Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:)
Ja mam napiętą skóre tzn te twardnienia jak za dużo pochodzę...np za długie zakupy ehh...ale jak tylko wracam do domu i poleże to przechodzi tyle dobrze.;P
Ja też od lekarki mam MagneB6 ;P
Ale dokupiłam sobie jakies musujące w z większą dawką magnezu i spróbuje brać jedną musującą a magne drugą. Razem wyjdzie 148mg magnezu to i tak mało ale w samym magne jest tylko 48mg a lekarka zaleciła brać jedną ewentualnie od potrzeby dwie dziennie. -
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:Fasiu wzięłam najprostszy avent mini dla chłopca 0-2 miesiące, tak na w razie wu żeby mieć, a i tak zobaczymy czy będzie chciał
Kaja nie ssała Oliwia tak
Dziękujęa silikonowy czy kauczukowy ? Bo nie wiem na czym polega różnica w użytkowaniu
-
nick nieaktualny
-
A ja zamawiam coś takiego - mam tu coś zbędnego wg Was albo coś co mozna zastapic czymś innym lepszym?
)
1. Dzidziuś płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie
2. Majtki jednorazowe Horizon
3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
4. Cążki do paznokci
5. Maść nagietkowa
6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia
7. Podkłady higieniczne Bella Mamma x3
8. Hipp – żel do mycia ciała i włosków
9. Hipp oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
10. Linomag maść do smarowania pupy przy przewijaniu
11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
12. Octenisept
13. Gaziki jałowe
14. Sól fizjologiczna
15. Frida do noska
16. Szczoteczka do włosków
17. Ceratka ochronna na materac
18. Smoczek
Ida, CzaryMary, Hela85, weronika86, KasiaKwiatek, Amy, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:A ja zamawiam coś takiego - mam tu coś zbędnego wg Was albo coś co mozna zastapic czymś innym lepszym?
)
1. Dzidziuś płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie
2. Majtki jednorazowe Horizon
3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
4. Cążki do paznokci
5. Maść nagietkowa
6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia
7. Podkłady higieniczne Bella Mamma x3
8. Hipp – żel do mycia ciała i włosków
9. Hipp oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
10. Linomag maść do smarowania pupy przy przewijaniu
11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
12. Octenisept
13. Gaziki jałowe
14. Sól fizjologiczna
15. Frida do noska
16. Szczoteczka do włosków
17. Ceratka ochronna na materac
18. Smoczek -
nick nieaktualny
-
Cukrzycy to się właśnie nie powinno szczególnie po tym trzecim wyniku zdiagnozować? Bo to chyba daje obraz jak organizm radzi sobie z cukrem a ten wynik Kluska ma w normie przecież... Ja nawet normy przy tym drugim wyniku nie mam podanej tylko przy pierwszym i trzecim
kluska lubi tę wiadomość
-
Hej
Fasia ten dzidziś do higieny intymnej jest beznadziejny bo jest strasznie rzadki. Mi on normalnie przeciekał między palcami i przez to ciągle czułam się nie do końca umyta i na bardzo krótko mi starczył. Dobry skład i fajną konsystencję ma np Facelle z rossmanna, ja kupuję ten sensitive i z czystym sercem mogę polecić bo skład super, cena super i konsystencja też.
A normy cukrzycowe są wszędzie takie same. Polskie Towarzystwo Diabetologiczne podaje:
Tabela 23.2. Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej na
podstawie wyników 75 g OGTT według IADPSG 2010
i WHO 2013
Czas wykonania
oznaczenia
Stężenie glukozy w osoczu
[mg/dl] [mmol/l]
Na czczo 92–125 5,1–6,9
60. minuta ≥ 180 ≥ 10,0
120. minuta 153–199 8,5–11,0
Edit. może nie powinnam tak pisać, że ten plyn jest beznadziejny bo może on jest czyimś ulubionym i nie chcę niczyich uczuć urazićjest baaardzo rzadki i mało wydajny, o!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:53
kluska, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Wrcia skoro teściowa siedzi w pokoju to moze jes smutno ze juz musi jechac .
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w ogóle dziewczynki dzisiaj jest podobno bardzo niskie ciśnienie wiec możemy się czuć zamulone .
Minionej doby w 'moim'szpitalu na świat przyszło 7 dziewczynek i 6 chlopcow . jak widać nie ma regułyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:54
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wkładki laktacyjne będę kupować w Rossmannie z Babydream - moja przyjaciółka używała i jest bardzo zadowolona. Podkładów na łóżko własnie nie mam. Jak wpisuję podkłady higieniczne to mi wyskakują te poporodowe dla nas, a chciałabym też właśnie takie na łóżko ..
Ida kopiuj, kopiujw zasadzie to wszystko co zamawiam z kosmetyków. Mam jeszcze w domu małe opakowanie Sudocrem w razie wu. No i jeszcze Sab Simplex na kolki.
Póki co cena całego zamówienia 229zł
Shimmer - ja tego Dzidziusia używam od początku ciąży i w sumie u mnie się sprawdzanatomiast o tym Facelle czytałam na bolgu Sroki i w sumie może wypróbuję
Ida, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Fasiulka też wzięłam tą pieluchę z ceratka jako podkład
popatrz jeszcze na kubeczki na pokarm z przykrywką do lodówki, przydadzą się
no i wkładki laktacyjne i podpachy bella po porodzie
Mam na liście Podkłady higieniczne Bella Mamma, zamawiam 3opakowania więc chyba starczy, a jak nie to się dokupi w sklepiekubeczki o! Dobry pomysł, dzięki
Wkładki kupię w rossmannie z babydream
Kasiu a podasz link do tej ceratki ? Bo nie wiem czy ja dobrą zamawiam .. to są właściwie takie podkłady higieniczne jednorazowe i nie wiem czy to dobra rzecz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:58
Ida lubi tę wiadomość