X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W ogóle to prawda że jeżeli dostaje kase z zusu to oni mi również przesyłają Pita ? Bo jeżeli tak to pewnie będę czekać i czekać..

Ale że zus wysyła pita? zawsze za l4 w ciąży płaci Zus ale pit przysyla pracodawca i ma czas do końca lutego
    Ja dostaje wypłatę bezpośrednio od pracodawcy ale kwotę zwraca mu zus. Pracodawca odprowadza nasze składki i to on nam przysyla pit 11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:52

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:10

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem jak z tym pitem, ja mam jeszcze inaczej bo kase dostaje bezposrednio od pracodawcy a on sie pozniej z zusem rozlicza , co jak czytam o Waszych poslizgach to bardzo doceniam; niewazne od kogo ten pit ale i tak ma czas do konca lutego, łaski nie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:50

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:29

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - mój gin jest zdanie, że to spojenie to już tak jest i tyle. Nie ma na to rady. A mnie coraz mocniej boli więc chciałam to skonsultować z ortopedą, bo ponoć jak za bardzo się rozejdzie to wtedy cc. A gin mi tego ne badał, tylko nacisnął kilka razy palcami, ja syknęłam z bólu i tyle.
    Moja znajoma miała to samo i jej ginekolog kazała to skonsultować z ortopedą, ktory po badaniu i pomiarach skierował ją na cc, bo spojenie jej się za bardzo rozeszło. Nie wiem czy któryś gin ma sprzęt by to zmierzyć.
    no do ortopedy mozesz isc jak najbardziej. O spojeniu akurat ostatnio rozmawialam z kolegą ortopedą -dobrym bardzo i on mowil ze to kwestia ginekologow, oni (ortopedzi) sie bardziej zajmuja bolami samej miednicy w ciazy, stawow biodrowych, kregoslupa. Ale idz, na pewno nie zaszkodzi. Sa pewne schorzenia z pogranicza, z ktorymi zawsze jest problem, np rwa kulszowa - jak masz takiego pacjenta to odsylaja Cie od ortopedy do neurologa az w koncu kogos uprosisz zeby zlitowal sie nad pacjentem. Z tym spojeniem podejrzewam ze moze byc podobnie.
    EDIT

chociaz podejscie ze tak jest z tym spojeniem i tyle hmmm, za duzo nie da sie zrobic faktycznie, ale jak rzeczywiscie sie rozchodzi to wlasnie gin wg mnie powinien kontrolowac, obserwowac czy rozchodzi sie bardziej i na tej podstawie zakwalifikowac do porodu sn/ cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:59

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    no a ja dostaje pieniążki z zusu pracodawca ma mniej pracowników.
    I koleżanka z pracy mi mówiła że dostane Pit 11 od pracodawcy za okres który pracowałam i z Zusu za okres na którym jestem na zwolnieniu. I się naprawdę zdzwiłam. Ale teraz tak szperam w necie i niestety to chyba prawda.

Nie wiem, myslalam ze ZUS wystawia tylko rencistom i emerytom a nie osobom zatrudnionym. Tak czy siak mają czas do końca lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wiem ze często pisaliście tu o żelazie ktore łykacie, ale ja nie pamietam wiec tylko jedno krótkie pytanie... Ile mg macie w tabletce? Bo ja od jutro zaczynam brać, mam 100 mg, to norma?

Gosha, ja mam Tardyferon 80.

O jaaa, zapomniałam, że to już okres PITowy. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:06

Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z włosami :D co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:10

Hela85 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nawet nie dochodzi ze juz rok 2015 :P a tu zaraz będzie polowa miesiąca :) jak się siedzi w domu to czas się strasznie zaciera często się łapie ze nie wiem jaki jest dzisiaj dzień :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaje sie mam czas do 1 lipca z rozliczeniem.. I tak zrobię to pewnie na ostatnia chwile jak znam siebie ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mam problem z włosami :D co wstaje rano i mam kołtuna na lewym boku bo śpię na lewej mance no i niewiem siatkę sobie kupie jak stara babinka by mi sie tak nie robiło haha:)

Ja znowu tak mam jak umyje głowę na wieczór i pójdę spać a jak jeszcze nie uczesze to juz w ogóle masakra rano ale np dzisiaj mi się nie chce i jutro wstaje jak baba jaga :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wiem kiedy jest niedziela bo TZ jest w domu :D

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

No ja podobnie sobotę niedziele i poniedziałek to odrozniam przez prace męża ale reszta tygodnia to zagadka :)

Anka1501, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja tez juz niewiem jaki dzien czasem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja znowu tak mam jak umyje głowę na wieczór i pójdę spać a jak jeszcze nie uczesze to juz w ogóle masakra rano ale np dzisiaj mi się nie chce i jutro wstaje jak baba jaga :)
    Niezle zlot czarownic trza bedzie zrobic haha:D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez juz niewiem jaki dzien czasem :)

A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważna :D

Bambi85, Hela85, Krysti, Gosha, Fasia, Agusiek89, KasiaKwiatek, CzaryMary, liloe, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Niezle zlot czarownic trza bedzie zrobic haha:D

Hehe oj tak a jak jeszcze zaczelybysmy marudzic co tu nas nie boli to napewno by nas za czarownice wzięli :)

Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą poczekamy co powiedzą dziewczyny, bo tu ktos pisal chyba juz, ze w poprzedniej ciazy mial problem ze spojeniem, kto wtedy to monitorowal. Ja z koleznaka ostatnio molestowalysmy kolege bo strasznie ja bolalo pod koniec ciazy i tez juz sie zastanawiala czy to nie spojenie i tak nam powiedzial jak napisalam wyzej. Ale jak zwykle wszystko zalezy na kogo sie trafi. Ja bym na Twoim miejscu gadala o tym spojeniu ginowi na kazdej wizycie ze dalej Cie boli, ze coraz bardziej itp

EDIT
    no tekst z ta glowka to masakra kurde, jak ma sie obawy ze glowka nie przejdzie bo kanal za waski to cc a nie liczy sie na to ze moze spojenie sie rozejdzie . Przyciśniej go Ida o to spojenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:23

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A kto by w ciąży przejmował się dniami tygodnia. Moje życie jest teraz podzielone na tygodnie ciąży a reszta nie ważna :D

U mnie tak samo:) od soboty do soboty :) juz nie mogę się doczekać 30 tygodnia i tej 3 z przodu jakoś tak juz to poważnie brzmi :P ja wg dzisiejszego lekarza jutro zaczynam 29 tydzień także za tydzień 30 :)

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ