X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    A w przypadku takim jak już ten bezdech się wydarzy to co wtedy się robi? Przerażająca sprawa a ja nawet nie wiem jak reagować?
    Ja bym chciała jakiś porządny monitor oddechu a niani nie potrzebuję bo pierwsze rok a może nawet więcej spędzimy z dzidzią w kawalerce. Dom zaczniemy stawiać dopiero na wiosnę i pewnie troszkę to potrwa.
    Moja koleżanka trochę potrząsnęła małą i załapała. Dlatego liczę bardzo na szkołę rodzenia. Niania w Warszawie też mi się nie przyda ale latem chcę jechać z Baśką na działkę i tam już by było miło ją mieć.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to tyle kosztuje ... 1tys zł .. ja wiem, że na dziecku nie można oszczędzać no ale masakra :/

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie droga ta snuza. Kurcze ale ja wolę mieć. Sam monitor oddechu to prawie 380 zł. Trzeba będzie upolować używke.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ale to tyle kosztuje ... 1tys zł .. ja wiem, że na dziecku nie można oszczędzać no ale masakra :/
    Angel koło 500 zł kosztuje i opinie ma niezłe. Nie wiem dziś jestem ogólnie głupi człowiek :D chyba zacznę w totka grać!

kluska lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje monitora. Chyba ze młody urodzi się jako wczesniak bądź będą ku temu przesłanki o które zapytam lekarza.

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ja nie kupuje monitora. Chyba ze młody urodzi się jako wczesniak bądź będą ku temu przesłanki o które zapytam lekarza.
    Jak urodzę wcześniaka to fakt, nie bedę się nawet zastanawiać. Moje hormony jednak ostatnio szaleją i tak mnie niestety naszło na różne głupie myśli i kurczę nosić, urodzić i stracić przez tą cholerną łóżeczkową francę to chyba najgorsze co może być :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:01

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Snuza Hero nowa to ok 400 zł. Pewnie też bym tego nie brała pod uwagę gdyby nie to, co się wydarzyło. Jak się dobrze założy to nie ma fałszywych alarmów. Ja zakładać umiem wiem jak się posługiwać. AngelCare wg mnie to porażka, nie działa jak trzeba.

400zł to już bardziej rozsądna cena. Nawet godna zainteresowania. Polecany ten model? Pewnie zrobie tak jak dziewczyny piszą - jak będzie wcześniak to pewnie się zdecydujemy .. a jest to bardzo prawdopodobne .. No nic, na dziecku oszczędzać nie będę jeśli trzeba to kupimy. Na chwile obecną nie mam w planach ale zobaczymy

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

CzaryMary, Fasia, Lali lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam opinie na temat monitorow oddechu tu w Szwecji i wiekszosc poleca BabySense II ... moze kupie.. sama jeszcze nie wiem..

Koszt tego monitora to 480zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 19:59

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jak urodzę wcześniaka to fakt, nie bedę się nawet zastanawiać. Moje hormony jednak ostatnio szaleją i tak mnie niestety naszło na różne głupie myśli i kurczę nosić, urodzić i stracić przez tą cholerną łóżeczkową francę to chyba najgorsze co może być :(

Ehhhh niestety ja tez mam takie myśli i pewnie każda z nas czuje obawę przed rożnymi niebezpieczenstwami które czyhaja na nasze malenstwa - uważam ze to norma u normalnych matek :-)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ehhhh niestety ja tez mam takie myśli i pewnie każda z nas czuje obawę przed rożnymi niebezpieczenstwami które czyhaja na nasze malenstwa - uważam ze to norma u normalnych matek :-)
    Dziś mam taki humor, ze najchętniej to bym po wyjściu ze mnie owinęła szczelnie w folię bąbelkową i wypuściła jak bedzie koło 30stki :D

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

shimmer_lip, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dziś mam taki humor, ze najchętniej to bym po wyjściu ze mnie owinęła szczelnie w folię bąbelkową i wypuściła jak bedzie koło 30stki :D

Hahaa i po trzydziestce tez bys ja w tej folii trzymala:-) mogę się założyć.

shimmer_lip, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hahaa i po trzydziestce tez bys ja w tej folii trzymala:-) mogę się założyć.
    Dzisiaj tak :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ja też nie kupuję takiej super pościeli chociaż ogromnie mi się podoba! łóżeczko też dostaliśmy, przewijak mamy też zdezelowany. Wózek od znajomych. Na rzeczach typu fotelik na pewno oszczędzać nie będziemy, bo jednak bezpieczeństwo jest najważniejsze.

CzaryMary, liloe lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dzisiaj tak :D

Skup się lepiej na ćwiczeniu miesni kegla tak jak podpowiada Ci suwaczek a ja muszę liczyć ruchy malucha :-) ciężka robota :-)

A tak na powaznie to uważam tak jak liloe - niech każda robi tak jak czuje :-)

Fasia, liloe, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam taki problem z tymi mięśniami Kegla, że aż wstyd się przyznać ... nie potrafię ich ćwiczyć .. nie wiem kiedy je zaciskam, a kiedy nie. Nie ma opcji żeby strumień moczu wstrzymała nawet na sekundę .. Boje się co to będzie dalej :((

shimmer_lip lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny ja mam taki problem z tymi mięśniami Kegla, że aż wstyd się przyznać ... nie potrafię ich ćwiczyć .. nie wiem kiedy je zaciskam, a kiedy nie. Nie ma opcji żeby strumień moczu wstrzymała nawet na sekundę .. Boje się co to będzie dalej :((
    Ej to nie jest mozliwe :) chyba :)
    jak siusiasz i tak spróbujesz jakby podciągnąć pochwę aż pod pachy to musi Ci się sik zatrzymać :D
    albo jak sobie wyobrazisz, ze się właśnie kochasz z mężem i dochodzisz i tak Ci tam wszystko trzepie w środku i się zaciska, to tak spróbuj :) musi się udać :)

liloe, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ