WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kurde, dziwna sprawa, obyś jak najdłużej donosiła.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    niestety w Szwecji jest troche trudniej :( jak sie zna szwedzki a nie ma sie doswiadczenia w pracy to mozna zapomniec o niej.. chociaz moze nie zawsze tak jest ale przewaznie..[/
    ,,,Ja jak prace zaczynalam w Volvo salonie doswiadczenia nie mialam a mowilam ze mam :D nauczylam się na miejscu .''Nie raz trza isc za swoim glosem i probować:)bo kto nie próbuje to nic nie doswiadczy nawet swoich mozliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:44

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mieszkające w Polsce ale przyjedziecie do kraju na jakieś forumowe mega spotkanie, co?? :)

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:06

mimka84 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy fajnie, że się pojawilaś, bo jakos tak tu smutno bez Ciebie :P
    Średnio z tym Twoim łożyskiem ... to się jakoś na usg sprawdza w jakim ono jest stanie ? W sumie to pewnie tak no bo jak inaczej :P
    Czyli teraz opcja - odpoczywanie ?? Ostatnio miałaś intensywny czas więc może pora trochę zwolnić

Amy lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny nie mieszkające w Polsce ale przyjedziecie do kraju na jakieś forumowe mega spotkanie, co?? :)

Pewnie :) ja na wakacje z Mala bede w Polsce :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia tak, lekarz patrzy na stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma czy coś. I ono wraz z wiekiem ciąży uzyskuje stopień I-III.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:49

Fasia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przykro mi :( kontroluj tez ciśnienie bo taki 140/80 przy starzeniu łożyska jest niebezpieczne. Mi też kazała obserwować bo mam skoki ciśnienia i plamy na lozysku ale nie jest wstanie potwierdzić wapnienia.

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:26

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    A za rodziną nie tęsknicie? Nie próbowaliście w Polsce czegoś sensownego znaleźć?

Ja osobiście nie chciałabym emigrować właśnie ze względu na rodzinę. Poza tym mi w Polsce bardzo dobrze. Tutaj da się godnie żyć. Najbardziej mnie wkurza, jak słyszę roszczeniowe postawy np. "skończyłem studia i kraj mi nie zapewnia pracy, pora na emigrację, tam jest lepsza kasa". Często gęsto ludzie idą na jakiś kierunek z d..y i oczekują, że jak będą mieli mgr przed nazwiskiem to wezmą ich do pracy. Zero inwencji, zero samodoskonalenia, zero pracy nad sobą, inwestowania w siebie. Tylko narzekanie jak tu w Polsce źle.
    Tesknimy ale do Polski jezdzimy :) na skeypie gadamy .My chcemy realizowac nasze marzenia dom skączyc potem pomyslimy o powrocie do Pl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jesteś!! Kurczę nieciekawa sprawa... mam nadzieję, że Olusiowi nie będzie to jakoś szczególnie przeszkadzało i zostanie w brzuszku do właściwego terminu.
    Ty myśl pozytywnie i odpoczywaj dużo.

Amy lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy biednaa! Odpoczywaj!! Bedzie dobrze :*

Amy lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja do Polski raczej juz bym nie wrocila i tak jak Krysti mowi ze to ze jest zle czy cos..ale tutaj inaczej sie zarabia itd i ja bym chyba nie dala rady w Polsce.. jak jade do Polski tp döa mnie wszystko tam jest tanie jak przeliczam na korony.. i ciezko jest sie przestawic wiec jak bym wrocila do PL to pewnie bym zbankrutowala :D
    :) ja jak do pl pojechalam zdarzylo mi się ze w sklepie po Angielsku do baby i mowie cholera przeciez ja w Pl jestem :D

Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wien ze dziwna.. bo czyta na necie ze lozysko sie powinno stazec dopierk 2 tyg przed terminem? Chyba ze tam tez bzdury pisza...
    lekarz byl lekko zaniepokojny.. ale mowil ze skoro wody plodowe sa w normie i przeplywy tez.. to mam sie nie martwic.. ale urodze wczesniej. Nie powiedzial ile lozysko bedzie spelniac swoje funkcje.. mam sprawdzac ruchy i w razie czego przyjezdzac do szpitala.

FASIA usg sprawdza rozwoj lozyska :) nie wiem czy odpoczywanie mA na to jakikolwiek wplyw.. po prostu taka natura lozyska chyba.. nie wiem sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ja w Wakacje bede w Pl :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja pitole ... co chwile któraś z nas ma jakieś komplikacje :( nie fajne to ... Olek musi siedzieć w brzuszku jak najdlużej !!

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy przykro mi :( kontroluj tez ciśnienie bo taki 140/80 przy starzeniu łożyska jest niebezpieczne. Mi też kazała obserwować bo mam skoki ciśnienia i plamy na lozysku ale nie jest wstanie potwierdzić wapnienia.
    Okej bede kontrolowac..
    Do tej pory mialam niskie nie przekraczajace 110/70 chyba ze po wysilku typu szybkie chodzenie, wchodzenie po schodach mam jakiez 130/75.
    ciekawe czemu to walnienie tak szybko sie pojawilo..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jaki masz stopień dojrzałości lozyska?

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe prawda :) ja Ci powiem, że mam tylko ogolniak skończony a mój technikum i nigdy na brak pracy nie narzekalismy. Ja zarabiam dość dobrze a mój to wogóle sporo ale on jest świetny w tym co robi i my ciągle się doksztalcamy właśnie w tym kierunku gdzie pracujemy. Stać nas, żeby za rok lub dwa kupić mieszkanie za gotówkę. Trzeba szanować swoją pracę i wszystko się da :)

Hela85, mimka84, Krysti, liloe, Fasia, CzaryMary, hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przykro mi ,uwazaj na siebie kochana bedzie dobrze .

Amy lubi tę wiadomość

‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ