WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Krysti musiałaś mieć sporo odwagi, żeby wyjechać i jeszcze tyle lat już tam jesteś. Ja nie należę do tak odważnych niestety. Uważam też, że jeśli ktoś wyjechał i pracuje w dobrej pracy (czyli nie zmywak, taśma itp.) to wtedy naprawdę warto.

Mam 2 kuzynów, którzy siedzą niedaleko Manchesteru. Tu w Polsce jeden był kierowcą, żona na poczcie pracowała, a drugi pracował w banku. Pojechali i na początku zaślepieni cieszyli się że dostali jakąkolwiek pracę - wszyscy właśnie przy taśmach. Trwa to już 5 lat i na dzień dzisiejszy mają dość... Pewnie sami sobie trochę są winni, bo zamiast się dokształcać, rozwijać, szukać czegoś "wyżej" to siedzą w tej fabryce tylko i tak ciułają grosz do grosza, bo tam życie dosć drogie i jeszcze dom na kredyt wzięli. Do Polski przyjeżdżają rzadko bo ich nie stać...i to jest najsmutniejsze. Są tam parobkami, mówią, że we fabryce anglicy się z nich naśmiewają. Nie wytrzymałabym tak.
    Ja na poczatku pracowalam po hotelach restauracjach ,w salonie samochodowym volvo potem firme otworzylismy tu W Szkocji mój otworzyl ale obydwoje wlascicielami jestesmy , ja kreatyne robie tez .

mimka84 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka uwierz ze i tu mam znajomych ktorzy mieszkaja i po 7 lat i gadaja kali miec kali umiec.. albo nie chce im sie uczyc albo po prostu za duzo uzywaja polskie a malo angielskiego czy innego jezyka.. u nss szkola jezyka jest darmowa ja skonczylam caly kurs w 5 moesiecy bo chcialam sid uczyc i chcialam szwedzki umiec ale byli tez na kursie ludzie ktorzy 2 lata juz tam siedzieli.. no masakra jak dla mnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:31

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ok 60 zł mniej wiecej,70 zl to tak z napojami trzeba liczyć

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:34

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka mnie siostra sciągla z męzem oni juz 15 lat w Irlandi są jeszcze na wize pamietam szwagier jechal i po dwoch latach wzniesli :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:06

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Angielski się zna to i prace dobrą mizna znalezc ,tylko trzeba byc obrotnym .

Rudzia, mimka84 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Krysti, Rudzia lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w restauracji Dominikanskiej (po kuchennych rewolucjach) zaplacilismy 140zł za obiad dla dwóch osób a to jedzenie było okropne. Halibut nie do zjedzenia był :/

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak Angielski się zna to i prace dobrą mizna znalezc ,tylko trzeba byc obrotnym .

niestety w Szwecji jest troche trudniej :( jak sie zna szwedzki a nie ma sie doswiadczenia w pracy to mozna zapomniec o niej.. chociaz moze nie zawsze tak jest ale przewaznie..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kursy darmowe rózne dofinansowania dla studentów :) mojej kuzynki syn teraz w glasgow doktorat robi :) jestem dumna z niego o dwa lata mlodszy tomek odemnie :) studiował w cardif w Angli :)

mimka84, Rudzia, Hela85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Rudzia, Krysti, CzaryMary, Fasia, Ida, Angela89, Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    My tak sobie kiedyś z mężem gadaliśmy, że jakby nas tu nic w Polsce nie trzymało to wtedy bez mrugnięcia okiem adieu.

U nas to bylo tak ze moj tata przyjechal do Szwecji tylko sobie dorobic ( moj tata jest drwalem) a tak mu sie tu spodobalo ze nas tu sciagnal :) fakt mielismy pewne przeszkody po drodze ale sie udalo i juz jestesmy tu prawie 6 lat i bedziemy sie teraz starac o obywatelstwo :)

mimka84, Anka1501, CzaryMary, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowię ze w Polsce jest zle bo jak dwa lata temu do Pl pojechalam to mialam w Polsce juz zostac dosc mialam juz uk .I nawet oferte pracy dostalam dobrą bo Angielski znam na recepcji w hotelu potęznym 1800zl na reke dawali juz mialam brac ale mnie skusilo by wracac do uk:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie nadrabiam nawet bo mi glowa zaraz peknie. Jestem po wizycie wiec chcialam napisac ze u mnie przestalo byc kolorowo ;)
    lozysko juz zaczelo sie starzec i ma juz zlogi wapnia a na to zdecydowanie za wczesnie. Poki co wod pldowych jest w normie przeplywy dobre.. ruchy dziecka mam obserwowac i w razie w jechac od razu na porodowke.. lekarz stwierdzil ze przez to, ze lozysko tak szybko dojrzewa urodze szybciej ale nie wie ile szybciej. Poki co mam sie nie stresowac...przez to lozysko nawet nie zapytalam ile wazy...ale ulozenie glowkowe nogi z lewej strony tam gdzie mnie oklada.. plecki z prawej :)
    Jak sie polozylam do badania usg to stwierdzil ze brzucha nie mam :) jak nie mam jak jestem juz taka parowka ;)
    Szyjka okej. Kazal kupic zelazo Ascofer i lykac 1 dziennie albo 2 zalezy jak bede reagowala. A i urosept na te nieliczne bakterie w moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:25

Ida lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Polski raczej juz bym nie wrocila i tak jak Krysti mowi ze to ze jest zle czy cos..ale tutaj inaczej sie zarabia itd i ja bym chyba nie dala rady w Polsce.. jak jade do Polski tp döa mnie wszystko tam jest tanie jak przeliczam na korony.. i ciezko jest sie przestawic wiec jak bym wrocila do PL to pewnie bym zbankrutowala :D

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:05

mimka84, CzaryMary, Fasia, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ