Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hwesta wrote:A no... i jeśli pojawią się znowu skurcze i spinanie to od razu do szpitala mam lecieć i to takiego co ma sprzęt dla wczesniakow, dostane listę jak będę szla
Czyli, że co ? nic nie zrobią z tą szyjką tylko od razu uznali, że jak zaczną się skurcze tzn, że rodzić zaczniesz ?? Czy ja źle rozumiem .... -
Fasia wrote:No cos tam czuję ale to chyba jest zbyt słabe jak próbuję je zaciskać, bo w wc nic to nie daje ... teraz jeszcze celibat od tylu miesiecy więc nie mam jak ćwiczyć no i czuję, że jest coraz gorzej. Boje sie, że jak syn urośnie to będzie katastrofa jak ich nie wyćwiczę
i ja wiem, ze to nie jest możliwe ale nic na to nie poradzę
i ogólnie kupa u mnie ostatnio jest paskudnym przeżyciem bo tak się jakoś głupawo ostatnio składa, ze jak tylko usiłuję coś wykombinować to mi się Baśka zaczyna ruszać i mnie rozprasza
weronika86, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia nie,ale w razie WU to oni nie mają sprzętu dla dzieci takich małych i nie będą mogli pomoc i będą odsylac,wiec od razu lepiej żebym szła tam gdzie wszystko maja... no ja mam nadzieje, ze dostane leki konkretne,dam znać jakie i zapytam o pessar
-
shimmer_lip wrote:To wyćwiczysz je po porodzie. Ja powiem Ci szczerze, że nawet nie wiem czy z Twoją szyją powinnaś tak ćwiczyć. Ja po tych skurczach też nie szaleję z ćwiczeniami kegli bo jakoś się boję, ale ja to całkiem jestem ostatnio szalony człowiek - boję się czasami robić kupę - autentycznie potrafię sobie wyobrazić, że mi dziecko wypadnie
i ja wiem, ze to nie jest możliwe ale nic na to nie poradzę
i ogólnie kupa u mnie ostatnio jest paskudnym przeżyciem bo tak się jakoś głupawo ostatnio składa, ze jak tylko usiłuję coś wykombinować to mi się Baśka zaczyna ruszać i mnie rozprasza
No to witam w klubie bojących się robić kupę! Mam dokładnie to samo !! A jeszcze jak mnie zaparcia męczą to mam stres, że jak mocniej przycisnę to kupa z jednej a Julek z drugiej dziury wyleciSorki za szczerość ale tak to wygląda .. I dokładnie najgorzej jak się wtedy zaczyna ruszać ! No masakra !
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Fasia nie,ale w razie WU to oni nie mają sprzętu dla dzieci takich małych i nie będą mogli pomoc i będą odsylac,wiec od razu lepiej żebym szła tam gdzie wszystko maja... no ja mam nadzieje, ze dostane leki konkretne,dam znać jakie i zapytam o pessar
No to dobrze, że od razu informują o szpitalach gdzie wszystko jest na miejscu. Spytaj o szew lub pessar - dokładnie, może to jest rozwiązanie chociaż mam nadzieję, że się obejdzie bez niego! Trzymam kciuki -
Ida wrote:Ja nie planuję ani niani, ani monitora, ani laktatora, ani nawet żadnej pościeli czy wypasionego wózka. Jako że wszystko musimy kupić sami, to wydatków jest sporo. Poza tym ja mam takie podejście, że nie wszystko od razu. Raczej zdroworozsądkowo do tego podchodzę. Moja lista wyprawkowa to absolutne must have i nie ma tam niczego zbędnego, bądź tego, co może się przydać a nie musi. Jak będzie taka potrzeba to się kupi. Tym sposobem musiałabym wygrać w totka, żeby zabezpieczyć się przed wszystkim.
I jakoś nie wyobrażam sobie montowania dziecku do pieluszki jakichś kabelków czy czegokolwiek. Moim zdaniem przykre sytuacje się zdarzają i raczej niewiele możemy na to poradzić. Nie chcę się zeschizować i skupiać tylko na dziecku. To jest życie. A co jak pojawi się następne? Też wtedy musiałabym zapewnić taki monitor? Zamartwianie się na zapas to raczej nie w moim stylu. Ale oczywiście szanuję decyzje osób, które się na taki monitor decydują. Każdy ma prawo. Dla mnie to trochę kupowanie spokojnego sumienia, podobnie jak z tymi fotelikami z gwiazdkami. No ale to moje zdanie
Tak, kiedyś kobiety rodziły na polu i wychowywały bez problemów dzieci i obchodziły się bez tych wszelkich gadżetów, które mogą a wcale nie muszą być niezbędne. A sporo kosztują. No cóż, marketing jest wszechobecny niestety.
Nie odbierzcie mnie źle, ja tylko wyrażam swoje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzaćJeśli komuś lepiej jest jak zaopatrzy się w nianię, monitor czy wózek za 3 tysiące, to czemu nie?
Najważniejsze to postępować w zgodzie ze sobą
No ja bym się dużo lepiej czuła otoczona tymi gwiadkami, punktami, atestami i kabelkami. W tym sensie, ze gdyby coś się tfu tfu na psa urok stało, to bym wiedziała, że zrobiłam wszystko zeby temu zapobiec. A, że życie jest życiem to się będę musiała obejść smakiemi też to jakoś przeżyję, pobeczę trochę i mi przejdzie
-
nick nieaktualnyHwesta- brodnowskim maja neonatologie. Leżała tam moja siostrzenica - skrajny wczesniak i chwalimy sobie ten szpital pod względem właśnie oddzialu dla wcześniaków. Ale Ty na pewno donosisz malutka do końca i żaden taki oddział nie będzie Wam potrzebny.
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się jakoś ogarnąć nie mogę od rana boli mnie głowa jakbym to ja cała noc imprezowała i piła, kogoś kaca przejełam ;/
Hwesta biedna ty jesteś jak nie kolka to teraz to. Ale dobrze że pojechałaś na IP najlepiej jeszcze na dniach skontaktuj się ze swoim ginekologiem.
Dziewczyny ten rok należy do Nas i nie miało już być takich akcji ze szpitalami.
-
Fasia wrote:No to witam w klubie bojących się robić kupę! Mam dokładnie to samo !! A jeszcze jak mnie zaparcia męczą to mam stres, że jak mocniej przycisnę to kupa z jednej a Julek z drugiej dziury wyleci
Sorki za szczerość ale tak to wygląda .. I dokładnie najgorzej jak się wtedy zaczyna ruszać ! No masakra !
człowiek myśli, ze się psychicznie wykończy a inni mają tak samo
w kupie, jak to mówią, raźniej
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:No i widzisz dlatego to forum jest super
człowiek myśli, ze się psychicznie wykończy a inni mają tak samo
w kupie, jak to mówią, raźniej
Nie drukujcie duzo!Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Dziewczyny jutro ide kupic farbe i chce wlosy pofarbowac, moge uzyc L'Oreal Casting Creme Gloss?
Tak, on jest bez amoniaku. Każda farba która nie ma go w składzie jest odpowiedniaRudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwszy raz trafiłam na Inflanckiej na taka lekarke... jest super,wszystko długo trwa,ale konsultuje z koordynatorem oddzialu,nawet on zszedł mi usg zrobić... lekarz dusza czlowiek,jestem miło zaskoczona. nadal czekam na wyniki z krwi i moczu.
CzaryMary, shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWracam.
Kegla znalazłam, cielsko wykapalam i wypeelengowalam, wlaczylam kolysanke brzuchowi wiec teraz relakssss
Dla dziewczyn z dostępem do mothercare - jest fajna przecena na masła przeciw rozstepom z olejkiem migdalowym i masłem shea za 10 zl. Fajnie się rozprowadza. O efektach powiedzieć nie mogę bo rozstepy juz niestety mam ale całkiem fajny balsamik za fajna cenęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:20
shimmer_lip, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Mam pytanko z cyklu dziwnych pytań - jest możliwe aby pępek nie wyszedł znaczy się nie wypuklił?
ciężko mi powiedzieć czy wyjdzie czy nie
ale Fasi wyszedł już jakiś czas temu a jesteśmy na podobnym etapie
Fasia lubi tę wiadomość