WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary ładna ta pierwsza, sama nad nią myślałam :)

Hwesta, a duże miałaś crp ?? Wizytę mam za tydzień w pon więc do tego czasu muszę czekać tak czy siak .. Brzuszek spory, to prawda. Na żywo jest większy niż na zdjęciach także chyba M będzie praktyczniejsza :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - super, że glukoza ok.
    A to podwyższone CRP spowodowane pewnie tymi bakteriami. Zwalczą antybiotykiem i będzie gicior :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia miałam 7,7, brałam zinnat i spadlo jak mierzylam 3 tyg temu do 3,2 a teraz na izbie przyjęć do 0,1 wiec antybiotyk zadziałał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia zrób może posiew moczu żeby zobaczyć co to za bakterie masz??

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te koszule dziewczyny, podobają mi się. Po ile sztuk bierzecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kasiu daj znać jak dojdzie, bo sama się nad nią zastanawiam :) Wzięłaś rozmiar jaki teraz nosisz czy wiekszy ? BO tylko tego nie jestem pewna ... ja zawsze nosiłam XS/S ale koszule chciałam M i nie wiem czy będzie dobra ? jak myslisz ?
    Fasiu ja normalnie noszę M wzięłam L bo raz że duza jestem teraz i będę większa :-) to po porodzie bezpośrednio też zostaje sporo a mi one głównie na szpital i pierwsze tygodnie,potrzebne potem wolę piżamy z krótkimi spodenkami lub tshirty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:47

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te koszule są naprawdę super,wiem co pisze bo mam i ciągle w niej śpię ;) ja dokupuje jeszcze jedna 3/4 rekaw i jedna na krotki

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

ja do szpitala biorę 2. jak zabraknie to mąż wie gdzie kupić więc nie będzie problemu.

Fasia, Ida lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No i mam wyniki dzisiejszej glukozy :

Na czczo : 84 mg/dl

Po 2h : 124 mg/dl

Będę żyć :D mocz dobry, tylko znowu ciężar właściwy mam za mały i bakterie 1+. Natomiast CRP wyszlo mi ↑ 7,8 mg/l a norma do 5 czyli jakiś stan zapalny .. Bambi gdzie jesteś ?? :))

A to po godzinie nie miałaś pobieranej? Ja nie wiem, coś zróżnicowane te wytyczne. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia zrób może posiew moczu żeby zobaczyć co to za bakterie masz??

Dzisiaj robiłam badanie ogólne moczu i było ok, tylko bakterie 1+ więc tragedii nie ma. Ogólnie mocz zawsze miałam do luftu, a miesiąc temu i dziś mam super wyniki.
    Od wczoraj pobolewa mnie gardlo z prawej strony i na szyi wyczułam mała gulkę, zaraz pod żuchwą więc może to od tego? Boję się infekcji w pochwie, bo przy szwie są bardzo bardzo niebezpieczne. No ale na nie co drugi dzień aplikuję sobie do środka różne leki więc raczej tam się nic nie wykluwa ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że koszule IF mają wzięcie:) Do porodu to kupię jakąś tanią, bo pewnie do śmieci pójdzie, ale na potem to już tylko te.

Fasia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Ja biorę dwie takie lepsze, ładniejsze, a jedną jakąś tanszą której nie będzie mi szkoda wyrzucić gdybym była po cesarce, czy po porodzie by się zabrudziła np krwią

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A to po godzinie nie miałaś pobieranej? Ja nie wiem, coś zróżnicowane te wytyczne. :P

Miałam na czczo i po 2 h :) było nas 4 na glukozę i tylko jedna dziewczyna miała po godzinie i po dwóch. Mi pani powiedziała, że wystarczy po dwóch :)

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do rodzenia mam taką gorsza,tzn tańsza z serduszkiem:)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kasiu daj znać jak dojdzie, bo sama się nad nią zastanawiam :) Wzięłaś rozmiar jaki teraz nosisz czy wiekszy ? BO tylko tego nie jestem pewna ... ja zawsze nosiłam XS/S ale koszule chciałam M i nie wiem czy będzie dobra ? jak myslisz ?
    Fasiu ja normalnie M wzięłam L bo raz że duza jestem teraz i będę większa :-) to po porodzie bezpośrednio też zostaje sporo a mi one głównie na szpital i pierwsze tygodnie,potrzebne potem wolę piżamy z krótkimi spodenkami lub tshirty

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dwa razy mi się wrzuciło :-P

Ja mam dwie inne jeszcze koszule, jedna tania i pójdzie do kosza po porodzie, nie będę nawet prac, a te dwie ładne z IF będą na dłużej.
    Brrr idę zaraz do dentysty :-\ już wolę rodzić...

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja też miałam tylko 2 pobrania, lekarz nic nie mówił, że mają być 3. Z resztą powiedział tylko, by wynik był poniżej 140, więc tak naprawdę najważniejsze jest to, jak radzi sobie organizm z glukozą.

Fasia - a Ty będziesz w nich rodzić? Czy lepiej rodzić w czymś gorszym?
    Ja kupiłam same gorsze koszule (po 18zł) bo ja nie sypiam w koszulach. Są mi potrzebne tylko do szpitala. W domu pidżama albo goła dupka. No i trochę mi było szkoda kasy :(

A karmniki takie
    http://allegro.pl/209-bawelniany-biustonosz-stanik-do-karmienia-75i-i4914070709.html
    i taki zwykły bez fiszbin jeden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:06

mantissa, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja kupiłam same gorsze koszule (po 18zł) bo ja nie sypiam w koszulach. Są mi potrzebne tylko do szpitala. W domu pidżama albo goła dupka. No i trochę mi było szkoda kasy :(

Gdzie takie tanie upolowałaś? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Gdzie takie tanie upolowałaś? :)
    U chińczyka na marywilskiej :) ale uprzedzam jedna jest z jakimś misiem a druga też z jakimś zwierzątkiem :) ale tak jak mówię ja czegoś takiego jak koszula nocna nie używam, pewnie gdybym spała w takich cudeńkach to bym się pokusiła o coś lepszego :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ