Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
adk_1989 wrote:Ja od przygody ze szpitalem mam torbę taką podstawową spakowaną, żeby jak przyjdzie potrzeba nie biegać i nie szukać, piżamka, ręcznik, klapki, zmiana bielizny, papier toaletowy, mini żel pod prysznic i mini szampon, trochę drobnych, mp3 i butelka wody mineralnej. W razie potrzeby muszę do tego dorzucić tylko szczoteczkę, pastę, kapcie i szczotkę do włosów muszę dorzucić i mogę jechać.
Ja mam taką większą przygotowaną a w niej mam w sumie kilka rzeczy tylko dla siebie, jakby tak w razie czego, żeby nie szukać. Mam tak piżamki 2, ręcznik mały, bieliznę i 2 miękkie staniki do karmienia już ( po pierwszej ciąży) żel, dezodorant i WODE do picia - mnie tak suszyło po porodzie że wiadro wody bym duszkiem wypiłaobok mam reklamóweczkę z ubrankami dla dzidzi, najmniejszymi ale do niej stale dokładam, no a dziś zakupy na allegro zrobiłam
-
Bambi przepraszam
ja od początku ciąży wcale nie jem słodyczy ale dziś tak na mnie patrzyła, że musiałam spróbować no i już 2 rządki zjadłam
Ola u mnie to samo - aktywność po 23, tak kopie że mam wrażenie, że sobie tam niezłą imprezkę urządza, a jak mąż dotknie to cisza
Haneczka jedz ile tylko masz ochotę, bo też z Ciebie szczypioreczek więc nie ma co panikować nad kgBambi85, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Objadam się właśnie czekoladą Milka Toffee Wholenut
o matko jaka dobra
Sadystka!! przed chwilą mówiłam, że musze mniej słodyczy jeść a ta z takim tekstem wyskakuje. Ide poszukać czekogś w szafce.....
.... ooo czekolada studencka jestban na słodycze będzie od jutra
Hela85, Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Zastanawiałam się czy możliwe, że przy mojej budowie macicy i ułożeniu Julka po prawej jej stronie mój brzuch też będzie rósł bardziej na prawo .. No i się sprawdza
Już mi brzuszek idzie lekko w trójkąt. Nie jest to bardzo widoczne ale jak siedzę to lewa strona mięciutka, a prawa twarda że nachodzi to prawie na plecy i czuć gdzie Julek a gdzie Go nie ma
będę krzywa
Fasia ja mam Wojtka po prawej stronie tylko nóżki te co mi dziurę w boku chcą zrobic po prawo i położna mówiła ze to ok ze jedna strona twarda jest a druga miękka i mniej się wybrzuszw niż ta druga także obie będziemy mialy trójkątne brzuchy
-
Rudzia wrote:Moja malutka taka chyba spokojna bedzie, teraz nawet jak mnie kopie to rzadko, bardziej czuje przesuwsnie niz kopniaki...
i dsje o sobie znac kazdego wieczoru, i bardzooo rzadko rano
takze mi daje sie wyspac
Rudzia, to fajnie maszJa jak miałam kopniaczki z wieczora i ewentualnie przewracanie w brzuchu to byłam bardzo szczęśliwa. Od jakiegoś tygodnia, mały okłada mnie pięściami i kopniakami cały dzień, może dlatego, że dużo siedzę, leżę i on myśli, że śpię.
Czasami są bolesne, czasem jak kopnie w bok w jakiś nerw to aż podskoczę, a od dwóch dni wsadził mi coś pod prawe żebro i wypycha mi je od środka. Gadam do niego, żeby zmienił pozycję, ale nic sobie z matki nie robi
-
Fasia wrote:Bambi przepraszam
ja od początku ciąży wcale nie jem słodyczy ale dziś tak na mnie patrzyła, że musiałam spróbować no i już 2 rządki zjadłam
Ola u mnie to samo - aktywność po 23, tak kopie że mam wrażenie, że sobie tam niezłą imprezkę urządza, a jak mąż dotknie to cisza
Haneczka jedz ile tylko masz ochotę, bo też z Ciebie szczypioreczek więc nie ma co panikować nad kg
Ja podobnie mam rano tak ki brzuch faluje ze sięgam po komórkę żeby nagrać i skubany jakby wiedział ze jest nagrywany bo odrazu robi się cisza po czym jak odkladam komórkę to znowu impreza
Hela85, haneczka, Rudzia, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:
taaa jakiś zjadacz helowych postów tutaj grasuje
Fasia - będzie chodziła tak boczkiem jak niektóre koty czasami ... a własnie Fasia a propos - co porabia mistrz 2 planu?? ( czyt. Twój kotecek )Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:03
Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
AMY Ty juz ciężarna z prawdziwego zdarzenia!!! Jaki brzucholek!!!
Odnośnie mierzenia szyjki, ja dzisiaj miałam pierwszy raz, poprosiłam bo te bóle w pipie juz nie do wytrzymania, i w dodatku 3 razy w tym tyg takie silne skurcze były ze na porodówkę myślałam ze pojadę... Wiec mi badał przez USG dopochwowe, zmierzył sprawdził rozwarcie, wszystko bien jak pisałam wcześniejwidziałam jak kopie biedna szyjkę... Nie dziwne ze boli;)
Czytałam tez gorąco dyskusje na temat emigrantów polskich... Otóż ja oświadczam wszem i obec ze JA wracam w przyszłym roku po 8 latach mieszkania w España ole! Najwyższy czas zacząć żyć, dzieci musza mieć dziadków, ciocie i kuzynów. Podsumowanie 8 lat: pieniądze szczescia nie dają. Obydwoje mamy stała, dobra prace... Ale bez żartów, życia rodzinnego 0, na pewnym etapie życia analizuje sie wartości życiowe... Ja mam dosyć 12 godzinnej pracy, mijania sie z mężem w drzwiach spędzania świat we trójkę itp... W Polsce otwieramy działalność, moge mieć mniej pieniędzy, aczkolwiek wcale nie sadze żeby tak byłowiem ze i tam trzeba bedzie tyrać, ale po pracy z przyjemnością pojadę do mamy na kawke
CzaryMary, Agusiek89, Bambi85, Fasia, sylvia007, Hela85, Amy, KasiaKwiatek, mantissa, liloe, Angela89, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Aleeez mnie skurcz w sercu jakby zlapal,o matko,ruszyc się nie mogłam, im głębszy wdech tym większy bol...minęło już co to bylo??
Hela85, hwesta lubią tę wiadomość
-
Ach drogie mamusie miałam już wcześniej podesłać Wam link, może niektóre z Was już znają. Nie ma tu wszystkich promocji ale czasem można niezłą okazję wytropić
Ja korzystam często
http://promobaby.pl/KasiaKwiatek, haneczka, Hela85, mantissa, Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość
-
Sorki za tą czekoladę, nie chciałam
CzaryMary kij z dietą czekolada rządzi
A co do kotecka to obecnie siedzi pod łóżkiem posrana ze stresu (bo to jest WIELKI tchórz), bo mój tato wierci na klatce, bo montuje zamek
Rudzia moje dziecko uwielbiam tulić mój pęcherz, bo co wstaję to mam wrażenie, że się zaraz posikam, czuję mega ucisk, wchodzę do wc a tam dwie kropelki
Hwesta ja często przed ciążą miała takie kłucia. To chyba jakieś nerwy. Tak boli, że człowiek się ruszyć nie może, a co gorsze oddechu zrobićOkropnie..
Hela - chodzenie bokiem to nic, gorzej jak zacznę się na prawo przewracaćto dopiero będą jaja
Gosha - a gdzie będziecie mieszkać w PL ?
Hela85, Rudzia, CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zaraz Was nadrobię i odniosę się do postów i napisze co u nas po wizycie ale tak na szybko do tych które mają z Zusem i pue przejścia.
W końcu wpisali mi w pue zaświadczenie lekarskie i mam w zasiłakach wpisany tylko okres wnioskowania o zasiłek i data decyzji dzisiejsza. Czy gdzieś w tym pue jest informacja kiedy ewentualnie będzie przelew i w jakiej kwocie? Nie umiem tego odszukaćPlisss któraś coś wie?
-
nick nieaktualnyMary - faktycznie lekko wylazł, ale tylko górna część, jak się śmieję to też się lekko wypukla, ale zaraz chowa
myślałam że taki krater jaki miałam nie da rady się wysunąć do przodu, ale Olek ze wszystkim da sobie radę
11 kg? nie widać... dziwne te kg niby są, a szczególnie się nie rzucają w oczy
Agusiek - okejznaczy się, że muszę już pomyśleć o tych pięknych koszulach do szpitala. ŁEE!!!!! obiecuję dużo leżeć
Bambi - u gina też pokazuje inaczej niż w domu, ale ja i tak biorę sobie do serca te 8 kgCieszę się, że nie tylko ja mam problem ze swoim odbiciem w lustrze
nie wspominaj o plecach... moje były kiedyś takie fajne a teraz... ech
no dobra, już nei marudzę bo mnie tylko głowa mocniej boli
Agusiek89, Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Lali wrote:Dziewczyny czy wszystkie zamawiacie te kocyki z minky? Fakt, ze sa sliczne ale czy sie dziecko nie bedzie pocic pod tym minky? Nie znam sie, moze ktos sie wypowie
Ja narazie nie zamawiamfajne i milusie są - owszem, ale na lato nie przekonują mnie. Będę śledzić czy u Was się sprawdza
Lali, Krysti lubią tę wiadomość
-
Lali wrote:Dziewczyny czy wszystkie zamawiacie te kocyki z minky? Fakt, ze sa sliczne ale czy sie dziecko nie bedzie pocic pod tym minky? Nie znam sie, moze ktos sie wypowie
Lali lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Dziewczyny zaraz Was nadrobię i odniosę się do postów i napisze co u nas po wizycie ale tak na szybko do tych które mają z Zusem i pue przejścia.
W końcu wpisali mi w pue zaświadczenie lekarskie i mam w zasiłakach wpisany tylko okres wnioskowania o zasiłek i data decyzji dzisiejsza. Czy gdzieś w tym pue jest informacja kiedy ewentualnie będzie przelew i w jakiej kwocie? Nie umiem tego odszukaćPlisss któraś coś wie?
Wchodziłaś w zakładkę ZASIŁKI ? Tam jest zawsze data wypłaty świadczenia, okres za jaki będzie kasa i kwota jaka będzie wypłacana