X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja już odwiozłam Gabi do przedszkola zrobiłam zakupy spożywcze i myślę, że chyba się położę jeszcze na godzinkę, bo wizytę mam dopiero na 16.
    Weronika biedna Ty jesteś z tą teściową, ale musisz ją sobie olać, bo stres naprawdę jest Ci teraz nie potrzebny! Co do Twojej wizyty, to kurcze dziwne to trochę , że w sumie ciąża już taka zaawansowana, a oni niewiele robią, tak myślę, że choć u was znacznie lepsze warunki do rodzenia, to jednak opieka przed porodem pozostawia wiele do życzenia :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:

A gtak z innego tematu : po wczorajszej wizycie jak zwykle gowno sie dowiedzialam..mam tak jak krysti mierza tylko obwod brzucha..nie mierza ani mnie ani malej...nie nalezy mi sie juz zadne usg na nhs..a byly tylko dwa a menda obiecala trzecie kolo 34tyg z uwagi na to ze stas urodzil sie 4995gr i byl owiniety pepowinka wokol szyi i ramion..dostal tylko 5 punktow.
    Wiec, albo pojde prywatnie albo do konca, do osatniego dnia nie bede wiedziala co i jak :(
    zrobila tylko wymaz ( cos mnie swedzi), pobrala krew....jak napomnialam o bolach miesiaczkowych to nawet nigdzie nie zagladnela...nie wiem jak tam moja szyjka..nic kurwa nie wiem :(

aaa no i od wczoraj mam siare i to sporo! dziwne sie zlozylo,ze akurat sie pojawilo mleko 2 dni po ucieciu glutenu.
    Bo to tak jest mierzy brzuch intyle dziwne nie :) aaa ja ide na usg 19 teraz i zapytam o wagę a co

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Wyspałam się ale i tak w nocy pobudki były .Bo wiatr silny

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera mnie by nerwa też telepałą z taką teściową, więc współczuję. A swoją drogą to już strasznie długo wam na głowie siedzi.. gdby nie te leki to pewnie nie myślałaby w ogóle o powrocie do PL.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :-)
    Weronika - grrrrrr co za kobieta ! Wspolczuje i jednocześnie podziwiam za wytrwałość.

Kiepska pogoda u nas. Strasznie wieje, śnieg się rozpuścił wiec szaro, buro i paskudnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,chyba wiem co jest winowajca mojego rozwolnienia... wzięłam asmag i po 30 minutach leje się ze mnie i brzuch pobolewa... chyba źle mój organizm toleruje magnez,musze kupic jakiś inny wyprobowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A obudziłam sie i było ok

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej,chyba wiem co jest winowajca mojego rozwolnienia... wzięłam asmag i po 30 minutach leje się ze mnie i brzuch pobolewa... chyba źle mój organizm toleruje magnez,musze kupic jakiś inny wyprobowac

A bralas go podczas jedzenia?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podczas śniadania.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Tak, podczas śniadania.

No to nie powinno tak byc. Mi się często tak robi jak węźle tabletkę jakąś na czczo. A jak Twoje twardnienia? Ustąpiły?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 pojawiają się jeszcze,ale nie tak często jak w sylwestra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta spróbuj magneb6 biorę i nic mi nie jest. Może łatwiej Twój organizm go przyjmie, jest zarejestrowany jako lek

Amy, hwesta lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Mi też całkowicie nie zniknęły ale się zmniejszyły może jeszcze kilka dni i będzie dobrze :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie po magne b6 też nic nie jest :)

KasiaKwiatek, hwesta lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Wera mnie by nerwa też telepałą z taką teściową, więc współczuję. A swoją drogą to już strasznie długo wam na głowie siedzi.. gdby nie te leki to pewnie nie myślałaby w ogóle o powrocie do PL.. :/
    wiesz Amy ostatnie 2 tyg byly super, wiec jakby tak to mialo wygladac to chetnie bym ja potrzymala :D ale jak wywija takie numery to 2 tyg super atmosfery poszlo w chooj...
    Kristi u mnie tez takie wiatry, wszystkie kubly poprzewracalo i drzewo lezy nam na ulicy! dobrze, ze nikogo nie zabilo...ja od razu wiem ze cos jest nie halo z tesciowa..zawse juz siedzi ze man od 7..pijemy kawke, smichy chichy...pomaga mi uszykowac obiad zeby byl gotowy jak wrocimy z pracy a teraz juz prawie 9 a ona siedzi zamknieta u siebie w pokoju :( pewno na obiad tez nie mam co liczyc..ja nie potrzebuje jej pomocy, dawalam sobie rady tyle lat bez niej to sobie nadal poradze, po prostu troszke chlopakow pogonie do pomocy...ale chcialabym miec jasna sytuacja bo jak ustalamy ze nie musze sie martwic o obiad a tu takie fochy to wiem ze jak wroce z pracy to dalej bedzie siedziec w pokoju i ja na szybko bede musiala kombinowac z obiadem :( a tak jak wiem, ze ja to musze zrobic to mam wszystko zaplanowane, poukladana..jakis sosik robie dzien wczesnie i surowke..tylko zmieniaczki czy makaron wstawiam...ach szkoda gadac... dobrze ze mam pomrozonych obiadow jak na wojne :D
    chuj juz sie nia nie przejmuje...w doopie mam :D
    wiecie co chyba mi cos kurwa w scianie zdechlo albo pod podloga i capi..no kuzwa smierdzi strasznie! i to pod naszym lozkiem! przesuwalismy wszystko i nic nie ma...
    a wczoraj nasz amstaff zrobil nam zajebista niespodzianke...przewrocil sie grubas kolo 100l akwarium i glowa ( one maja leb jak beton) wywalil dziure w akwarium..dobrxze ze mamy na pietrze akwarium! kurwa 100l wody na dywan! myslalam ze jakas rybke pominelismy i gdzie biedna zdechla hahha ale nie rybki przeliczone! moze to od tej wody tak capi? musze przesuszyc dywan i wyprac...alez mi sie nie chce..gruba wykladzina, suszyc teraz ciezko...najabrdziej bylo mi szkoda psa :D przerazenie na mordzie jak oblalao go 100l zimnej wody :D

Amy lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

A wtedy na IP robili Ci ktg?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 tak, nie wykazało skurczy. O,teraz mi właśnie stwardnial brzuchol, a leżę. wiec pojawiają się. Nadal dużo leżę, biore leki i zobaczymy :) a Tobie robili ktg?

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ola89 tak, nie wykazało skurczy. O,teraz mi właśnie stwardnial brzuchol, a leżę. wiec pojawiają się. Nadal dużo leżę, biore leki i zobaczymy :) a Tobie robili ktg?

Tak i tez płasko było i zastanawiał się czy akurat yrafilysmy na czas bez tych twardnienia czy podczas nich po prostu nie ma skurczy

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo ależ silne psisko :-) wera a może cos w rurach wam wali? U mnie smierdzialo tak z kaloryfera.

Syn mi się dzisiaj strasznie rozbrykal, az zahaczył stopka o moje żebro :-)

Hwesta mi po magleku tez nic się nie dzieje, ale zauwazylam ze po żelazie mnie mdli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie... wolałabym ich nie mieć,bo gdzieś tam w głowie pojawia się czerwone światło. Wiem,ze jeśli będą częste - odpukac,mam nadzieje ze będzie ok,to wtedy ip znów. Niech sprawdzają do skutku;)

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ