WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niedobrze ze sie stresowalas ale dobrze ze niepotrzebnie... co lekarz to inna diagnoza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti ja chyba odpisywalam,brzuch się napina tak ze robi się twardy jak kamyczek i puszcza po chwili
    Aha to tak jest bo ja nie mialam tylko raz mnie kolo pępka zabolalo ale jak zmienilam pozycie to puscilo .Bede czekac na te skurcze Bx napewno odróznie .Obyle by paniki nie bylo

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja mam kolejna wizyte dopiero 19 lutego..Ania to daj znac co tam powie Ci twoja lekarka po waszej wizycie... mi sie na razie nie kazal martwic bo samo starzejace lozysko to jeszcz nic.. wiec jest okej bo przeplywy dobre i wody tez :)

Dam znać, ja mam wizyty co dwa tygodnie i mi się wydaje, że moja gin bardziej panikuje :P na razie trzymam się tego, że będzie dobrze i ze jestem pod dobrą opieką.

Amy lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie zawsze z tylu głowy zostaje to co powiedział ten pierwszy chociaż jak ktg wyszło ok to chyba nie mam powodu do zmartwień szczególnie ze jako drugi badał mnie doświadczony lekarz ze szpitala i on zawsze ostrożny jest bo pamiętam go ze szpitala jak lezalam.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bedzie dobrze ,kuzwa stres najgorszy jest odpoczywaj i usmiechaj siè ciesz się tym skarbem w brzusiu i no stress :*caluje

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Policzyłam właśnie ciepłe kombinezony dla Julka i mam ich aż 6 !! :D Jeden taki meega gruby zimowy, inne bardzo ciepłe, jeden lżejszy i jeden na 6-9 miesięcy więc może na jesień jak się wstrzelimy z rozmiarem :D w szoku jestem, bo bałam się, że mi dziecko zamarznie po wyjściu ze szpitala,bo nie bede miała go w co włożyć a tu aż tyle tego :D

Ja tez mam duzo i jestem zla... bo prosze wzzystkich dokola zeby nic nie przynosili, kupowali bo mam juz duzo rzeczy... na co mi 4 kombinezony w rozm 56? Gr...co ja z tym mam zrobic... balagan w szafce tylko :/

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra M urodzila synka drugiego w 32 tyg wczesniaka :)zdrowiutki byl wszystko dobrze bylo ,bo skubaniec w kolo szyji pępowine mial :D

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak miałam ktg to rozmawialam z położna i kazała wstrzymać się od smarowania brzucha bo to właśnie wywoluje skurcze najczęściej a ponoć te kremy i tak malo dają jak ktoś ma skłonności do rozstepow i będzie je miał czy smaruje czy nie...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dam znać, ja mam wizyty co dwa tygodnie i mi się wydaje, że moja gin bardziej panikuje :P na razie trzymam się tego, że będzie dobrze i ze jestem pod dobrą opieką.
    Jak panikuje tzn ze sie przejmuje :) wiec to dobrze. Ja tez mysle ze bedzie okej. Wczesniej niz w polowie marca nie zamierzam rodzic wiec nogi zaciskam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:26

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy potem Ty będziesz innych zasypywac niepotrzebnymi ubrankami i niech się martwią co z nimi zrobić :D

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Olcia bedzie dobrze ,kuzwa stres najgorszy jest odpoczywaj i usmiechaj siè ciesz się tym skarbem w brzusiu i no stress :*caluje

Staram się ale jakoś coraz więcej problemów i ta ciąża przestaje być radością tylko walka o przetrwanie ...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Jak panikuje tzn ze sie przejmuje :) wiec to dobrze. Ja tez mysle ze bedzie okej. Wczesniej niz w polowie marca nie zamierzam rodzic wiec nogi zaciskam :P

Ja się nie martwię bo wiem, że takim niepotrzebnym stresem większą krzywdę małemu zrobię. Jak by cos się działo to spokojnie mogę się przejść na IP zapytać i się zbadać. Nie ma co panikowac bo to dziecku nie pomaga i tak jak mówisz - póki nikt nie mówi, że jest źle tzn ze jest dobrze. :)

Angela89, Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:07

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Staram się ale jakoś coraz więcej problemów i ta ciąża przestaje być radością tylko walka o przetrwanie ...
    Ah nie stresuj się ,jak ktg wyszlo ok to nie ma powodôw .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to pozytywne nastawienie bo dzięki temu silniejsze jestesmy .Ja tez się martwie o was byscie zdrowo przeszly ciąze .

Hela85 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a Ty nie jedziesz na szkole rodzenia ? :P

Amy lepiej miec nadmiar niż brak i nie daj Boże kupować, bo to akurat wg mnie zbędny wydatek. Bo nie wiemy na ile się przyda taki kombinezon a kosztuje majątek :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, patrzę na moje wyniki i nie wierzę. Wszystko w porządku. Na czczo 74, po 1h 141, a po 2h 118. Rany, jak mi ulżyło. Aż sobie uczciłam kaszką manną błyskawiczną. :P

Kurczę, Amy, no nieciekawe wieści, ale będzie dobrze. Musi być. :) I ty też Ola. Chodzimy na wizyty i wszystko jest pod kontrolą, nie ma co niepotrzbebnie się stresować. Mi też brzuch twardnieje kilka razy dziennie i to na dłużej, więc to na pewno nie BH, ale skoro lekarze uspakajają, że to się zdarza, to nie będę panikować. :)

Krysti, Amy, Fasia, Hela85, KasiaKwiatek, CzaryMary, liloe, Gosha lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cuś mam :P Te rampersy czy co to jest z pingwinkiem w niebieskie paseczki są tak cudownie urocze, że nie mogę się na nie napatrzeć :D
    c5c609d55edf2eebmed.jpg
    b544bad06ad115e4med.jpg
    cb7bc28020059cbcmed.jpg
    5b46261261db6d8amed.jpg

Tyle tego mam jeśli chodzi o cieplejsze rzeczy :))) Sorki za spam :P

mimka84, Rudzia, Angela89, mantissa, Hela85, Krysti, Klaudia90, Amy, KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:07

‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ