X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Dziewczyny głód mnie dopadł a jutro jadę na glukozę i nie wiem jak ja tą noc głodową przeżyję. O 7:30 pierwsze pobranie. Do tego nie chce mi się spać. To będzie długa noc...

Ja się właśnie tego boję ... Jem ostatni posiłek po 23, a pierwszy po 5 rano .. W poniedziałek planuję iść na tą cholerną krzywą i naprawdę nie wiem jak ja dam radę :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja się właśnie tego boję ... Jem ostatni posiłek po 23, a pierwszy po 5 rano .. W poniedziałek planuję iść na tą cholerną krzywą i naprawdę nie wiem jak ja dam radę :/

Mi lekarka powiedziała że do 18 mam starać się zjeść ostatni posiłek ! UMRĘ Z GŁODU.
    Jak na razie oddalam termin tego badania. Najbliższy termin to 8 styczeń :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi lekarka powiedziała że do 18 mam starać się zjeść ostatni posiłek ! UMRĘ Z GŁODU.
    Jak na razie oddalam termin tego badania. Najbliższy termin to 8 styczeń :D

Mi nikt nic nigdy nie mówił odnośnie tego do której mam jeść i zawsze ostatni posiłek jadłam jak zwykle czyli po 23, a rano szłam na krzywą i wyniki miałam super. Teraz też pewnie tak zrobię :) Od 18 nic nie jeść ?? Do rana bym zemdlała z głodu .. nie ma takiej opcji

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja nie wiem, bo mój wyszedł już w 17 tygodniu. Jest całkowicie na zewnątrz i mąż się śmieje, że mam trzy sutki jak mam ubraną cienką bluzkę bez biustonosza :D

U mnie tak samo. xD Wylazł błyskawicznie, nawet przez legginsy trochę odstaje. I krecha pokaźna, muszę fotę nową trzasnąć. :) I nie wiem czy sposób wiązania ma znaczenia, ja mam tak wiązane jakby w krzyżyk. :P
    Za to wczoraj go zachwaliłam, że już nie boli i dzisiaj znowu zaczęło mnie ciągnąć. ;/ Chyba serio zapytam o to gin, jak nie zapomnę. :)

Miałam iść jutro na krzywą, ale nie chciało mi się wczoraj iść po glukozę. :P Więc pójdę w poniedziałek. :) Mnie bardziej niż wizja niejedzenia przeraża wstanie o 6. :P

Fasia, ale te minimum 8h niejedzenia to musi być (chociaż powinno być 12). A pomyśl sobie, że jak wynik będzie nie taki to będzie trzeba jeszcze raz. Przemęcz się z tą głodówką. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:02

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mi nikt nic nigdy nie mówił odnośnie tego do której mam jeść i zawsze ostatni posiłek jadłam jak zwykle czyli po 23, a rano szłam na krzywą i wyniki miałam super. Teraz też pewnie tak zrobię :) Od 18 nic nie jeść ?? Do rana bym zemdlała z głodu .. nie ma takiej opcji

No mówiła że jak coś to lekkiego coś no i na pewno nie słodycze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ta krzywą to trzeba iść jakoś mega rano ? czy po prostu jak się obudzę - jeżeli idę prywatnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:06

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    U mnie tak samo. xD Wylazł błyskawicznie, nawet przez legginsy trochę odstaje. I krecha pokaźna, muszę fotę nową trzasnąć. :) I nie wiem czy sposób wiązania ma znaczenia, ja mam tak wiązane jakby w krzyżyk. :P
    Za to wczoraj go zachwaliłam, że już nie boli i dzisiaj znowu zaczęło mnie ciągnąć. ;/ Chyba serio zapytam o to gin, jak nie zapomnę. :)

Miałam iść jutro na krzywą, ale nie chciało mi się wczoraj iść po glukozę. :P Więc pójdę w poniedziałek. :) Mnie bardziej niż wizja niejedzenia przeraża wstanie o 6. :P

Fasia, ale te minimum 8h niejedzenia to musi być (chociaż powinno być 12). A pomyśl sobie, że jak wynik będzie nie taki to będzie trzeba jeszcze raz. Przemęcz się z tą głodówką. :P

Mój też tak jakby wiązany na krzyżyk :D
    8h to dam radę. Jak zjem po 23 to do 7 będzie akurat 8h :D ani minuty więcej, bo się porzygam z głodu .. zresztą i tak to zrobię po wypiciu tego świństwa :((

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A na ta krzywą to trzeba iść jakoś mega rano ? czy po prostu jak się obudzę - jeżeli idę prywatnie ?

Ja też idę prywatnie i idę z samego rana żeby jak najszybciej to załatwić :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwię się wynikiem, bo cukrzycy nigdy nie miałam nawet wtedy jak słodycze wpierniczałam jak najęta, a teraz od początku ciąży na słodkie patrzeć nie mogę :P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja byłam koło 8:30 czyli jak wstałam i dojechałam. Im dłużej będziesz zwlekać tym dłużej będziesz głodna :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i siak będę umierała z głodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 8 czyli tak jak otwierają laba i o 10 miałam sprawę juz z grzywki:-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak i siak będę umierała z głodu :P
    Lepiej umierać do 10 niż do 12 :P

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlozylam sobie luteine i leze,co prawda duphaston brałam dziś rano i o 20,ale skoro zmienili na luteine to już wzielam,mam nadzieje,ze pobolewanie brzuszka ustąpi i napinanie się. I mam zakaz dotykania brzucha ;) mąż wpadł w paranoje i kaze mi lezec,jutro nawet do biura nie jedzie,moze i dobrze

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wlozylam sobie luteine i leze,co prawda duphaston brałam dziś rano i o 20,ale skoro zmienili na luteine to już wzielam,mam nadzieje,ze pobolewanie brzuszka ustąpi i napinanie się. I mam zakaz dotykania brzucha ;) mąż wpadł w paranoje i kaze mi lezec,jutro nawet do biura nie jedzie,moze i dobrze
    Lez,wypoczywaj, czytaj książki, forum, myśl o miłych rzeczach i wszystko będzie dobrze :-)

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Leż :) dobrze, że ogólnie dobrze :) i niech tak pozostanie :)

dobra koleżanki oczy mi sie kleją, żołądek się wywraca na lewą stronę czyli czas na rennie i spanie :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wypoczywaj. Ja też mam zakaz głaskania brzuszka, masowania dłuższego itd. Tylko przykładam do niego rękę żeby poczuć jak synek kopie :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani powiedziala,ze zacisnac nogi do 31,pozniej do 35 tyg,a później niech się dzieje co chce ;) w sensie można rodzic

Fasia, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pofolgowalam przez te swieta...generalnie zaczęłam żyć jak przed ciaza,tzn lezakowalam ale mniej...chodzilam na zakupy, a to mcdonalds,a to kfc, a to kino,a to znajomi... i są efekty

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Leż :) dobrze, że ogólnie dobrze :) i niech tak pozostanie :)

dobra koleżanki oczy mi sie kleją, żołądek się wywraca na lewą stronę czyli czas na rennie i spanie :)

A ja zamiast spanie przeczytalam spalanie.... :-)

Ja tez uciekam poczytać 'dzieciozmagania':-)

Dobranocka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:28

Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ