Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka1 poobserwuje jeszcze do południa,mala mi nogami czasem nisko macha,ale czuje ja też na wysokości pepka i wyżej,wiec chyba ok. Jak te skurcze będą znów kilka razy na 1 h to wtedy pojade,a jeśli rzadziej,to jutro pójdę do lekarza żeby do szpitala nie jechać. Mam magnez b6,wzielam wczoraj dwa,ale nie wiem czemu tam napisane,ze nie stosować u kobiet w ciazy
-
Cześć dziewczyny
HWESTA kup sobie asmag. Ja biorę 6 tabletek z ciągu dnia. Zalecenie od lekarza już dawno właśnie na skurcze. Dwie tabletki to tyle co nic
Mnie takie objawy jak Twoje by zaniepokoily tym bardziej, ze mialas juz problemy z szyjka..hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHwesta weź 4/6w ciągu dnia. Ja byłam u moich dwóch ginow i oboje mówili to samo. To jak pisze Robotka przepowiadacze, pod ich wpływem szyjka się nie skraca. Jak wezmiesz nospę to się zmniejszą lub w ogóle przyjadą. Gdyby coś się działo ani nospa ani magnez nic by nie daly. Warto wziąć teraz puki mąż śpi i poczekać ze 2 godzinki. Magnez mozesz spokojnie brać. A jeśli czujesz niepokój to na ip i wątpliwości się pozbyć!
A w ogóle dzień dobry w Nowym Roku! My mieliśmy gości do prawie 2. O północy poszliśmy postrzelać i popatrzeć na petardy. Mieliśmy kieliszki i szampanyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:45
Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość
-
Hwesta ja tez czasem czuje jak mi twardnieje brzuch tylko nie cały a miejscami i to mały się prezy chyba bo czuje jak się rusza. Maluchy są juz duże i silne i czasem jak się ruszają to może nas bolec
ja ostatnio jakąś taka w miarę spokojna jestem miałam iść do lekarza 7 stycznia ale przeloze na tydzień później bo nic się nie dzieje to nie będę dziecka męczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:48
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Po za tym doraźne branie mg nic nie da, powinnaś brać codziennie w odpowiedniej ilości (dawce). Niektóre tabletki mają różna zawartość i np. Niektóre trzeba brać np 6szt na dzień lub nawet 12. Lekarz zaleci odpowiednią dawkę
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lali co do wagi dziecka to Twoja mała jest w normie. Mój syn ma 15kg ale jest dość niski bo ma 98cm. Urodził się dość duży ale my jesteśmy średniego wzrostu oboje wiec jest ok. Ma teraz 3lata i 6 miesięcy
a normy się trochę różnią między chłopcami i dziewczynami. A córka mojej przyjaciółki ma 5,5 roku jest takiego wzrostu jak mój syn a waży 16kg. Miała robione badania i nic nie wykazały a moja przyjaciółka ma sama 160cm i jest drobna
-
A tak się zastanawiam... Na te przepowiadające to jest w ogóle wskazane brać nospe? Myślałam że one są naturalną koleją rzeczy to się nic nie nie bierze bo w końcu to tylko skurcze a nie ból?!
Tak mi sie zdaje na mój rozum.
Mam ich ma prawdę czasem sporo dziennie ale nie przyszło mi do głowy brać nospe na nie.
Ale wiem czemu mam ich tyle. Bo mi sie aspargin skonczyl.
Magnez z B6 nie jest polecany bo B6 pewnie się dubluje z witaminami prenatalnymi. Lepszy czysty magnez lub ewentualnie z żelazem. -
nick nieaktualnyRobotka mi lekarz powiedział, że gdyby męczyły za bardzo to można wziąć nospę i brać magnez z B6. Ten polecany dla kobiet w ciąży, a witaminy biorę tylko raz na jakiś czas nie codziennie. Tak to tylko magnez i kwasy DHA. Nospy nie wzięłam ani razu, te skurcze w ogóle nie są dla mnie bolesne, tyle, że je czuję, że są. A szyjkę mam długą 4.4cm po kontroli dalej wszystko ok więc się nie denerwuję.
-
nick nieaktualnyWitam w nowym roku
U mnie dalej goście dosypiająO 6 rano poszliśmy spać poczułam się jak bym nie była w ciąży. Ale śmiesznie ogląda się ludzi pod pływem alkoholu
Byliśmy w 6 osoby a nawet potańczyliśmy wesoło było
KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dobrze piszą - kup asmag, bierz sobie póki co 3x2 i zobaczysz czy Ci pomaga. Magnez jest bardzo ważny na skurcze, w ciąży jego zapotrzebowanie bardzo wzrasta. Poza tym jak cos Cię niepokoi to do szpitala. Lepiej być ostrożnym. Mi ta ostrożność uratowała dziecko.. jak ktoś nigdy nie miał problemów z szyjka to może bardziej na luzie podejść do wszelkich skurczow natomiast my ciężarówki szyjkowe jednak powinnyśmy być ostrożniejsze. Takie moje zdanie..
Hela85 lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle witam się w 2015, u nas sylwester na spokojnie, na 2 pary, mój mąż na 6 pojechał do pracy, Gabi u dziadków, a ja sama w domku siedzę.
Jak goście wyszli to sobie wszystko na spokojnie posprzątałam i dzisiaj mam luz -
nick nieaktualnyKażda z Nas zna siebie najlepiej i wie kiedy powinna udać się po pomoc - nie ma co udawać bohatera bo to tu nic nie da ani żadnego medalu za to nie dostaniemy. Fasia dobrze pisze lepiej sprawdzić i być spokojnym. Ja początkowo myślałam że jak mnie boli brzuch to przecież to normalne ale jak bolało już mnie 4 godziny to stwierdziłam że trzeba jechać do szpitala, trochę mąż mnie zmusił no ale też już twierdziłam że trzeba.
Fasia lubi tę wiadomość
-
Witajcie w Nowym Roku
Fasiu ja chodzę do 2 ginów równolegle i oni mi na skurcze zalecają nospę. W sumie skoro to lek, który rozkurcza mięśnie to czemu miałby nie podziałać akurat na ten mięsień?
Hwesta ja też miałam masakryczne skurcze ale od chyba 3 tygodni biorę magnez i widzę poprawę i to znaczną ale w sumie przez pierwszy tydzień nie widziałam żadnej różnicy więc to musi potrwać. Ja biorę z polecenia gina magne b6 3x1tabletkę a maksymalnie gdyby mnie męczyły skurcze mogę brać 3x2 tabletki. I ja miałam te skurcze z różnej maści bólami, z ciągnięciem w brzuchu i w pochwie i nie powiem byłam przestraszona ale nic mi się nie skraca. Sprawdź jeśli się denerwujesz bo nie ma nic gorszego niż spanikowana mamuśka
Aaa i jak mam ochotę na kawę to od razu zwiększam dawkę magnezu bo taką zależność też zauważyłam. Jak zaczęłam pijać rano jedną kawę to skurcze stały się silniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 11:51
KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:krysti ty wiesz juz jakich pieluch bedziesz uzywac? jesli jednorazowych to patrzylas na marki? ja wybiore chyba LITTLE ANGEL z asdy...super cena i opinie na necie jak i w zyciu- rewelacyjne!
weronika86 lubi tę wiadomość