X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trza isc spac :) Dobranoc Ciężarówki

Agusiek89 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a doszlo lozeczko? Ciekawa jestem jak wyglada i czekam na foto :)
    Dobranoc Brzuchatki :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj klusek w 27 i 5 dniu wazyl 1275 :)

Krysti lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja też już prawie godzinę nie śpię. Od dłuższego czasu budze sie po 5.. mąż do pracy, tato poszedł z akumulatorem do samochodu, a ja wezmę prysznic i jadę na badania.
    Miłego dnia Brzuchatki :)

CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja znowu od 4 nie spie i ogladam koszule do karmienia, stwierdzam,że nie warto na nie dużo kasy wydawać bo jak się na początku mocno poplamią to szkoda będzie
    http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,25096,367,pl-PL.#color=KOLOR_137
    http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,24344,367,pl-PL.#color=KOLOR_6

miłego dnia!

Gosha, haneczka, haneczka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja cala noc dzisiaj nie spalam tak się wczoraj jakoś ta cala sytuacja zdenerwowalam ...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A ile ważyły Wasze maluchy w okolicy 28-29 tygodnia? Bo mój mały ważył dzisiaj kilogram i stwierdziła ze malo myslalam ze będzie juz większy ale wg lekarza to ok wiec się nie czepiam
    ja bylam w pon wg lekarz 29 tydzień maly wazyl 1,129

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mowil ze w 28 tyg przecietna waga czyli norma to min 1 kg
    co do wagi w usg to wiem po sobie ze aparatura się myli moja ola wg usg w 39 tyg 4dni wazyla 2600 lekarz stwierdził ze bardzo drobna tak jak mama a jak się okazało to mala wazyla 3300

weronika86, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    ja bylam w pon wg lekarz 29 tydzień maly wazyl 1,129

To podobnie nasze maluchy waza :) ja się bardziej tymi twardnieniami przejmowalam ale skoro szyjka długa zamknięta ktg ok i wiele z Was cos takiego ma to chyba nie ma się czym przejmować :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Krysti musiałaś mieć sporo odwagi, żeby wyjechać i jeszcze tyle lat już tam jesteś. Ja nie należę do tak odważnych niestety. Uważam też, że jeśli ktoś wyjechał i pracuje w dobrej pracy (czyli nie zmywak, taśma itp.) to wtedy naprawdę warto.

Mam 2 kuzynów, którzy siedzą niedaleko Manchesteru. Tu w Polsce jeden był kierowcą, żona na poczcie pracowała, a drugi pracował w banku. Pojechali i na początku zaślepieni cieszyli się że dostali jakąkolwiek pracę - wszyscy właśnie przy taśmach. Trwa to już 5 lat i na dzień dzisiejszy mają dość... Pewnie sami sobie trochę są winni, bo zamiast się dokształcać, rozwijać, szukać czegoś "wyżej" to siedzą w tej fabryce tylko i tak ciułają grosz do grosza, bo tam życie dosć drogie i jeszcze dom na kredyt wzięli. Do Polski przyjeżdżają rzadko bo ich nie stać...i to jest najsmutniejsze. Są tam parobkami, mówią, że we fabryce anglicy się z nich naśmiewają. Nie wytrzymałabym tak.
    Mimka masz tu duzo racji, sama znam 80% polakow w naszym miestaczeku, ktorzy dostajac jedna prace, siedzxa latami..do szkoly nie pojda, doksztalcac sie? po co..ale na balangi co weeekend jest..a i owszem! dobija mnie cos takiego...i jak sie maja anglicy nie smiac skoro po 5,6 latach ktos nie zna podstawowych slow, broniac sie tym, ze pracuje z polakami :( wstyd...ja sama osobiscie nigdy nie mialam takich problemow, chodzilam na kursy, angielski znam perfekcyjnie, mamy wlasny biznes i przez 10 lat nie zadazylo sie nam,zeby jakikolwiek anglik sie z nas smial..a wrecz przeciwnie..bardzo sie z nimi zzylismy i wspomagaja radami jak moga...tez typowo polska mentalnosc i zachowania nie pomagaja...oczywiscie jestesmy polakami ale czasami anglicy nie rozumieja niektorych zachowan...ja zawsze staram sie im tlumaczyc..dlaczego mowie glosno, dlaczego robimy tak a nie inaczej itd...rozumieja wszystko, ale trzeba sie dogadywac i nawzajem douczac..przeciez to dwie rozne kultury.

A gtak z innego tematu : po wczorajszej wizycie jak zwykle gowno sie dowiedzialam..mam tak jak krysti mierza tylko obwod brzucha..nie mierza ani mnie ani malej...nie nalezy mi sie juz zadne usg na nhs..a byly tylko dwa a menda obiecala trzecie kolo 34tyg z uwagi na to ze stas urodzil sie 4995gr i byl owiniety pepowinka wokol szyi i ramion..dostal tylko 5 punktow.
    Wiec, albo pojde prywatnie albo do konca, do osatniego dnia nie bede wiedziala co i jak :(
    zrobila tylko wymaz ( cos mnie swedzi), pobrala krew....jak napomnialam o bolach miesiaczkowych to nawet nigdzie nie zagladnela...nie wiem jak tam moja szyjka..nic kurwa nie wiem :(

aaa no i od wczoraj mam siare i to sporo! dziwne sie zlozylo,ze akurat sie pojawilo mleko 2 dni po ucieciu glutenu.

mimka84 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    lekarz mowil ze w 28 tyg przecietna waga czyli norma to min 1 kg
    co do wagi w usg to wiem po sobie ze aparatura się myli moja ola wg usg w 39 tyg 4dni wazyla 2600 lekarz stwierdził ze bardzo drobna tak jak mama a jak się okazało to mala wazyla 3300

No to juz się konkretnie pomylił :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    hej! a ja znowu od 4 nie spie i ogladam koszule do karmienia, stwierdzam,że nie warto na nie dużo kasy wydawać bo jak się na początku mocno poplamią to szkoda będzie
    http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,25096,367,pl-PL.#color=KOLOR_137
    http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,24344,367,pl-PL.#color=KOLOR_6

miłego dnia!
    kasia ja znalazlam takie co WYGLADAJA jak te do karmienia a cena polowe mniejsza...no sa identyczne :D specjalnie do karmienia mam tylko karmnik i cos mi sie wydaje ze juz jest za maly a kupilam 2 rozm wiekszy :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No to juz się konkretnie pomylił :P
    wiesz u mnie mialo byc 3800 max a wyszlo 4995!

Ola89 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tesciowa jeszcze na glowie :( miala wyjechac we wtorek, ale sobie stwierdzila ze pojedzie w sobote...w czwartek ( wczoraj jeszcze nmie wykupila biletu i trzeba zamowic bilet na wtorek a jej sie leki koncza w sobote...i ma focha na nas od wczoraj, nie odzywa sie wogole i tylko noga teleie tak nerwowo ( jak mnie to wkurwia!) ze nie mozemy jej zalatwic leku..nie ma tu tego odpowiednika a ona nie chce innego skladu na te przypadlosc..bylam z nia na pogotowii lekarz wytlumaczyl mi ze ona nie musi brac codziennie tych lekow tylko jak cisnienie skoczy..a ona bierze je codziennie od 20 lat! maz mowi zeby sie nie przejmowac bo to hipochodryczka..z drugiej strony atmosfera mnie dobija i ja juz chce do pracy (

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ja mam tesciowa jeszcze na glowie :( miala wyjechac we wtorek, ale sobie stwierdzila ze pojedzie w sobote...w czwartek ( wczoraj jeszcze nmie wykupila biletu i trzeba zamowic bilet na wtorek a jej sie leki koncza w sobote...i ma focha na nas od wczoraj, nie odzywa sie wogole i tylko noga teleie tak nerwowo ( jak mnie to wkurwia!) ze nie mozemy jej zalatwic leku..nie ma tu tego odpowiednika a ona nie chce innego skladu na te przypadlosc..bylam z nia na pogotowii lekarz wytlumaczyl mi ze ona nie musi brac codziennie tych lekow tylko jak cisnienie skoczy..a ona bierze je codziennie od 20 lat! maz mowi zeby sie nie przejmowac bo to hipochodryczka..z drugiej strony atmosfera mnie dobija i ja juz chce do pracy (

Ciężki masz żywot z ta teściową oj daje Wam popalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 08:38

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ciężki masz żywot z ta teściową oj daje Wam popalić :)
    ola tak jest zawsze kilka dni przed wyjazdem..dlaczego ta kobieta nie potrafi rozstac sie w pokoju, tylko na sile wyszukuje problemy? to juz 3 raz nam tak robi...maz sie nie przejmuje bo ja zna, nie odzywa sie do niej...a ona z fochem nie pojdzie do siebie do pokoju tylko bedzie trzaskac drzwiami itd tam gdzie my przebywamy a ja nienawidze takiej atmosfery i jeszcze przez nia mialam z nerwow jakies skurcze :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Weronika współczuję, powiem Ci, że ty masz dużo cierpliwości. Ja mam taki charakter, że już dawno bym jej wypaliła jak ma sie zachowywać, w czyim domu jest i jakie są zasady, że fochy to sobie może do lustra stroić, a mnie ma nie denerwować bo nie mam ochoty tego znosić :-) ale wiem, że u Was sytuacja sytuacja taka i trzeba wytrzymać. Mnie to zastanawia tylko ten ich układ z teściem...ciekawy i dziwny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 08:55

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Eh Weronika współczuję, powiem Ci, że to masz dużo cierpliwości. Ja mam taki charakter, że już dawno bym jej wypaliła jak ma sie zachowywać, w czyim domu jest i jakie są zasady, że że fochy to sobie może do lustra stroić, a mnie ma nje denerwować bo nie mam ochoty tego znosić :-) ale wiem, że u Was sytuacja sytuacja tak i trzeba wytrzymać. Mnie to zastanawia tylko ten ich układ z teściem...ciekawy i dziwny
    tez sie boje tego ukladu bo mam dziwne wrazenie ze narobia nam problemow..albo jest im po prostu wygodniej zebysmy placili na bilety, za miesieczne utzrymanie itd a nie on? nie mam zielonego pojecia ale berdzo mi to przeszkadza...Kasiu ja mam taki sam charakter nawet za kudly potrafie wytargac ale przez miesiac staralam sie jak moglam zeby nie dopuscic do awantur..ale juz wczoraj PRAWIE powiedzialam co mysle..chcialam potraktowac ja jak nieznosne dziecko..wiesz ze ona mi potrafila mdlec jak synek mieszkal z nia? dlatego moj syn nie chce z nia zostawac sam na sam teraz! dziecko sie boi ..maz mowil, ze jemu tez tak robila jak byl dzieckiem...ona udaje...a jaki to stres dla dziecka? ja juz sobie przemyslalam,ze jak mi tak zrobi to wale w morde i kubel zimnej wody :D

KasiaKwiatek, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry. Ja to ostatnio śpię bez problemu. W ogóle jakoś sił mniej mam i nastrój obniżony...ale przejdzie w końcu.
    Wczoraj odkupiłam siebie i Mikiego w aptece Gemini, mamy już całą kosmetyczną wyprawkę, kupiłam też tam paczkę pampersów 1, mam linoderm na cycochy, zestaw linomagów dla małego, smoczek uspokajający i sporo pierdułek jeszcze. Fajnie, że można wszystko przemyśleć i kupić bez wychodzenia z domu, więcej na paliwo bym wydała i jeszcze musiałabym się nachodzić, nastać w kolejkach. A tak na spokojnie wybrane, kurier przyniesie :-)

CzaryMary, Gosha, Krysti, Fasia, Hela85, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no bajkowa baba :-) masz rację jak coś wywinie to wiadro wody na łeb, przy okazji dziecku traumę zdejmiesz z psychiki :-)

weronika86, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ