Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela89 wrote:W ogóle to prawda że jeżeli dostaje kase z zusu to oni mi również przesyłają Pita ? Bo jeżeli tak to pewnie będę czekać i czekać..
Ale że zus wysyła pita? zawsze za l4 w ciąży płaci Zus ale pit przysyla pracodawca i ma czas do końca lutego
Ja dostaje wypłatę bezpośrednio od pracodawcy ale kwotę zwraca mu zus. Pracodawca odprowadza nasze składki i to on nam przysyla pit 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:52
-
ja tez nie wiem jak z tym pitem, ja mam jeszcze inaczej bo kase dostaje bezposrednio od pracodawcy a on sie pozniej z zusem rozlicza , co jak czytam o Waszych poslizgach to bardzo doceniam; niewazne od kogo ten pit ale i tak ma czas do konca lutego, łaski nie robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:50
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Bambi - mój gin jest zdanie, że to spojenie to już tak jest i tyle. Nie ma na to rady. A mnie coraz mocniej boli więc chciałam to skonsultować z ortopedą, bo ponoć jak za bardzo się rozejdzie to wtedy cc. A gin mi tego ne badał, tylko nacisnął kilka razy palcami, ja syknęłam z bólu i tyle.
Moja znajoma miała to samo i jej ginekolog kazała to skonsultować z ortopedą, ktory po badaniu i pomiarach skierował ją na cc, bo spojenie jej się za bardzo rozeszło. Nie wiem czy któryś gin ma sprzęt by to zmierzyć.
EDIT
chociaz podejscie ze tak jest z tym spojeniem i tyle hmmm, za duzo nie da sie zrobic faktycznie, ale jak rzeczywiscie sie rozchodzi to wlasnie gin wg mnie powinien kontrolowac, obserwowac czy rozchodzi sie bardziej i na tej podstawie zakwalifikowac do porodu sn/ ccWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:59
Ida lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:no a ja dostaje pieniążki z zusu pracodawca ma mniej pracowników.
I koleżanka z pracy mi mówiła że dostane Pit 11 od pracodawcy za okres który pracowałam i z Zusu za okres na którym jestem na zwolnieniu. I się naprawdę zdzwiłam. Ale teraz tak szperam w necie i niestety to chyba prawda.
Nie wiem, myslalam ze ZUS wystawia tylko rencistom i emerytom a nie osobom zatrudnionym. Tak czy siak mają czas do końca lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06
-
Gosha wrote:Wiem ze często pisaliście tu o żelazie ktore łykacie, ale ja nie pamietam wiec tylko jedno krótkie pytanie... Ile mg macie w tabletce? Bo ja od jutro zaczynam brać, mam 100 mg, to norma?
Gosha, ja mam Tardyferon 80.
O jaaa, zapomniałam, że to już okres PITowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06
Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam problem z włosami
co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:10
Hela85 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Ja mam problem z włosami
co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)
Ja znowu tak mam jak umyje głowę na wieczór i pójdę spać a jak jeszcze nie uczesze to juz w ogóle masakra rano ale np dzisiaj mi się nie chce i jutro wstaje jak baba jagaKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Ja tez juz niewiem jaki dzien czasem
A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważnaBambi85, Hela85, Krysti, Gosha, Fasia, Agusiek89, KasiaKwiatek, CzaryMary, liloe, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość
-
Z resztą poczekamy co powiedzą dziewczyny, bo tu ktos pisal chyba juz, ze w poprzedniej ciazy mial problem ze spojeniem, kto wtedy to monitorowal. Ja z koleznaka ostatnio molestowalysmy kolege bo strasznie ja bolalo pod koniec ciazy i tez juz sie zastanawiala czy to nie spojenie i tak nam powiedzial jak napisalam wyzej. Ale jak zwykle wszystko zalezy na kogo sie trafi. Ja bym na Twoim miejscu gadala o tym spojeniu ginowi na kazdej wizycie ze dalej Cie boli, ze coraz bardziej itp
EDIT
no tekst z ta glowka to masakra kurde, jak ma sie obawy ze glowka nie przejdzie bo kanal za waski to cc a nie liczy sie na to ze moze spojenie sie rozejdzie . Przyciśniej go Ida o to spojenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:23
Ida lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważna
U mnie tak samo:) od soboty do sobotyjuz nie mogę się doczekać 30 tygodnia i tej 3 z przodu jakoś tak juz to poważnie brzmi
ja wg dzisiejszego lekarza jutro zaczynam 29 tydzień także za tydzień 30
Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość