X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Dziewczyny głód mnie dopadł a jutro jadę na glukozę i nie wiem jak ja tą noc głodową przeżyję. O 7:30 pierwsze pobranie. Do tego nie chce mi się spać. To będzie długa noc...

Ja się właśnie tego boję ... Jem ostatni posiłek po 23, a pierwszy po 5 rano .. W poniedziałek planuję iść na tą cholerną krzywą i naprawdę nie wiem jak ja dam radę :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja się właśnie tego boję ... Jem ostatni posiłek po 23, a pierwszy po 5 rano .. W poniedziałek planuję iść na tą cholerną krzywą i naprawdę nie wiem jak ja dam radę :/

Mi lekarka powiedziała że do 18 mam starać się zjeść ostatni posiłek ! UMRĘ Z GŁODU.
    Jak na razie oddalam termin tego badania. Najbliższy termin to 8 styczeń :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi lekarka powiedziała że do 18 mam starać się zjeść ostatni posiłek ! UMRĘ Z GŁODU.
    Jak na razie oddalam termin tego badania. Najbliższy termin to 8 styczeń :D

Mi nikt nic nigdy nie mówił odnośnie tego do której mam jeść i zawsze ostatni posiłek jadłam jak zwykle czyli po 23, a rano szłam na krzywą i wyniki miałam super. Teraz też pewnie tak zrobię :) Od 18 nic nie jeść ?? Do rana bym zemdlała z głodu .. nie ma takiej opcji

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja nie wiem, bo mój wyszedł już w 17 tygodniu. Jest całkowicie na zewnątrz i mąż się śmieje, że mam trzy sutki jak mam ubraną cienką bluzkę bez biustonosza :D

U mnie tak samo. xD Wylazł błyskawicznie, nawet przez legginsy trochę odstaje. I krecha pokaźna, muszę fotę nową trzasnąć. :) I nie wiem czy sposób wiązania ma znaczenia, ja mam tak wiązane jakby w krzyżyk. :P
    Za to wczoraj go zachwaliłam, że już nie boli i dzisiaj znowu zaczęło mnie ciągnąć. ;/ Chyba serio zapytam o to gin, jak nie zapomnę. :)

Miałam iść jutro na krzywą, ale nie chciało mi się wczoraj iść po glukozę. :P Więc pójdę w poniedziałek. :) Mnie bardziej niż wizja niejedzenia przeraża wstanie o 6. :P

Fasia, ale te minimum 8h niejedzenia to musi być (chociaż powinno być 12). A pomyśl sobie, że jak wynik będzie nie taki to będzie trzeba jeszcze raz. Przemęcz się z tą głodówką. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:02

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mi nikt nic nigdy nie mówił odnośnie tego do której mam jeść i zawsze ostatni posiłek jadłam jak zwykle czyli po 23, a rano szłam na krzywą i wyniki miałam super. Teraz też pewnie tak zrobię :) Od 18 nic nie jeść ?? Do rana bym zemdlała z głodu .. nie ma takiej opcji

No mówiła że jak coś to lekkiego coś no i na pewno nie słodycze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ta krzywą to trzeba iść jakoś mega rano ? czy po prostu jak się obudzę - jeżeli idę prywatnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:06

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    U mnie tak samo. xD Wylazł błyskawicznie, nawet przez legginsy trochę odstaje. I krecha pokaźna, muszę fotę nową trzasnąć. :) I nie wiem czy sposób wiązania ma znaczenia, ja mam tak wiązane jakby w krzyżyk. :P
    Za to wczoraj go zachwaliłam, że już nie boli i dzisiaj znowu zaczęło mnie ciągnąć. ;/ Chyba serio zapytam o to gin, jak nie zapomnę. :)

Miałam iść jutro na krzywą, ale nie chciało mi się wczoraj iść po glukozę. :P Więc pójdę w poniedziałek. :) Mnie bardziej niż wizja niejedzenia przeraża wstanie o 6. :P

Fasia, ale te minimum 8h niejedzenia to musi być (chociaż powinno być 12). A pomyśl sobie, że jak wynik będzie nie taki to będzie trzeba jeszcze raz. Przemęcz się z tą głodówką. :P

Mój też tak jakby wiązany na krzyżyk :D
    8h to dam radę. Jak zjem po 23 to do 7 będzie akurat 8h :D ani minuty więcej, bo się porzygam z głodu .. zresztą i tak to zrobię po wypiciu tego świństwa :((

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A na ta krzywą to trzeba iść jakoś mega rano ? czy po prostu jak się obudzę - jeżeli idę prywatnie ?

Ja też idę prywatnie i idę z samego rana żeby jak najszybciej to załatwić :D

Angela89 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwię się wynikiem, bo cukrzycy nigdy nie miałam nawet wtedy jak słodycze wpierniczałam jak najęta, a teraz od początku ciąży na słodkie patrzeć nie mogę :P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja byłam koło 8:30 czyli jak wstałam i dojechałam. Im dłużej będziesz zwlekać tym dłużej będziesz głodna :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i siak będę umierała z głodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 8 czyli tak jak otwierają laba i o 10 miałam sprawę juz z grzywki:-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak i siak będę umierała z głodu :P
    Lepiej umierać do 10 niż do 12 :P

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlozylam sobie luteine i leze,co prawda duphaston brałam dziś rano i o 20,ale skoro zmienili na luteine to już wzielam,mam nadzieje,ze pobolewanie brzuszka ustąpi i napinanie się. I mam zakaz dotykania brzucha ;) mąż wpadł w paranoje i kaze mi lezec,jutro nawet do biura nie jedzie,moze i dobrze

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wlozylam sobie luteine i leze,co prawda duphaston brałam dziś rano i o 20,ale skoro zmienili na luteine to już wzielam,mam nadzieje,ze pobolewanie brzuszka ustąpi i napinanie się. I mam zakaz dotykania brzucha ;) mąż wpadł w paranoje i kaze mi lezec,jutro nawet do biura nie jedzie,moze i dobrze
    Lez,wypoczywaj, czytaj książki, forum, myśl o miłych rzeczach i wszystko będzie dobrze :-)

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Leż :) dobrze, że ogólnie dobrze :) i niech tak pozostanie :)

dobra koleżanki oczy mi sie kleją, żołądek się wywraca na lewą stronę czyli czas na rennie i spanie :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wypoczywaj. Ja też mam zakaz głaskania brzuszka, masowania dłuższego itd. Tylko przykładam do niego rękę żeby poczuć jak synek kopie :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani powiedziala,ze zacisnac nogi do 31,pozniej do 35 tyg,a później niech się dzieje co chce ;) w sensie można rodzic

Fasia, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pofolgowalam przez te swieta...generalnie zaczęłam żyć jak przed ciaza,tzn lezakowalam ale mniej...chodzilam na zakupy, a to mcdonalds,a to kfc, a to kino,a to znajomi... i są efekty

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Leż :) dobrze, że ogólnie dobrze :) i niech tak pozostanie :)

dobra koleżanki oczy mi sie kleją, żołądek się wywraca na lewą stronę czyli czas na rennie i spanie :)

A ja zamiast spanie przeczytalam spalanie.... :-)

Ja tez uciekam poczytać 'dzieciozmagania':-)

Dobranocka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:28

Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ