Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kurde, dziwna sprawa, obyś jak najdłużej donosiła.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    niestety w Szwecji jest troche trudniej :( jak sie zna szwedzki a nie ma sie doswiadczenia w pracy to mozna zapomniec o niej.. chociaz moze nie zawsze tak jest ale przewaznie..[/
    ,,,Ja jak prace zaczynalam w Volvo salonie doswiadczenia nie mialam a mowilam ze mam :D nauczylam się na miejscu .''Nie raz trza isc za swoim glosem i probować:)bo kto nie próbuje to nic nie doswiadczy nawet swoich mozliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:44

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mieszkające w Polsce ale przyjedziecie do kraju na jakieś forumowe mega spotkanie, co?? :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:06

mimka84 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy fajnie, że się pojawilaś, bo jakos tak tu smutno bez Ciebie :P
    Średnio z tym Twoim łożyskiem ... to się jakoś na usg sprawdza w jakim ono jest stanie ? W sumie to pewnie tak no bo jak inaczej :P
    Czyli teraz opcja - odpoczywanie ?? Ostatnio miałaś intensywny czas więc może pora trochę zwolnić

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny nie mieszkające w Polsce ale przyjedziecie do kraju na jakieś forumowe mega spotkanie, co?? :)

Pewnie :) ja na wakacje z Mala bede w Polsce :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia tak, lekarz patrzy na stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma czy coś. I ono wraz z wiekiem ciąży uzyskuje stopień I-III.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:49

Fasia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przykro mi :( kontroluj tez ciśnienie bo taki 140/80 przy starzeniu łożyska jest niebezpieczne. Mi też kazała obserwować bo mam skoki ciśnienia i plamy na lozysku ale nie jest wstanie potwierdzić wapnienia.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    A za rodziną nie tęsknicie? Nie próbowaliście w Polsce czegoś sensownego znaleźć?

Ja osobiście nie chciałabym emigrować właśnie ze względu na rodzinę. Poza tym mi w Polsce bardzo dobrze. Tutaj da się godnie żyć. Najbardziej mnie wkurza, jak słyszę roszczeniowe postawy np. "skończyłem studia i kraj mi nie zapewnia pracy, pora na emigrację, tam jest lepsza kasa". Często gęsto ludzie idą na jakiś kierunek z d..y i oczekują, że jak będą mieli mgr przed nazwiskiem to wezmą ich do pracy. Zero inwencji, zero samodoskonalenia, zero pracy nad sobą, inwestowania w siebie. Tylko narzekanie jak tu w Polsce źle.
    Tesknimy ale do Polski jezdzimy :) na skeypie gadamy .My chcemy realizowac nasze marzenia dom skączyc potem pomyslimy o powrocie do Pl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jesteś!! Kurczę nieciekawa sprawa... mam nadzieję, że Olusiowi nie będzie to jakoś szczególnie przeszkadzało i zostanie w brzuszku do właściwego terminu.
    Ty myśl pozytywnie i odpoczywaj dużo.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy biednaa! Odpoczywaj!! Bedzie dobrze :*

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja do Polski raczej juz bym nie wrocila i tak jak Krysti mowi ze to ze jest zle czy cos..ale tutaj inaczej sie zarabia itd i ja bym chyba nie dala rady w Polsce.. jak jade do Polski tp döa mnie wszystko tam jest tanie jak przeliczam na korony.. i ciezko jest sie przestawic wiec jak bym wrocila do PL to pewnie bym zbankrutowala :D
    :) ja jak do pl pojechalam zdarzylo mi się ze w sklepie po Angielsku do baby i mowie cholera przeciez ja w Pl jestem :D

Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wien ze dziwna.. bo czyta na necie ze lozysko sie powinno stazec dopierk 2 tyg przed terminem? Chyba ze tam tez bzdury pisza...
    lekarz byl lekko zaniepokojny.. ale mowil ze skoro wody plodowe sa w normie i przeplywy tez.. to mam sie nie martwic.. ale urodze wczesniej. Nie powiedzial ile lozysko bedzie spelniac swoje funkcje.. mam sprawdzac ruchy i w razie czego przyjezdzac do szpitala.

FASIA usg sprawdza rozwoj lozyska :) nie wiem czy odpoczywanie mA na to jakikolwiek wplyw.. po prostu taka natura lozyska chyba.. nie wiem sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ja w Wakacje bede w Pl :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja pitole ... co chwile któraś z nas ma jakieś komplikacje :( nie fajne to ... Olek musi siedzieć w brzuszku jak najdlużej !!

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy przykro mi :( kontroluj tez ciśnienie bo taki 140/80 przy starzeniu łożyska jest niebezpieczne. Mi też kazała obserwować bo mam skoki ciśnienia i plamy na lozysku ale nie jest wstanie potwierdzić wapnienia.
    Okej bede kontrolowac..
    Do tej pory mialam niskie nie przekraczajace 110/70 chyba ze po wysilku typu szybkie chodzenie, wchodzenie po schodach mam jakiez 130/75.
    ciekawe czemu to walnienie tak szybko sie pojawilo..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jaki masz stopień dojrzałości lozyska?

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe prawda :) ja Ci powiem, że mam tylko ogolniak skończony a mój technikum i nigdy na brak pracy nie narzekalismy. Ja zarabiam dość dobrze a mój to wogóle sporo ale on jest świetny w tym co robi i my ciągle się doksztalcamy właśnie w tym kierunku gdzie pracujemy. Stać nas, żeby za rok lub dwa kupić mieszkanie za gotówkę. Trzeba szanować swoją pracę i wszystko się da :)

nick nieaktualny, mimka84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przykro mi ,uwazaj na siebie kochana bedzie dobrze .

‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ