Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmy wrote:Wien ze dziwna.. bo czyta na necie ze lozysko sie powinno stazec dopierk 2 tyg przed terminem? Chyba ze tam tez bzdury pisza...
lekarz byl lekko zaniepokojny.. ale mowil ze skoro wody plodowe sa w normie i przeplywy tez.. to mam sie nie martwic.. ale urodze wczesniej. Nie powiedzial ile lozysko bedzie spelniac swoje funkcje.. mam sprawdzac ruchy i w razie czego przyjezdzac do szpitala.
FASIA usg sprawdza rozwoj lozyskanie wiem czy odpoczywanie mA na to jakikolwiek wplyw.. po prostu taka natura lozyska chyba.. nie wiem sama
Amy nie czytaj Kochana niczego w necie. Wiadomo trudno się powstrzymać ale słuchaj lekarza. Polecił ci częstsze wizyty ?Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHwesta nie wiem jaki stopien. Pomierzyl tylko wielkosci zlogow wapnia.. pozniej pomierzyl wody i sprawdzil przeplywy i odetchnal z ulga ze te parametry w normie i nie kazal sie przejmowac.. mowi ze bedzie teraz na urlopie i jakby cos sie dzialo mam od razu jechac do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Okej bede kontrolowac..
Do tej pory mialam niskie nie przekraczajace 110/70 chyba ze po wysilku typu szybkie chodzenie, wchodzenie po schodach mam jakiez 130/75.
ciekawe czemu to walnienie tak szybko sie pojawilo..
Ja mam podobne ciśnienie, może ciut wyższe. Mi gin mówiła, że jeśli łożysko zaczyna się starzec to dziecko nie rośnie tak jak powinno i wtedy trzeba zakończyć ciążę szybciej przez cc, wtedy dziecko ma szansę na normalny wzrost. Za dwa tygodnie mam usg i będę wiedziała co dalej -
nick nieaktualnyNie no stresowac sie nie stresuje bo mowil ze jak przeplywy sa w normie i wody to nie powinnam sie martwic.. po prostu bedzie musial to lozysko kontrolowac..
Andzia nie czytam na necie tylko chcialam sprawdzic kiedy lozysko sie powinno starzec skoro stalosie to u mnje juz teraz i to zaniepokoilo lekarza
A wizyt czestrzych nie mam bo idzie na urlop. Kazal sie obserwowac -
Krysti wrote:
ja jak do pl pojechalam zdarzylo mi się ze w sklepie po Angielsku do baby i mowie cholera przeciez ja w Pl jestem
Ja podobnietu sie nie mowi "dzien dobry" tylko "hej hej" i kiedys wlazlam i mowie "hej" a baby tak patrza
hah i dopiero sie po prpawilam
Krysti, CzaryMary, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Ja mam podobne ciśnienie, może ciut wyższe. Mi gin mówiła, że jeśli łożysko zaczyna się starzec to dziecko nie rośnie tak jak powinno i wtedy trzeba zakończyć ciążę szybciej przez cc, wtedy dziecko ma szansę na normalny wzrost. Za dwa tygodnie mam usg i będę wiedziała co dalej
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Amy trzymaj się! Jeśli przepływy są w porządku to wszystko powinno być ok. Dobrze, że to wykryli, będą się mogli lepiej Tobą zająć. Masz jakieś zalecenia odnośnie diety, stylu życia, leków, itp.
Jak Olek?Ile waży?Rudzia, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Ja podobnie
tu sie nie mowi "dzien dobry" tylko "hej hej" i kiedys wlazlam i mowie "hej" a baby tak patrza
hah i dopiero sie po prpawilam
haha
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Haha albo babka mowi do mnie 5 zl a ja 5funtow miwie ok a ona patrzy haha mowiè sory ale czasem się zdarza
haha
Ja z pieniedzmi nie mialam nigdy problemuchociaz banknoty i monety sa mniejsze od zlotowek
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Amy podziwiam opanowanie i spokój ! Mi gdyby jeszcze do tego co mam obecnie doszło łożysko to bym się chyba psychicznie wykończyła ...
tak mnie nastraja pozytywnie ze nawet nie mysle zeby sie smucic tym lozyskiem. Na razie nie mam powodu
jak juz mi ktos powie ze faktycznie jest zle to pewnie bym zaczela.. a takto... nie mam powodu
Angela89, mimka84, Fasia, liloe, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wyzale Wam się dzisiaj tez mi ten brzuch kilkavrazy zrobił się twardy i poszlam do innego lekarza i nastraszyl mnie ze zagrażający poród przedwczesny ze szyjka długa zamknięta ale brzuch za twardy i dal skierowanie do szpitala. Poszlam do szpitala na IP zbadał mnie bardzo dobry lekarz u nas w mieście i badał mnie długo brzuch naciskał i twardy nie był wg niego nawet się nie stawiał podobno podlaczyl mnie do ktg i zero skurczy wypuścił do domu mam brać nospe tylko i za tydzień do kontroli także się zestresowalam niepotrzebnie ...
mimka84, Rudzia, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Amy no tak jak dzieć bryka w brzuszku to człowiekowi jakoś tak pozytywnie na duszy
ja gdyby nie te ruchy to bym wariowała do reszty! Nawet na wizyty już tak bardzo nie czekam na początku
Ola dużo odpoczynku! -
Policzyłam właśnie ciepłe kombinezony dla Julka i mam ich aż 6 !!
Jeden taki meega gruby zimowy, inne bardzo ciepłe, jeden lżejszy i jeden na 6-9 miesięcy więc może na jesień jak się wstrzelimy z rozmiarem
w szoku jestem, bo bałam się, że mi dziecko zamarznie po wyjściu ze szpitala,bo nie bede miała go w co włożyć a tu aż tyle tego
Rudzia, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny