X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo ! W domu jak się ważę z rana w bieliźnie to mam więcej niż u gina wieczorem w ubraniu .. nie wiem o co chodzi :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja waga się dziś przerazilam juz przytylam 11 kg masakra ale najlepsze ze po nogach czy tylku nie widzę żebym przytula no może trochę uda ale poza tym to tylko piersi i brzuch no ale żeby tak 11 kg...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi krecha się robi ciemna na brzuchu:D moj zauważył nad pępkiem i pod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:30

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Pamietam ze jak kiedyś u niego byłam potwierdzić ciążę to ja tu szczęśliwa bo powiedział ze jest pęcherzyk w macicy a on ja to żebym się nie cieszyła bo 4/10 ciąż się nie utrzymuje pamiętam też to przezylam mocno. Niepotrzebnie do niego poszlam ale mojego giną nie było a chciałam mieć pewnosc.
    Widzisz jakis chory ten doktorek oj ja bym mu dała!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w sumie olewam te kilogramy. i tak je zgubię. Czuję przez skórę, że to moje dziecko aniołkiem nie będzie więc mamusia będzie się przy nim ostro gimnastykowała :) ale fakt faktem mogłabym jeść mniej słodyczy...

dzisiaj rozczulam się podpisem pod moim suwaczkiem : "... maluch z zapałem ćwiczy ssanie - na razie na swoim kciuku" - wyobrażam sobie takiego małego ssaczka :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:31

Fasia, Rudzia, Hela85, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a ja w sumie olewam te kilogramy. i tak je zgubię. Czuję przez skórę, że to moje dziecko aniołkiem nie będzie więc mamusia będzie się przy nim ostro gimnastykowała :) ale fakt faktem mogłabym jeść mniej słodyczy...

dzisiaj rozczulam się podpisem pod moim suwaczkiem : "... maluch z zapałem ćwiczy ssanie - na razie na swoim kciuku" - wyobrażam sobie takiego małego ssaczka :) <3
    Ja słodkie tez sobie nie odmawiam :D

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Amy życzę Ci jak najlepiej ale weź przygotuj sobie powoli choćby torbę z rzeczami dla siebie... Różnie bywa, wystarczy czasem trochę za dużo emocji, niechciany skurcz i każą Ci się położyć na dłużej, znam taką sytuację od dziewczyny z porodówki.
    Ale mimo wszystko bądź dobrej myśli kochana, odpoczywaj i nie myśl o tym :)

Ja od przygody ze szpitalem mam torbę taką podstawową spakowaną, żeby jak przyjdzie potrzeba nie biegać i nie szukać, piżamka, ręcznik, klapki, zmiana bielizny, papier toaletowy, mini żel pod prysznic i mini szampon, trochę drobnych, mp3 i butelka wody mineralnej. W razie potrzeby muszę do tego dorzucić tylko szczoteczkę, pastę, kapcie i szczotkę do włosów muszę dorzucić i mogę jechać.

Fasia, Agusiek89, Angela89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Widzisz jakis chory ten doktorek oj ja bym mu dała!

No ja teraz to tez bym mu powiedziała co nieco a najlepsze jest to ze przeczytalam sobie o nim opinie w mecie i są podobne do moich facet tylko umie nastraszyc a jednej dziewczynie pomylił ciążę z guzem i kazał usuwać no masakra a innej powiedział ze ma torbiel nadzerke i cos jeszcze i ze nie zajdzie w ciążę raczej a ona juz była w 7 tygodniu... Ale trafilam na debila...

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ja się cieszę ze swoich :D też czuje, że moje dziecię to da mi nieźle popalić i trochę mnie to martwi, że wrócę do wagi sprzed ciąży a tego bym nie chciala .. licze na to, ze od wagi wyjściowej zostanie mi jakieś 7kg na plusie czyli prawie tyle co przytyłam do chwili obecnej.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niby sie nie przejmuje sie tymi kg, wrecz sie martwilam na poczatku zeby dobrze przybierac, ale coraz mniej mi sie podoba moja sylwetka, brzuch ok, ale talia mi sie stracila, plecy jakies takie "otłuszczone", tez mam chyba jednak problemy z samoakceptacja jak to pisze Amy. Glupia ta moja ciażowa glowa i chyba juz całkiem pusta : P. Na takich myslach sie czasami lapie ze az wstyd.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi brak talii to raczej norma przy rosnącym brzuszku :) Nie narzekajmy na siebie toz to wszystko "wina" dzieciaczka, a jak się urodzi to wszystkie wrócimy do naszych super figur sprzed ciąży :)

Ola rzeczywiście konował a nie lekarz :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka taka chyba spokojna bedzie, teraz nawet jak mnie kopie to rzadko, bardziej czuje przesuwsnie niz kopniaki... :) i dsje o sobie znac kazdego wieczoru, i bardzooo rzadko rano ;) takze mi daje sie wyspac :)

Amy lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objadam się właśnie czekoladą Milka Toffee Wholenut <3 o matko jaka dobra <3

Rudzia, hwesta, Bambi85, Amy, Angela89, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Bambi brak talii to raczej norma przy rosnącym brzuszku :) Nie narzekajmy na siebie toz to wszystko "wina" dzieciaczka, a jak się urodzi to wszystkie wrócimy do naszych super figur sprzed ciąży :)
    no ja to wiem, ale wytlumacz to mojemu "orzeszkowi" w glowie, jak "on" to tez zrozumie, bedzie mi łatwiej. Nie nadazam sama za sobą echh.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z naszymi orzeszkami w głowie to teraz ciężko dojść do porozumienia więc zostaw tą poważną rozmowę może na później :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moja malutka taka chyba spokojna bedzie, teraz nawet jak mnie kopie to rzadko, bardziej czuje przesuwsnie niz kopniaki... :) i dsje o sobie znac kazdego wieczoru, i bardzooo rzadko rano ;) takze mi daje sie wyspac :)
    Moj ma pory i tez spokojny mysle ze bedzie :)najwiecej to na noc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:44

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały najbardziej ruchliwy jest po 23 to wtedy to aż brzuch mnie boli od kopniakow dopiero ręką tatusia go uspokaja i jest spokojniejszy i smiejemy się żeby tak zostało jak się urodzi ze jak tylko maz go dotknie to się uspokaja :D

Fasia, Rudzia, Bambi85, Hela85, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się czy możliwe, że przy mojej budowie macicy i ułożeniu Julka po prawej jej stronie mój brzuch też będzie rósł bardziej na prawo .. No i się sprawdza :P Już mi brzuszek idzie lekko w trójkąt. Nie jest to bardzo widoczne ale jak siedzę to lewa strona mięciutka, a prawa twarda że nachodzi to prawie na plecy i czuć gdzie Julek a gdzie Go nie ma :D będę krzywa :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnim ważeniu u położnej 2 dni przed wigilią miałam 4,5 kg na plusie. W Święta jadłam z apetytem, a teraz to nie jem, tylko pożeram. :) Ciągle czuję ssanie w żołądku. Mój mąż je mniej ode mnie. :) Boję się kolejnego ważenia, ale tłumaczę sobie, że to Arturek pustoszy naszą lodówkę, nie ja. :P

Pomyśleć, że jeszcze niedawno martwiłam się o swój apetyt i niski przyrost wagi. :) Natura wie, co robi.

Fasia, CzaryMary, Hela85, Amy lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Niestety z naszymi orzeszkami w głowie to teraz ciężko dojść do porozumienia więc zostaw tą poważną rozmowę może na później :D
    to chyba na duuuużo później, bo narazie chyba nie rokuje współpracy heh.
    A za tą milke to Cię zabiję, od 5 minut probuje odgonic te natarczywe myśli, ze tez chce, a moj maz dopiero co wszedl do domu, wczoraj 3 razy go gonilam do sklepu, dzisiaj chcialabym mu tego oszczedzić : P
    ale to chyba rewanż za chałke hih

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:50

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ