X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ja tez 100mg biore, polozna mi takie kazala brac i fakt zelazo mi sie podnioslo do prawidlowego poziomu :)

Gosha lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i w ogóle taka ciekawostka ze szkoły rodzenia że jeżeli podczas ciąży miałyśmy opryszczkę to trzeba to zaznaczyć gdy się dziecko urodzi jak będzie miało robione badania osłuchowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:02

liwi, haneczka lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Aaa i w ogóle taka ciekawostka że jeżeli podczas ciąży miałyśmy opryszczkę to trzeba to zaznaczyć gdy się dziecko urodzi jak będzie miało robione badania osłuchowe.

Poważnie? ja miałam już dwa razy.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Aaa i w ogóle taka ciekawostka że jeżeli podczas ciąży miałyśmy opryszczkę to trzeba to zaznaczyć gdy się dziecko urodzi jak będzie miało robione badania osłuchowe.

w życiu nie miałam opryszczki :P

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika:) patrz co na ebay jest huhu :) jednak sā http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfe4e40697b4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Amy, haneczka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Ida, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 ja po festiwalu pizzy cały dzień choruje,tak się obzarlam:p dziś brzuch,jelita bola mnie cały dzien,kupka kilka razy, makabra:p

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Angela89 ja po festiwalu pizzy cały dzień choruje,tak się obzarlam:p dziś brzuch,jelita bola mnie cały dzien,kupka kilka razy, makabra:p

Raz się żyje :D Ostatnio byłam to jadłam na równi z mężem a on umieee zjeść. Ciekawe jak jutro bo jem mniej.

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - dzięki za odpowiedź :) Ja mam te "nerwobóle" już przed ciążą. Myślę, że to trochę na tle nerwowym. W każdym razie stres nie jest bez związku z tym. Magnez biorę, paracetamol to w ostateczności. Jak będzie się utrzymywało po ciąży to pójdę skonsultować. Ja mam też skoliozę i to II stopnia, więc myślę, że to też jakiś kręg uciska czy coś. Ale dzięki :)

Ja to chyba powinnam nosić pas na biodra. Coraz bardziej boli mnie spojenie i miednica :/ Bambi, jeszcze Cię wykorzystam - czy taki "zwykły" ortopeda będzie się znał się na tych sprawach okołociążowych dolegliwościach związanych ze spojeniem itd? czy to musi być jakiś bardziej kierunkowy ortopeda?
    no skolioza na pewno ma tu znaczenie, "tlo nerwowe" poniekad tez z obserwacji moge potwierdzic, ze tez. Ortopeda na bolach miednicy jak najbardziej powinien sie znac, jesli dobry jest. Ale jesli chodzi typowo o podejrzenie spojenia lonowego to obawiam sie, ze i tak Ci powie, ze to bada ginekolog.

P.S. moze to glupio zabrzmi ale o co to chodzi z tymi badaniami osluchowymi ; P w sensie badanie przedmiotowe stetoskopem? czy o co chodzilo tej babie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:26

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sonia moja patrzy jak Ignas się wygina haha :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff6802dab09d.jpg

Anka1501, Hela85, Agusiek89, mantissa, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:29

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIWI tez mialam dwa razy juz, a wczoraj podejrzewalam trzeci ale nie wylazlo na szczescie. A uogolnianie ze zapalenie pluc u dzidzi jako jedyne powikladnie opryszczki wrodzonej to mocno naciagane, nie pamietam jak u takich maluchow ale generalnie wirusowych zapalen pluc na sluchawke czesto/ bardzo czesto nie slychac .
    Prawda ze trzeba w szpitalu wszystko powiedziec na co sie chorowalo w trakcie ciazy, jakie leki bralo, najlepiej wczesniej spisac bo w emocjach to trudno sie skupic, cos przypomniec

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:29

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Źle napisałam chodziło mi o badanie słuchu :D gaaaamoń ze mnie !
    no powiklania neurologiczne to tez masakra , ale mowi sie ze opryszczka grozna jak w ciazy wystapi pierwszy raz, jak juz bywaly wczesniej pol biedy- narazie o tym nie mysle. No i grozniejsza jest opryszczka genitalna niz ta wargowa, szczegolnie bliso porodu

Angela89 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc

Krysti, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobranoC ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to prawda że jeżeli dostaje kase z zusu to oni mi również przesyłają Pita ? Bo jeżeli tak to pewnie będę czekać i czekać..

‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ