X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że szkoda kasy na te monitory oddechu więc nie będę kupować

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie parę razy załączył się alarm bez powodu i to dopiero był stres

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    u mnie parę razy załączył się alarm bez powodu i to dopiero był stres
    Kurczę to ja chyba wolę, żeby się kilka razy włączył bez sensu niż przegapić ten jeden raz, który wiadomo, że się nie musi zdarzyć. Moje będzie spało w łóżeczku raczej i nie jestem aż taką optymistką jak Krysti i wątpię żebym czuwała przez pierwszy rok życia dziecka :)

liloe lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kurczę to ja chyba wolę, żeby się kilka razy włączył bez sensu niż przegapić ten jeden raz, który wiadomo, że się nie musi zdarzyć. Moje będzie spało w łóżeczku raczej i nie jestem aż taką optymistką jak Krysti i wątpię żebym czuwała przez pierwszy rok życia dziecka :)
    ja nie polecam tego angel care bo ten miałam,może inne są ok, poczytałam sporo i wiem że nie ma wszystkich atestów i nie kupiłabym go, a teraz mam wypracowany system po pierwszym dziecku i nie potrzebuje już takich cudów

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jesteś wielka:) fajne info o cukrzycy:)
    Hela miałam pytać, zdradz przepis na odżywek fo włosów z.oliwy:)

Hela85 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos odżywek z oliwy to gdzieś mi się rzuciło w oczy, że nie byłaś zadowolona z jakiegoś mydła jako szamponu. Spróbuj Hela mydła cedrowego babuszki agafii :) no cudeńko moim zdaniem :)

Hela85 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka robię maskę raz w tyg.przed myciem włosów z oleju lnianego budwigowego najczęściej albo z avocado (budwigowy w kazdej aptece za 19-25zł pół litra) kilka łyżek bo mam długie włosy i nakładam na zwilżone spryskane mgielką solankową Rabka spa minerale z gorvity (otwiera łuski włosa) za grosze, zakładam folie i ręcznik i tak przez min. godzinę do nawet 2-3 śmigam po domu, potem zmywam szamponem, czasem do tego oleju dodaje soku z aloesu albo żelu hialuronowego albo jakiejś odzywki np. tej z alterry , mieszam z tym olejem i nakładam na włosy i tak samo folia ręcznik itd., żeby zobaczyć rezultaty trzeba regularnie stosować przez jakiś czas a olej dobierać do porowatości włosów, moje były wysokoporowate a po tym zrobiły się niskoporowate czyli lśniące i błyszczące, po myciu nawet nie muszę ich czesać tylko wysuszę i same się prostują

Shimmer dzięki spróbuję bo lubię eksperymentować a miałam kilka produktów z tej firmy i były ok,np. tonik wzmacniający do skóry głowy, super i włosy mi po nim rosły jak szalone, a to mydło do włosów to było aleppo, kołtuniło mi włosy strasznie mimo płukanki octowej,skórę wysuszało a teraz to i tak bym nie kupiła bo wojna w Syrii i wiadomo jak to wpływa na te mydła??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:17

Krysti, shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:

Shimmer dzięki spróbuję bo lubię eksperymentować a miałam kilka produktów z tej firmy i były ok,np. tonik wzmacniający do skóry głowy, super i włosy mi po nim rosły jak szalone, a to mydło do włosów to było aleppo, kołtuniło mi włosy strasznie mimo płukanki octowej,skórę wysuszało a teraz to i tak bym nie kupiła bo wojna w Syrii i wiadomo jak to wpływa na te mydła??

Ja teraz odkryłam, że w sklepie w mojej dzielnicy mają tą babuszkę na półce normalnie :) a już chciałam zamawiać z neta i nie powiem kilka rzeczy mi do koszyka wskoczyło :) to mydło testowałam jako pierwsze bo mi się straszliwie zapach podoba :) i włosy super po myciu, normalnie jak po szamponie :) teraz wyciągam jeszcze szampon i odżywkę :) a ceny bardzo łagodne dla portfela :)

Hela85 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest taki sklepik, sporo tam takich nie supermarketowych produktów a nawet czasem tańsze są.

Spadam bo ekipa wraca ze stoku i idziemy na obiad odezwę się wieczorem.

Gosha jakbyś chciała mogę podesłać Ci na priv taki przykładowy jadłospis nie wegański ale z przewagą i możesz sobie modyfikować pod siebie

Gosha lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej!! No czy moze byc lepiej? :D tata mi wlasnie oznajmil ze mam mu wyslac linka z wozkiem i fotelikiem ktore chce a on mi to kupi :) no i odszedl mi wydatek kolejny !! :)

mantissa, Krysti, KasiaKwiatek, Robotka1, Gosha, Fasia, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    U mnie tez jest taki sklepik, sporo tam takich nie supermarketowych produktów a nawet czasem tańsze są.

Spadam bo ekipa wraca ze stoku i idziemy na obiad odezwę się wieczorem.

Gosha jakbyś chciała mogę podesłać Ci na priv taki przykładowy jadłospis nie wegański ale z przewagą i możesz sobie modyfikować pod siebie
    Pewnie dawaj! :)
    Ja praktycznie nie jem mięsa, tylko białe, tzn drób i tylko piersi z kurczaka... Zamieniam wszystko na rybki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:03

Hela85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA ty szczęściaro!!!

Rudzia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ale Ci się Nowy Rok zaczyna:) super:) gratuluję:) a Ty jaką bryke wybrałaś dla Sofii??:)

Hela stokrotne dzieki, ja mam włosy cienkie ale mam ich dużo, przez co muszę myć co dwa dni bo potem sa już brzydkie, spróbuje tego budwigowego na początek:) choć nie wiem czemu ale pomyslałam o oliwie z oliwek:D

a tutaj my z 27 tygodnia:D
    poddałam się i dorwałam stacjonarny u mamy więc się chwalę:)
    f7cf709e5e75256amed.jpg

Lali, Rudzia, Krysti, Gosha, mantissa, Fasia, Hela85, weronika86, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA ja sie zdecydowalam na TAKO Baby Heaven Exlusive :) plus fotelik Maxi Cosi Cabriofix :)

O taki: szaro bialy :)
    hwj1g6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:34

Gosha, Robotka1, Ida, Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia sliczny wozeczek:)
    Podobny do tego riko nano:)
    U mnie zapał wozkowy zniknął. Nie oglądam, nie interesuje się:) straciłam zapał:)
    Może jak pokoik urzadze to o wózku pomyśle:)

Rudzia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez ten tako podoba i jedo mi się podobają :) czekam na ip, niech sprawdza co jest,poki co lekarza nie ma i sobie jeszcze poczekam pewnie,ale wolę teraz już jutro sama w domu siedzieć i się stresowac albo w weekend...

Rudzia, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Robotka u mnie tez, wozek juz wybralam i nie zmienie zdania wiec i ta ekscytacja zniknela :P heh ale ja wozek zamawiac bede dopiero kolo marca bo wczesniej bez sensu, kurzyl by sie tylko :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta bedzie dobrze :) trzymam kciuki :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze bedzie,ale dla spokoju musze ta szyjke sprawdzić :)

Rudzia, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:30

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ