeszcze muszę przemyśleć sprawę :) ale dzięki :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o łóżeczku zwykłym i jakimś mobilnym bujaczku-spaczku;) ale teraz już sama nie wiem. Nam się w sypialni zmieści łóżeczko i chyba tak właśnie zrobimy ze kupimy łóżeczko zwykle

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie rano dzwonili ze szpitala, sa wyniki krzywej po 100 gram glukozy. Wlasnie wróciłam od diabetyka, mam cukrzyce dziewczyny...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie niby niedoświadczone a jak madrze radzicie :P, nie no tez wlasnie tak mi sie wydaje, nie bede mnozyc kosztow, chociaz tak juz kocham tego malego, ze wszystko bym mu kupila- progesteron znowu uderza do glowy :P. Wiec chyba bedzie zwykle w sypilani, turystyczne na dole- masz racje liloe- jakies nieszpetne , latwo skladane, na kolkach najlepiej. Musze tylko poczytac jak jest z materacykami do takich lozeczek, jak kiedys na szybko ogladalam to nie wydawaly mi sie porzadne, zbyt "turystyczne", ajednak bedzie z tego duzo korzystal.
    No liloe samotnosc chyba mi nie sluzy, szczegolnie teraz jak mam straszna hustawke nastrojow, ale mielismy pare rzeczy pozalatwiac jak pojedziemy na swieta do rodzicow na poludnie a ze nie pojechalismy, pojechal sam, sto razy sie pytal czy ma jechac i sama mu kazalam bo innego wyjscia nie bylo. Ale jutro wieczorem, najpozniej w srode rano wroci, mysle ze szybko zleci, dzwoni co chwile, jak sie czujemy, kochany.

liloe, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ale taka na dietę czy na insulinę??? Zdarza sie, nie martw sie, przestrzegaj zalecen i bedzie dobrze.
    Liloe - zaraz nastukam Ci cos na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:12

liloe, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi glukometr, książeczkę do wpisywania i dietę. Do 9 stycznia tylko to, bo nie mozna inaczej ocenić czy trzeba brać insulinę, jakie dawki itp. Na podst wyników bedzie cos dalej postanowione.

Nie wydrukowali mi wyników, ale na kartce, o ile sie nie mylę było 204-179-69 po każdej godzinie od wypicia.

Teraz jeżeli godz po posiłku bedzie wynik <140 to juz pewne ze bedzie insulina. No nic... Na razie sie kujemy :)

Teraz to juz wiadomo skąd mój tak szybki przyrost wagi.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, no stress! Najważniejsze, że odpowiednio wcześnie wykryta i jak będziesz się pilnować, przestrzegać zaleceń to wszystko będzie w porządku. Ale na pewno to nie jest przyjemna wiadomość. Trzymam kciuki żeby skończyło się jednak na samej diecie a mierzenie glukometrem nie jest takie złe, sama bardzo często się badam bo mam skłonności z uwagi na wagę i wywiad rodzinny więc jestem szczególnie uczulona na tym punkcie.

Gosha lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... No wcale szczególnie nie panikuje :) w pierwszej ciazy tez musiałam uważać, na diecie wtedy sie skończyło, a mały ważył 3.400 po porodzie :)

Mimo wszystko... Troszkę tylko smutno mi. Ale i mi dieta na dobre wyjdzie, i nie bedzie nadbagażu po porodzie zbyt dużego :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:58

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha współczuję ale mam nadzieje, ze po porodzie cukrzyca minie a tak przeważnie się dzieje.

Co do łóżeczek to wyraże tylko swoje zdanie, jestem absolutnie przeciwna łóżeczkom turystycznym (chyba że używane sporadycznie bo tylko do tego są stworzone) podobnie jak chodziki. To jest przeszkoda w zdrowym rozwoju dzieci i każdy lekarz pediatra się z tym zgadza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chodziki tez jestem stanowczo przeciwna, zaburzaja rozwój dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A do mnie rano dzwonili ze szpitala, sa wyniki krzywej po 100 gram glukozy. Wlasnie wróciłam od diabetyka, mam cukrzyce dziewczyny...
    Oh jej przykro mi bardzo ,dasz rade tu na marcowkach dziewczyny tez mają cukrzyce .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:59

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOSHA o jeju trzymaj sie z tą wstrętną cukrzycą:(
    będzie dobrze zobaczysz:*

a ja jestem przeciwna łóżeczku turystycznemu, jedna mama tu z BBF pisała coś na ten temat i wspomniała że siateczka w takim łózeczku zaburza pole widzenia dziecitka w momencie kiedy ono jest najbardziej ciekawe świata. lepiej mieć łóżeczko zwykłe.
    co innego potem jak dziecko siedzi to w turystycznym jak najbardziej ale sama nie zdecydowała bym się na nie od początku nie zdecydowała.

dziewczyny wróciłam od lekarza i oficjalnie od jutra jestem na L4 :D
    jupiiii nareszcie się dokuruję:)
    mam wirusowe zapalenie gardła, nie dostałam antybiotyku ale mam wyleżeć, i całe szczęście bo martwiłam się że kolejny dostanę,
    właśnie zamykam różne rzeczy dzisiaj w firmie, poinformowałam władze o tym że odchodzę i czuję już powoli spokój na plecach.
    aha i wypieprzyłam się na lodzie!!! jak mnie boli dłoń bo całym ciężarem na nią wpadłam;/ rozbeczałam się-hormony, ale już jest lepiej ogólnie mam tylko stłuczoną rękę;/

olka30 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Na marcowkach kłopoty z cukrzycą, na grudniowkach baby blues i kłopoty z karmieniem (choć moim zdaniem w 80% przypadków na własne życzenie)... Oby nas te atrakcje omijały :-\
    Gosha trzymaj sie dzielnie, doświadczona jesteś więc na pewno sobie z tym poradzisz, a skoro w poprzedniej ciąży też miałaś ten kłopot to i tym razem pewnie po porodzie wróci wszystko do normy.
    Ja dziś mam wizytę na nfz w szpitalu a glukoza za 10dni.
    Tylko zastanawiam się co zrobić. Mam pełną morfologię zrobić i tą glukozę...i nie wiem czy na raz można czy jednak tego kucia sporo i rozbić na dwa dni?
    Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 13:03

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka Ty pierdoło :-) malo Ci było poślizgu samochodem to teraz jednak nóżki zabralo? :-D
    Oj sorki żart taki :-) też chodzę jak kaczka po tych oblodzonych chodnikach

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe jeśli łóżeczko turystyczne miałoby służyć sporadycznie to ok ale chodzi mi o to, że niektórzy rodzice w takich lozeczkach trzymają dzieci wiele godzin. Materac to jedno a ta siatka drugie. Dzieci potrzebują do rozwoju odpowiedniego środowiska, które je stymuluje. Gdy dziecko zacznie siadać to zaraz zacznie wstawać a w takim łóżeczku nie ma mozliwosci, łóżeczka turystyczne bardzo ograniczają właśnie ten fizyczny rozwój. Poza tym tak jak Robotka pisze dziecko ma małą widoczność

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    GOSHA o jeju trzymaj sie z tą wstrętną cukrzycą:(
    będzie dobrze zobaczysz:*

a ja jestem przeciwna łóżeczku turystycznemu, jedna mama tu z BBF pisała coś na ten temat i wspomniała że siateczka w takim łózeczku zaburza pole widzenia dziecitka w momencie kiedy ono jest najbardziej ciekawe świata. lepiej mieć łóżeczko zwykłe.
    co innego potem jak dziecko siedzi to w turystycznym jak najbardziej ale sama nie zdecydowała bym się na nie od początku nie zdecydowała.

dziewczyny wróciłam od lekarza i oficjalnie od jutra jestem na L4 :D
    jupiiii nareszcie się dokuruję:)
    mam wirusowe zapalenie gardła, nie dostałam antybiotyku ale mam wyleżeć, i całe szczęście bo martwiłam się że kolejny dostanę,
    właśnie zamykam różne rzeczy dzisiaj w firmie, poinformowałam władze o tym że odchodzę i czuję już powoli spokój na plecach.
    aha i wypieprzyłam się na lodzie!!! jak mnie boli dłoń bo całym ciężarem na nią wpadłam;/ rozbeczałam się-hormony, ale już jest lepiej ogólnie mam tylko stłuczoną rękę;/

Robotka odpoczniesz sobie teraz super do konca ciązy juz w domku :) uwazaj na ten lód,tu tez jest umnie slisko ale sypią solą takze da się isc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:59

‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ