X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 poobserwuje jeszcze do południa,mala mi nogami czasem nisko macha,ale czuje ja też na wysokości pepka i wyżej,wiec chyba ok. Jak te skurcze będą znów kilka razy na 1 h to wtedy pojade,a jeśli rzadziej,to jutro pójdę do lekarza żeby do szpitala nie jechać. Mam magnez b6,wzielam wczoraj dwa,ale nie wiem czemu tam napisane,ze nie stosować u kobiet w ciazy

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

HWESTA kup sobie asmag. Ja biorę 6 tabletek z ciągu dnia. Zalecenie od lekarza już dawno właśnie na skurcze. Dwie tabletki to tyle co nic
    Mnie takie objawy jak Twoje by zaniepokoily tym bardziej, ze mialas juz problemy z szyjka..

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta weź 4/6w ciągu dnia. Ja byłam u moich dwóch ginow i oboje mówili to samo. To jak pisze Robotka przepowiadacze, pod ich wpływem szyjka się nie skraca. Jak wezmiesz nospę to się zmniejszą lub w ogóle przyjadą. Gdyby coś się działo ani nospa ani magnez nic by nie daly. Warto wziąć teraz puki mąż śpi i poczekać ze 2 godzinki. Magnez mozesz spokojnie brać. A jeśli czujesz niepokój to na ip i wątpliwości się pozbyć!

A w ogóle dzień dobry w Nowym Roku! My mieliśmy gości do prawie 2. O północy poszliśmy postrzelać i popatrzeć na petardy. Mieliśmy kieliszki i szampany :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:45

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja tez czasem czuje jak mi twardnieje brzuch tylko nie cały a miejscami i to mały się prezy chyba bo czuje jak się rusza. Maluchy są juz duże i silne i czasem jak się ruszają to może nas bolec :) ja ostatnio jakąś taka w miarę spokojna jestem miałam iść do lekarza 7 stycznia ale przeloze na tydzień później bo nic się nie dzieje to nie będę dziecka męczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:48

Robotka1 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek ja na stałe nospe forte biore,3 razy dziennie, wcziraj wzięłam trochę więcej i miałam te przepowiadajace,poczekam jeszcze i zobaczę jak się potoczy i co dalej

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym doraźne branie mg nic nie da, powinnaś brać codziennie w odpowiedniej ilości (dawce). Niektóre tabletki mają różna zawartość i np. Niektóre trzeba brać np 6szt na dzień lub nawet 12. Lekarz zaleci odpowiednią dawkę

hwesta lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę trzy tabletki asmag forte ale jak sprawdzał sobie brzuszek to miękki mam. Tylko raz czy dwa zrobił się twardy ale szybko przeszło i bez żadnego bólu.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta Ty wiesz najlepiej. Jeśli już pomyślałaś o ip to trzeba pojechać. Sprawdzisz jak jest porządku to super ale lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 11:00

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali co do wagi dziecka to Twoja mała jest w normie. Mój syn ma 15kg ale jest dość niski bo ma 98cm. Urodził się dość duży ale my jesteśmy średniego wzrostu oboje wiec jest ok. Ma teraz 3lata i 6 miesięcy :) a normy się trochę różnią między chłopcami i dziewczynami. A córka mojej przyjaciółki ma 5,5 roku jest takiego wzrostu jak mój syn a waży 16kg. Miała robione badania i nic nie wykazały a moja przyjaciółka ma sama 160cm i jest drobna

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się zastanawiam... Na te przepowiadające to jest w ogóle wskazane brać nospe? Myślałam że one są naturalną koleją rzeczy to się nic nie nie bierze bo w końcu to tylko skurcze a nie ból?!
    Tak mi sie zdaje na mój rozum.
    Mam ich ma prawdę czasem sporo dziennie ale nie przyszło mi do głowy brać nospe na nie.
    Ale wiem czemu mam ich tyle. Bo mi sie aspargin skonczyl.
    Magnez z B6 nie jest polecany bo B6 pewnie się dubluje z witaminami prenatalnymi. Lepszy czysty magnez lub ewentualnie z żelazem.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka mi lekarz powiedział, że gdyby męczyły za bardzo to można wziąć nospę i brać magnez z B6. Ten polecany dla kobiet w ciąży, a witaminy biorę tylko raz na jakiś czas nie codziennie. Tak to tylko magnez i kwasy DHA. Nospy nie wzięłam ani razu, te skurcze w ogóle nie są dla mnie bolesne, tyle, że je czuję, że są. A szyjkę mam długą 4.4cm po kontroli dalej wszystko ok więc się nie denerwuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym roku :)

U mnie dalej goście dosypiają :) O 6 rano poszliśmy spać poczułam się jak bym nie była w ciąży. Ale śmiesznie ogląda się ludzi pod pływem alkoholu :) Byliśmy w 6 osoby a nawet potańczyliśmy wesoło było :)

KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze piszą - kup asmag, bierz sobie póki co 3x2 i zobaczysz czy Ci pomaga. Magnez jest bardzo ważny na skurcze, w ciąży jego zapotrzebowanie bardzo wzrasta. Poza tym jak cos Cię niepokoi to do szpitala. Lepiej być ostrożnym. Mi ta ostrożność uratowała dziecko.. jak ktoś nigdy nie miał problemów z szyjka to może bardziej na luzie podejść do wszelkich skurczow natomiast my ciężarówki szyjkowe jednak powinnyśmy być ostrożniejsze. Takie moje zdanie..

Hela85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti a Ty jak wracasz fotki przez telefon?
    Hej. ja Ci odpowiem :-) Ja normalnie wchodzę w fotosik z telefonu i tam dodaję zdjęcie i z fotosika wrzucam.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam się w 2015, u nas sylwester na spokojnie, na 2 pary, mój mąż na 6 pojechał do pracy, Gabi u dziadków, a ja sama w domku siedzę.
    Jak goście wyszli to sobie wszystko na spokojnie posprzątałam i dzisiaj mam luz :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z Nas zna siebie najlepiej i wie kiedy powinna udać się po pomoc - nie ma co udawać bohatera bo to tu nic nie da ani żadnego medalu za to nie dostaniemy. Fasia dobrze pisze lepiej sprawdzić i być spokojnym. Ja początkowo myślałam że jak mnie boli brzuch to przecież to normalne ale jak bolało już mnie 4 godziny to stwierdziłam że trzeba jechać do szpitala, trochę mąż mnie zmusił no ale też już twierdziłam że trzeba.

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku :)
    Fasiu ja chodzę do 2 ginów równolegle i oni mi na skurcze zalecają nospę. W sumie skoro to lek, który rozkurcza mięśnie to czemu miałby nie podziałać akurat na ten mięsień?

Hwesta ja też miałam masakryczne skurcze ale od chyba 3 tygodni biorę magnez i widzę poprawę i to znaczną ale w sumie przez pierwszy tydzień nie widziałam żadnej różnicy więc to musi potrwać. Ja biorę z polecenia gina magne b6 3x1tabletkę a maksymalnie gdyby mnie męczyły skurcze mogę brać 3x2 tabletki. I ja miałam te skurcze z różnej maści bólami, z ciągnięciem w brzuchu i w pochwie i nie powiem byłam przestraszona ale nic mi się nie skraca. Sprawdź jeśli się denerwujesz bo nie ma nic gorszego niż spanikowana mamuśka :)
    Aaa i jak mam ochotę na kawę to od razu zwiększam dawkę magnezu bo taką zależność też zauważyłam. Jak zaczęłam pijać rano jedną kawę to skurcze stały się silniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 11:51

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hej spiochy:) nadaje z wyrka:) ale mi dobrze
    Krysti piękne widoki:) u mnie też było ładnie mimo że wioska:) do 00.20 non stop leciały petardy:)
    Krysti a Ty jak wracasz fotki przez telefon?
    Przez i phona wrzucam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti ty wiesz juz jakich pieluch bedziesz uzywac? jesli jednorazowych to patrzylas na marki? ja wybiore chyba LITTLE ANGEL z asdy...super cena i opinie na necie jak i w zyciu- rewelacyjne!
    Ja tez slyszalam ze te z asdy dobre i bede uzywac tylko na poczatek bym chciala pieluchy tetrowe z wkladkami stosowac by malemu biodra roztawiać .No zobaczymy .

weronika86 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :*
    Jak dla mnie nowy rok zaczal sie super :) w sobote jedziemy ogladac domy! :) 300km od Sztokholmu! :) ale sie ciesze :)

Angela89, shimmer_lip, KasiaKwiatek, Fasia, Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ