WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zeby dokladnie ocenic szyjke usg dopochwowe jest konieczne. Gdyby sie opierpac tylko na badaniu na fotelu to moja szyjka tez bylaby super bo twarda i zamknieta, a w usg dlugosc pozostawia troche do zyczenia,i najgorsze rozwarcie od strony wewn ujścia, ktorego w zaden sposob nie da sie wybadac inaczej niz w usg. Takze jak Was cos nie pokoi warto poprosic,skoro gin nie ma inicjatywy wlasnej w tym zakresie.

Angela89, Klaudia90, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za info ;) Mam nadzieję, że nie mają wątpliwości, że z dzidzią wszystko OK, dlatego nie robią mi tyle badań :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

Krysti lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Takie cuś mam :P Te rampersy czy co to jest z pingwinkiem w niebieskie paseczki są tak cudownie urocze, że nie mogę się na nie napatrzeć :D
    b544bad06ad115e4med.jpg

Tyle tego mam jeśli chodzi o cieplejsze rzeczy :))) Sorki za spam :P

Mam identyczne śpiochy z tym pingwinem! :) Ale są takie malutkie, że mogę nie założyć małemu jak się duży urodzi ;) Też mi się baaardzo podobają. :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style - lecą Położne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na każdej wizycie mierzy szyjkę przy użyciu usg dopochwowego i sprawdza tętno dzidzi i łożysko (przez brzuch). Boli mnie brzuszek :( podkusilo mnie na ta pizze wczoraj, juz ja chyba z 5 razy wydalilam :P a stoperanu nie mogę... ale może trilac polkne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, wybaczcie ale odniosę się tylko do zdjęć ;)
    Myślałam, że ja mam wielkie cycki, poźniej myślałam, że Rudzia ma wielkie cycki, ale patrze na Robotkę i wali wszystkich na głowę! cycki to mało powiedziane, co ty chcesz pół afryki wykarmić? :P

Hwesta ty nadal jakbyś choinkową bombkę połknęła :P trochę spęczniała, ale nadal bombka :D UROCZA!!

Fasia widzę znów poluje na pedofila - od razu widać, że mąż wrócił do pracy :P
    bmi 17? boże dziecko, nie karmią Cie w domu? :D moje najniższe BMI to 16 ale wyglądałąm tragicznie :D moje przed ciążą to 21.5 i było idealne :) jak przytyle 2 kg teraz to wyjdę poza ramy swojej normy wagowej :D na szczęście dzięki Olkowi wagę dzielę na dwa :P

Krysti twoja piłka bez zmian :)

Misia - psina mi skradła pół serca :D

Ida w 23 tygodniu nie było nic widać, teraz już nie ma wątpliwości, że dzidzia zagościła pod sercem :)

Andzia - u ciebie też bez zmian, brzuch nie rośnie strajkuje :P i widzę że zaprzyjaźniłaś się też z picsArtem :D fajna aplikacja, nie?

Gosha - brzuszek już spory, ale nie mogę sobie przypomnieć poprzedniego zdjęcia i nie umiem porównać :(

Marta - twój też nie rośnie :D ja nie widzę tych 7 kg na plusie :D

Klaudia - ty też wyglądasz jakbyś półknęła piłkę - podobnie do hwesty czy Fasi - kształt brzucha taki sam :)

Ewelcia twój też okrągły jak dziewczyn :D i też nei urósł od świąt :) bo chyba przed albo tuż po świętach wklejałaś zdjęcie - ani drgnął :)

Haneczka - brzuch MODELOWY, no śliczny jest !! dawno Cie nie bylo :)

Mary - u ciebie brzusio też ruszył w końcu :) niedawno był taki niepozorny :)

Misia - u ciebie nic nie widać!! :P

KONIEC!!!! ileż można zdjęć wrzucić od wtorku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:25

haneczka, Hela85, Klaudia90, Fasia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, Ewelcia, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia jeszcze twoje zdjęcie mi gdzies w głowie wisi, ale musiałaś wrzucać przed wtorkiem i teraz go nie widziałam, a przeglądałam wcześniej forum pobierznie i powiem Ci, że jak Ci brzuch ruszył to widać było że podrósł, a od tamtego momentu nie widzę różnicy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to my z dzisiaj :)
    troszkę późno robię bo zazwyczaj robię zdjęcia w poniedziałki, ale jakoś szczególnie od poniedziałku nie ruszył ;)
    +8 KG!
    I linia mi się jeszcze nei pojawiła!! :(

BOŻE W NDZ ROZPOCZNĘ 30 tydzień!!!! jakas masakra :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:00

Hela85, Klaudia90, Rudzia, Bambi85, sylvia007, hwesta, Krysti, Fasia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, misia83, Ewelcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, dziękuję:) Coś czuję, że mój synek będzie dużym dzieckiem. Jak ja go urodzę?! :)

Podziwiam Twój spokój i opanowanie w związku z łożyskiem, ale to bardzo dobrze. My się tu wystarczająco martwimy na zapas. :) Poza tym póki wyniki są dobre, Olek w brzuchu jest bezpieczny.

Faktycznie trochę mnie nie było. Korzystałam z urlopu męża i spędzaliśmy czas na maksa razem. :) Następne jego wolne- po porodzie. A wyszaleliśmy się w aquaparku, byliśmy w kinie, w grocie solnej (polecam, super sprawa i alternatywa dla zakazanej sauny), na spacerkach. :) Ale już do Was wróciłam i znów zabrałam się pełną parą za dziecięce sprawy. :) Zostały nam tylko 3 miesiące i się zacznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    no tak pisałaś że mi w palce poszło01icon_lol2.gifco akurat prawda

hahah aaaaaaaaaa serdelki :D no o dlatego o zdjęciu pamiętałam <3 :D

Hela85 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, gdzie się podziały te kilogramy Twoje??:) Twój brzuszek wyraźnie ruszył od kiedy tu byłam ostatnio przed Świętami. Ładniutki i zgrabny. Ale w ciele jakbyś nic nie przybrała. :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Amy, dziękuję:) Coś czuję, że mój synek będzie dużym dzieckiem. Jak ja go urodzę?! :)

Podziwiam Twój spokój i opanowanie w związku z łożyskiem, ale to bardzo dobrze. My się tu wystarczająco martwimy na zapas. :) Poza tym póki wyniki są dobre, Olek w brzuchu jest bezpieczny.

Faktycznie trochę mnie nie było. Korzystałam z urlopu męża i spędzaliśmy czas na maksa razem. :) Następne jego wolne- po porodzie. A wyszaleliśmy się w aquaparku, byliśmy w kinie, w grocie solnej (polecam, super sprawa i alternatywa dla zakazanej sauny), na spacerkach. :) Ale już do Was wróciłam i znów zabrałam się pełną parą za dziecięce sprawy. :) Zostały nam tylko 3 miesiące i się zacznie.

dużym dzieckiem? po takim małym brzuchu nic nie wskazuje na duże dziecko, chyba, że pod koniec przywali troszkę :) Niech będzie duże oby było zdrowe :)
    Ja ogólnie jestem wszystkim przejęta, ale teraz nie mam się czym przejmować, skoro lekarz się uspokoił po mierzeniu wód i przepływów, to sama też nie będę nadinterpretować tego starzejącego się łożyska i sama stawiać diagnoz :)

Zazdroszczę takiego odpoczynku, bo się ekstra ładuje baterie :)
    Już faktycznie niedużo nam zostało, ja też się powoli zabieram za dzieciowe sprawy, chociaż możliwe najdłużej chciałam to odwlekać, ale to łożysko może mi skrócić ten czas, więc musze lekko przyspieszyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Amy, gdzie się podziały te kilogramy Twoje??:) Twój brzuszek wyraźnie ruszył od kiedy tu byłam ostatnio przed Świętami. Ładniutki i zgrabny. Ale w ciele jakbyś nic nie przybrała. :)

przybrałam :D
    w udach, łydkach, dupie, ramionach, najwięcej brzuch i cycki- ale tego się uniknąć nie da ;)
    ale już się pogodziłam z wyglądem, bo faktycznie miałam chwile słabości i marudziłam na ciążowy wygląd, teraz już to olewam, wrócę do formy po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:45

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, szyjka zamknieta i nie mam sie martwic. Powiedzial, ze twardnienia moga byc po przebytej cc i kazal brac asmag forte 3x1 tabl, i no-spe do czasu az poczuje, ze twardnienia minely. Pobral mi od razu wymazy do badania stanu czystosci pochwy i szyjki, zmierzyl szyjke na usg dopochwowo. Ciesze sie, ze jest dobrze, z radosci wydalam w tesco 120 zl na ciuszki :P dla Poli dostalam 2 pary pizamki przecenionej z 59 zl na 17,17 zl - cena za dwie pary!! Szok!

Amy bedzie git, jestes juz w 30 tygodniu mozna powiedziec to nawet gdyby cos sie dzialo to Olek juz duzy i dalby rade :) i brzuch Ci urosl!! Serio!!

Hela85, sylvia007, Krysti, Fasia, Bambi85, Eweliśka, CzaryMary, Ola89, mantissa lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - ja wabie od początku, to "one" tu robiłły szum, że na pewno pełno pedofili a my zdjęcia wrzucamy :D dlatego do tej pory jej przyganiam :P

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali też myślę, że nawet jakby coś się działo to 30 tydzień daje duże nadzieje :) ALe mam nadzieję, że łożysko jeszcze trochę będzie współpracować :)

O u ciebie po wizycie dobre wieści :) to dobrze, oby ich było możliwie jak najwięcej :)))

Lali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy nooooooooo wyglądasz jakbyś była w ciąży :D mi moja piłeczka rośnie, ale wygląda chyba na 16tydzień a nie 28 :P

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    "pogodziłam się z wyglądem" dobre sobie01icon_lol2.gif, piszesz jakbyś miała ze 20 kg nadwagi, wg mnie nie było z czym się godzić, wyglądasz zaje...., ahh te Twoje hormony

hahah nie zapominaj że ja mam spaczony obraz siebie :P
    dla mnie niemożliwość kontrolowania rosnącego brzucha to największy koszmar jaki mogłam sobie wyśnić :P

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:26

Amy lubi tę wiadomość

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ