X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Krzyz swieczki i woda swięcona musi być:) fasiunia

ja wody naleje z kranu hihihi
    przyjdzie to przeciez poswieci

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Hela, super rozprawka o tych kosmetykach:D Przyda mi się, bo właśnie się zastanawiałam co mieć muszę, a co jest zbędnym balastem. Zaczynamy kompletować:) Jeśli macie jakiegoś zaufanego sprzedawcę na allegro od wyprawkowych rzeczy, to podrzućcie mi proszę.

Hela85 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela dziękuję !! Wykorzystam wszystko co napisałaś :D

Ewelcia ja mam świadczenie płacone przez ZUS od września, a na L4 jestem od sierpnia. Komu kazali opłacić to świadczenie za 7 dni ??

Haneczka - witaj seksi mamo ! :))))

Hela85, haneczka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - ja mam własną działalność więc mi :) ale Ciebie się to nie tyczy bo skoro to kontynuacja to powinni Ci wypłacić i już

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Fasia - ja mam własną działalność więc mi :) ale Ciebie się to nie tyczy bo skoro to kontynuacja to powinni Ci wypłacić i już

A to nie wiedziałam, że Ty masz swoją działalność. No to pewnie masz w cholerę roboty teraz z nimi, bo znając ZUS to ciagle coś nie pasuje :/

ja się nie martwię, że mi nie wypłacą tylko kwestia kiedy to zrobią? L4 dostarczone 3tyg temu, a kasy dalej nie ma ... nawet info o niej żadnego :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylu jest sprzedawców na allegro, że bania mała... A ja bym chciała tak u jednego wszystko kupić najlepiej ;) Help!

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja też mam z tym problem .. A powiedz mi - chcesz kupić kosmetyki ? Bo jeśli tak to zerknij tu :

http://www.aptekagemini.pl/

Dziewczyny zamawiały już z tej apteki i ja przyznam szczerze, że jak sprawdziłam ceny i nawet jak porównałam z allegro to dużo wychodzi taniej. Zamierzam własnie w tej aptece zaopatrzyć się w niezbędne kosmetyki i inne rzeczy potrzebne dla mnie i dla maleństwa :)
    Natomiast jeśli chcesz jakieś ciuszki kupić to nie pomogę

mantissa, Hela85, Angela89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na myśli bardziej pieluszki, smoczki, butelki i kosmetyki. Sprawdzę tę aptekę. Dziękuję. :) Jak wpadnę na coś wartego uwagi na allegro to się podzielę.

mantissa, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) ją na chwilę przyszłam się zameldować:)
    Na 17 jadę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia:)
    Dziś cały dzień w rozjazdach byłam, zjedlismy słusznego kebaba ns mieście i dopiero wróciliśmy do domu:)
    Hela fajna lista-przepialam:)
    Ją też raczej zamowie wszystko w aptece internetowej bo w tych dzieciowych sklepach drozyzna.
    Miłego popoludnia:)

Lali, Hela85, Fasia, sylvia007 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę doświadczenie sprzedawcy,komentarze, niskie ceny oraz szerokość asortymentu w moim rankingu na wyprawkę wygrywa sprzedawca allegro: r_p77
    :) I co ważne, wszystko w cenie jednej przesyłki.

Jak już załaduję do koszyka wszystko to, co niezbędne, pochwalę się ile zabuliłam. :D

Fasia, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Nie wiem jak to zrobie, ale musze nadrobic 80 stron i dopiero dowiem sie co u Was...

ja w sobote wyladowalam na ip, bo mialam bolesne skurcze (jak na okres) co kilkanascie minut i brzuch jak kamien! wystraszylam sie nie na zarty :(
    na szczescie przy przyjeciu (bo oczywiscie zostalam w szpitalu do dnia dzisiejszego) lekarz stwierdzil ze nie ma akcji porodowej. Tylko zagrozenie porodem przedwczesnym. W tym celu od razu dostalam sterydy na plucka dla dziecka.
    Na drugi dzien badanie usg i "reczne" i okazalo sie ze moja szyjka od ostatniej wizyty sie zamknela i wydluzyla do 42 mm!!!
    Takze teraz mysle ze te sterydy troche na wyrost podane jednak.

To tyle u mnie, teraz ide nadrabiac co tam u Was slychac :)
    ahaaa no i w szpitalu dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli syneczka ;) :)

haneczka, Fasia, mimka84, Gosha, Ewelcia, sylvia007, Hela85, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko tez miałam akcje ze skurczami w sylwestra,1 stycznia na ip byłam. A po dzisiejszym spotkaniu z lekarzem: szyjka 37 mm- mowil,ze mogli źle zmierzyć w szpitalu, łożysko nisko ale niczym to nie grozi,a skurcze póki nie będą bardzo częste to jest ok,bo widocznie nie skracają juz szyjki. Ale jak się pojawia, to mowil,ze do szpitala jechać bo na pewno będę czula jak będzie cos nie tak i dziecko będzie za szybko chciało na ta stronę brzucha. Co do cukrzycy- mam kontrolować glukometrem przez 2 tyg do następnej wizyty i wtedy podejmiemy decyzje o leczeniu przez diabetologa. Za 2 tyg będę miała usg dokladne,z pomiarami. Nie możemy iść na szkole rodzenia, lekarz twierdzi, że to zbędny wysiłek i ze wszystkiego z internetu się dowiedzieć mogę, a mam się nadal oszczedzac,od czasu do czasu spacer,czasem mogę na zakupy dla malej pojsc,w domu więcej polegiwac niz chodzic,nic nie sprzątać. Generalnie jest dobrze i mowil,ze wszystko będzie ok,ze juz daleko za połowa jesteśmy :) nadal magnez 3 razy dziennie, 2 razy dziennie luteina 100 i nospa forte 3 razy dziennie. I tyle

ziolko, Ola89, Hela85 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko gratuluje syneczka:)

ziolko lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ziolko tez miałam akcje ze skurczami w sylwestra,1 stycznia na ip byłam. A po dzisiejszym spotkaniu z lekarzem: szyjka 37 mm- mowil,ze mogli źle zmierzyć w szpitalu, łożysko nisko ale niczym to nie grozi,a skurcze póki nie będą bardzo częste to jest ok,bo widocznie nie skracają juz szyjki. Ale jak się pojawia, to mowil,ze do szpitala jechać bo na pewno będę czula jak będzie cos nie tak i dziecko będzie za szybko chciało na ta stronę brzucha. Co do cukrzycy- mam kontrolować glukometrem przez 2 tyg do następnej wizyty i wtedy podejmiemy decyzje o leczeniu przez diabetologa. Za 2 tyg będę miała usg dokladne,z pomiarami. Nie możemy iść na szkole rodzenia, lekarz twierdzi, że to zbędny wysiłek i ze wszystkiego z internetu się dowiedzieć mogę, a mam się nadal oszczedzac,od czasu do czasu spacer,czasem mogę na zakupy dla malej pojsc,w domu więcej polegiwac niz chodzic,nic nie sprzątać. Generalnie jest dobrze i mowil,ze wszystko będzie ok,ze juz daleko za połowa jesteśmy :) nadal magnez 3 razy dziennie, 2 razy dziennie luteina 100 i nospa forte 3 razy dziennie. I tyle

Super :) czyli te twardnienia brzucha to juz taka przypadłość w tym okresie ciąży tak jak mój lekarz mówił i nie trzeba się martwić :) cieszę się bardzo ze u Ciebie wszystko ok :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ale czujesz to jak Ci się spina czy tylko robi się twardszy? Bo ja przeważnie przy zmianie pozycji jak wstaje szybko to twardnieje ale nie czuje ze się spial tylko jak dopiero dotkne to czuje ze jest twardszy i po chwili jest juz miekki
    ja czuje jak się napina i wypręża po poru sekudach max 1 min wraca do normy ale w niedziele cala noc mi się napinal ju myslalam ze pojade do szpitala ale się uspokoilo

Ola89 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    ja czuje jak się napina i wypręża po poru sekudach max 1 min wraca do normy ale w niedziele cala noc mi się napinal ju myslalam ze pojade do szpitala ale się uspokoilo
    U mnie sie napina jak tylko wstaje i cos robie na stojaco, jak leze albo siedze nic sie nie dzieje. Jutro jestem umowiona na kolejny kontakt z lekarzem o 9 i prawdopodobnie pojade na wizyte.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze się nudze w domu to wzielam 3 kobitki na kreatyne i bede robic rozdzielilam je na za tydzien takze jakis czas zleci i kaski zarobie :)

mimka84, Hela85 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A ja ze się nudze w domu to wzielam 3 kobitki na kreatyne i bede robic rozdzielilam je na za tydzien takze jakis czas zleci i kaski zarobie :)
    Ciesz sie ta przyjemnością, za kilka miesięcy zatęsknisz za nudzeniem sie ;)

Aaa i widziałam ze wstawiłas zdjecie tez innego koloru tego wózeczka, moje i tak skradł serce ten biały!

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ignasiowi kupilam 3rzeczy pozniej pokaze:)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ciesz sie ta przyjemnością, za kilka miesięcy zatęsknisz za nudzeniem sie ;)

Aaa i widziałam ze wstawiłas zdjecie tez innego koloru tego wózeczka, moje i tak skradł serce ten biały!
    Gosha nic nie mow bo bialy mi tez podoba się:) hihi mojemu tez siè podoba :) wiadomo zw wozek bialy bede najwyzej przecierac :D

Gosha lubi tę wiadomość

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ