X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W ogóle to prawda że jeżeli dostaje kase z zusu to oni mi również przesyłają Pita ? Bo jeżeli tak to pewnie będę czekać i czekać..

Ale że zus wysyła pita? zawsze za l4 w ciąży płaci Zus ale pit przysyla pracodawca i ma czas do końca lutego
    Ja dostaje wypłatę bezpośrednio od pracodawcy ale kwotę zwraca mu zus. Pracodawca odprowadza nasze składki i to on nam przysyla pit 11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:52

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:10

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem jak z tym pitem, ja mam jeszcze inaczej bo kase dostaje bezposrednio od pracodawcy a on sie pozniej z zusem rozlicza , co jak czytam o Waszych poslizgach to bardzo doceniam; niewazne od kogo ten pit ale i tak ma czas do konca lutego, łaski nie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:50

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:29

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - mój gin jest zdanie, że to spojenie to już tak jest i tyle. Nie ma na to rady. A mnie coraz mocniej boli więc chciałam to skonsultować z ortopedą, bo ponoć jak za bardzo się rozejdzie to wtedy cc. A gin mi tego ne badał, tylko nacisnął kilka razy palcami, ja syknęłam z bólu i tyle.
    Moja znajoma miała to samo i jej ginekolog kazała to skonsultować z ortopedą, ktory po badaniu i pomiarach skierował ją na cc, bo spojenie jej się za bardzo rozeszło. Nie wiem czy któryś gin ma sprzęt by to zmierzyć.
    no do ortopedy mozesz isc jak najbardziej. O spojeniu akurat ostatnio rozmawialam z kolegą ortopedą -dobrym bardzo i on mowil ze to kwestia ginekologow, oni (ortopedzi) sie bardziej zajmuja bolami samej miednicy w ciazy, stawow biodrowych, kregoslupa. Ale idz, na pewno nie zaszkodzi. Sa pewne schorzenia z pogranicza, z ktorymi zawsze jest problem, np rwa kulszowa - jak masz takiego pacjenta to odsylaja Cie od ortopedy do neurologa az w koncu kogos uprosisz zeby zlitowal sie nad pacjentem. Z tym spojeniem podejrzewam ze moze byc podobnie.
    EDIT

chociaz podejscie ze tak jest z tym spojeniem i tyle hmmm, za duzo nie da sie zrobic faktycznie, ale jak rzeczywiscie sie rozchodzi to wlasnie gin wg mnie powinien kontrolowac, obserwowac czy rozchodzi sie bardziej i na tej podstawie zakwalifikowac do porodu sn/ cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:59

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    no a ja dostaje pieniążki z zusu pracodawca ma mniej pracowników.
    I koleżanka z pracy mi mówiła że dostane Pit 11 od pracodawcy za okres który pracowałam i z Zusu za okres na którym jestem na zwolnieniu. I się naprawdę zdzwiłam. Ale teraz tak szperam w necie i niestety to chyba prawda.

Nie wiem, myslalam ze ZUS wystawia tylko rencistom i emerytom a nie osobom zatrudnionym. Tak czy siak mają czas do końca lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wiem ze często pisaliście tu o żelazie ktore łykacie, ale ja nie pamietam wiec tylko jedno krótkie pytanie... Ile mg macie w tabletce? Bo ja od jutro zaczynam brać, mam 100 mg, to norma?

Gosha, ja mam Tardyferon 80.

O jaaa, zapomniałam, że to już okres PITowy. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06

Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z włosami :D co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:10

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nawet nie dochodzi ze juz rok 2015 :P a tu zaraz będzie polowa miesiąca :) jak się siedzi w domu to czas się strasznie zaciera często się łapie ze nie wiem jaki jest dzisiaj dzień :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaje sie mam czas do 1 lipca z rozliczeniem.. I tak zrobię to pewnie na ostatnia chwile jak znam siebie ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mam problem z włosami :D co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)

Ja znowu tak mam jak umyje głowę na wieczór i pójdę spać a jak jeszcze nie uczesze to juz w ogóle masakra rano ale np dzisiaj mi się nie chce i jutro wstaje jak baba jaga :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wiem kiedy jest niedziela bo TZ jest w domu :D

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

No ja podobnie sobotę niedziele i poniedziałek to odrozniam przez prace męża ale reszta tygodnia to zagadka :)

Anka1501, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja tez juz niewiem jaki dzien czasem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja znowu tak mam jak umyje głowę na wieczór i pójdę spać a jak jeszcze nie uczesze to juz w ogóle masakra rano ale np dzisiaj mi się nie chce i jutro wstaje jak baba jaga :)
    Niezle zlot czarownic trza bedzie zrobic haha:D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez juz niewiem jaki dzien czasem :)

A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważna :D

Bambi85, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gosha, Fasia, Agusiek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Niezle zlot czarownic trza bedzie zrobic haha:D

Hehe oj tak a jak jeszcze zaczelybysmy marudzic co tu nas nie boli to napewno by nas za czarownice wzięli :)

nick nieaktualny, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą poczekamy co powiedzą dziewczyny, bo tu ktos pisal chyba juz, ze w poprzedniej ciazy mial problem ze spojeniem, kto wtedy to monitorowal. Ja z koleznaka ostatnio molestowalysmy kolege bo strasznie ja bolalo pod koniec ciazy i tez juz sie zastanawiala czy to nie spojenie i tak nam powiedzial jak napisalam wyzej. Ale jak zwykle wszystko zalezy na kogo sie trafi. Ja bym na Twoim miejscu gadala o tym spojeniu ginowi na kazdej wizycie ze dalej Cie boli, ze coraz bardziej itp

EDIT
    no tekst z ta glowka to masakra kurde, jak ma sie obawy ze glowka nie przejdzie bo kanal za waski to cc a nie liczy sie na to ze moze spojenie sie rozejdzie . Przyciśniej go Ida o to spojenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:23

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważna :D

U mnie tak samo:) od soboty do soboty :) juz nie mogę się doczekać 30 tygodnia i tej 3 z przodu jakoś tak juz to poważnie brzmi :P ja wg dzisiejszego lekarza jutro zaczynam 29 tydzień także za tydzień 30 :)

Anka1501, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ