X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że szkoda kasy na te monitory oddechu więc nie będę kupować

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie parę razy załączył się alarm bez powodu i to dopiero był stres

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    u mnie parę razy załączył się alarm bez powodu i to dopiero był stres
    Kurczę to ja chyba wolę, żeby się kilka razy włączył bez sensu niż przegapić ten jeden raz, który wiadomo, że się nie musi zdarzyć. Moje będzie spało w łóżeczku raczej i nie jestem aż taką optymistką jak Krysti i wątpię żebym czuwała przez pierwszy rok życia dziecka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kurczę to ja chyba wolę, żeby się kilka razy włączył bez sensu niż przegapić ten jeden raz, który wiadomo, że się nie musi zdarzyć. Moje będzie spało w łóżeczku raczej i nie jestem aż taką optymistką jak Krysti i wątpię żebym czuwała przez pierwszy rok życia dziecka :)
    ja nie polecam tego angel care bo ten miałam,może inne są ok, poczytałam sporo i wiem że nie ma wszystkich atestów i nie kupiłabym go, a teraz mam wypracowany system po pierwszym dziecku i nie potrzebuje już takich cudów

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jesteś wielka:) fajne info o cukrzycy:)
    Hela miałam pytać, zdradz przepis na odżywek fo włosów z.oliwy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos odżywek z oliwy to gdzieś mi się rzuciło w oczy, że nie byłaś zadowolona z jakiegoś mydła jako szamponu. Spróbuj Hela mydła cedrowego babuszki agafii :) no cudeńko moim zdaniem :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka robię maskę raz w tyg.przed myciem włosów z oleju lnianego budwigowego najczęściej albo z avocado (budwigowy w kazdej aptece za 19-25zł pół litra) kilka łyżek bo mam długie włosy i nakładam na zwilżone spryskane mgielką solankową Rabka spa minerale z gorvity (otwiera łuski włosa) za grosze, zakładam folie i ręcznik i tak przez min. godzinę do nawet 2-3 śmigam po domu, potem zmywam szamponem, czasem do tego oleju dodaje soku z aloesu albo żelu hialuronowego albo jakiejś odzywki np. tej z alterry , mieszam z tym olejem i nakładam na włosy i tak samo folia ręcznik itd., żeby zobaczyć rezultaty trzeba regularnie stosować przez jakiś czas a olej dobierać do porowatości włosów, moje były wysokoporowate a po tym zrobiły się niskoporowate czyli lśniące i błyszczące, po myciu nawet nie muszę ich czesać tylko wysuszę i same się prostują

Shimmer dzięki spróbuję bo lubię eksperymentować a miałam kilka produktów z tej firmy i były ok,np. tonik wzmacniający do skóry głowy, super i włosy mi po nim rosły jak szalone, a to mydło do włosów to było aleppo, kołtuniło mi włosy strasznie mimo płukanki octowej,skórę wysuszało a teraz to i tak bym nie kupiła bo wojna w Syrii i wiadomo jak to wpływa na te mydła??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:17

nick nieaktualny, shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:

Shimmer dzięki spróbuję bo lubię eksperymentować a miałam kilka produktów z tej firmy i były ok,np. tonik wzmacniający do skóry głowy, super i włosy mi po nim rosły jak szalone, a to mydło do włosów to było aleppo, kołtuniło mi włosy strasznie mimo płukanki octowej,skórę wysuszało a teraz to i tak bym nie kupiła bo wojna w Syrii i wiadomo jak to wpływa na te mydła??

Ja teraz odkryłam, że w sklepie w mojej dzielnicy mają tą babuszkę na półce normalnie :) a już chciałam zamawiać z neta i nie powiem kilka rzeczy mi do koszyka wskoczyło :) to mydło testowałam jako pierwsze bo mi się straszliwie zapach podoba :) i włosy super po myciu, normalnie jak po szamponie :) teraz wyciągam jeszcze szampon i odżywkę :) a ceny bardzo łagodne dla portfela :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest taki sklepik, sporo tam takich nie supermarketowych produktów a nawet czasem tańsze są.

Spadam bo ekipa wraca ze stoku i idziemy na obiad odezwę się wieczorem.

Gosha jakbyś chciała mogę podesłać Ci na priv taki przykładowy jadłospis nie wegański ale z przewagą i możesz sobie modyfikować pod siebie

Gosha lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej!! No czy moze byc lepiej? :D tata mi wlasnie oznajmil ze mam mu wyslac linka z wozkiem i fotelikiem ktore chce a on mi to kupi :) no i odszedl mi wydatek kolejny !! :)

mantissa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Robotka1, Gosha, Fasia, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    U mnie tez jest taki sklepik, sporo tam takich nie supermarketowych produktów a nawet czasem tańsze są.

Spadam bo ekipa wraca ze stoku i idziemy na obiad odezwę się wieczorem.

Gosha jakbyś chciała mogę podesłać Ci na priv taki przykładowy jadłospis nie wegański ale z przewagą i możesz sobie modyfikować pod siebie
    Pewnie dawaj! :)
    Ja praktycznie nie jem mięsa, tylko białe, tzn drób i tylko piersi z kurczaka... Zamieniam wszystko na rybki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:03

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA ty szczęściaro!!!

Rudzia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ale Ci się Nowy Rok zaczyna:) super:) gratuluję:) a Ty jaką bryke wybrałaś dla Sofii??:)

Hela stokrotne dzieki, ja mam włosy cienkie ale mam ich dużo, przez co muszę myć co dwa dni bo potem sa już brzydkie, spróbuje tego budwigowego na początek:) choć nie wiem czemu ale pomyslałam o oliwie z oliwek:D

a tutaj my z 27 tygodnia:D
    poddałam się i dorwałam stacjonarny u mamy więc się chwalę:)
    f7cf709e5e75256amed.jpg

Lali, Rudzia, nick nieaktualny, Gosha, mantissa, Fasia, nick nieaktualny, weronika86, nick nieaktualny, Ewelcia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA ja sie zdecydowalam na TAKO Baby Heaven Exlusive :) plus fotelik Maxi Cosi Cabriofix :)

O taki: szaro bialy :)
    hwj1g6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:34

Gosha, Robotka1, Ida, Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia sliczny wozeczek:)
    Podobny do tego riko nano:)
    U mnie zapał wozkowy zniknął. Nie oglądam, nie interesuje się:) straciłam zapał:)
    Może jak pokoik urzadze to o wózku pomyśle:)

Rudzia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez ten tako podoba i jedo mi się podobają :) czekam na ip, niech sprawdza co jest,poki co lekarza nie ma i sobie jeszcze poczekam pewnie,ale wolę teraz już jutro sama w domu siedzieć i się stresowac albo w weekend...

Rudzia, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Robotka u mnie tez, wozek juz wybralam i nie zmienie zdania wiec i ta ekscytacja zniknela :P heh ale ja wozek zamawiac bede dopiero kolo marca bo wczesniej bez sensu, kurzyl by sie tylko :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta bedzie dobrze :) trzymam kciuki :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze bedzie,ale dla spokoju musze ta szyjke sprawdzić :)

Rudzia, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:30

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ