Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo te maści na brodawki to się stosuje w trakcie karmienia jak są jakieś otarcia czy ranki ? Czy trzeba już je smarować jeszcze w ciąży ? Mnie sutki strasznie bolą i nie wyobrażam sobie teraz je czymkolwiek smarować ..
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Bo te maści na brodawki to się stosuje w trakcie karmienia jak są jakieś otarcia czy ranki ? Czy trzeba już je smarować jeszcze w ciąży ? Mnie sutki strasznie bolą i nie wyobrażam sobie teraz je czymkolwiek smarować ..
ja tam staram się do cycków nie dotykać coby nie uwolnić oksytocyny.
Póki co nie będę smarowała sutków niczym. -
CzaryMary wrote:ja tam staram się do cycków nie dotykać coby nie uwolnić oksytocyny.
Póki co nie będę smarowała sutków niczym.
Tego też się boję .. wcale ich nie dotykam. Nawet tej zaschniętej siary nie usuwam, bo mam stres, że mogę coś tym wywołać ... Więc pewnie tych kremów zacznę uzywać w trakcie karmienia, gorzej jak karmić nie będę, bo pokarmu nie będzieCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam sie
znów naprodukowałyście
jeśli chodzi o sutki to potwierdzam że mogą nie boleć sutki, mnie osobiście ie bolały, a położna mi polecała smarowanie własnym mlekiem z cycusiów, ja tam nic nie uzywałam
miałam maśc do dla córci alantan niebieski inim czasem smarowałam sutki ale to na początku tylko,ważne zeby lanolina była w skladzie bo smaruje się to po karmieniu żeby dziecko się nie najadło tego, to tyle..
Amy i inne zgrabne dziewczyny rośniecie w oczach w końcuHela85, Fasia, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Bycie w ciąży jest takie ciężkie i wymaga taaaaaaaakiej wiedzy, że nie ogarniam powoli
Dziękuję dziewczyny!
oj tam, oj tam - mi się wydaje, że jak już małe pokaże się na świecie to wtedy dopiero będziemy twierdziły, że obsługa tego brzdąca wymaga taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiej wiedzy. Ciąża to pewnie pikuś
Zobaczymy zaaaa o matko!! 2,5 miesiąca !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:00
Hela85, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ja już od dawna mówie, że przy wyjściu ze szpitala do dziecka powinna być dołączona instrukcja obsługi
ja sobie na bank nie dam rady, czuję to w kościach, że będę co chwilę dzwonić do moich koleżanek o coś pytać
haneczka lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja już od dawna mówie, że przy wyjściu ze szpitala do dziecka powinna być dołączona instrukcja obsługi
ja sobie na bank nie dam rady, czuję to w kościach, że będę co chwilę dzwonić do moich koleżanek o coś pytać
Hela85, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ja już od dawna mówie, że przy wyjściu ze szpitala do dziecka powinna być dołączona instrukcja obsługi
ja się boję, że będę czołową pytaczką na tym forum. Dużo z nas ma już dzieciaczki więc doświadczenie i odpowiednią wiedzę.
np. Iwo ma niebieską, tęczową, seledynową kupę - co robić?
Iwo leży na prawym boku, czy nie powinien na lewym?
Iwo beknął 2 razy a chyba powinien 4?
iwonka1077, KasiaKwiatek, sylvia007, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Fasia ja bym Ci poleciła maść lansinoh na brodawki podczas karmienia, może to tanich nie należy, ale to czysta lanolina, bardzo wydajna i jak dla mnie inne się przy niej chowają jeśli chodzi o skuteczność
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:Fasia dasz radę, ja tez panikowałam, a w 8-9 miesiącu to mówiłam że ja już nie chcę, jakieś takie lęki mnie dopadały co kilka dni,że w co ja się wpakowałam, nie dam rady itp, aż gorąco mnie oblewało ze strachu ale wszystko przeszło jak maluch się pojawił i jakoś człowiek wiedział co z czym:)
Właśnie!! zapomniałam o czymś takim jak intuicja i instynkt matkione będą najlepszymi doradcami
hwesta, Hela85, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Chce go zawinac bo wali ryba i mi lodówka zasmierdnie:p
zawin go w folię, w lodówce połóż przekrojoną cytrynę, która wychwytuje nieprzyjemne zapachy i powinno być dobrze
ehhh no miałam się iść kąpać. Czekam na męża a on cały czas pracuje na laptopie... Usnę i tyle będzie z kąpieli .... przez niego pójde brudna spać. <Foch z przytupem >Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:17
hwesta, Hela85, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny